Gradonačelnik Sa - All about
- Promoe
#401 Re: Gradonačelnik Sa - All about
a najjace je kad im se spocitava elitizam, a skaka izjavi, da je dobro da na celu grada bude neko ko je iz ugledne sarajevske porodice
- saibaba
#402 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Vjeruj da bi.. Mozda sam i glasao za njih u jednom periodu ali to nije važno..orinoco wrote:I da zlatnog kandidata ponudi Naša Stranka, ti ne bi glasao za njih. Ne služi se perfidnim načinom diskreditacije ovih ljudi, niko od njih iz javnog političkog života nema na sebi političku, koruptivnu niti sličnu hipoteku, za razliku od vladajućih i onih koji su bili u pozicijama.saibaba wrote:Pa jarane imaju li ovi u nasoj stranci ikoga osim Sabine i Pedje.
ja bih prvi glasao za njih da vidim da se bave ozbiljnim stvarima i da imaju neko ozbiljne inicijative.. oni sve sto vrijeme vise prolazi gube osjecaj za realni zivot ljudi..
..
Ne vidim nijedan smislen razlog zašto Sabina Čudić ne bi mogla biti uspješna gradonačelnica. Pakost, zavist, ljubomora i sl. nije razlog.
Koje su njene inicijative bile u skupstini kantona, sta je ona uradila ? Jel ima neki razlog zasto bi ona bila super gradonacelnica ? Ili zato sto Naša stranka nema koga drugog kandidovat ? Nemam pojma ko je Skaka niti ga podržavam samo ako se daje alternativa vladajucoj bandi mora se ponuditi nesto konkretno a ne samo " mi smo urbani" fol ..
-
walk_M-A-N
#403 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Kako se odmah vidi plitka i pristrasna priča, za "desnicu" ili "ljevicu". Pri tome niti su ovi desnica, niti drugi ljevica, jedino ako se misli na to kojom rukom više uzimaju, da li desnom hiljade KM "po zakonu" ili lijevom "od interesnih grupa", što jesu regulacioni planovi, ali ne samo to.
"Ljevica" je znači čim nije "nacionalna", a prava i interesi radnika uopće nisu tema, jer je takva moderna socijaldemokratija. A NS se i ne definiše kao ljevica već liberali, koliko sam shvatio. A to je nešto drugo.
Meni se čini da je SDA kao iskusnija pobijedila u kupovini papaka, što je naravno odvratno. Ali i da nije, to bi uradili drugi. Oni su svoj posao, od javnih para, shvatili tako, a ne da se brinu o narodu.
Ćudić nije dorasla da bude ni gradonačelnik ni kandidat i to je lijepo napisao ko, Suljagić. U toj stranci ima i treća osoba, Forto, koji je meni bliži, jer se više bavi širim životnim pitanjima običnog naroda, a ne neki specijalnim slučajevima kao Ćudić. A to znači puno para od većine za manjinu. Može se vidjeti na http://skupstina.ks.gov.ba/pitanja-inic ... zastupniku kada se analizira.
Mada meni nije jasno ni kako je Skaka uspio postati predsjednik Općinskog odbora SDA pa zamjenik pa gradonačelnik. Izgleda da voli trošiti, bila je tema kako su na kiši ugovorili posao od 250 hiljada KM, plus brojni drugi troškovi.
Umjesto priče o bojim idejama i načinima, pa i ljudima koji vode i stvaraju, ovdje recimo o smislu i poslovima Grada, priča se o strankama kao da su one smisao i cilj politike. Što nažalost i ispada. Kako ide vrijeme, sve su nam gori ti gradonačelnici jer su sve više stranački podobni, a manje ljudi sa ugledom i rezultatima rada.
Grad je bio u revizorskim izvještajima, tamo se harči naveliko, plus velike plate, plus veliki broj "zaposlenih". Od nekadašnjih reda 30 je naraslo na reda 150. I sve to nikome ne smeta, ni "lijevim" ni "desnim", a ni forumašima koji se bore da "njihovi" pobijede.
I opet, tačno: trebalo je imati program, nisu sa ulice da kažu radićemo pošteno, pa sve vrijeme su tu, gledaju kako se radi. Ako ne mogu objasniti šta bi se promijenilo nabolje u odnosu na Hamamdžića, Borovac, Komšića i Skaku, onda je nama svejedno ko je, a njima nije, ali za svoj interes.
PS: Vidim da neki zagovaraju da se vrate zatvorene liste sa "otvorenih". Prvo bi trebali naučiti da su sada poluotvorene jer moraš glasati sa spiska jedne stranke, a da bi otvorene bile da možeš glasati za ljude, makar iz različitih partija.
"Ljevica" je znači čim nije "nacionalna", a prava i interesi radnika uopće nisu tema, jer je takva moderna socijaldemokratija. A NS se i ne definiše kao ljevica već liberali, koliko sam shvatio. A to je nešto drugo.
Meni se čini da je SDA kao iskusnija pobijedila u kupovini papaka, što je naravno odvratno. Ali i da nije, to bi uradili drugi. Oni su svoj posao, od javnih para, shvatili tako, a ne da se brinu o narodu.
Ćudić nije dorasla da bude ni gradonačelnik ni kandidat i to je lijepo napisao ko, Suljagić. U toj stranci ima i treća osoba, Forto, koji je meni bliži, jer se više bavi širim životnim pitanjima običnog naroda, a ne neki specijalnim slučajevima kao Ćudić. A to znači puno para od većine za manjinu. Može se vidjeti na http://skupstina.ks.gov.ba/pitanja-inic ... zastupniku kada se analizira.
Mada meni nije jasno ni kako je Skaka uspio postati predsjednik Općinskog odbora SDA pa zamjenik pa gradonačelnik. Izgleda da voli trošiti, bila je tema kako su na kiši ugovorili posao od 250 hiljada KM, plus brojni drugi troškovi.
Umjesto priče o bojim idejama i načinima, pa i ljudima koji vode i stvaraju, ovdje recimo o smislu i poslovima Grada, priča se o strankama kao da su one smisao i cilj politike. Što nažalost i ispada. Kako ide vrijeme, sve su nam gori ti gradonačelnici jer su sve više stranački podobni, a manje ljudi sa ugledom i rezultatima rada.
Grad je bio u revizorskim izvještajima, tamo se harči naveliko, plus velike plate, plus veliki broj "zaposlenih". Od nekadašnjih reda 30 je naraslo na reda 150. I sve to nikome ne smeta, ni "lijevim" ni "desnim", a ni forumašima koji se bore da "njihovi" pobijede.
I opet, tačno: trebalo je imati program, nisu sa ulice da kažu radićemo pošteno, pa sve vrijeme su tu, gledaju kako se radi. Ako ne mogu objasniti šta bi se promijenilo nabolje u odnosu na Hamamdžića, Borovac, Komšića i Skaku, onda je nama svejedno ko je, a njima nije, ali za svoj interes.
PS: Vidim da neki zagovaraju da se vrate zatvorene liste sa "otvorenih". Prvo bi trebali naučiti da su sada poluotvorene jer moraš glasati sa spiska jedne stranke, a da bi otvorene bile da možeš glasati za ljude, makar iz različitih partija.
Last edited by walk_M-A-N on 07/02/2017 13:41, edited 1 time in total.
-
Novak20
#404 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Ne bih da se igram sa ugledom neke porodice ali zašto u biografiji navoditi dede i roditelje. Fale onda nane za kompletan rodoslov. U svakom slučaju nek' mu je hairli na novoj funkciji.Promoe wrote:a najjace je kad im se spocitava elitizam, a skaka izjavi, da je dobro da na celu grada bude neko ko je iz ugledne sarajevske porodice
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... ika/190058
Abdulah Skaka rođen je u Sarajevu 5. decembra 1983, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirani je ekonomist, suvlasnik brijačnice/berbernice “Skaka” u Starom Gradu. Oženjen je i otac dvoje djece. Njegov dedo jedan je od 40 osnivača SDA, a drugi dedo, s majčine strane, profesor Ismet Kasumagić, žrtva je montiranog političkog procesa Mladim muslimanima. Aktivno je učestvovao u stvaranju i kreiranju politike SDA.
Njegovi roditelji su stranački aktivisti SDA. Skaka je predsjednik Općinske organizacije SDA Stari Grad, a trenutno obnaša funkciju dogradonačelnika Grada Sarajeva.
- Promoe
#405 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Podmetnulo muNovak20 wrote:Ne bih da se igram sa ugledom neke porodice ali zašto u biografiji navoditi dede i roditelje. Fale onda nane za kompletan rodoslov. U svakom slučaju nek' mu je hairli na novoj funkciji.Promoe wrote:a najjace je kad im se spocitava elitizam, a skaka izjavi, da je dobro da na celu grada bude neko ko je iz ugledne sarajevske porodice
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... ika/190058
Abdulah Skaka rođen je u Sarajevu 5. decembra 1983, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirani je ekonomist, suvlasnik brijačnice/berbernice “Skaka” u Starom Gradu. Oženjen je i otac dvoje djece. Njegov dedo jedan je od 40 osnivača SDA, a drugi dedo, s majčine strane, profesor Ismet Kasumagić, žrtva je montiranog političkog procesa Mladim muslimanima. Aktivno je učestvovao u stvaranju i kreiranju politike SDA.
Njegovi roditelji su stranački aktivisti SDA. Skaka je predsjednik Općinske organizacije SDA Stari Grad, a trenutno obnaša funkciju dogradonačelnika Grada Sarajeva.
- Better Man
#406 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Ako je on dobar zato što je iz ugledne porodice, onda je moja prijateljica isto mogla biti kandidat, jer je njen pradedo bio gradonačelnik Sarajeva, tako da su njene reference bolje od Skakinih. Samo što se ona nikad nije time hvalila, niti to isticala i sve u životu je sama postigla.
- mali Ninja
#407 Re: Gradonačelnik Sa - All about
moje misljenje je da koga god postave za gradonacelnika, raja ce njemu naci 101 mahanu, nasim ljudima ne postoji dobar politicar jer su prestala vremena donacija i subvencija.. Moja podrska ide Abdulahu a vjerujem da ce on tu poziciju iznijeti kako treba.
- sadie_forever
#408 Re: Gradonačelnik Sa - All about
pa nije bas to neka referenca,da li joj je pradjed ugledan bio? postoje i nepopularni gradonacelniciBetter Man wrote:Ako je on dobar zato što je iz ugledne porodice, onda je moja prijateljica isto mogla biti kandidat, jer je njen pradedo bio gradonačelnik Sarajeva, tako da su njene reference bolje od Skakinih. Samo što se ona nikad nije time hvalila, niti to isticala i sve u životu je sama postigla.
drugo je sada Skaka,njegov djed je bio ugledan covjek,i pradjed,itd itd...znaci tu se radi o dugoj tradiciji
- Better Man
#409 Re: Gradonačelnik Sa - All about
U to vrijeme za gradonačelnika su se imenovali isključivo ljudi od ugleda i koji su bili izgrađeni u svojoj profesiji i imali iza sebe rezultae rada. Danas svaka šuša može biti gradonačelnik.sadie_forever wrote:pa nije bas to neka referenca,da li joj je pradjed ugledan bio? postoje i nepopularni gradonacelniciBetter Man wrote:Ako je on dobar zato što je iz ugledne porodice, onda je moja prijateljica isto mogla biti kandidat, jer je njen pradedo bio gradonačelnik Sarajeva, tako da su njene reference bolje od Skakinih. Samo što se ona nikad nije time hvalila, niti to isticala i sve u životu je sama postigla.recimo nikada nece unuce Komsica biti nesto privilogano po mom misljenju
![]()
drugo je sada Skaka,njegov djed je bio ugledan covjek,i pradjed,itd itd...znaci tu se radi o dugoj tradiciji
-
privremeni
#410 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Jedino pametno sto je Komsic uradio za ove tri godine je izbacivanje iz stranke ovog uhljupa.Novak20 wrote:
Primitivizam može biti smiješan ali ozbiljnom čovjeku ili pravom političaru ne priliči.
-
pemanapemani
#411 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Dobro je rekao profesor Kazaz - neobegovska fantazma.
Porodica kao jedina politička referenca pojedinca u 21. stoljeću.
Svaki kriminalac i diktator ima fetiš na porodicu/e.
Bog, domovina, nacija
svi na pod ovo je privatizacija
...napravite mjesta za obitelji dvjesta...
Porodica kao jedina politička referenca pojedinca u 21. stoljeću.
Svaki kriminalac i diktator ima fetiš na porodicu/e.
Bog, domovina, nacija
svi na pod ovo je privatizacija
...napravite mjesta za obitelji dvjesta...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#412 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Je li to ona sto se oblaci sa ukusom i ne sminka se napadno?Better Man wrote:Ako je on dobar zato što je iz ugledne porodice, onda je moja prijateljica isto mogla biti kandidat, jer je njen pradedo bio gradonačelnik Sarajeva, tako da su njene reference bolje od Skakinih. Samo što se ona nikad nije time hvalila, niti to isticala i sve u životu je sama postigla.
- Banksy
#413 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Taman hoću da pitam..._BataZiv_0809 wrote:Je li to ona sto se oblaci sa ukusom i ne sminka se napadno?Better Man wrote:Ako je on dobar zato što je iz ugledne porodice, onda je moja prijateljica isto mogla biti kandidat, jer je njen pradedo bio gradonačelnik Sarajeva, tako da su njene reference bolje od Skakinih. Samo što se ona nikad nije time hvalila, niti to isticala i sve u životu je sama postigla.
-
Heartbeats
#414 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Ujedinjenje ali bez DF-a..jer oni nista ne unose u to ujedinjenje osim nepovjernaj i vjerovatnoh zaheba.dulekrele wrote:Koja je alternativa ne ujedinjeju.Heartbeats wrote:Evo vidimo da nema ni sa njima, tako da je bolje se ne ujedinjavati jer "popišan ustaneš"dulekrele wrote: Pusti ba tu SDA pricu. Govorim o ljudima kojima DF daje vijecnicke mandate. Odletio je sda-u jer se morala formirati bilokakva vlast. brzo se opekao i povukao. Simtomaticno je da ga konstanto napustaju clanovi. Mozemo mi pljuvati po DF kolko hocemo jer su to i zasluzili ali lijeva koalicija bez njih nema dovoljno ruku.
- and
#415 Re: Gradonačelnik Sa - All about
znam da je to nebitno
al jel imaju negdje cv kandidata, ko je šta od škole završio,gdje,šta je radio, uradio.... da se uporedi?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- muha_sa
#417 Re: Gradonačelnik Sa - All about
da se hoce krug 99 oglasit--baš me zanima njihovo mišljenje
- O'zone
- Globalni moderator
#418 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Intervju sa novim nam u nas gradonaĆelnikom.
http://ba.n1info.com/a136551/Video/Info ... ticna.html
Prvo mi za uho zapade da se čovjek pravda i nada da će opravdati povjerenje samo stranci. Stanovnici grada Sarajeva su nestali.....ustvari pojavili se negdje na kraju intervjua
Drugo. Prvi ga nakon završetka sjednice grli ko drugi nego mladi i prpošni predsjednik Unije studenata Univerziteta u Sarajevu Haris Zahiragić (na snimku negdje 11:25). Prepostavljam da ćemo ga veeeeoma brzo gledati na novoj funkciji u Gradu Sarajevu. Karte mu se poklopile.
Treće. Stanje u Sarajevu je dobro samo smo MI puni negativne energije i zbog toga sve ide nizbrdo. Kad se naučimo da budemo pozitivni sa stanjem i situacijom u kojoj jesmo onda će sve da krene na bolje. Ovo su valjda neke Torabijeve metode popravka stanja.
http://ba.n1info.com/a136551/Video/Info ... ticna.html
Prvo mi za uho zapade da se čovjek pravda i nada da će opravdati povjerenje samo stranci. Stanovnici grada Sarajeva su nestali.....ustvari pojavili se negdje na kraju intervjua
Drugo. Prvi ga nakon završetka sjednice grli ko drugi nego mladi i prpošni predsjednik Unije studenata Univerziteta u Sarajevu Haris Zahiragić (na snimku negdje 11:25). Prepostavljam da ćemo ga veeeeoma brzo gledati na novoj funkciji u Gradu Sarajevu. Karte mu se poklopile.
Treće. Stanje u Sarajevu je dobro samo smo MI puni negativne energije i zbog toga sve ide nizbrdo. Kad se naučimo da budemo pozitivni sa stanjem i situacijom u kojoj jesmo onda će sve da krene na bolje. Ovo su valjda neke Torabijeve metode popravka stanja.
- Matzan
#419 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Slika je propali pokušaj nekakvog valjda humora.
Obično se ismijava gubitnik i to nimalo lijepim izrazima.
Iz pristojnosti prema dami to niko pametan nije ni pokušao.
Ali eto, možda će gubitnici lakše zaspati uz ovakvu sličicu.
- ultima_palabra
#420 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Pa kad u svom rezimeu više riječi posvetiš ocu i dedama nego samom sebi, ne možeš biti ništa drugo nego karina.
-
VjecitiStudent
#421 Re: Gradonačelnik Sa - All about
"Ne glasam za SDA, ali ..."
Matzan wrote:Slika je propali pokušaj nekakvog valjda humora.
- Tito_i_Partija
#422 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Ne glasam za SDA, al' ih branim na svim temama. 
-
mario001
#423 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Ko je taBanksy wrote:Taman hoću da pitam..._BataZiv_0809 wrote:Je li to ona sto se oblaci sa ukusom i ne sminka se napadno?Better Man wrote:Ako je on dobar zato što je iz ugledne porodice, onda je moja prijateljica isto mogla biti kandidat, jer je njen pradedo bio gradonačelnik Sarajeva, tako da su njene reference bolje od Skakinih. Samo što se ona nikad nije time hvalila, niti to isticala i sve u životu je sama postigla.
- ultima_palabra
#424 Re: Gradonačelnik Sa - All about
I Valentin duradi nesto...muha_sa wrote:da se hoce krug 99 oglasit--baš me zanima njihovo mišljenje
- Matzan
#425 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Neka nama Skaka. Stara sarajevska porodica, ugledni i čestiti ljudi.
Da ih nije bilo puno bi djece neosunećeno hodalo ili još gore ko zna ko bi ih kasapio.
Da ih nije bilo puno bi djece neosunećeno hodalo ili još gore ko zna ko bi ih kasapio.