Fidel Castro RIP

Post Reply
Hakiz

#401 Re: Fidel Castro RIP

Post by Hakiz »

.
Last edited by Hakiz on 27/11/2016 14:51, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#402 Re: Fidel Castro RIP

Post by KatarinaKosaca »

Connaisseur Karlin wrote:Katrova smrt je jedna od najljepsih vijesti 21 stoljeca :-D
Samo se primitivci koji misle da je Betoven pas. Europa drzava pired Belgije mogu veseliti smrti. Kad je Milosevic umro, nismo se veselili. Prosto jer nismo primitivci tog ranga kao oni iz Miamija. Tvoj se nik savrseno uklapa u prizor sa Floride.
Hakiz

#403 Re: Fidel Castro RIP

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote:Katrova smrt je jedna od najljepsih vijesti 21 stoljeca :-D
I ti ga ukaki.
KatarinaKosaca

#404 Re: Fidel Castro RIP

Post by KatarinaKosaca »

A sto se yuge tice...bilo i nezaposlenih, a o nedodirljivim da ne pricamo......bio.verbalni delikt i zatvor za misljenje. Bila moralno politicka podobnost. Zemlja idealna za ulizice, hulje i gnjideispranog mozga kojima je vrhunac fabricko.odmaraliste ne moze se sa Kubom usporediti ni u najgoroj hipotezi...
Hakiz

#405 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Fidel Castro RIP

Post by Hakiz »

Pandakonda wrote:
Hakiz wrote: Naravno. Ali ako Marie dobije između 20 i 30% a neki komunista oko 1-5% to znači da narod više voli fašiste nego komuniste. A koliko god komunisti bili loši, ne mogu se porediti sa fašistima. A to govori više o narodu nego o bilo čemu drugome.

P. S. Kada kažem komunisti misim na partiju koja u svom imenu ima riječ "komunistička"
Po čemu je Marine fašistkinja ? Jel' to danas svako fašista ko hoće da se država vrati u kontrolu njenog naroda ?
Ni Hitler nije htio da mu se tamo neki jevreji petljaju u državu, kao ni tamo neki neki pobjednici iz 1. svjetskog rata. I on je samo htio da se Njemačka vrati pod kontrolu Nijemaca.
Hakiz

#406 Re: Fidel Castro RIP

Post by Hakiz »

KatarinaKosaca wrote:A sto se yuge tice...bilo i nezaposlenih, a o nedodirljivim da ne pricamo......bio.verbalni delikt i zatvor za misljenje. Bila moralno politicka podobnost. Zemlja idealna za ulizice, hulje i gnjideispranog mozga kojima je vrhunac fabricko.odmaraliste ne moze se sa Kubom usporediti ni u najgoroj hipotezi...
A ti opet isto kao Karlin.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#407 Re: Fidel Castro RIP

Post by pici »

Image
stakasa

#408 Re: Fidel Castro RIP

Post by stakasa »

Umro je ko frajer. On je svoje bitke dobio. Ono radovanje na Floridi je krajnji neukus
Connaisseur Karlin

#409 Re: Fidel Castro RIP

Post by Connaisseur Karlin »

KatarinaKosaca wrote:
Samo se primitivci koji misle da je Betoven pas. Europa drzava pired Belgije mogu veseliti smrti. Kad je Milosevic umro, nismo se veselili. Prosto jer nismo primitivci tog ranga kao oni iz Miamija. Tvoj se nik savrseno uklapa u prizor sa Floride.
drzuis li se sa Kubancima :D
Connaisseur Karlin

#410 Re: Fidel Castro RIP

Hakiz wrote:
I ti ga ukaki.
znam nekoliko Kubanaca, vjerovanto njihovo misljenje ima vise kredibilitata od tvog misljenja :D :)
Connaisseur Karlin

#411 Re: Fidel Castro RIP

stakasa wrote:Umro je ko frajer. On je svoje bitke dobio. Ono radovanje na Floridi je krajnji neukus
da im je bilo dobro na Kubi,ne bi se danas radovali :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#412 Re: Fidel Castro RIP

Post by _BataZiv_0809 »

De ba Karlin sjasi sa teme.
Connaisseur Karlin

#413 Re: Fidel Castro RIP

_BataZiv_0809 wrote:De ba Karlin sjasi sa teme.
prstanite romantizirati zivot Kubanaca koji je jos vrlo ziv kao u '60tim godinama :)

Ljudi su se jako napatili , 5 decenija nemanja nomrlanog zivota ,a vi slavite covjeka koji je doprinjeo takovm standardu zivota :-)
KatarinaKosaca

#414 Re: Fidel Castro RIP

Post by KatarinaKosaca »

Connaisseur Karlin wrote:
KatarinaKosaca wrote:
drzuis li se sa Kubancima :D
da. Ali ne onim debelim praznoglavim nakazama sa,Floride....volim tu zemlju puno
stakasa

#415 Re: Fidel Castro RIP

Post by stakasa »

stakasa wrote:Umro je ko frajer. On je svoje bitke dobio. Ono radovanje na Floridi je krajnji neukus
da im je bilo dobro na Kubi,ne bi se danas radovali :D
Nije bilo dobro ni Ustasama pod Titom, ali eto doceka na kraju svako da se kolo srece okrene. Nadoknadice oni to, nece falit bordela
stakasa

#416 Re: Fidel Castro RIP

Post by stakasa »

prstanite romantizirati zivot Kubanaca koji je jos vrlo ziv kao u '60tim godinama :)

Ljudi su se jako napatili , 5 decenija nemanja nomrlanog zivota ,a vi slavite covjeka koji je doprinjeo takovm standardu zivota :-)
Ima nesto i do sankcija
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#417 Re: Fidel Castro RIP

Post by pici »

Image
KatarinaKosaca

#418 Re: Fidel Castro RIP

Post by KatarinaKosaca »

bolje nego bilo gdje u srednjij ili juznoj americi. A pod sankcijama decenijama. A nema.ni vile.ni bankovne racune ni kolibu sa septickom jamom. Mogli su samo da.mu popuse.......
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#419 Re: Fidel Castro RIP

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca wrote:

bolje nego bilo gdje u srednjij ili juznoj americi. A pod sankcijama decenijama. A nema.ni vile.ni bankovne racune ni kolibu sa septickom jamom. Mogli su samo da.mu popuse.......
Ma mojne je ni kvotat. Kad ta legne na temu, univerzum se trese.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#420 Re: Fidel Castro RIP

Post by Velkoski »

ona i leklerk... :-) :( :lol:
Hakiz

#421 Re: Fidel Castro RIP

Post by Hakiz »

Hakiz wrote:
I ti ga ukaki.
znam nekoliko Kubanaca, vjerovanto njihovo misljenje ima vise kredibilitata od tvog misljenja :D :)
Ja imam poznanike koji idu u Srbiju da kupe laptope, fotoaparate itd. Jeftinije im.

Ja kada kupujem gledam da ne kupujem proizvod iz Srbije, pa ni iz RS-a. Nemoguće je izbjeći 100%, ali trudim se.

Oni imaju svoja lična i porodična iskustva i razloge, ja imam svoje razoge i iskustva.

Tako da nekoliko Kubanaca ima neku istoriju koja im formira mišljenje. Neki drugi Kubanci imaju drugačiji stav. Kao i svi mi, donosimo mišljenje na osnovu iskustva prije nego na osnovu činjenica. Naročito ako su ta iskustva bolna.

Donijeti zaključak na osnovu stava nekoliko osoba, koje su vjerovatno iz istog kruga, dakle imaju iste razloge za taj stav, nije baš naučno i činjenično utemeljeno.

Pogledaš Tursku. Ataturk je uveo Tursku u moderno doba. Ali, to je uradio na brutalan način. I šta sada? Ljudi koji su željeli Tursku kao modernu državu hvale Ataturka. Oni koji su izgubili privilegije, moć, koju su vukli iz status quo, mrze ga. I jedna i druga grupa ima veliki broj "članova". I ko je od njih u pravu?

Ali, sve da je smrt Fidela pozitivna stvar, teško da bi u nekom izboru važnih vijesti u 21. vijeku, vijesti koje su bitne za planetu, bila izabrana kao jedna od najljepših.
aratet

#422 Re: Fidel Castro RIP

Post by aratet »

Postujem kubanski sport, pogotovo ove individualne, ali Juga je za Kubu Australija, govorimo o najjacoj ligi u Evropi krajem 80-h u kosarci, najjacoj ligi u rukometu u Evropi 70-ih, jednu od jacih Reprezentacija i plejada jakih igraca u fudbalu.
O Organizaciji Olimpijskih igara da ne govorim, nesto za Kubu nezamislivo.

Juga je imala svoju rock scenu, dolazili su i strani bendovi, mislim da je na Kubi prvi strani bend dosao kad je Felix Savon osvojio zlato na OI, u Jugi su se snimali odlicni filmovi za razliku od Kube.
Mozda je jedino zdravstvo bilo bolje na Kubi.
Connaisseur Karlin

#423 Re: Fidel Castro RIP

KatarinaKosaca wrote:

Bolje nego u srednjoj ilJuznoj Americi :D :lol: Juzna Amerika ima razlicitvo razvijene drzave, ne mozes cijeli dio kontinetna podrediti sa Kubom :-D Srednja Amerika jeste siromasna,isto kao i Kuba,nema boljeg,imao samo manje ili vece zlo :)
Primetim,da nisi nikad u zivotu pricala sa narodom iz doticne drzave ,ili njihovo misljenje nije vazno vama na forumu :D
Hakiz

#424 Re: Fidel Castro RIP

Post by Hakiz »

A kada znaš da je Fidel posljedica, stvari izgledaju drugačije. Da nije bilo Batiste, ne bi bilo ni Fidela. Pa, malo Batista, malo sankcije nakon Fidelovog suprotstavljanja SAD-u, malo Fidel sam, sve je to doprinijelo patnji Kubanaca. Nije Fidel sam i jedini uzrok patnje.
Connaisseur Karlin

#425 Re: Fidel Castro RIP

Hakiz wrote:
Hakiz wrote: I ti ga ukaki.
Ja imam poznanike koji idu u Srbiju da kupe laptope, fotoaparate itd. Jeftinije im.

Ja kada kupujem gledam da ne kupujem proizvod iz Srbije, pa ni iz RS-a. Nemoguće je izbjeći 100%, ali trudim se.

Oni imaju svoja lična i porodična iskustva i razloge, ja imam svoje razoge i iskustva.

Tako da nekoliko Kubanaca ima neku istoriju koja im formira mišljenje. Neki drugi Kubanci imaju drugačiji stav. Kao i svi mi, donosimo mišljenje na osnovu iskustva prije nego na osnovu činjenica. Naročito ako su ta iskustva bolna.

Donijeti zaključak na osnovu stava nekoliko osoba, koje su vjerovatno iz istog kruga, dakle imaju iste razloge za taj stav, nije baš naučno i činjenično utemeljeno.

Pogledaš Tursku. Ataturk je uveo Tursku u moderno doba. Ali, to je uradio na brutalan način. I šta sada? Ljudi koji su željeli Tursku kao modernu državu hvale Ataturka. Oni koji su izgubili privilegije, moć, koju su vukli iz status quo, mrze ga. I jedna i druga grupa ima veliki broj "članova". I ko je od njih u pravu?

Ali, sve da je smrt Fidela pozitivna stvar, teško da bi u nekom izboru važnih vijesti u 21. vijeku, vijesti koje su bitne za planetu, bila izabrana kao jedna od najljepših.
Poenta je da se ne moze negirati misljenje Kubanaca o Kastrovoj smrti :)

Dali bi bilo logicno da je misljenje stranca vaznije od tvog misljenja npr. o ratu u BiH ?
Post Reply