Novi rat

Locked
nookey

#401 Re: Novi rat

Post by nookey »

Kikibombona wrote:
nookey wrote:Evo ide kamion Ferhadijom i bacaju raji puške, a na megafone se puštaju Gljivine ratne pjesme...
A javljaju mi i da se arapi na Ilidži opasavaju ekplozivom i spremaju da idu prema Lukavici zbog radi deblokade Grada.
Zamolio bih gore spomenute medije da prenesu ovu vijest kako bi se okupator mogao na vrijeme povući i proći sa minimumom žrtava u Narodno oslobodilačkom ratu građana BiH.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Opet dijaspora poziva na rat!
Zar vam je toliko dosadno u toj SveCkoj pa se radujete ratu u BiH?
Prije svega ja sam u ulici Obala Kulina Bana :wink:
a vidim da nisi primjetio, bio sam sarkastičan :-)
Danguba

#402 Re: Novi rat

Post by Danguba »

Opet Hrvati ugrozeni a handre gdje stignu.
Dado34

#403 Re: Novi rat

Post by Dado34 »

91' dok je rat vec u Sloveniji bio, u BiH su govorili: "Ma jok, kakav rat. Bosna je bure baruta, ovde ako se zarati to je 3 svjetski". Ostali ljudi da cuvaju kuce,stanove, garaze, zemljista, auta pa docekali 4 godine pakla. Iskreno, prije par mjeseci mi je sve to mirisalo na predizbornu kampanju, klasika. Podjeli ovce u 3 tora da glasaju i dalje za ove sto nas vec 20 godina jasu. Medjutim, sada vec drugacije izgleda, bar meni. I Baketu i Dodi se lagano klima stolica. Da bi ostali na vlasti ni rat im nije na odmet. Sta bi se desilo da izgube na izborima? Pretresi. Imovina, primanja, malverzacije, sve bi izaslo na vidjelo. 80 000 ljudi godisnje ode iz BiH, sve su to glasaci kojih je manje. Bake dovodi arape, Dodo Ruse koji ce imati pravo glasa kao i rahmetlije na svakim izborima. Ispravite me ako sam u krivu.
stakasa

#404 Re: Novi rat

Post by stakasa »

Dado34 wrote:91' dok je rat vec u Sloveniji bio, u BiH su govorili: "Ma jok, kakav rat. Bosna je bure baruta, ovde ako se zarati to je 3 svjetski". Ostali ljudi da cuvaju kuce,stanove, garaze, zemljista, auta pa docekali 4 godine pakla. Iskreno, prije par mjeseci mi je sve to mirisalo na predizbornu kampanju, klasika. Podjeli ovce u 3 tora da glasaju i dalje za ove sto nas vec 20 godina jasu. Medjutim, sada vec drugacije izgleda, bar meni. I Baketu i Dodi se lagano klima stolica. Da bi ostali na vlasti ni rat im nije na odmet. Sta bi se desilo da izgube na izborima? Pretresi. Imovina, primanja, malverzacije, sve bi izaslo na vidjelo. 80 000 ljudi godisnje ode iz BiH, sve su to glasaci kojih je manje. Bake dovodi arape, Dodo Ruse koji ce imati pravo glasa kao i rahmetlije na svakim izborima. Ispravite me ako sam u krivu.
Hajde jadan
tandmand

#405 Re: Novi rat

Post by tandmand »

Danguba wrote:Opet Hrvati ugrozeni a handre gdje stignu.
Ugrozeni? :shock: A koliko je u skladu sa ustavom rad Hrvatskog narodnog sabora, prefiks "hrvatski" u imenima javnih preduzeća, zastave Republike Hrvatske i hrvatskog naroda u/ispred javnih ustanova, nazivanje županijom ...

Hajde Nikšiću predaj i ti koju apelaciju, ne može Bakir sve sam. :oops:
PM72

#406 Re: Novi rat

Post by PM72 »

stakasa wrote:
prog321 wrote:To vas onaj PTSPvac nalozio?
Imaju Bosnjaci itekako uvjezbanu vojsku. Oficire i logistiku. Realno , mogu pc pomesti u kratkom roku. Ili u slucaju otvorenog mjesanja Srbije onda su sve opcije otvorene. Najrealnija opcija je blokada banjalucke regije i onda opet pregovori o statusu pc koja bi imala puno manje ovlasti da blokira citavu drzavu.
Hoces li ti uzeti pusku ili ces opet u germansko govorno podrucje pa u Ameriku? Ili ti je utjeha da si sada star za mobilizacije a u novom mjestu prebivanja si u vecini? Prestanite huskat, sram vas bilo. Ovi sto bi uzeli pusku i zrtvovali se inekako. Ali ti sigurno neces ali se nadas da ti zavicaj neko drugi oslobodi
Ma kakvi.Ovom drkošu iz dežele ni babo nije ratovao nego se ispalio.Sad loži raju a njega bi prije gađao tromblonom nego kakvog vlaha sa Sokoca.
stakasa

#407 Re: Novi rat

Post by stakasa »

PM72 wrote:
stakasa wrote:
prog321 wrote:To vas onaj PTSPvac nalozio?
Imaju Bosnjaci itekako uvjezbanu vojsku. Oficire i logistiku. Realno , mogu pc pomesti u kratkom roku. Ili u slucaju otvorenog mjesanja Srbije onda su sve opcije otvorene. Najrealnija opcija je blokada banjalucke regije i onda opet pregovori o statusu pc koja bi imala puno manje ovlasti da blokira citavu drzavu.
Hoces li ti uzeti pusku ili ces opet u germansko govorno podrucje pa u Ameriku? Ili ti je utjeha da si sada star za mobilizacije a u novom mjestu prebivanja si u vecini? Prestanite huskat, sram vas bilo. Ovi sto bi uzeli pusku i zrtvovali se inekako. Ali ti sigurno neces ali se nadas da ti zavicaj neko drugi oslobodi
Ma kakvi.Ovom drkošu iz dežele ni babo nije ratovao nego se ispalio.Sad loži raju a njega bi prije gađao tromblonom nego kakvog vlaha sa Sokoca.
Zna svako kakav je Daytonski sporazum ali i takav nikakav opet ostavlja neke mogucnosti. Koje Bosnjaci nisu ni pokusali iskoristiti. Nikakve incijative, pomaka, uvodenja reda, strukture, ciscenja pred vlastitim vratima - nista. I kad se vec ne mogu naci odgovori na ova pitanja tu je carobni stapic - hajmo u rat.
Evo sad kad bi neko odredio - rat pocinje prvog juna 2018-e, imate dotad fore da se spremite vjerovatno ne bi opet niko kurcem mrdno. Ali zato huskat preko interneta i novina to moze povazdan
KB9

#408 Re: Novi rat

Post by KB9 »

ma kakav rat, kad onda nisu mogli u punoj snazi nisu ludi sad pokusat :izet:
KB9

#409 Re: Novi rat

Post by KB9 »

ma kakav rat, kad onda nisu mogli u punoj snazi nisu ludi sad pokusat :izet:
Danguba

#410 Re: Novi rat

Post by Danguba »

KB9 wrote:ma kakav rat, kad onda nisu mogli u punoj snazi nisu ludi sad pokusat :izet:
Ode Dodo do Putjina da vidi kako stoje na geopolitickom planu. Od toga nam zavisi, rat ili mir. :izet:

Mislim, prije bi ovako :lol:
Last edited by Danguba on 22/09/2016 14:43, edited 1 time in total.
zigson

#411 Re: Novi rat

Post by zigson »

Image

Sve je to uredu ali nema JNA i logistike
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#412 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

nookey wrote:
Kikibombona wrote:
nookey wrote:Evo ide kamion Ferhadijom i bacaju raji puške, a na megafone se puštaju Gljivine ratne pjesme...
A javljaju mi i da se arapi na Ilidži opasavaju ekplozivom i spremaju da idu prema Lukavici zbog radi deblokade Grada.
Zamolio bih gore spomenute medije da prenesu ovu vijest kako bi se okupator mogao na vrijeme povući i proći sa minimumom žrtava u Narodno oslobodilačkom ratu građana BiH.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Opet dijaspora poziva na rat!
Zar vam je toliko dosadno u toj SveCkoj pa se radujete ratu u BiH?
Prije svega ja sam u ulici Obala Kulina Bana :wink:
a vidim da nisi primjetio, bio sam sarkastičan :-)
Klasni neprijatelju :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#413 Re: Novi rat

Post by _BataZiv_0809 »

Interesantno je kako se na rat najvise loze dezerteri.
KB9

#414 Re: Novi rat

Post by KB9 »

Danguba wrote:
KB9 wrote:ma kakav rat, kad onda nisu mogli u punoj snazi nisu ludi sad pokusat :izet:
Ode Dodo do Putjina da vidi kako stoje na geopolitickom planu. Od toga nam zavisi, rat ili mir. :izet:

Mislim, prije bi ovako :lol:
turisticki na ekakurziju prije zatvora kad mu bake smjesti
Kikibombona

#415 Re: Novi rat

Post by Kikibombona »

_BataZiv_0809 wrote:Interesantno je kako se na rat najvise loze dezerteri.
Na rat se najvise loze djeca koja nemaju pojma sta je rat, koja imaju sasvim pogresnu predstavu rata. Zatim slijede matuzalemi kojima je zivot izgubio svaki smisao, koji nemaju porodicu, koji nemaju sta izgubiti, pa eto, imaju zelju da im zivot dobije smisao. Onda idu 'neostvareni', koji su nezadovoljni statusom u drustvu, drustvenim i poslovnim zivotom, pa ako je njemu lose - neka onda ide sve u pm. I naravno, dijaspora iz Francuske i drugih zemalja koja nema pametnijeg posla nego da zakuhava. :D Na sve to dolaze kreteni koji po prirodi vole anarhiju i haos.

Mene je prethodni rat svakako naguzio. Sve nas. Sad mi treba jos jedan da mi se do kraja posere na cijeli zivot. Ne trebam onda vala ni zivjeti.
almir90

#416 Re: Novi rat

Post by almir90 »

pici wrote:Image
Image
Image
Image

maca moja mala et hrane :bih:
Čuj, majketi, neka fufica mi napala Radu. Majku joj njenu, Radu samo ja smijem da 'vatam! :D :run:
KatarinaKosaca

#417 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

Guz Pojet wrote: Sada je odlicno vrijeme da se stvori jedna nova nadnacionalna politika svih onih koji su protiv rata i neokapitalisticke elite kojoj rat i nacionalizam odgovara, a da nacionalne kolektivne identitete gurnemo u drugi plan.
Odlicno. Neka joj sjediste bude u Han Pijesku. Da se malo promijeni lokacija supranacionalnog :wink:
zlajapravaraja

#418 Re: Novi rat

Post by zlajapravaraja »

Nema rata, kakav rat :zoka:
daddy-kool

#419 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

Guz Pojet wrote:Rat nikako ne bi mogao biti "brz i efikasan" vec bi trajao godinama kao u Siriji, mozda decenijama.
Naravno da bi mogao biti brz i efikasan.
fakat

#420 Re: Novi rat

Post by fakat »

KatarinaKosaca wrote:
Guz Pojet wrote: Sada je odlicno vrijeme da se stvori jedna nova nadnacionalna politika svih onih koji su protiv rata i neokapitalisticke elite kojoj rat i nacionalizam odgovara, a da nacionalne kolektivne identitete gurnemo u drugi plan.
Odlicno. Neka joj sjediste bude u Han Pijesku. Da se malo promijeni lokacija supranacionalnog :wink:
:thumbup:
shbc

#421 Re: Novi rat

Post by shbc »

Dado34 wrote:91' dok je rat vec u Sloveniji bio, u BiH su govorili: "Ma jok, kakav rat. Bosna je bure baruta, ovde ako se zarati to je 3 svjetski". Ostali ljudi da cuvaju kuce,stanove, garaze, zemljista, auta pa docekali 4 godine pakla. Iskreno, prije par mjeseci mi je sve to mirisalo na predizbornu kampanju, klasika. Podjeli ovce u 3 tora da glasaju i dalje za ove sto nas vec 20 godina jasu. Medjutim, sada vec drugacije izgleda, bar meni. I Baketu i Dodi se lagano klima stolica. Da bi ostali na vlasti ni rat im nije na odmet. Sta bi se desilo da izgube na izborima? Pretresi. Imovina, primanja, malverzacije, sve bi izaslo na vidjelo. 80 000 ljudi godisnje ode iz BiH, sve su to glasaci kojih je manje. Bake dovodi arape, Dodo Ruse koji ce imati pravo glasa kao i rahmetlije na svakim izborima. Ispravite me ako sam u krivu.
Baketu stolica nije cvrsca bila otkako mu je babuka umro. Samo sto je zavario nije. A Dodi je jedan saraf otpao. Ako odrzi referendum zavrnuce ga, ako odustane od njega onda je vec malo u problemu. A u tom slucaju pogotovo nece imati dovoljno snage da bilo sta isprovocira.

Prije dvije godine su ljudi haman pa krenuli da ciste supermarkete od brasna, secera, vode i sl. Skoro pa se paravojne formacije nisu pocele organizovati. Pa sta bi? Nista. Evo danas se haman niko toga i ne sjeca. Prije par mjeseci su svi brujali o mogucem sukobu SIPA-e i MUP-a RS-a. Pa sta bi? Nista. Eno SIPA hapsi i pretresa po RS-u kako im se cefne. Tako ce i ovaj put biti. Sa referendumom ili bez njega. Sve i da odrze. Sta? Glasace o necemu sto je proglaseno antiustavnim i ne moze se provesti u djelo. I da 99% bude "DA". Prnuce u sisu jer sa tim "DA" mogu samo guzicu obrisati. I sta sad? Zbog toga ce biti rat? Ne budite smijesni.
Dado34

#422 Re: Novi rat

Post by Dado34 »

Kikibombona wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Interesantno je kako se na rat najvise loze dezerteri.
Na rat se najvise loze djeca koja nemaju pojma sta je rat, koja imaju sasvim pogresnu predstavu rata. Zatim slijede matuzalemi kojima je zivot izgubio svaki smisao, koji nemaju porodicu, koji nemaju sta izgubiti, pa eto, imaju zelju da im zivot dobije smisao. Onda idu 'neostvareni', koji su nezadovoljni statusom u drustvu, drustvenim i poslovnim zivotom, pa ako je njemu lose - neka onda ide sve u pm. I naravno, dijaspora iz Francuske i drugih zemalja koja nema pametnijeg posla nego da zakuhava. :D Na sve to dolaze kreteni koji po prirodi vole anarhiju i haos.

Mene je prethodni rat svakako naguzio. Sve nas. Sad mi treba jos jedan da mi se do kraja posere na cijeli zivot. Ne trebam onda vala ni zivjeti.

Koji zivot? raditi za prezivljavanje? Pojesti, popiti i za racuna sta ostane? Slicno razmisljamo, jebo ti ovaj zivot poslije rata onog. Cim su nas u torove poredali, pa ni ovaj nece nista izmjeniti. Ratovati za tudje ideale, Islama, Srbstva, Hrvatluka? Da se guzonje koje vec 20 godina sisaju vunu nastave bogatiti? Samo djecu odavde skloniti, da ne prozivljavaju sto smo mi.
insomnia78

#423 Re: RE: Re: Novi rat

Post by insomnia78 »

KatarinaKosaca wrote:
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji106]
Šunj

#424 Re: Novi rat

Post by Šunj »

http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/o ... e/4719452/
JASNA PORUKA
'Odj*** od omladine koja masovno upisuje medicinsku školu samo da bi mogli prati i masirati švapske starce!'
Image
Skandalozni govori i najavljivanje novog rata koji uoči referenduma u Republici Srpskoj vrište s naslovnica sprskih i BiH medija probudili su neke duhove prošlosti za koje smo se nadali da ih nikada više nećemo upoznati. I dok raznorazni Dačići, Halilovići i Dodiki otvoreno pričaju o planovima za novi okršaj na Balkanu, običnim ljudima je svega dosta. Te ljude ne zanima oružje, njih zanimaju puno važnije stvari. Kao npr. kako prehraniti obitelj, zadržati posao...

Martina Mlinarević Sopta, kniževnica i blogerica iz Bosne i Hercegovine, napisala je briljantan tekst koji bi svaki ratni huškač mogao detaljno proučiti. I poslala im jasnu poruku - vaš rat nas ne zanima.

Cijeli tekst pročitajte u nastavku:

Kad te sinoćnji naslovi na portalima slude, naježe, dovedu do nesnosne mučnine u trbuhu i insomnije.

Kad svakodnevna ružnoća stvarnosti ove zemlje pređe kritičnu točku, kao izmoreni riječni nasip, gdje gađenje naspram životarenja u ovom kaosu po prvi put prelazi u nelagodnu i tešku neizvjesnost, nalik nečemu što smo mislili da se nikad više u našim životima ponoviti neće.

Kad kolosalne stvari izjavljuju licemjerni miševi, lafo pozivajući da ne eskalira sranje, miševi koji sranje kuhaju svaki novi dan jer ih samo sranje održava na površini, miševi koji su ono sranje devedesetih gledali iz sigurnih utočišta, dobro zaštićenih vlastitih guzica, dok su ljudi krvarili da bi danas oni mogli bezočno srati. I po životu, i po ljudima. Koji su devedesetih sakrili i sebe i svoju djecu, pa danas u rat huškaju iste budale što su onomad ostali i bez djece, i bez uma, i bez udova.

A mirom dobili ovaj jad što ga ponekad i državom zovemo. Mirom dobili korupciju, nepotizam, siromaštvo, lopovluk, rodijačenje i prosjačenje. Pa sve vam jebem, ovaj put zadužite svojoj familiji oružje i pošaljite ih da brane vaše bolesne ideje.

Dovedite svoje klince s prestižnih svjetskih koledža i skinite ih iz fotelja nadzornih odbora državnih firmi, u ruke im poturite kalaše pa nek ginu za budalaštine koje sanjate. Odjebite od mog ćaće koji je tek dočekao penziju ispucalih ruku i izraubane duše jer nikad ništa nije dobio u životu osim svojim žuljevima, dok ste vi švercali u ime takozvanih nacionalnih interesa i svojih džepova.

Odjebite od svih drugih roditelja što rastežu život od prvog do prvog da im djeca ne osjete tegobu postojanja pod vašom kontrolom, dok vaša djeca u napucanim bolidima vozikaju napućene starlete.

Odjebite od omladine koja masovno upisuje medicinsku školu samo da bi mogli prati i masirati švapske starce, ostavljajući svoje babe i didove sa suzama u očima, dok vaše babe, punice, amidže, daidže i punčevi postaju na papirima vlasnici najluksuznijih zdanja jer ni vaši imovinski kartoni ne mogu podnijeti toliko kriminala. Neće ići, majmuni. Malo više pameti ovaj put, lako povodljivi narode. Neka naš jedini patriotizam bude ovaj krov iznad svačije glave.

Naš individualni mikrosvijet kao jedina bojišnica koja se treba braniti. Neka obitelj bude jedina domovina i zastava na koju se kunemo. Jedini rat onaj u kojem se borimo za što više poljubaca naše djece. I jedina eskalacija nereda nek se desi na krevetu s voljenom osobom.

A oni nek ginu. Možda ovaj drugi put stvarno budu imali više sreće.
KatarinaKosaca

#425 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

Evo pvaj clanak od Sopta u vjestackoj simetriji, naravno bez H elementa je dokaz i pokazatelj koju Sefer stetu Bosni cini....
Locked