Balkanski nazovi "youtuberi"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alternativac1

#401 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Alternativac1 »

Joj majko mila, koja količina gluposti i bljuvotina... Zabrinut sam za budućnost civilizacije, sumnjam da je ovo pravac u transcedentnost... :D
bersK

#402 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by bersK »

pinkman wrote:
bersK wrote: AdWords nije toliko povezan sa YouTubeom. On je više povezan sa člancima. AdSense je povezan sa YouTubeom i ovom tvom tekstu nisam prepoznao ništa ono što znam i šta je makar tačno, a bavim se YouTubeom 3 godine.

Po tvojoj priči Pewds bi trebo da skuplja siću, a TCTN da zgrće lovu. Jebiga ne ide. Računica je čista. Mjesečno nema tačno koliko pregleda, već je cilj naići na što više zapadnjačku publiku tj gdje su click per view skup i gdje možeš nabiti dobar revolutions per mile (zarada na hiljadarku pregleda). Ako ti je publika baš strana, onda možeš doći do 1.14, dok je za naše podneblje 0.20. Postoje i agencije koje ti nude ugovore i sa njima ti je RPM fiksan. Recimo najčešći je slučaj $2. Muđa je partner sa nekim (ne znam tačno kim) i njemu je RPM stalno $2 i znači on na svakih hiljadu pregleda je dobar 2 dolara. Onda dođeš na kraju mjeseca, sabereš preglede i možeš izračunati koliko ćeš para dobiti.
U tekstu je sve tacno, a ako nisi prepoznao onda ti ocito nedostaje znanja.

AdWords je JEDINI nacin putem kojeg se mozes reklamirati na Google (search), YouTube i partnerskim platformama . Znaci, ako imas svoj biznis i zelis plasirati oglase tamo, jedini nacin ti je AdWords ili druge platforme koje koriste AdWords API. Ako ne znas sta je API ukucaj na Google.

AdSense je servis putem kojeg lica koja imaju web sajt zaradjuju tako sto ustupe svoj prostor Googleu na sopstvenom sajtu, a oglasi se plasiraju putem AdWords platforme. To je tzv. Display Network. Isto vazi i za YouTube - oglasivaci putem AdWords salju svoje oglase na YT, a "publisheri" putem AdSense monetiziraju.

AdWords moze bez AdSense, a AdSense ne moze bez AdWords. AdWords moze jer je Display Network jedan dio price, a postoje i drugi dijelovi ove price kao sto su Search Network, Shopping i Universal app.

Ja ne pratim "YouTubere" i ne znam uopste ko je Pewds, a ko TCTN. Ja pricam sa strane osobe koja je vodila dosta kampanja na AdWordsu, a sad trenutno ne, jer sam okrenut razvoju nekog softvera.

RPM koji spominjes ti ne znaci Revolutions per Mile vec Revenue per 1000 impressions :D Ali hajde, blizu si.

Poenta je da sto je skuplja industrija, da vise mozes zaraditi. Ako te vec zanima digitalni marketing i Google AdWords, Analytics i slicne stvari, preporucujem ti da otvoris google.com/partners. Tamo mozes super stvari nauciti i poloziti za Google AdWords Certified Professional.

Nisam ti rekao da nemaš pojma, već da nisi sto posto upoznat sa fazonima na Jutjubu i zaradom dole. Tri godine se bavim njim i ispitao sam sve cake oko toga. AdWords je više vezan za SEO i za neki pisani tip materijala, članci, blogovi kurci palci. AdSense je baš za jutjub.
Troll_Happens

#403 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Troll_Happens »

dječak sa šibicama wrote:
Dadulino wrote:
najjaci lik
Ovaj lik je car, u koje god auto je usao da ga testira, plastike su malo mekane malo tvrde, bocna potpora bas i nije nesto, aaaali :D :D
Da ali mu se mora odati priznanje da se trudi. Svaka mu cast covek je na mjestu. :thumbup:
SpecialOffer

#404 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by SpecialOffer »

@bersK

Aj nemoj pisati gluposti. Uzmi i citaj i nauci sta je Adwords, Adsense i sl. Da ne siris dezinformacije.

A sto se tice YT-a ja licno samo od Adsensa na YT-u uzimam oko 10.000 KM mjesecno tako da se moze bas zaraditi. Naravno da su mi pregledi iz top zemalja (USA, UK, Australia, Canada...) i u nisi sam gdje za 1.000 pregleda dobijem i do 4-5 dolara.
Last edited by SpecialOffer on 22/07/2017 14:01, edited 1 time in total.
SmokingMan

#405 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by SmokingMan »

Alternativac1 wrote:Joj majko mila, koja količina gluposti i bljuvotina... Zabrinut sam za budućnost civilizacije, sumnjam da je ovo pravac u transcedentnost... :D
Neće ljudi na bauštelu,a uskoro ni u kancelarije. :D
supercali

#406 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by supercali »

Ma fora je sto svi hoce da budu neki celebrity fazoni ne radim nista a zaradjujem vidis kako zaradjujem radeci sta volim i sl
Moze se od toga zivjeti al kad bas imas talenta za to i kad si orginalan
A ovo na silu neku psovanje fazoni ma to je sve kratkog daha
dječak sa šibicama

#407 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by dječak sa šibicama »

Troll_Happens wrote:
Ovaj lik je car, u koje god auto je usao da ga testira, plastike su malo mekane malo tvrde, bocna potpora bas i nije nesto, aaaali :D :D
Da ali mu se mora odati priznanje da se trudi. Svaka mu cast covek je na mjestu. :thumbup:[/quote]

Dobar je, ne sporim, posebno su mi zabavni njegovi "oprostajni" klipovi o Stojadinu, Fici, Jugo 45.

Ima i onaj Auto Analiza, top 10 auta za 2000 eura, za 3000, za 1000 eura :D subjektivno ali vidi se da prati desavanja i mozes nauciti stosta. A i dobri su mu klipovi tipa "benzinac vs dizelas" i slicno.
bersK

#408 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by bersK »

Šta uradi ona mala srpkinja zeničkom bošnji tibokca
Point.

#409 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Point. »

:sax:
bersK wrote:Šta uradi ona mala srpkinja zeničkom bošnji tibokca
Sta, sta?
bersK

#410 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by bersK »

Point. wrote::sax:
bersK wrote:Šta uradi ona mala srpkinja zeničkom bošnji tibokca
Sta, sta?

Vanimy je isprozivo u 500 klipova, orosila joj se vagina i obori mu ig. Napravila video dje treba raja da je sazaljeva.
Artest

#411 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Artest »

Pokusao s Amirom sto ga spominjete...Ugasio nakon dvije minute, ne mogu ovog seljackog naglaska.
mirsek

#412 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by mirsek »

SpecialOffer wrote:@bersK

Aj nemoj pisati gluposti. Uzmi i citaj i nauci sta je Adwords, Adsense i sl. Da ne siris dezinformacije.

A sto se tice YT-a ja licno samo od Adsensa na YT-u uzimam oko 10.000 KM mjesecno tako da se moze bas zaraditi. Naravno da su mi pregledi iz top zemalja (USA, UK, Australia, Canada...) i u nisi sam gdje za 1.000 pregleda dobijem i do 4-5 dolara.
Kako, gdje :shock: ??????????? :?
Ovo ti je prosjek jel ?
Posto se i meni desavalo da na hiljadu pregleda zaradim 8 USD al to je bila rijetkost a ne neki standard.
victom

#413 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by victom »

samo zapadnjačka publika donosi lovu.
Ako ti je ciljna publika na Balkanu, obro si bostan.
Imaćeš viewove, ali ne dolarčiće.
Za balkanski view dobijes i do 20 puta manje + balkanci vole ad blokere.

isto kao i u pravom životu. rođen u pogrešnoj zemlji.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:01, edited 2 times in total.
mirsek

#414 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by mirsek »

victom wrote:samo zapadnjačka publika donosi lovu.

Znam ja sve to samo je fazon sto mi je 80% publike sa engleskog govornog podrucja tj. USA, UK, Australia, Canada itd. i preko 50% pregleda mi je sa mobitela a zaradjujem manje od 50 centi na 1000 pregleda.
victom

#415 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by victom »

mirsek wrote:

Znam ja sve to samo je fazon sto mi je 80% publike sa engleskog govornog podrucja tj. USA, UK, Australia, Canada itd. i preko 50% pregleda mi je sa mobitela a zaradjujem manje od 50 centi na 1000 pregleda.
znam. da si sa balkana bilo bi 5 centi po 1000. :D Zato sam ja prestao da se bavim tim. Uvidio sam da trošim vrijeme, a ništa ne dolazi.
Podpitanje, je li ti CPM 0.5 $ ili si ti izračunao po viewovim klipa. U tom slučaju ako si gledao samo viewove i dobit, vjerovatno ti je publika na ad blockeru. A mislim da zavisi i sta je ciljna grupa, tj tematika. Neke reklame su skuplje, nege jeftinije.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:01, edited 2 times in total.
mirsek

#416 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by mirsek »

victom wrote:
mirsek wrote:

znam. da si sa balkana bilo bi 5 centi po 1000. :D Zato sam ja prestao da se bavim tim. Uvidio sam da trošim vrijeme, a ništa ne dolazi.
Podpitanje, je li ti CPM 0.5 $ ili si ti izračunao po viewovim klipa. U tom slučaju ako si gledao samo viewove i dobit, vjerovatno ti je publika na ad blockeru. A mislim da zavisi i sta je ciljna grupa, tj tematika. Neke reklame su skuplje, nege jeftinije.
- CPM mi je dobar, preko 5 USD.

- Ja sam sam izracunao ovo za 0.5 USD na 1000 pregleda.

- Preko 50% pregleda mi je sa mobilnih telefona a koliko znam ne mogu se na YT aplikaciji za mobilne telefone ugasiti reklame bez cackanja telefona
tj. rootanja.

- Tematika mi je iz jedne od najjacih grupa, bas jedna od ovih koje @pinkman navodi u svom postu:
Najjace industrije su osiguranje, finansije, kompjuteri, elektronika itd
_someone

#417 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by _someone »

:lol: :lol: dug video ali dovoljno da par minuta prvih pogledate, ovaj ce nekoga ubiti
FrozenCastle

#418 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by FrozenCastle »

Nažalost mnoge ove youtubere (čast izuzecima koje na prste jedne ruke možeš izbrojati) samo balava djeca gledaju i platu im zarađuju. Nije meni što ovakvi youtuberi postoje, već koliko balave djece ima bez trunke mozga.
nema me tamo

#419 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by nema me tamo »

FrozenCastle wrote:Nažalost mnoge ove youtubere (čast izuzecima koje na prste jedne ruke možeš izbrojati) samo balava djeca gledaju i platu im zarađuju. Nije meni što ovakvi youtuberi postoje, već koliko balave djece ima bez trunke mozga.

Ma nisu bez trunke mozga nego jednostavno je youtube njima novi Tv..
Svuda se moze gledat dostupan i sve..

A sto se tice cijele scene jedino od Amira mogu nesto nauciti ovo sve ostalo glumi Amere i nepodnosljivi su..
Ludzak

#420 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Ludzak »

nema me tamo wrote:Amira i dalje napadaju vehabije zbog psovanja boga u ranijim klipovima..
U kojim klipovima je psovao boga? Prikači taj klip.
Znam svaki njegov klip jer sam ih pregledao i nigdje nisam čuo psovanje.
Čovjek ospoljava našu realnost na svoj način.
Sodom1

#421 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Sodom1 »

nema me tamo wrote:
FrozenCastle wrote:Nažalost mnoge ove youtubere (čast izuzecima koje na prste jedne ruke možeš izbrojati) samo balava djeca gledaju i platu im zarađuju. Nije meni što ovakvi youtuberi postoje, već koliko balave djece ima bez trunke mozga.

A sto se tice cijele scene jedino od Amira mogu nesto nauciti ovo sve ostalo glumi Amere i nepodnosljivi su..
Tito dragi :lol: :lol:
Mohamad Sissoko

#422 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Mohamad Sissoko »

Amir je teži degen i ljakse.
nema me tamo

#423 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by nema me tamo »

Sodom1 wrote:
nema me tamo wrote:

Tito dragi :lol: :lol:
Znaci misliš da Amir nema uopšte nikakve mudrosti da uđe nesto u glavu mlađim?
Misliš da odlicno ne opisuje situaciju u Bosni?

Koliko je god seljacina, momak nije glup.
Sara03

#424 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Sara03 »

Upravo taj seljačizam i unošenje u facu, tj. ekran mi nekako ne dozvoljavaju da ga pošteno saslušam. :run:
Nadzorna_ploca

#425 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Nadzorna_ploca »

Jesam li dobro procitao na temi ili je neko pokusao u bilo kojem smislu uporediti tog Amira i Pervana? :-)
Post Reply