Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
omar little

#401 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by omar little »

bas fin mladic, divan decko, sta fali :D
Bloo
Globalna šefica

#402 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Bloo »

omar little wrote:bas fin mladic, divan decko, sta fali :D
čitanje njegovih onanija i diskusija sa njim me podsjeća na moje pokušaje komunikacije sa feminazi i onim ekstremnim borcima za prava životinja (koji hrane svoje kućne ljubimce veganskom hranom)

krajevi istog spektra ..ujedinjeni u ludili
drndalo

#403 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by drndalo »

Vidi se da je puno truda ulozeno... :kiss:
sheilak

#404 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by sheilak »

omar little wrote:
R A V E N wrote:Ako sam ja impotentni trol i niko i ništa, zašto onda otvaraš i čitaš ovu temu?
jer mogu.

i nisam te ja zvala impotentnim, to je sheliak bila, ja sam rekla da si frustriran i mizogen jer te zene nece. :cvijet:
Ja sam rekla da ima mali penis. I da je ljut zbog nejebice. Parafraziram sad, al u biti to. :D
omar little

#405 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by omar little »

Bloo wrote:
čitanje njegovih onanija i diskusija sa njim me podsjeća na moje pokušaje komunikacije sa feminazi i onim ekstremnim borcima za prava životinja (koji hrane svoje kućne ljubimce veganskom hranom)

krajevi istog spektra ..ujedinjeni u ludili
da, to je ta furka.
sheilak

#406 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by sheilak »

A vidim da mu se zamjerio i Salih Foco iz nekog razloga. :D
omar little

#407 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by omar little »

sheilak wrote:
omar little wrote:
R A V E N wrote:Ako sam ja impotentni trol i niko i ništa, zašto onda otvaraš i čitaš ovu temu?
jer mogu.

i nisam te ja zvala impotentnim, to je sheliak bila, ja sam rekla da si frustriran i mizogen jer te zene nece. :cvijet:
Ja sam rekla da ima mali penis. I da je ljut zbog nejebice. Parafraziram sad, al u biti to. :D
oho-ho. ako nisi ti znaci da frojdovskim slipovima on sam uvodi impotentnost u pricu :!: :D
sheilak

#408 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by sheilak »

omar little wrote:
oho-ho. ako nisi ti znaci da frojdovskim slipovima on sam uvodi impotentnost u pricu :!: :D
fali jos da se pocne sam samarati uz povike "hocete reci da sam impotentan?! jel to hocete da kazete?!" :D

nesto kao ilija cvorovic iz balkanskog spijuna, no na tematiku sexualne disfunkcije. :D
tranquil

#409 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by tranquil »

R A V E N wrote:
tranquil wrote:
Biću kratak.

Država uzima obavezan porez zbog takvih kao ti. I što je najzanimljivije, to će na kraju opet ići u tvoju korist (u ispravnom sistemu barem, nažalost BiH je poremećena ali ne uzimajmo je kao primjer takvog sistema, BiH problemi su dublji, problem sa zdravstvom je posljedica).

Ne vjerujem da si bogataš. Ako se uspostavi tvoj sistem, razbolićeš se i umrijeti kao pas. Ležaćeš u krevetu bolestan, jer si zadnje 3 godine uštedio 100 KM mjesečno i "efikasnije ih trošio", i nećeš imati 30.000 KM za tretman. I pitaćeš se zašto te je OPET država iznevjerila.

A država će reći ovo:

"Ako se već izabralo samostalno da se živi bjesomučno hedonistički, onda treba platiti i cijenu. Samostalno."
Upravo tako. A ja daleko da sam od bogataša, to je još jedno karikaturisanje moje pozicije da bih ja ispao babaroga.

Zdravstveni sistem u Bosni je takav da bi ljudima bolje bilo da idu odmah u mrtvačnicu, nego kod doktora, barem što se tiče onoga što sam ja vidio. Ja lično od obaveznog zdravstvenog osiguranja nemam koristi niti vidim smisla u tome.
:(
Možda sam pogodio "too close to home" pa izvini ako je tako...

I moja porodica je žrtva zdravstvenog sistema u BiH, i imao bih šta da kažem na tu temu.

Kao što je neko rekao, BiH zdravstveni sistem nije baš model kako to treba (i kako to čak i uspijeva) da funkcioniše u normalnoj državi. Iz prostog razloga jer je BiH nenormalna država i ne funkcionišu mnogi sistemi, pa ni zdravstveni.

U većini država koje imaju obavezno zdravstveno osiguranje to osiguranje i funkcionira i svi ljudi imaju korist od toga.

Ako vidiš da kod drugih ljudi nešto radi, a kod tebe ne, to znači da je kod tebe pokvarena ispravna stvar. Ti si iz Tuzle i možda se sjećaš redukcija vode (kakve sada ima Sarajevo). Umjesto da kažemo "zašto plaćati vodu kad je ni nemamo", ljudi su popravili (mojim i tvojim parama) vodovodni sistem Tuzle. A nisu svi dijelovi grada ni imali redukciju, moja porodica je npr. tada već bio preselila sa brčanske koja je imala probleme u dio grada koji je stalno imao vodu, i opet smo, bez da su nas pitali, učestvovali u tome. I do ovog momenta nisam niti jednom pomislio "vidi jebote platismo drugima vodovodni sistem, zašto oni to nisu sami sebi finansirali".
wewa

#410 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by wewa »

tranquil wrote:
R A V E N wrote:
tranquil wrote:
Biću kratak.

Država uzima obavezan porez zbog takvih kao ti. I što je najzanimljivije, to će na kraju opet ići u tvoju korist (u ispravnom sistemu barem, nažalost BiH je poremećena ali ne uzimajmo je kao primjer takvog sistema, BiH problemi su dublji, problem sa zdravstvom je posljedica).

Ne vjerujem da si bogataš. Ako se uspostavi tvoj sistem, razbolićeš se i umrijeti kao pas. Ležaćeš u krevetu bolestan, jer si zadnje 3 godine uštedio 100 KM mjesečno i "efikasnije ih trošio", i nećeš imati 30.000 KM za tretman. I pitaćeš se zašto te je OPET država iznevjerila.

A država će reći ovo:

"Ako se već izabralo samostalno da se živi bjesomučno hedonistički, onda treba platiti i cijenu. Samostalno."
Upravo tako. A ja daleko da sam od bogataša, to je još jedno karikaturisanje moje pozicije da bih ja ispao babaroga.

Zdravstveni sistem u Bosni je takav da bi ljudima bolje bilo da idu odmah u mrtvačnicu, nego kod doktora, barem što se tiče onoga što sam ja vidio. Ja lično od obaveznog zdravstvenog osiguranja nemam koristi niti vidim smisla u tome.

I moja porodica je žrtva zdravstvenog sistema u BiH, i imao bih šta da kažem na tu temu.

Kao što je neko rekao, BiH zdravstveni sistem nije baš model kako to treba (i kako to čak i uspijeva) da funkcioniše u normalnoj državi. Iz prostog razloga jer je BiH nenormalna država i ne funkcionišu mnogi sistemi, pa ni zdravstveni.

U većini država koje imaju obavezno zdravstveno osiguranje to osiguranje i funkcionira i svi ljudi imaju korist od toga.

Ako vidiš da kod drugih ljudi nešto radi, a kod tebe ne, to znači da je kod tebe pokvarena ispravna stvar. Ti si iz Tuzle i možda se sjećaš redukcija vode (kakve sada ima Sarajevo). Umjesto da kažemo "zašto plaćati vodu kad je ni nemamo", ljudi su popravili (mojim i tvojim parama) vodovodni sistem Tuzle. A nisu svi dijelovi grada ni imali redukciju, moja porodica je npr. tada već bio preselila sa brčanske koja je imala probleme u dio grada koji je stalno imao vodu, i opet smo, bez da su nas pitali, učestvovali u tome. I do ovog momenta nisam niti jednom pomislio "vidi jebote platismo drugima vodovodni sistem, zašto oni to nisu sami sebi finansirali".
kad ste tako fini, de se sjetite brace i sestara iz KS :mrgreen:
tranquil

#411 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by tranquil »

wewa wrote:
tranquil wrote:
R A V E N wrote:Upravo tako. A ja daleko da sam od bogataša, to je još jedno karikaturisanje moje pozicije da bih ja ispao babaroga.

kad ste tako fini, de se sjetite brace i sestara iz KS :mrgreen:
Moram biti do kraja iskren, ja sam se baš nekako prije popravka vodovodne mreže u Tuzlu preselio iz pogođenog područja u nepogođeno, ali sam uskoro otišao baš u Sarajevo, taman nekad u vrijeme kada se situacija u Tuzli popravila.

Tako da sam iskusio "sušu" u oba grada. Od nedavno živim u trećem gradu, valjda i ovdje neće nestati vode :lol:

U Tuzli je taj problem bio doslovno decenijama, i godinama je izgovor bio "ne možemo tu trenutno ništa", i to je na kraju krajeva i bilo pošteno, bolje nego lagati da će promijeniti i onda se ispostavi kao laž. Na kraju su ljudi izabrali čovjeka koji je obećao vodu, i ispoštovao, i pored svih svojih mana (a ima ih dosta) zbog toga ima koliko-toliki kredibilitet da je i dan danas najbolji izbor za Tuzlu (u tankoj ponudi naravno).

U Sarajevu imate čovjeka koji je već uhvaćen u laži po pitanju poboljšanja situacije s vodom.

Pogledaj moj zadnji post prije ovog, na temi o Kifli. Problem u Sarajevu jeste do djelimično dotrajale vodovodne mreže, ali dok Kifla ispravno 2017. zaključuje šta je trebalo uraditi, a šta nije (nabavka opreme umjesto automobila za upravu vodovoda), i on sam je bitan dio problema jer je on taj koji je trebao to vidjeti na vrijeme, staviti rez, i na vrijeme krenuti u rješavanje. To mu je u opisu posla, doslovno, a ne da se 2017. ibreti nad lošom situacijom kao da je tek ušao u ured premijera.

I da, dio problema su svi koji su izabrali njegovu stranku i njega. I to je specifično BiH problem.

Raven je u pravu kada kaže "neću da moje pare idu na gluposti", samo ne identificira korektno šta su to gluposti. Treba se plaćati i voda i zdravstvo, ako će pare ići na vodu i zdravstvo. Ali pare Sarajlija kojim plaćaju vodu, i vjerovatno dio budžeta Kantona popunjen takođe iz džepova građana, očito idu na limuzine menadžmenta vodovoda, a to premijer ili nije znao, ili je znao a sada koristi kao izgovor. U svakom slučaju žestoka kombinacija lopovluka u JP ViK, i nesposobnosti vlade.

I ljudi opet biraju iste.
Raven kaže "probudite se i odbijte taj sistem, ne dajite im više pare". Ako će se ljudi već "buditi", bolje je da se probude tako što će razjebati svaku kriminalnu šemu popout ove sa ViK-om, i osigurati da njihove pare idu tamo gdje su namijenjene. To vidim kao puno bolju i humaniju varijantu nego rasformiranje javnog zdravstva jer u njemu ima korupcije.
wewa

#412 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by wewa »

odlican post!

ali kako to uraditi, a da se od rekonstrukcije vodovodne mreze ne okoriste mrske feministkinje na porodiljskom?! :? :D
R A V E N

#413 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

sheilak wrote:
omar little wrote:
fali jos da se pocne sam samarati uz povike "hocete reci da sam impotentan?! jel to hocete da kazete?!" :D

nesto kao ilija cvorovic iz balkanskog spijuna, no na tematiku sexualne disfunkcije. :D
Joj, kad bih ti ja složio jedan "racionalan" argument!

Izletila bi iz tih sexy Lisca gaćica od €1000 k'o američki Hellfire projektil, hahaha!
wewa

#414 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by wewa »

the troll doth protest too much :mrgreen:
R A V E N

#415 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

"Izglasan zakon o zaštiti pasa u terminalnom stadiju bjesnila i mangina na skupštini Federacije BiH zahvaljujući udruženim naporima nove koalicije SDP-DF."
wewa

#416 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by wewa »

Image
sheilak

#417 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by sheilak »

R A V E N wrote:
sheilak wrote:
omar little wrote:

Joj, kad bih ti ja složio jedan "racionalan" argument!

Izletila bi iz tih sexy Lisca gaćica od €1000 k'o američki Hellfire projektil, hahaha!
Pa ne znas ti slozit. :D Jal argument jal sta drugo.
To je, vjerujem, sustina svega ovdje. My dear Watson. :D
omar little

#418 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by omar little »

pih. sta je ovo, nista niste ispisali, ja dosla reko taman za uz kaficu da malo iscitam kad ono... :D

rejvenu, fejlas na zadataku. iznevjerujes poret i ideologiju.
drndalo

#420 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by drndalo »

omar little wrote:Image
Amin! Prokuzene su !!!
Gojeni H

#421 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Gojeni H »

:thumbup:

Pat Robertson - vitez u svetoj borbi protiv zena.
R A V E N

#422 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Je li prispio novac od Finnish Ministry of Welfare na račun?

Jeste li provjerili/provjerile preko iPhone 9 Plus DeLuxe Edition?
seln

#423 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by seln »

R A V E N wrote:Je li prispio novac od Finnish Ministry of Welfare na račun?

Jeste li provjerili/provjerile preko iPhone 9 Plus DeLuxe Edition?
Prvo idem do banke da pokupim

-djecji dodatak
-subvencije za stan
-socijalnu pomoc
-dodatak na troskove zivota
-novac za djecji vrtic
-trudnicko za zenu

pa cu onda mojim Mercedesom do prodavnice delikatesa da kupim malo sitnih namirnica... losos, belgijsku cokoladu, whisky, roastbeef...
uh, zamalo sam zaboravio skoljke....
pa cu onda da sjedim, jedem, pijem, gledam "zadrugu" i "parove" i da ismijavam vrijedne obrtnike koji to sve placaju kroz porez.
Cherry-Cherry

#424 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Cherry-Cherry »

Raven, šta misliš da tvoja mama nije imala porodiljsko i zdravstveno? Šta bi s tobom bilo... :zoka:

Šta misliš da sve stare i bolesne poubijamo, kao što su nekada pećinski ljudi bacali sa litice? Samo su teret. :run:

Već te neko pitao, a nisi odgovorio: važi li ovo sve za policiju i vatrogasce? Ako te neko opljačka, sam ga nađi i presudi mu. Ako je jači od tebe, onda neka te ubije i uđe ti u stan, prisvoji ga.
Ako ti kuća bude gorila u požaru, sam ga ugasi. Ako ne možeš, neka ti izgori. :thumbup:

Prirodna selekcija na djelu. :thumbup:

A da to ne bi bilo tako, postoji podjela poslova u društvu. Pa jedni liječe, drugi ganjaju pljačkaše, treći gase požare. I plaćamo to svi. Neće svakome zatrebati usluge od svih ostalih, ali hoće nešto, nekome nešto drugo.

Pa i životinje žive u čoporima, da bi se zajedno branili, jer zajedno su jači.
sheilak

#425 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by sheilak »

hey, jeste znali da je RAVEN pokusao s istim ovim fazonima na forum.hr? :D No, tema mu je zatvorena :/
Post Reply