Dzuma petkom

Post Reply
Dr Baltazar

#401 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

Možeš u ostale :lol:
detroit-mercy

#402 Re: Dzuma petkom

Post by detroit-mercy »

Dr Baltazar wrote:
detroit-mercy wrote:
Dr Baltazar wrote:
A što su pobjegli u USA ? Ali nemoj mi izmotavanja, fino mi napiši. Kao i što su Bošnjaci muslimani otišli u druge države ?

Ako ne budeš znao odgovor, napisat ću ti ja.
Nego, sto Bosnjaci muslimani u velikom broju i dan danas odlaze u druge drzave :mrgreen:, ali nemoj izmotavanja, ono iskreno :mrgreen: .
Te brojke koje odlaze nisu ništa posebno :) Odlazi i omladina iz Njemačke u Švedsku, Dansku itd. zbog poreza i samo se ovdje to uzima kao nešto wow :lol:
Jel to ti iz tvoje glave ili se vodis onom dede Alije, kad su ga pitali sta uciniti sto mladi i skolovani napustaju BiH " Mladi ljudi vole da putuju, istrazuju :mrgreen: .
Te brojke jesu nesto posebno, sad samo zamisli da Svabo ili Amerikanac kaze primamo 500k do million ljudi. Vidio bi kako su brojke male :mrgreen: .
detroit-mercy

#403 Re: Dzuma petkom

Post by detroit-mercy »

Dr Baltazar wrote:Možeš u ostale :lol:
Koji su ostali :mrgreen: .
Dr Baltazar

#404 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

detroit-mercy wrote:
Pa bilo ih je na popisu, čini mi se, 20ak grupa :lol:
nightvision

#405 Re: Dzuma petkom

Post by nightvision »

cuj omladina iz njemacke odlazi u swedsku i dansku zbog poreza i to je isto kao sto omladina odlazi iz bosne. Pa stvarno koliko covjek mora biti ispranog mozga da izjavi tako nesto.
detroit-mercy

#406 Re: Dzuma petkom

Post by detroit-mercy »

Dr Baltazar wrote:
detroit-mercy wrote:
Pa bilo ih je na popisu, čini mi se, 20ak grupa :lol:
Pa sta ima IVZ da se ibreti ako neko hoce da se popise kao liliputanac :mrgreen: To oni samo konstitutivne priznaju :mrgreen:.
detroit-mercy

#407 Re: Dzuma petkom

Post by detroit-mercy »

nightvision wrote:cuj omladina iz njemacke odlazi u swedsku i dansku zbog poreza i to je isto kao sto omladina odlazi iz bosne. Pa stvarno koliko covjek mora biti ispranog mozga da izjavi tako nesto.
A tebe to cudi :mrgreen: pa takvi ti danas sjede na ministarskim mjestima i smijese se sa predizbornih plakata sa porukom da "Omladina iz Njemacke ide u Svedsku i Dansku" :mrgreen: .
spreca

#408 Re: Dzuma petkom

Post by spreca »

ultima_palabra wrote:
jao_situacije wrote:
ultima_palabra wrote: Na Goli su mogli samo ako su bili komunisti... tamo su isli samo Informbiroovci.
ja govorim privatni primjer ne nešto što sam pročitao, pisao sam na nekoj temi prije možda godinu
ne mogu se vraćati na to više, nije mi lijepo prisjetiti se tih priča mada sam čuo samo dio onoga šta se desilo
informbiro-ovac nije bio, toliko
Prvi put cujem, znam da je Goli bio za IB-ovce, a za ostale neistomisljenike su bili drugi zatvori.
Zaradi IBeovaca je osnovan....ali kasnije je isto naseljavan anti elementima odnosno protivnicima socijalizma i komunizma :mrgreen:
kamberovica polje

#409 Re: Dzuma petkom

Post by kamberovica polje »

Dr Baltazar wrote:Znam da su iz moje mahale neki ljudi isli u BiH da bi tamo bili za vrijeme popisa pa
Te brojke koje odlaze nisu ništa posebno :) Odlazi i omladina iz Njemačke u Švedsku, Dansku itd. zbog poreza i samo se ovdje to uzima kao nešto wow :lol:
Image
Dr Baltazar

#410 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

detroit-mercy wrote:
nightvision wrote:cuj omladina iz njemacke odlazi u swedsku i dansku zbog poreza i to je isto kao sto omladina odlazi iz bosne. Pa stvarno koliko covjek mora biti ispranog mozga da izjavi tako nesto.
A tebe to cudi :mrgreen: pa takvi ti danas sjede na ministarskim mjestima i smijese se sa predizbornih plakata sa porukom da "Omladina iz Njemacke ide u Svedsku i Dansku" :mrgreen: .
Baš tako. Detroit činiš mi se jako pametan :mrgreen: :lol:
Dr Baltazar

#411 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

kamberovica polje wrote:
Dr Baltazar wrote:Znam da su iz moje mahale neki ljudi isli u BiH da bi tamo bili za vrijeme popisa pa
Image
:thumbup:
Jack Be Nimble

#412 Re: Dzuma petkom

Post by Jack Be Nimble »

Dr Baltazar wrote:
Nije to nikakvo bježanje nazad, nego ne smiješ dozvoliti genocidašima da nakon svega imaju bilo kakvu nadmoć ovdje. Pa valjda je jasno zbog čega se odugovlačilo sa popisom, zbog čega se sada odugovlači sa izdavanjem kompletnih rezultata. I meni, kao Bošnjaku, je jasno da ovdje ne živi Bošnjaka koliko je popis pokazao (samim tim priča oko neizlaznosti na izborima za pametne ima smisla).

Ovo drugo neću komentarisati jer se zna koja su 3 konstitutivna naroda.
Slazem sa idejom, samo ja uvijek kazem nasoj raji ako zelis nesto promjenuti izvoli pa zivi tamo. Svi kukaju kako su istjerani ne smiju dopustiti Srbima ovo i ono, a i dalje sjede u Americi. Sve to kukanje prebaci u akciju tako sto ces se prvo vratiti i biti prisutan na terenu. Nije Martin Luther King sjedio u Kanadi i kukao kako je lose crncima u Americi.
nightvision

#413 Re: Dzuma petkom

Post by nightvision »

detroit-mercy wrote:
Ma prosto ne mogu da vjerujem ocima da sam procitao tako retardiranu tvrdnju. To je previse cak i za bosnu i hercegovinu. Jednostavno nevjerovatno.
detroit-mercy

#414 Re: Dzuma petkom

Post by detroit-mercy »

Dr Baltazar wrote:
detroit-mercy wrote:
Nije bas neki problem iskazati superiornu inteligenciju pored osobe koja je vjerovatno izvalila glupost godine na ovom forumu :mrgreen: .
Dr Baltazar

#415 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

detroit-mercy wrote:
Dr Baltazar wrote:
detroit-mercy wrote: A tebe to cudi :mrgreen: pa takvi ti danas sjede na ministarskim mjestima i smijese se sa predizbornih plakata sa porukom da "Omladina iz Njemacke ide u Svedsku i Dansku" :mrgreen: .
Nije bas neki problem iskazati superiornu inteligenciju pored osobe koja je vjerovatno izvalila glupost godine na ovom forumu :mrgreen: .
Glupost ili ne, ti si potrefio pravo :lol: Pretpostavljam da barataš nekim bajkovitim ciframa o odlasku omladine iz države :lol: :lol: ?

Ja našao podatak 150 000 mladih od 1995. godine. Pa zbog rata je otišlo 100 000. Kao što rekoh, ostatak je ništa posebno.
Last edited by Dr Baltazar on 06/10/2016 19:38, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#416 Re: Dzuma petkom

Post by detroit-mercy »

nightvision wrote:
detroit-mercy wrote:
Ma prosto ne mogu da vjerujem ocima da sam procitao tako retardiranu tvrdnju. To je previse cak i za bosnu i hercegovinu. Jednostavno nevjerovatno.
You are overestimating people's intelligence :mrgreen:
prog321

#417 Re: Dzuma petkom

Post by prog321 »

Pa 30 hiljada Nijemaca svake godine iseli iz NjemaĆke u neku treću zemlju.
Za stanovništvo od 80 miliona to i nije neka brojka, ali nije laž da se i oni sele. :-D
Dr Baltazar

#418 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

prog321 wrote:Pa 30 hiljada Nijemaca svake godine iseli iz NjemaĆke u neku treću zemlju.
Za stanovništvo od 80 miliona to i nije neka brojka, ali nije laž da se i oni sele. :-D
Ma ne znaju ljudi šta pričaju :mrgreen:

Kod nas ti brojevi nisu ni blizu, kao što ni broj stanovnika nije blizu njihovom. Kao što i rekoh - ništa posebno.
Last edited by Dr Baltazar on 06/10/2016 19:41, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#419 Re: Dzuma petkom

Post by detroit-mercy »

prog321 wrote:Pa 30 hiljada Nijemaca svake godine iseli iz NjemaĆke u neku treću zemlju.
Nivo statisticke greske poredis sa jednim od najvecih drustveno/socijalnih problema u BiH. Ti si ipak puno pametniji od toga.
nightvision

#420 Re: Dzuma petkom

Post by nightvision »

detroit-mercy wrote:You are overestimating people's intelligence :mrgreen:
By a huge margin. :lol:
prog321

#421 Re: Dzuma petkom

Post by prog321 »

Ne vjerujem da je bilo ko rekao da su isti razlozi odlaska Švaba i Bosanaca.
BiH je u odličnoj geografskoj lokaciji.
Ljudi skontali da je veća penzija ako rade 10 godina na zapadu nego 30 u BiH. Pa idu.
Neka idu.
I ja bih da ne živim ko lord. :-D
Dr Baltazar

#422 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

Pa ništa to manji problem nije ni u Njemačkoj. Fale im ljudi za osnovna zanimanja, a uz to im fale ljudi sa iskustvom, stručnjaci. Niste vi još na ovom nivou :mrgreen:
Dr Baltazar

#423 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

prog321 wrote:Ne vjerujem da je bilo ko rekao da su isti razlozi odlaska Švaba i Bosanaca.
BiH je u odličnoj geografskoj lokaciji.
Ljudi skontali da je veća penzija ako rade 10 godina na zapadu nego 30 u BiH. Pa idu.
Neka idu.
I ja bih da ne živim ko lord. :-D
:thumbup: :thumbup:

Sad si gotov da znaš :lol: :lol:
omar little

#424 Re: Dzuma petkom

Post by omar little »

spreca wrote:
ultima_palabra wrote: Prvi put cujem, znam da je Goli bio za IB-ovce, a za ostale neistomisljenike su bili drugi zatvori.
Zaradi IBeovaca je osnovan....ali kasnije je isto naseljavan anti elementima odnosno protivnicima socijalizma i komunizma :mrgreen:

saban bajramovic bio na golom otoku jer je dezertirao iz vojske, tako sredina pedesetih bila cini mi se. da upadnem s komentom samo :D
omar little

#425 Re: Dzuma petkom

Post by omar little »

kakve veze imaju popis i migracije stanovnistva sa dzumom petkom? :D
Post Reply