Bošnjak umjesto Bošnjanin , zasto ?

Post Reply
Connaisseur Karlin

#401 Re: Bošnjak umjesto Bošnjanin , zasto ?

Post by Connaisseur Karlin »

svi u napad wrote:Dakle mora se priznati da se Karlinka super osjeca jer je uspjela sa zajebavanjem Bosnjaka na 16 stranica. Kao i uvijek Bosnjaci se moraju pravdati, dokazivati svakom kome se digne ona stvar ili koji misli da je neka klasa iznad Bosnjaka. Ovo je kao i kad Nele i slicni nacionalisti kazu kako je protjerano 200 000 Srba iz Sarajeva i onda se kao i na ovoj temi satrase dobri i naivni Bosnjaci da dokazu nacionalisticki zajebantskoj bagri da to nije tacno. Kad se spomene protjerivanje Bosnjaka onda se odgovara "bio je rat i svi su cinili isto (zlocine)" ili "dosta je bilo prica o ratu okrenimo se buducnosti" a istovremeno se obavljaju parastosi za stvari od prije 70 ili 100 godina.
No da se vratimo temi tj. da zavrsimo sa istom. Dragi forumasi ohladite malo i pretsanite objasnjavati Karlinki stvari koje ona zna ali vas sa u zivanjem zajebava. Njoj bi savjetovao da ode na neki srpski forum i da svoje pitanje koje je postavila ovdje: " Daj mi primjere kako su Bosnjaci prakticno dokazali svoj BiH identet? Napisi konkretne rezultate." lijepo preformulise za njihove korisnike na ovaj nacin:
Dajte mi primjere kako su Srbi prakticno dokazali svoj srbijanski identet? Napisite mi konkretne rezultate.
Nadam se da ce doticna smoci snage da postavi ovo pitanje kao i za sto oni nisu Srbijanci nego Srbi?
Za mene je ova tema zavrsena a nadam se i za protjeranog Haznadara kao i monoge druge naivne forumasa koji misle da ce nesto uspjeti na ovoj temi. Zivi i zdravi mi bili (naravno i ti Karlinka).
P.S. - Karlinka nemoj postavaljati ova pitanja jer nebeski narod je puno demokraticniji od Bosnjaka pa bi ti neko od njih mogao pozvoniti na vrata ili te sresti na ulici da ti dokaze njihov identitet. Ja znam da ti ovo znas pa neces to uraditi a i ja kao pacifista ne bih te volio nositi na dusi. Zivjela ti nama 100 godina i zajebavaj forumase ciji si drzavljanin a nas glupe i neobrazovane Bosnjake ostavi da se sami pojedemo.
bosnjacka hrvatska i sprska politika u BiH funkcioniraju kriticno i identicno protiv normalnog zivota BiH gradjana
Yug

#402 Re: Bošnjak umjesto Bošnjanin , zasto ?

Post by Yug »

Evo objavise rezultate popisa.Gdje ste Bosanci,nema vas.37 000 samo.Ovi iz Tuzle ubise se ko fol bosanci tri vjere raja ,gradjani folovi,kad ono 4000 bosanaca u Tuzli,vise u Zenici ima (preko 5000) :lol:

Image
BHCluster

#403 Re: Bošnjak umjesto Bošnjanin , zasto ?

Post by BHCluster »

Connaisseur Karlin wrote:
BHCluster wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
U BiH postoje konstituivne etnicke grupe gradjana koji diskiminiraju manjine i ostale grupe gradjana. BiH je potreban konstitucionalna reforma, no bosnjackim,hrvatksim i sprskim nacionlaistima se ista ideja ne dopada.

Bosanski identet Bosanjana je bio bazran na zajednickoj pripadnosti razlicith narodniha grupa u okviru granica srednjovijekovne Bosne. Identet se ne moze bukvlano komparirati kao danasnji nacionlani idnetet, jer nacije tad nisu bile formirane kao danas. Tadasnje teritorije se jesu pomjerale kao rezultat pomjeranja granica , to je uslovilo prihavtanje novih grupa , kao i migracija stanovnistva, to su procesi kojim su bili izlozeni Bosnjani i ostale narodne grupe. U BiH, bosanjstvo hrvatstvo i srpstvo su sinonim pripadnosti vlastitoj narodnoj grupi,ali ne i zajednicka pripadnost u okviru vlastite drzave. Bosanac kao simbol zajdenicke pripadnosti trenutno nije prisutno u BiH.
Konacno samo sto si ponovila ono sta je napisano u ustavu Bosne i Hercegovine a to je:

Bošnjaci, Hrvati i Srbi, kao konstitutivni narodi (zajedno s ostalima), i građani Bosne i Hercegovine".

:lol:
Opet zaobilazis sustinu price:

Ustav BiH treba reformu; Postojanje konstituvinih naroda, osatli i manjina u jednoj drzavi oznacava NERAVNOPRNOST prema svim gradjanima BiH;
Njveci problem je naravno sukob tri dominantne etnicke grupe, jer svaka grupi zeli biti dominantnija od druge grupe. Procenat Bosanjka u bih 51% nema efekta ,jer jednsotavno , kao etnicka grupa ne dominira svjim zakonima i pravilima u cijeloj drzavi. Politicke ne-prilike su najbolje uticale na stvaranje jos vecih razlika mejdu grupama. Vrlo je intresntna interna situacija u etnicki dominaninm grupama : " dominant ethnic majorities may nothave particular ethnic majority group consciousness, instead identifying themselves either with the nation as a whole or with some subgroup within the majority such as their class or religion. ;-)
Ti koda si prespavala zadnjih 25 godina. :-)
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#404 Re: Bošnjak umjesto Bošnjanin , zasto ?

Post by japin_mutapi »

Pitao jednom tako jednoga hudnik pitac neki:

A zašto je to, od kud je to tako

Da Bošnjak mjesto Bošnjanina bude

Gdje li je

Odakle je

Kuda je

Taj

Bošnjak

Rekti

A zapitani odgovor hudniku tad hitan dade:

Bošnjanin dobri da prostiš