Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
seoBIH

#401 Re: Bitcoins

Post by seoBIH »

Ako ti misliš da je normalno obećavati ljudima da će zarađivati do 40% mjesečno + 0,25% dnevno - to je još 150% godišnje od "lendinga", srećno sa tim...

https://coincodex.com/article/1036/what ... s-from-it/
KAMI666

#402 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

Kuglac wrote:
seoBIH wrote:Bitconect je SCAM! Volio bih kada bi mod izbrisao taj link. Sigurno cete izgubiti novac!

@victom

Kupi BTC preko pika, ima povjerljivih prodavaca pa cak se mozete i licno naci. Ne isplati ti se kupovati karticom, jer ces morati proci jebene verifikacije, a uz to platiti od 6-15% provizije. Nakon toga, prebaci ti BTC na wallet gdje je mjenjacica pa kupis koji god zelis coin.
zašto mislis da je SCAM?
Zato sto to nije Coin pravi niti ima u sebi bilo kakvu tehnologiju koju mu daju neku vrijednost.
Zato sto se kupnja-prodaja vrsi preko nejgove platforme ili ti web stranice, njihovog marketa 92.16%
https://coinmarketcap.com/currencies/bi ... t/#markets i nije izlistan na bittrexu, poloniex, itd
Zato sto oni daju validnost tom tokenu, jer ti kada stavis na landing page oni "kao" trguju s njim kupuju i prodaju, pa ti kao na kraju dobivas 40% mjesecno.
Zato sto nema veze sa sustinom kripto valute.
Zato je scam.
victom

#403 Re: Bitcoins

Post by victom »

-----
Last edited by victom on 01/03/2021 04:41, edited 3 times in total.
Kuglac

#404 Re: Bitcoins

Post by Kuglac »

KAMI666 wrote:
Kuglac wrote:
seoBIH wrote:Bitconect je SCAM! Volio bih kada bi mod izbrisao taj link. Sigurno cete izgubiti novac!

@victom

Kupi BTC preko pika, ima povjerljivih prodavaca pa cak se mozete i licno naci. Ne isplati ti se kupovati karticom, jer ces morati proci jebene verifikacije, a uz to platiti od 6-15% provizije. Nakon toga, prebaci ti BTC na wallet gdje je mjenjacica pa kupis koji god zelis coin.
zašto mislis da je SCAM?
Zato sto to nije Coin pravi niti ima u sebi bilo kakvu tehnologiju koju mu daju neku vrijednost.
Zato sto se kupnja-prodaja vrsi preko nejgove platforme ili ti web stranice, njihovog marketa 92.16%
https://coinmarketcap.com/currencies/bi ... t/#markets i nije izlistan na bittrexu, poloniex, itd
Zato sto oni daju validnost tom tokenu, jer ti kada stavis na landing page oni "kao" trguju s njim kupuju i prodaju, pa ti kao na kraju dobivas 40% mjesecno.
Zato sto nema veze sa sustinom kripto valute.
Zato je scam.
ja ne vjerujem da je SCAM, zbog toga i jesam uložio u to.. nije teško pokazati da jesam
victom

#405 Re: Bitcoins

Post by victom »

uzeo sam testno sinoć BTC-a za 70 KM preko paypala i prebacio sve na bitfinex.
dok sam platio sve konverzije i provizije, nije mi pola ostalo :)
osjećao sam se ko Marko iz Nadrealista u onom skeču "Nova valuta" :D

Last edited by victom on 01/03/2021 04:40, edited 2 times in total.
firebird

#406 Re: Bitcoins

Post by firebird »

jao_situacije wrote:
firebird wrote:
SSemir wrote:Ja kad sam bio odlucio neke pare ulozit na dionice. Ovaj bitcoin je bio cca 150$, i razmisljao kako je steta sto nisam ulozio dok je bio jeftiniji sad je vec kasno :lol:
...propale su mi pare i od dionica :skoljka:
Jos uvijek nije kasno da uskocis u crypto voz. Bitcoin ce vec sljedece godine dostici vrijednost od 10.000 dolara Takodje imas par dobrih altcoina i assets koji su jos prilicno jeftini i imaju dobar potencijal da se napravi dobar profit.
neće dostići jer je balon

nemoj navlačiti ljude da kupuju
firebird wrote:Cujemo se krajem 2018 pa cemo da vidimo jel balon ili nije. I ja ne navlacim nikoga. Svako ima svoj izbor.
Sta kazes, nece dostici? Trenutna vrijednost bitkoina je 8709 dolara. Iskreno ni ja nisam ocekivao da ce ovako brzo ici. Inace BTC vrijednost je prilikom zadnje prepiske 31 maja 2017 bila 2286 dolara.
drndalo

#408 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

Sta ti je ovo? Berza za kupovinu/prodaju Bitcoin-a?
seoBIH

#409 Re: Bitcoins

Post by seoBIH »

Victom,

ja napisao kupi preko pika, a ti bi da testiras :) Imas desetine ljudi koji ce se naci licno s tobom, prebaciti ti na wallet, a ti njemu kes.
firebird

#410 Re: Bitcoins

Post by firebird »

Bitkoin je presao granicu od 10000 dolara. Mislim da ce 2020-2021 dostici vrijednost od 100.000 dolara.
KAMI666

#411 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

Ubrzo dolazi korektura i on pada, ali opet ce da se podigne.
To je vrijeme kad se jeftino kupuje.
512MB

#412 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Po zadnjim prognozama BTC dostize 2030. vrijednost od 500k dollara.
Ci-Nick

#413 Re: Bitcoins

Post by Ci-Nick »

Da, 2050. godine dostiže vrijednost od milion dolara, bit će jedino platežno sredstvo kod evakuacije planete Zemlje.
Neće moći ući u brod ko ne bude imao 10 bitcoin-a.
512MB

#414 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Ti se zajebaJes a ja keshiram 300$ na dan :)
drndalo

#415 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

Suti i kesiraj dok mozes...
Ci-Nick

#416 Re: Bitcoins

Post by Ci-Nick »

512MB wrote:Ti se zajebaJes a ja keshiram 300$ na dan :)
Što kaže drndalo, deri dok možeš,..
Šta da radim nego da se zajebavam,.. jer ovo nije više ni balon, ne znam šta je, možda je neki trojanski konj,..
drndalo

#417 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

Jebo me otac kad ne kupih 7-8 komada po 150... Kako bi ih s merakom naplatio... :mrgreen:
firebird

#418 Re: Bitcoins

Post by firebird »

Kako li je danas momku koji je 2010 porucio dvije pice i platio 10000 BTC? Danasnja vrijednost 100 miliona $
512MB

#419 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Ci-Nick wrote:
Šta da radim nego da se zajebavam,.. jer ovo nije više ni balon, ne znam šta je, možda je neki trojanski konj,..
Nikakav balon ovo nije. I nije BTC interesantan nego tehnika u pozadini => Blockchain.
drndalo

#420 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

512MB wrote:
Ci-Nick wrote:
Nikakav balon ovo nije. I nije BTC interesantan nego tehnika u pozadini => Blockchain.
Mozda sam ja panglu, ali ja i dalje ne kontam tacno sta je u toj tehnologiji toliko vrijedno... Ne spustam, nego bih volio pojasnjenje te tehnologije, ne bih li skontao otkud ovo dizanje vrijednosti na n-tu potenciju...
512MB

#421 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

drndalo wrote:
512MB wrote: Nikakav balon ovo nije. I nije BTC interesantan nego tehnika u pozadini => Blockchain.
Mozda sam ja panglu, ali ja i dalje ne kontam tacno sta je u toj tehnologiji toliko vrijedno... Ne spustam, nego bih volio pojasnjenje te tehnologije, ne bih li skontao otkud ovo dizanje vrijednosti na n-tu potenciju...
Ukratko, blockchain je decentralni koncept za sigurni prenos podataka, ne samo lova nego naprimjer ugovori, certifikati, transakcije na berzi, kupovina imobilija, itd. Kako funkcionise nebi previse razglabo, za to treba znanje u kriptografiji i linearnoj matematici. Glavna prednost je u tome da se ne moze tako lako manipulirat podacima, tojest mozes pokusat al na osnovu decentraliziranog sistema bi morao ne samo jedan hash nego SVE i jedan u toj blockchain hakirat, sta je skoro pa nemoguce. Ustvari teoretski moguce ali neisplativo. Druga prednost je da su svi kotacici u toj blockhain anonimni tojest nastupaju pod pseudonimom. Blockchain ce mijenjat ekonomiju, web 3.0, trustless P2P.

Primjer, ti kupujes kucu, za to trebas kao prvo imati ziro racun u banci, isto tako prodavac stana mora imati racun. Onda trebas notara pa odvjetnika za ugovor itd itd. Sa blockchain sve to otpada, vas dvojica to rjesavate anonimno i niko ne zaradjuje na tome (banka, notar, ...). U blockchain stoji samo podatak koji je svakom u toj blockchain dostupan: "drndalo kupio kucu za 50BTC, ostalo mu 20BTC". I najvaznije, ovi podaci su sigurni ko beton, jer ne leze na nekom serveru nego na svakom kompjuteru u toj blockchain.
phillie

#422 Re: Bitcoins

Post by phillie »

drndalo wrote:Jebo me otac kad ne kupih 7-8 komada po 150... Kako bi ih s merakom naplatio... :mrgreen:
Ove su mi recenice najbolje (nista licno drug). Da si (ti, ja, peti deseti) kupio 7-8 BTC-ova po 150$ prodali bi ih mi kad je vrijednost bila 300$ i sve se nogom u gu.icu udarali kontajuci kako smo dobro prosli.

Sad se sjetih price koja je kruzila prije nekoliko godina kad se danac sjetio da je nekad kupio bitcoine za bagatelu , pa pronasao podatke od racuna i unovcio ih i od tog novca kupio stan u kopenhagenu. Sad bi vjerovatno otisao pred Buckingham-sku palatu i pitao "kol'ko vam je ova vikendica? "
drndalo

#423 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

phillie wrote:
drndalo wrote:Jebo me otac kad ne kupih 7-8 komada po 150... Kako bi ih s merakom naplatio... :mrgreen:
Ove su mi recenice najbolje (nista licno drug). Da si (ti, ja, peti deseti) kupio 7-8 BTC-ova po 150$ prodali bi ih mi kad je vrijednost bila 300$ i sve se nogom u gu.icu udarali kontajuci kako smo dobro prosli.

Sad se sjetih price koja je kruzila prije nekoliko godina kad se danac sjetio da je nekad kupio bitcoine za bagatelu , pa pronasao podatke od racuna i unovcio ih i od tog novca kupio stan u kopenhagenu. Sad bi vjerovatno otisao pred Buckingham-sku palatu i pitao "kol'ko vam je ova vikendica? "
Ma zezam se, ne placem puno za promaklim prigodama... By the way, da sam ih kupio po 150, ne bih ih prodao kad se stigli do 300...
Ci-Nick

#424 Re: Bitcoins

Post by Ci-Nick »

Ja da sam kupio na 150 $, a kupio bi sigurno bar 20 komada, da je bilo jednostavno kupiti, prodao bi na 400 do 500$ jer se sjećam da mi je na 400 $ izgledo već preskup, a tad i da sam mogao, ne bi kupio.
Ono što je meni zanimljivo, je to, da sve što se navodilo kao mana kontrolisane valute će na kraju biti prednost.
Jer ovakav bitcoin je zanimljiv samo dok mu vrijednost raste a neupotrebljiv je kao platežno sredstvo, jer ko je lud da za neki proizvod ili uslugu da 1 bitcoin, ako će to sutra koštati 0,95 bitcoina.
Dakle samo kontrolisana valuta sa vrijednošću bez velikih oscilacija može biti ozbiljno platežno sredstvo.
Ako se prati promet u posljednjih godinu dana onda se može zaključiti da je sistem: " Natoči za 10 maraka".
Većina onih koji su kupili su i prodali kad su ostvarili zaradu od 100 ili 200 %.
Mislim da će rijetki ostvariti neku zaradu od 1000 %. A na kraju će biti mnogo gubitnika sa nekim manjim iznosima a malo njih sa nekim ozbiljnijim iznosima, osim ljudi koji su po prirodi kockari.
Last edited by Ci-Nick on 29/11/2017 09:56, edited 2 times in total.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#425 Re: Bitcoins

Post by un1ted »

Raste bitcoin. Svi ocekuju pad, ali svi su to ocekivali i ranije. Do kada, vidjet cemo. Rast nije neprirodan, dosta novih korisnika ulazi u crypto i logicno, treba im btc, cija je kolicina ogranicena na 30tak miliona. Pa vi sada sracunajte cijenu kada sa sadasnjih 2 miliona ljudi u crypto svijetu to ode na, da ne pretjeramo 100 miliona :)
Jer ovakav bitcoin je zanimljiv samo dok mu vrijednost raste a neupotrebljiv je kao platežno sredstvo jer ko je lud da za neki proizvod ili uslugu da 1 bitcoin ako će to sutra koštati 0,95 bitcoina.
Apsolutno netacno. Pa u HR imas stranice koje primaju bitcoin kao valutu za placanje ekvivalentnu domacoj valuti. Ne zanima ih sta ce biti sutra, oni su proracunali. Da li odmah kesiraju BTC, ili cuvaju, to je interna odluka kompanije.

Microsoft omogucio placanje sa BTC, recimo Steam takodjer. Naredni na listi ce biti Amazon nekada u buducnosti.
Post Reply