Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
-
ja71
#401 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Neki su je od milja zvali mudžahedinka 
-
ja71
#402 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Važi li to i za jela drugih zemalja ili sr odnosi samo na naša jela ?Edin H. wrote: Nisam ove varijacije na temu nikada ni probao, niti imam namjeru.
- Edin H.
#403 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Sve, Mc Donalds samo jedem u San Bernardino-u.ja71 wrote:Važi li to i za jela drugih zemalja ili sr odnosi samo na naša jela ?Edin H. wrote: Nisam ove varijacije na temu nikada ni probao, niti imam namjeru.
- Connaisseur Karlin
#404 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
a to se tako kaze u JI srednejem dijelu BosneKaligrafija wrote:Prva cevabdzinica je otvorena u Sarajevu! Zato je sarajevski cevap jedini original, ostalo su sve varijacije! Cevap je nas brend! Ne raspravljam o ukusu, drugih varijacija... Mandali mati... To isto ko sad da uzmete pitu uckurusu i pocnes praviti varijacije, a samo je jedna bila prava i jedina, nize ulice Logavina...Bamija ili bamnja Tesnju, pite istocnoj Bosni, pastrmka uz Unu i Bunu, janjetina Jablanici, Travniku sir, Neumu prstaci, Semberija neka se drzi paprika, krastavica i kiseline, Banjaluka kobasica, Zenica krpica, Tuzla aksamluka...cevap je nas i vozdra!
-
ja71
#405 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
A gdje jedeš pizzu ?Edin H. wrote:Sve, Mc Donalds samo jedem u San Bernardino-u.ja71 wrote:Važi li to i za jela drugih zemalja ili sr odnosi samo na naša jela ?Edin H. wrote: Nisam ove varijacije na temu nikada ni probao, niti imam namjeru.
- sheilak
#406 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
pa napravite ga onda kako trebaKaligrafija wrote:Prva cevabdzinica je otvorena u Sarajevu! Zato je sarajevski cevap jedini original, ostalo su sve varijacije! Cevap je nas brend!...cevap je nas i vozdra!
ja mislim da je ova tema vrijedna novog unutarbosnjackog sukoba.
@pirmin
vidjela sam da si prvo tuzlanske naveo. bilo bi najbolje da neko vrijeme ne pojavljujes u bl... (:D :*)
na temu:
najbolji banjalucki, logicno (vidis, pirmine!)
onda travnicki, tuzlanski, pa eto hajd i sarajevski (presuh somun).
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#407 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Ako Mac jedes u San Bernardinu onda komotno mozes i burek sa siromEdin H. wrote:Sve, Mc Donalds samo jedem u San Bernardino-u.ja71 wrote:Važi li to i za jela drugih zemalja ili sr odnosi samo na naša jela ?Edin H. wrote: Nisam ove varijacije na temu nikada ni probao, niti imam namjeru.
- pirmin
#408 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Sta cu kad sam tim "Guza".sheilak wrote: @pirmin
vidjela sam da si prvo tuzlanske naveo. bilo bi najbolje da neko vrijeme ne pojavljujes u bl... (:D :*)
-
broj dva
#409 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
U tradicionalnom duhu nase tolerantnosti ja sam i za sarajevski, banjalucki i tranvicki cevap.
-
ja71
#410 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
nego imam ozbiljno pitanje:
koliko su ćevapi stvarno naši ?
Sama riječ potiče iz turskog "kebab" što se opet može odnositi na svako pečeno meso sa ražnja.
Da je ćevapa ovdje bilo prije dolaska Turaka, u to sumnjam.
Sama riječ potiče iz turskog "kebab" što se opet može odnositi na svako pečeno meso sa ražnja.
-
broj dva
#411 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
---ja71 wrote:nego imam ozbiljno pitanje:
Koliko je ista icije ? Mislim, granice su se pomjerale,ljudi su selili, tradicije se spajale, zacini trgovali, ideje uvozile i izvozile...
- Tito_i_Partija
#412 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Meni su odlicni. Na sjeverno-americkom kontinentu jos uvijek nisam bolje prob'o.Fudo387 wrote:
...nisu tol'ko losi.![]()
Inace, jos jedan nas zemljak koji je od nicega napravio multimilionsku korporaciju.
Tekstura, nivo masnoce i soli, ukus, socnost, dosljednost...sve mi je bas taman. I naravno
- SEYOboy
#413 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
tko jos jede cevape. to vam je srot meso.
-
ja71
#414 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Citat sa Hrvatske wikipedie o ćevapima :SEYOboy wrote:tko jos jede cevape. to vam je srot meso.
"U unutrašnjosti Hrvatske a posebno u Zagrebu se nakon rata popravila kvaliteta ćevapa zbog imigranata iz područja BiH."
-
sokkia
#415 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Nekad daaavnoo u BL jeo i bili mi skroz OK, nekad nije zgoreg i promjenut obzirom da sam svaki dan u TR. Sarajevski jesu slićni travnićkim ali opet sve zavisi u koju ćevaparu odeš.
-
bluesjunior
#416 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
maloprije sam pucno 10ku kod Harija. nisu losi. volio bih da su malo manje slani. nije bilo ni brizle
ni dzigerice...sad idem u BL. ako mognem svraticu kod Muje radi komparacije travnicki vs banjalucki.
ni dzigerice...sad idem u BL. ako mognem svraticu kod Muje radi komparacije travnicki vs banjalucki.
- Njanjavi
#417 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Travnicki pa zenicki, onda tek banjalucki.
Sarajevske ne bi ni uvrstio u dobre cevape jer ih prave nakaradno.
Tuzlu fakat volim pravo al uvaljano fasirano meso u oblik cevapa nazvat cevapima mi je stupidno.
Najgore ikad probah u krajini pa poslje krajine tuzlanski, u sirokom luku izbjegavat cevape u krajini.
Tuzlu fakat volim pravo al uvaljano fasirano meso u oblik cevapa nazvat cevapima mi je stupidno.
Najgore ikad probah u krajini pa poslje krajine tuzlanski, u sirokom luku izbjegavat cevape u krajini.
- MOSALJOZE
#418 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Jedno je očito
Kojoj regiji pripadaš te i hvališ..
- pustopoljina
#419 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Ma nije bas tako.MOSALJOZE wrote:Jedno je očito
- Point.
#420 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Sta su ti zenicki cevapi, to ne postoji.Njanjavi wrote:Travnicki pa zenicki, onda tek banjalucki.
- Njanjavi
#421 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Ma ja, sve je tako kako velis 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#422 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Gugl-SalcinovicPoint. wrote: Sta su ti zenicki cevapi, to ne postoji.
- Njanjavi
#423 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Ako cemo po toj logici ic, u biti nema ni sarajevskog cevapa, samo postoji turski 
- Njanjavi
#424 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Bjez ba bato od svih ti najgore odaberes kao referencu._BataZiv_0809 wrote:Gugl-SalcinovicPoint. wrote: Sta su ti zenicki cevapi, to ne postoji.
U sve i jednoj cevapdjinci bi u zenici pojeo cevap prije neg kod salcina debila.
Frajer se na jako los nacin fura na sarajevski nacin pravljenja istog, samo po sebi nakarada mrtva.
Znao otpustat radnike jpote jer poslusaju musteriju i poliju lepinu prema musterijinim zeljama.
Najgori cevapdjija u zenici definitivno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#425 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
To mozda sad kako je Nasir preuzeo. Ja govorim o njegovom rahmetli amidzi Rasimovom burazu, koji je "patentirao" sos sa bijelim lukom kojim preljeva cevape.Njanjavi wrote:
Bjez ba bato od svih ti najgore odaberes kao referencu.
U sve i jednoj cevapdjinci bi u zenici pojeo cevap prije neg kod salcina debila.
Frajer se na jako los nacin fura na sarajevski nacin pravljenja istog, samo po sebi nakarada mrtva.
Znao otpustat radnike jpote jer poslusaju musteriju i poliju lepinu prema musterijinim zeljama.
Najgori cevapdjija u zenici definitivno.
U to vrijeme Beslici su gonili stoku po okolnim brdima.