Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
mario001

#401 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mario001 »

muha_sa wrote:
dječak sa šibicama wrote:Jaki su oni, eno ga i Asim Zec obnovio u Pale(Praca) nacelnicko mjesto, on je isto iz te Orahovicke klike :D samo sa "ove strane" brijega, njegovo selo pripada Praci (tj Palama) a ne Gorazdu.

Asim rodjo, ne zemo :D samo sto je Asim skolovan lik, ekonomist, mogu reci i sposoban.
sve Dževdini zemljaci :?
Da, malo ko zna da je "urbana" raja u centru glasala za bliskog rodjaka od Efendica, jedan seljak, drugi branioc gradjanske BIH, iz istog sela :lol: :lol: :lol:
Jad i cemer
dječak sa šibicama

#402 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by dječak sa šibicama »

muha_sa wrote:
dječak sa šibicama wrote:Jaki su oni, eno ga i Asim Zec obnovio u Pale(Praca) nacelnicko mjesto, on je isto iz te Orahovicke klike :D samo sa "ove strane" brijega, njegovo selo pripada Praci (tj Palama) a ne Gorazdu.

Asim rodjo, ne zemo :D samo sto je Asim skolovan lik, ekonomist, mogu reci i sposoban.
Puno je Sarajevo "raje iz Prace" :D uostalom i premijer Kifla nam je porijeklom iz Prace, Podgraba, Renovice, Datelja, ne znam sad tacno koje selo :D

Zec je rodom sa Zecica, selo prema Romaniji, ali njegovi su iz Podgraba. Zec iz Zecica :D

Jaka je to klika, SDA naravno, njihov je i onaj Bahto lafo general vise je politicar.
muha_sa

#403 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by muha_sa »

dječak sa šibicama wrote:
muha_sa wrote:

Puno je Sarajevo "raje iz Prace" :D uostalom i premijer Kifla nam je porijeklom iz Prace, Podgraba, Renovice, Datelja, ne znam sad tacno koje selo :D

Zec je rodom sa Zecica, selo prema Romaniji, ali njegovi su iz Podgraba. Zec iz Zecica :D

Jaka je to klika, SDA naravno, njihov je i onaj Bahto lafo general vise je politicar.
Dževdo je kolko me sjecanje služi SDP-ovac---bivši nacelnik Centra
PM72

#404 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by PM72 »

mario001 wrote:
PM72 wrote:Da ti je brat ne bi se toliko trudio.Možda si i ti zaposlen u Lokom-u pa ovo radiš volonterski?
Oko cega se trudim, da je za njega glasalo 10.000 mrtvih ili da je pobjedio u Buca potoku..
Napisao sam to bezbroj puta, imamo dosta zajednickih prijatelja samo, a optuzbe su na nivou konkurencije, cista glupost

Nisam mislio ni na mrtve ni na Buća Potok.Samo se svojski trudiš.valjda će Sema to znati cijeniti.Ko zna,možda ponekad i baci oko...

Premijer Kifla je sa Romanije iz Đedovaca a to ti je pored Novoseoca i Vrhbarja.
Last edited by PM72 on 03/10/2016 19:15, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#405 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

a ti mislis na Becirevica?

On je iz Rudog navodno, vjerovatno Stragacina.

Pa manje vise foteljasi, nije vazno koja stranka, oni ionako stranke mijenjaju ko carape. Ima njih sa 4-5 promijenjenih stranackih iskaznica.
muha_sa

#406 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by muha_sa »

dječak sa šibicama wrote:a ti mislis na Becirevica?

Pa manje vise foteljasi, nije vazno koja stranka, oni ionako stranke mijenjaju ko carape. Ima njih sa 4-5 promijenjenih stranackih iskaznica.
iz istog sela ko i Efendic (Orahovice--tako nekako)--mislim da su cak i rodjaci
dječak sa šibicama

#407 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

muha_sa wrote:

Mislim da grijesis, nije Becirevic iz Orahovica.

Mozda nisam u pravu, ali za Efendica mi potvrdise rodjaci ovi sto bolje od mene znaju etnologiju da je sa Orahovica, nije to neko veliko selo, manje vise svako svakog zna.
Bancho

#408 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Bancho »

mario001 wrote: Ja sam vidio sa Vlakova ode oko 10.000 mrtvih, sad vidim gdje su zavrsili :lol: :lol: :lol:
Trebalo ga je braniti od Lejle, to je jeben posao :D
Napravi pauzu, odmori se
Image
Sto si od sinoc nesto duhovit :D valjda se smjelo sta i popiti...

Pusti ti Lejlu, vama je trn u oku bio Goran Kovačević, a vi dobro znate da je on ucenik od Bakira Alispahica koji ima milione i dobre veze. Pa je tako bilo u logistici kod Cesira, Mujoo pravi vece pakete i dijeli sirotinji...ako neko trazi i 100 KM za glas samo daj...obecaj i kule i gradove sam nek glasaju...jel hoces da nam Bakirov mali uzme koku nosilju...
mario001

#409 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mario001 »

muha_sa wrote:

Bliski rodjaci pravo
mario001

#410 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mario001 »

Bancho wrote:
mario001 wrote: Ja sam vidio sa Vlakova ode oko 10.000 mrtvih, sad vidim gdje su zavrsili :lol: :lol: :lol:
Trebalo ga je braniti od Lejle, to je jeben posao :D
Napravi pauzu, odmori se
Image
Sto si od sinoc nesto duhovit :D valjda se smjelo sta i popiti...

Pusti ti Lejlu, vama je trn u oku bio Goran Kovačević, a vi dobro znate da je on ucenik od Bakira Alispahica koji ima milione i dobre veze. Pa je tako bilo u logistici kod Cesira, Mujoo pravi vece pakete i dijeli sirotinji...ako neko trazi i 100 KM za glas samo daj...obecaj i kule i gradove sam nek glasaju...jel hoces da nam Bakirov mali uzme koku nosilju...
SDA sam, a pijem :D
Tako je, mrtvi, plus paketici =30.000
PM72

#411 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by PM72 »

Bili su paketi,nemoj da sad ofiram ime i prezime kandidata za OV Novi Grad u čijoj su garaži bili smješteni paketi zaštekani od bajrama.Pa djeljeni po mahali.Nisu imali vremena ni pobrisati ono "BAYRAM SHERIF MUBAREK OLSUN".Pa nije svak ovca.
mario001

#412 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mario001 »

PM72 wrote:Bili su paketi,nemoj da sad ofiram ime i prezime kandidata za OV Novi Grad u čijoj su garaži bili smješteni paketi zaštekani od bajrama.Pa djeljeni po mahali.Nisu imali vremena ni pobrisati ono "BAYRAM SHERIF MUBAREK OLSUN".Pa nije svak ovca.
Ma sto se mene tice samo pucaj ziv bio, vjerovatno su ih mrtvi dostavljali
basicm

#413 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by basicm »

Pa reci ga, sta ga krijes?
Hoce li barem hatmu za mrtve uplatiti? Red bi bio

Sent from my iPhone using Tapatalk
dječak sa šibicama

#414 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Ne mora biti paket, postoje i usavrsenije metode. Recimo platis penzionerima neku ekskurziju, sendvice, pice, cusnes im po stoju za "dnevne potrebe" i tako to.

Ili ko kod nas na sto je lafo CZ cistila grmlje i travu pred izbore, a onda pogledam na FB, jedna "cistacica" na profilnoj joj SBB i njena slika, drugi "cistac" na listi SDA, i tako dalje.
Dr Baltazar

#415 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Dr Baltazar »

Bancho wrote:Realno, nista se drugo i nije moglo ocekivati sem pobjede Efendica, s obzirom kakvu masineriju ima iza sebe koju predvodi pravi nacelnik NG Huso Cesir. Od ovih 30.00 glasova, 20.000 je realnih, ovaj ostatak je cista kradja (koliko li je samo mrtvih glasalo) i to nije nista novo. Ali narod je tako zaisko i eto vam ga...nadam se da ce ga i SIPA uskoro posjetiti, cisto da malo prodju kroz knjige...

mario001 nadam se da ce te rodjak pripaziti (mozda neko mjesto u nekoj komisiju za sve i svasta), jer ipak si se ti ovdje mjesec dana krvavo borio i branio ga na svakom koraku, sto je legitimno, ipak ste rod.
Izlaze luzeri iz rupa :lol: :lol: :lol: :lol: Kakva pobjeda :izet: :izet: :lol:
orinoco

#416 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by orinoco »

doko-miki wrote:Semir Efendić, načelnik sarajevske Općine Novi Grad rođen je 4. septembra 1983. u selu Orahovice kod Goražda. Osnovnu i srednju školu završio je Sarajevu. Visoku stručnu spremu stekao je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, na odsjeku Politologija.

ImageImage
Kako portalu "Avaza" javlja jedna uposlenica općine Novi Grad, koja je zatražila anonimnost, načelnik Semir Efendić u ozbiljnoj je utrci za klanom Čampara ko više i bolje zapošljava svoje rođake.

Semir je u općini Novi Grad zaposlio svoju svastiku, odnosno sestru njegove žene, snahu Adisu (od brata Muhameda suprugu) je smjestio u općinu Ilidža, amidžića u "Tržnice", načelnik sektora za pravne poslova MUP-a KS je, također, rođak Idriz Efendić, komandir policije Ilidža je Ensad Efendić, direktor Zavoda za planiranje razvoja KS je Hamdija Efendić, a sekretar Ministarstva prostornog uređenja FBiH je Adnan Efendić.

Vjerovatno da se Amir Zukić sad iz pritvora pita ima li kod Semira Efendića trgovine utjecajem ili ne, ali neovisno od toga, naša čitateljka tvrdi da je ovih dana nadobudni načelnik davao izjave pred jednom policijskom institucijom zbog koruptivnih radnji u općini Novi Grad.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/287091/efendi ... 3i8lH.dpuf
orinoco

#417 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by orinoco »

Protiv Efendića će biti podignuta optužnica za ogroman kriminal?!

Semira Efendića je vehabijsko-erdoganistička frakcija u SDA-u vidjela kao predsjedničkog kanidata 2018. Međutim, do tada bi, sve su prilike, mogao završiti iza rešetaka!

Kada je predsjednik općinskog odbora SDA Novi Grad Huso Ćesir na press konferenciji proglasio ubjedljivu pobjedu SDA Novi Grad i kandidata za načelnika Semira Efendića kao i liste za Općinsko vijeće, mnogi su u njemu vidjeli jednog od budućih lidera SDA. Jer Semir Efendić je imao oko 66% glasova što je najbolji rezultat u Federaciji BiH. Efendić je pobijedio na svih 145 biračkih mjesta u Općini Novi Grad Sarajevo.

I zanesen tom pobjedom, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić počeo se oglašavati preko Facebooka i dijeliti lekcije funkcionerima, pa i samim premijerima na većim nivoima vlasti. Tako prozvao premijera Fadila Novalića rekavši da je „bez ikakvog razumnog objašnjenja prodat najveći paket dionica Fabrike duhana Sarajevo koji je bio u vlasništvu države za samo 40 miliona KM, iako je portfolio FDS-a sigurno veći od 300 miliona KM te da su dionice Bosnalijeka prodate nepoznatom kupcu čiji identitet je namjerno sakriven registracijom offshore računa i firme.

Parlament Federacije BiH nije održao sjednicu već tri mjeseca, ali 98 zastupnika uredno je primilo platu u iznosu oko 3.000 KM i tako su na nerad potrošili skoro milion maraka. Da stvar bude još gora, sjednicu su konačno zakazali kako bi donijeli odluke o novim zaduživanjima bez ikakvog pokrića i plana. Naravno da se moraju, i da nas moraju zaduživati, kada je njima normalno da se za nerad dobija plata. To može samo iz kredita, a kako će to generacije vraćati nikoga nije briga.

„Ne znam hoće li iko izvući pouke iz rezultata nedavno održanih lokalnih izbora, ali ako se energija javnosti može usmjeriti na nešto korisno u naredne dvije godine, onda bi to trebala biti kontrola i nadzor rada Vlade FBiH i Parlamenta FBiH koji nas nekontrolisano zadužuju novim kreditima i usput rasprodaju državnu imovinu“, pisao je na Facebook profilu Efendić.

U dnevnim vijestima, kao i na proselefističkom portalu Saff, moglo se pročitati da Efendić gostuje u Goraždu, Tešnju, Mostaru i drži tribine na političke teme.

Onda je, najvjerovatnije nakon hapšenja Alije Delimustafića, Efendić naglo zašutio.

Njavjerovatnije da je razlog njegove šutnje jer je primijetio, ili mu je dojavljeno, da istražitelji FUP vršljaju po njegovoj Općini.

A kako saznaje naš portal iz izvora bliskim FUP-u, istraga o kriminalnim poslovima i radnjama Semira Efendića je završena, a materijal sa nalazima istražitelja koji ukazuju na kriminalne radnje zloupotrebe položaja i privatnog bogaćenja predat je u Tužilaštvo KSA.

Iako ne treba prejudicirati sa podizanjem optužnice, turbulencije i frakcijske borbe koje se vode unutar SDA nakon hapšenja generalnog sekretara SDA Amira Zukića, većinu stranačkih funkcionera u Sarajevu drži u stanju paranoje. Tako su se gradom ponijele glasine da su u zatvoru „propjevali“ i Delimustafić i Zukić.

Pošto Efendića smatraju uzdanicom vehabijsko-erdoganovske frakcije u SDA-u, jer iza njega politički stoji Huso Ćesir, sumnjivi tajkun i odani čovjek Hasana Čengića, njegovim hapšenjem bi se pokazalo da Zukićeva frakcija uzvraća udarac!

http://thebosniatimes.ba/clanak/7870
orinoco

#418 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by orinoco »

Semir Efendić poslao poruku Radončiću: Ne može bošnjački član Predsjedništva BiH biti srpski špijun

Načelnik sarajevske opštine Novi Grad Semir Efendić večeras se oglasio na svojoj Facebook stranici. U prilično opširnom postu Efendić se dotakao mnogo toga, a spomenuo je i veliki broj imena. Kao i obično, Efendić je otvoreno i hrabro upozorio na brojne smutljivce i pojave u našem društvu. Evo šta je napisao:

– Ima nekakva protuha, zove se Josip Šimić, odnekuda je došlo da studira u Sarajevu i počelo pisati nekakva pisma i tekstove o svemu i svačemu. Nema taj nikave veze sa Općinom Novi Grad, nije naš stanovnik, ne zna ništa o našoj općini i ne voli je kao mi, ali je počeo da piše neke gluposti i o meni kao načelniku Općine Novi Grad koje, ustvari, otkrivaju šta je njegov posao i zašto je došao u Sarajevo. Njegove namjere nisu dobre i, nažalost, on je jedan od mnogih koji nisu došli sa dobrim namjerama.

Prije dvije godine dobio sam poziv iz Federalnog MUP-a kako bih dao izjavu u vezi navodne zloupotrebe položaja zato što je Općina odobrila formiranje jednog poslovnog prostora u sklopu sportske dvorane „Dobrinja“ u namjeri da poslovanje dvorane učini rentabilnijim zbog velikih troškova. Tvrdili su da je time promijenjena namjena dvorane! To je bila jedna od mnogih mjera koje su provedene u cilju stabilizacije poslovanje našeg preduzeća „Lokom“ koje smo zatekli sa velikim gubicima u poslovanju. Lokom je danas jedno od rijetkih javnih preduzeća u Sarajevu koje posluje sa dobiti, u protekle četiri godine broj zaposlenih je uduplan i ovo preduzeće uspješno upravlja najljepšim parkom u Sarajevu – Centrom Safet Zajko.

Istražitelji u tom postupku bili su Ivica Milić i Mladen Jovanović. Tužilac Kantonalnog Tužilaštva koji je vodio predmet bio je Milutin Koprivica. Tada sam im rekao da ne mogu vjerovati kakvim banalnostima se oni bave, a kada im se dostave dokazi o nanošenja štete budžetu Općine od milion KM oni ne urade ništa.

Iako sam mislio da je taj predmet davno zatvoren jer su prošle dvije godine od tada, početkom aprila jedna kolegica iz Službe za urbanizam dobila je poziv da da izjavu Tužilaštvu. Ponovo ista priča oko formiranja poslovnog prostora koji je već uveliko pomogao da preduzeće „Lokom“ i dvorana posluju pozitivno. Ovaj put tužiteljica je nova i zove se Biljana Jolović. Godinu dana je starija od mene, došla je iz Republike Srpske u Kantonalno Tužilaštvo. Imenovalo je Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH na čijem čelu je Milan Tegeltija.

Tri dana nakon tog saslušanja kolegice u Tužilaštvu pojavljuje se tekst na portalu “The Bosnia Times” o tome kako sam ja kriminalac. O tom tekstu sam već pisao. Isti tekst komentariše i potvrđuje Josip Šimić jer i on navodno ima “provjerene” informacije. Njega je dan – dva poslije toga u gradu sreo moj rođak i pitao šta mu je?, zašto piše o meni?, a Šimić odgovara kako on nije to pisao nego Nedžad Latić, a on samo dao recenziju jer poznaje istražitelja koji mu je navodno to rekao (koji to još istražitelj okolo sa studentima priča o postupcima koje vodi?).

Da se malo vratimo na početak: Josip Šimić, Ivica Milić, Mladen Jovanović, Milutin Koprivica, Biljana Jolović, Milan Tegeltija. Da to, ipak, nije previše?

Ili da se vratimo još jedan korak. Prije otprilike mjesec dana Fahrudin Radončić, gostujući kod Duške Jurišić, najavljuje kandidaturu za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegvoine, po treći put. U istoj emisiji, ničim izazvan, ali nimalo slučajno, spominje mene, govori kako sam ja navodno za podjelu države, spominje moju posjetu Mostaru prije godinu dana gdje sam govorio na tribini Asocijacije mladih. U članku “The Bosnia Times-a” od prošlog vikenda sve se to ponavlja, a znamo da je Nedžad Latić čest gost na stranicama Avaza gdje ga se predstavlja kao “uglednog bošnjačkog publicistu i novinara” iako svi znaju da on to nije.

Radončić osjeća da bi u njegovoj namjeri da postane bošnjački član Predsjedništva BiH ja mogao biti smetnja. I u pravu je. Iako se ja nemam namjeru kandidovati za tu poziciju, učiniću sve da ni on ne bude taj. Jednostavno, ne može bošnjački član Predsjedništva biti srpski špijun i ko zna čiji još, te čovjek koji etnički uopće nije Bošnjak. Namjerno nisam htio reagovati na to Radončićevo spominjenje moga imena iako sam znao šta njega brine. Čekao sam da vidim slijedeći korak i to se desilo brzo preko njegove špijunske bratije Šimića, Latića i ostalih. Neka oni te svoje igranke prave negdje drugo, ali u Novom Gradu sigurno neće.

Nevjerovatan je nacionalni debalans u pravosudnim institucijama BiH na štetu Bošnjaka u protekom periodu napravljen, naročito kada su u pitanju rukovodeće pozicije. To je, prije svega, krivica SDA i drugih stranaka kojima su Bošnjaci davali povjerenje na izborima, a oni ni o čemu važnom nisu vodili računa. Zato sada “kriminal” stanuje samo u Sarajevu i onim gradovima u kojima su 2014. gorjele zgrade kantonalnih vlada u akciji paljenja koju je pokrenuo Radončić i obavještajni milje iz kojeg on dolazi. Toga u Banja Luci i zapadnoj Hercegovini nema.

Tužilaštvo u Sarajevu nije u stanju riješiti ubistva Dženana Memića nego izluđuje porodicu ovog momka filmskim namještaljakama krivaca koji će vjerovatno za novac odležati kaznu. U našoj općini prije dvje godine usred dana nasred ulice ubijen je Adnan Salčin, ali pošto je njegov otac rahmetli Ramiz Salčin, pa nije mogao kao Dženanov otac Muriz organizovati proteste, Kantonalno tužilaštvo nije učinilo ništa da ovaj slučaj riješi, kao ni mnoge druge zbog kojih je život stanovnika Sarajeva otežan. Ali, zato imamo redovne predstave ovog tužilaštva kada je u pitanju “kriminal” bošnjačkih zvaničnika. Ove predstave dio su predizborne kampanje za 2018. godinu i neko je smislio kako će na taj način odrediti pobjednika.

Reći će da ja branim Amira Zukića, ali ja sam, znajući o kakvom se čovjeku radi, još i prije izbora 2014. godine lično od predsjednika Bakira Izetbegovića tražio da taj više ne bude sekretar SDA. Ponovio sam to javno nakon kongresa 2015. na svom Facebook profilu. Predugo se njemu dozvolilo da radi to što je radio, a to mu je prije svega dozvolila SDA, pa onda i Tužilaštvo koje je savršeno dobro znalo kakvim se poslovima bavi. Isto tako, dozvolili su i Esedu Radeljašu i Damiru Hadžiću da 5 – 6 godina nakon saznanja o njihovim mutnim radnjama u općini Novi Grad nastave obavljati najvažnije poslove u državi i Kantonu Sarajevo gdje su imali pristup ogromnim budžetima.

Ništa im ne vjerujte! Ni Radončiću, ni Šimiću, ni Latiću, ni Kantonalnom tužilaštvu, ni medijima koji u Sarajevu orkestrirano rade ono što je Ratko Mladić radio artiljerijijskom paljbom i uzvikivao “razvucite im pamet!”. Nije razvukao Mladić, pa neće ni oni!

(Bportal.ba)
orinoco

#419 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by orinoco »

"Gdje ima dima, ima i vatre" :-)
Haris.ba

#420 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Haris.ba »

Samo nek proširi park Safet Zajko, završi devetu transferzalu, radi na vodosnadbjevanju, rješava cuke, završi sa školama i vrtićima...može pričati šta god hoće. Dobijaće protivnike za načelnika šta god pričao.

I zapošljavanja će mu se progledati kroz prste. Ako treba jel, i mrtvi će ustati iz Vlakova da glasaju za njega. :D

I sam je rekao da ne treba da se sekira. Kad je tužilaštvu trebalo 10 godina za Hadžića, ima on još vremena da radi šta hoće. I zanimljivo je da "napadi" dolaze iz Avaza i Latića. Nema branioca ljudskih prava da malo protabire izjavu je li Fahro Bošnjak ili nije. :D
Vipsilon

#421 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Vipsilon »

orinoco wrote:
Semir Efendić poslao poruku Radončiću: Ne može bošnjački član Predsjedništva BiH biti srpski špijun

Načelnik sarajevske opštine Novi Grad Semir Efendić večeras se oglasio na svojoj Facebook stranici. U prilično opširnom postu Efendić se dotakao mnogo toga, a spomenuo je i veliki broj imena. Kao i obično, Efendić je otvoreno i hrabro upozorio na brojne smutljivce i pojave u našem društvu. Evo šta je napisao:

Ima nekakva protuha, zove se Josip Šimić, odnekuda je došlo da studira u Sarajevu i počelo pisati nekakva pisma i tekstove o svemu i svačemu. Nema taj nikave veze sa Općinom Novi Grad, nije naš stanovnik, ne zna ništa o našoj općini i ne voli je kao mi, ali je počeo da piše neke gluposti i o meni kao načelniku Općine Novi Grad koje, ustvari, otkrivaju šta je njegov posao i zašto je došao u Sarajevo. Njegove namjere nisu dobre i, nažalost, on je jedan od mnogih koji nisu došli sa dobrim namjerama.

Prije dvije godine dobio sam poziv iz Federalnog MUP-a kako bih dao izjavu u vezi navodne zloupotrebe položaja zato što je Općina odobrila formiranje jednog poslovnog prostora u sklopu sportske dvorane „Dobrinja“ u namjeri da poslovanje dvorane učini rentabilnijim zbog velikih troškova. Tvrdili su da je time promijenjena namjena dvorane! To je bila jedna od mnogih mjera koje su provedene u cilju stabilizacije poslovanje našeg preduzeća „Lokom“ koje smo zatekli sa velikim gubicima u poslovanju. Lokom je danas jedno od rijetkih javnih preduzeća u Sarajevu koje posluje sa dobiti, u protekle četiri godine broj zaposlenih je uduplan i ovo preduzeće uspješno upravlja najljepšim parkom u Sarajevu – Centrom Safet Zajko.

Istražitelji u tom postupku bili su Ivica Milić i Mladen Jovanović. Tužilac Kantonalnog Tužilaštva koji je vodio predmet bio je Milutin Koprivica. Tada sam im rekao da ne mogu vjerovati kakvim banalnostima se oni bave, a kada im se dostave dokazi o nanošenja štete budžetu Općine od milion KM oni ne urade ništa.

Iako sam mislio da je taj predmet davno zatvoren jer su prošle dvije godine od tada, početkom aprila jedna kolegica iz Službe za urbanizam dobila je poziv da da izjavu Tužilaštvu. Ponovo ista priča oko formiranja poslovnog prostora koji je već uveliko pomogao da preduzeće „Lokom“ i dvorana posluju pozitivno. Ovaj put tužiteljica je nova i zove se Biljana Jolović. Godinu dana je starija od mene, došla je iz Republike Srpske u Kantonalno Tužilaštvo. Imenovalo je Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH na čijem čelu je Milan Tegeltija.

Tri dana nakon tog saslušanja kolegice u Tužilaštvu pojavljuje se tekst na portalu “The Bosnia Times” o tome kako sam ja kriminalac. O tom tekstu sam već pisao. Isti tekst komentariše i potvrđuje Josip Šimić jer i on navodno ima “provjerene” informacije. Njega je dan – dva poslije toga u gradu sreo moj rođak i pitao šta mu je?, zašto piše o meni?, a Šimić odgovara kako on nije to pisao nego Nedžad Latić, a on samo dao recenziju jer poznaje istražitelja koji mu je navodno to rekao (koji to još istražitelj okolo sa studentima priča o postupcima koje vodi?).

Da se malo vratimo na početak: Josip Šimić, Ivica Milić, Mladen Jovanović, Milutin Koprivica, Biljana Jolović, Milan Tegeltija. Da to, ipak, nije previše?

Ili da se vratimo još jedan korak. Prije otprilike mjesec dana Fahrudin Radončić, gostujući kod Duške Jurišić, najavljuje kandidaturu za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegvoine, po treći put. U istoj emisiji, ničim izazvan, ali nimalo slučajno, spominje mene, govori kako sam ja navodno za podjelu države, spominje moju posjetu Mostaru prije godinu dana gdje sam govorio na tribini Asocijacije mladih. U članku “The Bosnia Times-a” od prošlog vikenda sve se to ponavlja, a znamo da je Nedžad Latić čest gost na stranicama Avaza gdje ga se predstavlja kao “uglednog bošnjačkog publicistu i novinara” iako svi znaju da on to nije.

Radončić osjeća da bi u njegovoj namjeri da postane bošnjački član Predsjedništva BiH ja mogao biti smetnja. I u pravu je. Iako se ja nemam namjeru kandidovati za tu poziciju, učiniću sve da ni on ne bude taj. Jednostavno, ne može bošnjački član Predsjedništva biti srpski špijun i ko zna čiji još, te čovjek koji etnički uopće nije Bošnjak. Namjerno nisam htio reagovati na to Radončićevo spominjenje moga imena iako sam znao šta njega brine. Čekao sam da vidim slijedeći korak i to se desilo brzo preko njegove špijunske bratije Šimića, Latića i ostalih. Neka oni te svoje igranke prave negdje drugo, ali u Novom Gradu sigurno neće.

Nevjerovatan je nacionalni debalans u pravosudnim institucijama BiH na štetu Bošnjaka u protekom periodu napravljen, naročito kada su u pitanju rukovodeće pozicije. To je, prije svega, krivica SDA i drugih stranaka kojima su Bošnjaci davali povjerenje na izborima, a oni ni o čemu važnom nisu vodili računa. Zato sada “kriminal” stanuje samo u Sarajevu i onim gradovima u kojima su 2014. gorjele zgrade kantonalnih vlada u akciji paljenja koju je pokrenuo Radončić i obavještajni milje iz kojeg on dolazi. Toga u Banja Luci i zapadnoj Hercegovini nema.

Tužilaštvo u Sarajevu nije u stanju riješiti ubistva Dženana Memića nego izluđuje porodicu ovog momka filmskim namještaljakama krivaca koji će vjerovatno za novac odležati kaznu. U našoj općini prije dvje godine usred dana nasred ulice ubijen je Adnan Salčin, ali pošto je njegov otac rahmetli Ramiz Salčin, pa nije mogao kao Dženanov otac Muriz organizovati proteste, Kantonalno tužilaštvo nije učinilo ništa da ovaj slučaj riješi, kao ni mnoge druge zbog kojih je život stanovnika Sarajeva otežan. Ali, zato imamo redovne predstave ovog tužilaštva kada je u pitanju “kriminal” bošnjačkih zvaničnika. Ove predstave dio su predizborne kampanje za 2018. godinu i neko je smislio kako će na taj način odrediti pobjednika.

Reći će da ja branim Amira Zukića, ali ja sam, znajući o kakvom se čovjeku radi, još i prije izbora 2014. godine lično od predsjednika Bakira Izetbegovića tražio da taj više ne bude sekretar SDA. Ponovio sam to javno nakon kongresa 2015. na svom Facebook profilu. Predugo se njemu dozvolilo da radi to što je radio, a to mu je prije svega dozvolila SDA, pa onda i Tužilaštvo koje je savršeno dobro znalo kakvim se poslovima bavi. Isto tako, dozvolili su i Esedu Radeljašu i Damiru Hadžiću da 5 – 6 godina nakon saznanja o njihovim mutnim radnjama u općini Novi Grad nastave obavljati najvažnije poslove u državi i Kantonu Sarajevo gdje su imali pristup ogromnim budžetima.

Ništa im ne vjerujte! Ni Radončiću, ni Šimiću, ni Latiću, ni Kantonalnom tužilaštvu, ni medijima koji u Sarajevu orkestrirano rade ono što je Ratko Mladić radio artiljerijijskom paljbom i uzvikivao “razvucite im pamet!”. Nije razvukao Mladić, pa neće ni oni!

(Bportal.ba)
Sve je dobro rekao osim boldiranog. Ta izjava mu nije na mjestu. Mogao je reći da Šimić priča neistinu o njemu, a ne da ga pokušava diskvalificirati na osnovu toga što je došao odnekud da studira u Sarajevu.
Sara03

#423 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Sara03 »

Efendić, Kaplan, Zahiragići... oličenje mlado-nadobudne koruptivno-nepotističke struje EsDeA.

Pitam se jel' može gore. :run:
mario001

#424 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mario001 »

dječak sa šibicama wrote:http://www.avaz.ba/clanak/287142/hobotn ... um=twitter

jest avaz, ali rodila ga majka :D
Gluposti
Locked