‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Arminovski

#401 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Arminovski »

Dozer wrote:
Arminovski wrote:
Dozer wrote:Pa pise ti gore..
Aha, to si ti odoka racunao. Okej.
Od kakvog oka, bolan ne bio... Imas na netu poodatke o svim US federalnim budzetima po godinama. 1965 je bio 628 milijardi. Graf pokazuje da je tada NASA-in budzet bio oko 4,5% federalnog, a to znaci - 28.260.000.000. Nema tu nista "od oka".
E hebi ga a sta je "oko 4,5%" nego odoka kd na netu imas sve podatke? Za drugu cifru sam vidio da bi trebala biti 38 a ne 28 ako je tvoja korigovana za inflaciju... Zato sam te pitao. Al hajd, nebitno...
Dozer

#402 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Dozer »

Pa nemam sta korigovat za inflaciju kad ima odobreni budzet i procenat od njega. Sad jel' to milijarda gore-dole, svejedno je.
Poenta je da NASA svake godine ima otprilike identican budzet gledajuci cifru, ne procenat od GDP-a ili federalnog budzeta, a onaj iz '65 je bio koliki je bio samo radi ogromnih tadasnjih troskova istrazivanja i inicijalnog stvaranja tehnike i tehnlogije za odlazak na Mjesec.

Nakon toga je islo samo postepeno nadogradjivanje i modernizacija, ali principi svega toga su i danas isti kao i onda.
Ali, u svemu ovome ne smijemo zaboraviti i drugu komponentu, a koja je takodjer blisko ukljucena u razna istrazivanja koja se preplicu s NASA-inim, a to je - US Army.
A prave cifre tu ne zna niko, kao ni na sta se tacno trose.
Ono sto je dostupno javnosti jeste da se njihov budzet za istrazivanja krece od 20 do 70 miliona USD godisnje (period 2009-2017), sto je smijesna cifra s obzirom na broj tajnih istrazivackih baza tipa Area51, za koje se ne zna ni sta rade, ni koliko kostaju.
Diwan

#403 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

Neki ljudi iz svoje vlastite zlobe i projekcija poturaju ono što nije rečeno i na šta se ne misli. Daleko od toga da imam nešto protiv nauke i istraživanja i to bi samo sulud čovjek mogao govoriti protiv toga, ali imam protiv pseudo nauke, manipulirane nauke, iskrivljenje i netačne nauke, nauke kao predmet božanstva i zaklinjanja itd. Da vidimo sam pojam šta znači:
Nauka ili znanost (lat.: scientia = znanje; grč.: λoγοs – logos = nauka, znanje, znanost, učenje) je sistem sređenih isistematiziranih znanja o nama i (matrijalnom i nematerijalnom) svijetu koji nas okružuje. To je obimna i opsežna skupina informacija i o nekom subjektu, ali se ta riječ posebno koristila za informacije o fizičkom univerzumu. Kako se znanje povećavalo, pojedine metode su se dokazale pouzdanije nego neke druge, i danas su naučne metode standard za nauku. To uključuje korištenje pažljivog posmatranja, eksperimente, mjerenja, matematiku, i ponavljanje

Science - the intellectual and practical activity encompassing the systematic study of the structure and behaviour of the physical and natural world through observation and experiment.
Kako se može reči da je nešto obimno istraženo, o bilo kojoj materiji o kojoj sam govorio ovdje? A opet ‘imamo’ usud, sud o tome od strane ‘nauke’ ili imamo usud od strane pojedinaca kao što je ovdje slučaj koji govore u ime nauke, a da blage veze nemaju sa time. Niti se bave time, niti su upoznati sa time šta nauka kaže, a opet se usuđuju da daju svoje mahalske komentare iz kladionica ili tijekom stavljanja vještačkih noktiju ili silikona.

Npr. zadnja tema o licima na stijenama, ‘nauka’ je pronašla uzrok tome. Ovo nauka pod navodnicima iz razloga što to nije prava nauka, jer takva objašnjenja se mogu smatrati šarlatanstvom ( ili samo objašnjene ili tumačenje. Po mom mišljenju i jedno i drugo).

Kada gomila ljudi potvrdi viđenje nečega, onda se ne može govoriti o priviđanju, umišljanju, a nedvosmisleno svi vide jedno te isto – ljudski lik uklesan u stijeni. Sada, ‘nauka’, ono što bi ona trebala da radi, umjesto da se bavi porijeklom nastajanja toga, ona nalazi i potura lažna objašnjena.

Ranije sam pisao da je zvanična nauka u službi masona i ljudi iza sjene i da se od ljudi kriju mnoge stvari. Da je ta masonska nauka tako superiorna kako se pretstavlja, onda bi valjda našli do sada lijek z arak, ali čorak, tko bi onda zarađivao ogromne pare od farmacije + što zabranjuju alternativno liječenje, negiraju ga, zabranjuju organsku hranu. Tako kad netko ovdje kaže nauka i to kaže punih ustiju, onda se meni pojavljuje slika izmeta umjesto nauke.

Ako bi se rukovodili iskrenošću, više bi ovo moje predstalvjanje raznih tema ovdje trebalo smatrati naukom, a ovo drugo što zovu naukom teorijom zavjere.

A upravo se o tome radi, buklvalno o zamjeni teza. Ironija i parodija, kao i sa onim 11/9.

Samo lud čovjek može povjerovati u zvaničnu verziju i sve oko toga, a opet je ta verzija ‘nauka i istina’.
Gojeni H

#404 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Gojeni H »

Diwan wrote:
Ranije sam pisao da je zvanična nauka u službi masona i ljudi iza sjene i da se od ljudi kriju mnoge stvari.
Znao sam ja da ce na kraju doci do masona ... jebo im pas mater.
Diwan

#405 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

Gojeni H wrote:
Diwan wrote:
Ranije sam pisao da je zvanična nauka u službi masona i ljudi iza sjene i da se od ljudi kriju mnoge stvari.
Znao sam ja da ce na kraju doci do masona ... jebo im pas mater.
Pored toga što si MUUUUUUUUUUU :lol: jer goveda nemaju šta drugo da kažu , pošto me progoniš po temama - haman sam te dobro nakačio negdje :D ,
imaš još jednu definiciju:

STALKER : a person who harasses another person, as a former lover, a famous person, etc., in an aggressive, often threatening and illegal manner:
Gojeni H

#406 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Gojeni H »

Smiri se mali. Ovo je samo forum.
tranquil

#407 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by tranquil »

Koliko teksta da bi se reklo "priznajem da je nauka samo ono što je u skladu sa mojim vjerovanjima, ostalo je šarlatanstvo".

Stalno to čujem na podforumu religija, ili na nauci tamo gdje se priča o evoluciji.

Dodatno potkrijepljeno bizarnim tvrdnjama da se organska hrana zabranjuje, i nerealnim očekivanjima "do sada bi bio izmišljen lijek za rak", kao da hiljade ljudi ne radi na tome, nego sjede na guzicama jer im je neko zabranio.
Diwan

#408 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

tranquil wrote:Koliko teksta da bi se reklo "priznajem da je nauka samo ono što je u skladu sa mojim vjerovanjima, ostalo je šarlatanstvo".

Stalno to čujem na podforumu religija, ili na nauci tamo gdje se priča o evoluciji.

Dodatno potkrijepljeno bizarnim tvrdnjama da se organska hrana zabranjuje, i nerealnim očekivanjima "do sada bi bio izmišljen lijek za rak", kao da hiljade ljudi ne radi na tome, nego sjede na guzicama jer im je neko zabranio.
Informiši se za promjenu, nemoj samo listiće ispunjavati.... i uključi mozak for God sake, barem nekada. Ima danas i rezervnih baterija ako je šta pregorilo. Vamo otkrivaju Božansku česticu u Cern-u, a ne mogu da otkriju lijek za rak. Aha.

tranquil

#409 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by tranquil »

Ignorisaću komentare o mojim baterijama, isključenom mozgu i aluzije na besposličarenje, samo da pitam ovo: Higgs-ov bozon i rak su povezani, kako tačno?
statixx

#410 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by statixx »

A fakat sto lovic-sakupljaci nisu izmislili facebook. Sta se cekalo? Vanzemaljci. :D
Diwan

#411 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

tranquil wrote:Ignorisaću komentare o mojim baterijama, isključenom mozgu i aluzije na besposličarenje, samo da pitam ovo: Higgs-ov bozon i rak su povezani, kako tačno?
The Code of Federal Regulations (21 CFR Sec. 1240.61) mandates pasteurization for all milk and milk products in final package form intended for direct human consumption.

"No person shall cause to be delivered into interstate commerce or shall sell, otherwise distribute, or hold for sale or other distribution after shipment in interstate commerce any milk or milk product in final package form for direct human consumption unless the product has been pasteurized or is made from dairy ingredients (milk or milk products) that have all been pasteurized..."
tranquil

#412 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by tranquil »

A jebote, stavili ograničenja na trgovinu nepasterizovanog mlijeka. Učinilo mi se da si napisao da je zabranjena organska hrana. :-)

Uglavnom, kako su ono vezani Higgsov bozon i lijek za rak?
Diwan

#413 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

HEMOTERAPIJA -NAJSUROVIJA MEDICINSKA PREVARA?
Kako je moguće da i nakon skoro 100 godina od kako se vrše istraživanja u lečenju raka, na koja je potrošeno do sada najmanje trilion dolara, NEMA bolje terapije? Šta je radila medicinska nauka sto godina, kada nije uspela da za lečenje raka nađe nešto manje otrovno, manje škodljivo i mučno?
http://www.ivonazivkovic.net/HEMOTERAPI ... EVARA.html

ima o tome sigurno na hiljade fajlova i stranica
MyTao

#414 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by MyTao »

Ako masoni, vanzemaljci ili ko god toliko radi da ubije kako to da je danas zivotni vijek u prosjeku najduzi nego ikada u historiji?

Nauka nije nesto sto neko moze drzati za sebe... Jbt jesi li ikada u skoli radio neki eksperiment na fizici? Ako ne vjerujes "masonima" da zemlja nije ravna ploca onda replikuj njihov eksperiment I vidi za sebe.

Sve sto je naucno dokazano, I sto je oficijalno naucna terija, dokazana je eksperimentom koji moze replicirati ko zeli.

Tretman raka je daleko bolji nego sto je bio prije samo 10 godina, ljudi koji bi prije umrli u Roku 6 mjeseci danas imaju sansu da zive godinama cak i ako se ne izlijece kompletno, ali to onima koji vjeruju u gluposti kao masoni, bog i slicne gluposti nije dovoljno... oni zele magicni stapic kojim ce neki doctor mahnuti i da se bolest vise nikada ne pojavi.
tranquil

#415 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by tranquil »

Meni nije jasno kako oni koji tvrde da se lako može izmisliti bolji tretman od hemoterapije, ne urade baš to: sjednu na guzice i izmisle bolju terapiju od hemoterapije.

Isto kao da je haman lakše pričati nego raditi. Ko bi rekao.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#416 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Jimmy McNulty »

fakat wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Jedna mudra žena je jednom rekla „Pre bih provela petnaest dana sa serijskim ubicom nego pola sata sa čovekom koji veruje u teorije zavere. Najgora stvar koju serijski ubica može da ti uradi je da te muči tih petnaest dana i na kraju ubije, dok konspirativno verujući ima mehanizme da za pola sata učini da poželiš da ljudska vrsta nikad nije postojala“.
:roll:
Stvarno glupost :-)
E jest i mudra jebo joj Bog mater.
Diwan

#417 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

tranquil wrote:A jebote, stavili ograničenja na trgovinu nepasterizovanog mlijeka. Učinilo mi se da si napisao da je zabranjena organska hrana. :-)

Nije ni poenta da imaju vezu - poenta je da je negdje napravljen ogroman napredak, dok na drugom mjestu nije, i sve to pod istom kapom nazvanom nauka. Civilizacijski progres ide uporedo, uglavnom. To je isto kao kad bi u nekom selu imao posljedna čuda tehnike, infrastrukturu a da su kuće od blata kao prije 200 godina.
tranquil

#418 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by tranquil »

To što ti ne možeš vjerovati da se ne napreduje u svim poljima nauke istom brzinom, jer eto MORA baš tako, nema nikakvog uticaja na realnost. Mnogi ljudi u mnogim zemljama rade na ovim stvarima za koje ti tvrdiš da se ne rade, imaju čak i vidljiv napredak, a ti im se pišaš na trud time što ni ne priznaješ da postoje, tvrdiš da im se zabranjuje i uskraćuje rad, ili u najboljem slučaju podjebaješ ih sa "đe ste momci, sporo vi to nešto".

Zato kažem, sjedi pa dokaži da se može bolje.
statixx

#419 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by statixx »

Diwan wrote: http://www.ivonazivkovic.net/HEMOTERAPI ... EVARA.html

ima o tome sigurno na hiljade fajlova i stranica
Ali ivonina je posebna:
KAKO SU NASTALI DONOSAURUSI KOJI NIKADA NISU POSTOJALI?
Sanjarko

#420 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Sanjarko »

Jimmy McNulty wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Jedna mudra žena je jednom rekla „Pre bih provela petnaest dana sa serijskim ubicom nego pola sata sa čovekom koji veruje u teorije zavere. Najgora stvar koju serijski ubica može da ti uradi je da te muči tih petnaest dana i na kraju ubije, dok konspirativno verujući ima mehanizme da za pola sata učini da poželiš da ljudska vrsta nikad nije postojala“.
E jest i mudra jebo joj Bog mater.
Ovo :roll: i na njeno i na ovog Tranqila koji je postavio ovo kao argument. Vrhunska umotvorevina i argument. :thumbup:

Ali nemoj psovati joj. Sta ces njihova glupost itd., ili mudrost, umotvorevina, argument za one koji misle ovako i slazu se sa ovim.
tranquil

#421 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by tranquil »

fakat wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Stvarno glupost :-)
Da je glupost - jeste.

Da je preveliko izlaganje ljudima koji vjeruju u svaku zavjeru štetno po duhovno zdravlje - u to nema nikakve sumnje. Svaki put kada otvorim ovu temu, umre mi jedna moždana ćelija.

Mada je zabavno, zbog čega vrijedi svakog mrtvog neurona :D
tranquil

#422 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by tranquil »

Vizionar 1985 wrote:Ovo :roll: i na njeno i na ovog Tranqila koji je postavio ovo kao argument. Vrhunska umotvorevina i argument. :thumbup:
Image

:D
MyTao

#423 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by MyTao »

Diwan wrote:
tranquil wrote:A jebote, stavili ograničenja na trgovinu nepasterizovanog mlijeka. Učinilo mi se da si napisao da je zabranjena organska hrana. :-)

Nije ni poenta da imaju vezu - poenta je da je negdje napravljen ogroman napredak, dok na drugom mjestu nije, i sve to pod istom kapom nazvanom nauka. Civilizacijski progres ide uporedo, uglavnom. To je isto kao kad bi u nekom selu imao posljedna čuda tehnike, infrastrukturu a da su kuće od blata kao prije 200 godina.
Fizika (teorija) je uvijek bila naprednija od tehnoloskih nauka... valjda je i logicno da tako bude.

Kada je Newton otkrio gravitaciju i zakone u vezi iste ljudi su obicno zivjeli do 30-35. godine i umirali od prehlade. A Newton i njegova dostignuca su postala relevantna tek za vrijeme industrijske revolucije sto je stotine i stotine godina kasnije.

To sto je Einstein otkrio da mozemo usporiti vrijeme ne znaci da se vec danas mozemo ici vozati sa trenutnim avionima pa da to i ucinimo.

Teorija je uvijek isla prije prakse.
Diwan

#424 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

tranquil wrote:To što ti ne možeš vjerovati da se ne napreduje u svim poljima nauke istom brzinom, jer eto MORA baš tako, nema nikakvog uticaja na realnost. Mnogi ljudi u mnogim zemljama rade na ovim stvarima za koje ti tvrdiš da se ne rade, imaju čak i vidljiv napredak, a ti im se pišaš na trud time što ni ne priznaješ da postoje, tvrdiš da im se zabranjuje i uskraćuje rad, ili u najboljem slučaju podjebaješ ih sa "đe ste momci, sporo vi to nešto".

Zato kažem, sjedi pa dokaži da se može bolje.
drug, vjeruj u šta hočeš, radi šta hočeš, zaboli me ..

ti si se prvi javio u vezi lica u stijeni i onaj 'dokaz' i objašnjenne koje si ponudio ne pije vode, što sam več obrazložio. Ili imaš još nešto da kažeš na to, pošto vidim da si se učutio nego se hvataš za neke moje riječi koje možda nisu dovoljno jasno artikulisane s ciljem da me kao provališ, ali to samo govori o tebi kao čovjeku, a več sam o tome pisao :mrgreen:

Dakle, imaš li još nešto da kažeš smislenije na lik sa litice ili na bilo koju temu koju sam postavljo? pošto si samo na nju reagovao. Bujrum
Dope_Man

#425 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Dope_Man »

Ako je tako lako napraviti lijek za rak zasto to teoreticari ne urade? Zasto bar ne krenu sa istrazivanjima na tom polju, mislim pravim istrazivanjima rada stanica raka i sa pokusajima da ih uniste, bez posljedica po ostale celije u tijelu. Ima, siguran sam, i medju teoreticarima onih sa rakom, taman dobra motivacija.

Ako mislite da je Zemlja ravna, a lijepo iznajmite kakav veliki brod i plovite u jednom pravcu dok ne dodjete do ivice, pa nam uslikajte taj kraj Zemlje da ga vidimo.

Ako mislide da je suplja i ispod zive neki crab people, lizard people ili sta vec.. a lijepo nadjite taj prolaz, udjite, dokumentujte pa pokazite svijetu nesto vise od NASA-inih slika koje zumirate 300X dok se jedan crni pixel ne pretvori u tajnu bazu, interdimenzionalni prolaz ili sta vec ne.. samo je dabome premalo informacija u tom jednom pikselu da se ista vidi.

Ako u atmosferi leti objekat vanzemaljskog porijekla uzmite teleskope i pratite ga, dokumentujte poziciju, rotaciju i sve ostale bitne parametre pa zakljucite. Ako isti salje radio signale uhvatite ih, snimite, probajte dekodirati.

Ako istinski vjerujete u bilo sta od teorija IZUCAVAJTE IH, objasnite pojavu, pa dajte rezultate koji nisu samo skup mutnih i laziranih slika, teksta koji se vrti ukrug a nista ne objasnjava i neosnovanih teorija koje, da bi bile tacne, zahtjevaju da se pocne od premise da su tacne. Imamo vec religiju za to, hvala lijepo.
Last edited by Dope_Man on 13/09/2017 14:39, edited 1 time in total.
Post Reply