Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Izmedju CVile i DMalte wrote:pozdrav svim ostarjelim jebacima koji jos ciste prasinu sa svojih Thorensa i Sansui-ja....njegovo velicanstvo Tihomir Pop Asanovic je izdalo plocu nakon 45 godina i ista je odlicna !!!
I moglo se donekle slušati dok nije počeo "repati".
Izmedju CVile i DMalte wrote:Nijedne nema bolje od nase policije ....imam je i ja, he he
Uff, jebem ti...
A nekidan to pjevam dok pokazujem jednom uceniku sta koristi od alata kad tokari aluminijum, dijete me gleda i ja sta cu - moram mu prevesti
Pocastih se sinoc sa Ortofon 2M Red, uz kalibraciju i namjestanje gazne sile....kad buraz bude dolazio sljedeci put donijece i novo ozicenje Van Der Hull.....svi zainteresirani - bujrum na preslusavanje Jehtro Tull, Novalis, Kraan, Clannad, Grobschnitt, Eloy, Gong, LebISol, El. Orgazam, Azra.....etc ploca ....za osvjezenje iskljucivo Tamno Sarajevsko....welcome
Izmedju CVile i DMalte wrote:Pocastih se sinoc sa Ortofon 2M Red, uz kalibraciju i namjestanje gazne sile....kad buraz bude dolazio sljedeci put donijece i novo ozicenje Van Der Hull.....svi zainteresirani - bujrum na preslusavanje Jehtro Tull, Novalis, Kraan, Clannad, Grobschnitt, Eloy, Gong, LebISol, El. Orgazam, Azra.....etc ploca ....za osvjezenje iskljucivo Tamno Sarajevsko....welcome
na kojem gramu?
ja sam je bio montirao na Duala 750, umjesto OM 20 (koja je originalno dosla)…
brzo sam je zamjenio za OM 30
Izmedju CVile i DMalte wrote:Pocastih se sinoc sa Ortofon 2M Red, uz kalibraciju i namjestanje gazne sile....kad buraz bude dolazio sljedeci put donijece i novo ozicenje Van Der Hull.....svi zainteresirani - bujrum na preslusavanje Jehtro Tull, Novalis, Kraan, Clannad, Grobschnitt, Eloy, Gong, LebISol, El. Orgazam, Azra.....etc ploca ....za osvjezenje iskljucivo Tamno Sarajevsko....welcome
Ja se pocastio sa Nagaokom MP-110, i nisam pogrijesio, odlicna je ! Prije toga je bio Ortofon OM5E koji je dosao uz gramofon
Gledao sam i 2M red, ali mi se nije svidio zbog previse dinamicnog, prskavog zvuka. Nagaoka je dosta "toplija" i ujednacenija od pocetka do kraja ploce, bar meni licno. Morao sam kupiti i veci teg, jer sa originalnim nisam mogao izbalansirati (Nagaoka je za 1.5g teza or Ortofona kojeg je zamijenila)
Za kolegu Hajvana - gramofon je ProJect, essential mk1, crni....to je onaj najjednostavniji model koji ima samo rucni lift i prekidac za power he he....sad sa ovom glavom i zvucnicom to je potpuno nova zvucna slika, mislim da svaka ploca zvuci drukcije, razdvajanje instrumenata je naglasenije no sto je bilo sa Audio Technica-om
Ja na svom ProJectu imam zvučnicu OM 5E, koja je na njemu došla.
Na Luxmanu imam Ortofon FF, razmišljao sam da je ugradim na ProJecta, tek da vidim kako će zvučati.
Izmedju CVile i DMalte wrote:Za kolegu Hajvana - gramofon je ProJect, essential mk1, crni....to je onaj najjednostavniji model koji ima samo rucni lift i prekidac za power he he....sad sa ovom glavom i zvucnicom to je potpuno nova zvucna slika, mislim da svaka ploca zvuci drukcije, razdvajanje instrumenata je naglasenije no sto je bilo sa Audio Technica-om
aa, odlicno
Projectu dobro “stoji” 2M linija.. uzivaj u cistijem zvuku
na mojem Dualu 2M red je davala previse iskrivljen zvuk na posljednjoj pjesmi , tj kad se priblizi kraju strane.
ja na zalost prije nabavke nisam provjerio iskustva na webu za moj gramofon…
na karaju sam se vratio na OM seriju koja perfektno lezi Dualovoj rucici, s tim da sam podigao za stepen vise zvucnicu…
OM 30 je otprilike u rangu 2M Bronze.
Izmedju CVile i DMalte wrote:Za kolegu Hajvana - gramofon je ProJect, essential mk1, crni....to je onaj najjednostavniji model koji ima samo rucni lift i prekidac za power he he....sad sa ovom glavom i zvucnicom to je potpuno nova zvucna slika, mislim da svaka ploca zvuci drukcije, razdvajanje instrumenata je naglasenije no sto je bilo sa Audio Technica-om
aa, odlicno
Projectu dobro “stoji” 2M linija.. uzivaj u cistijem zvuku
na mojem Dualu 2M red je davala previse iskrivljen zvuk na posljednjoj pjesmi , tj kad se priblizi kraju strane.
ja na zalost prije nabavke nisam provjerio iskustva na webu za moj gramofon…
na karaju sam se vratio na OM seriju koja perfektno lezi Dualovoj rucici, s tim da sam podigao za stepen vise zvucnicu…
OM 30 je otprilike u rangu 2M Bronze.
Jesi li naštimao iglicu da bude ravna?
Jesi li sredio anti-skating?
Pa to su ono informacije sa internet foruma i sl. Navodno su negdje u Francuskoj, a očito da nema tačne adrese jer bi ih odmah pohapsili što neautorizovano štancaju ploče
Hajvan wrote:ja imam bootleg izdanje Division Bell albuma na plavom vinilu…
izbjegavam takva izdanja, ovo je slucajno naletilo u nekakvoj radni za jeftine pare
Izbjegavam i ja, ali konkretno Pompeje od PF ne mozes naci na vinilu. Steta je ne imati to u kolekciji, pa makar bio i divljak
Division Bell isto lovim, ali njega cu ganjati original jer postoji zvanicno izdanje na vinilu
klixoris wrote:
Izbjegavam i ja, ali konkretno Pompeje od PF ne mozes naci na vinilu. Steta je ne imati to u kolekciji, pa makar bio i divljak
Division Bell isto lovim, ali njega cu ganjati original jer postoji zvanicno izdanje na vinilu
nedavno je izaslo reizdanje na dvije ploce (ima i serija na plavom vinilu), i to originalne duzine kao na CD-u bez skracivanja numera - sto je bio slucaj sa prvi izdanjema na vinilu...