Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
-
paladinka
#401 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
700 km u Svicarskoj i nije nista puno , to su mozda dvije velike kupovine hrane. Ti troskovi , zubar , opticar , banje ako su propisane , sve sto ne placa zdravstveno se mogu od odredjene sume odbiti od poreza .
- Edin H.
#402 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Kakve gluposti prica taj nestrucnjak od zubara? Neka on opali skoro cetiri metra u ratu, pa da mu vidim zube.Ljakan wrote:znao sam da si krezuba baba,zato te ovo i dirnulosadie_forever wrote: nisam upoznala naciju koja ima pokvarenije zube vec u 30-im,to mi rekao i moj stomatolog (vi bosanci nemate obicaj da odrzavate zube bez uvrede---u zemlju sam propala)
![]()
![]()
Ja sve zube sto sam zijanio, zijanio u ratu. Ni prije, ni poslije.
Pocne Ahmet u Omer Maslicu raditi zub, otvori, stavi lijek, i onda vise nema struje sedmicama. Mora na kraju izvaditi.
- hrle1976
#403 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
paladinka wrote:700 km u Svicarskoj i nije nista puno , to su mozda dvije velike kupovine hrane. Ti troskovi , zubar , opticar , banje ako su propisane , sve sto ne placa zdravstveno se mogu od odredjene sume odbiti od poreza .
Ha placo porez ili imao popust a opet iz svog dzepa placo servise i usluge poput ovih je u konacnici isto, jer porezni koliki toliki popust tek imas kad trosis na ove spomenute. Vecina ljudi u Svicarskoj zivi malo stisnuto' i to malo bolje. Zdravstveno osiguranje svake godinje sve manje pokriva a cijena ne opada.
- HAVANA
#404 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Sto niste dinu u ssh zamolili da se prikopcate,il kod tamerle ,blize vam je bilo.Edin H. wrote:Kakve gluposti prica taj nestrucnjak od zubara? Neka on opali skoro cetiri metra u ratu, pa da mu vidim zube.Ljakan wrote:znao sam da si krezuba baba,zato te ovo i dirnulosadie_forever wrote: nisam upoznala naciju koja ima pokvarenije zube vec u 30-im,to mi rekao i moj stomatolog (vi bosanci nemate obicaj da odrzavate zube bez uvrede---u zemlju sam propala)
![]()
![]()
![]()
Pocne Ahmet u Omer Maslicu raditi zub, otvori, stavi lijek, i onda vise nema struje sedmicama. Mora na kraju izvaditi.
- insomnia78
#405 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Hehe
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- hrle1976
#406 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Covjek bi rekao citajuci da 89% ide u BiH zbog zuba a da stomatolozi u BiH, da nije ovih s vana, bi njezno se hranili ostatcima izmedju zuba kod pacijenata iz okruzja. 
- stakasa
#407 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Meni je najsimpaticnija forumska pojava kako su najotrovniji kriticari dijaspore dojucerasnji dijasporci poput tebe, iamije i slMelbourne_Australia wrote:
To je super za ekonomiju ali ne gumo price iz dijaspore kako to ne rade kad u vecini rade i nista nije lose u tome..
Matere ti kad si napustio Sarajevo, u aprilu odma?
-
Melbourne_Australia
#408 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Zato sto nisam dugo zivio vratio se na vrijeme a dovoljno da vas upoznam i koliki su seljoberistakasa wrote:Meni je najsimpaticnija forumska pojava kako su najotrovniji kriticari dijaspore dojucerasnji dijasporci poput tebe, iamije i slMelbourne_Australia wrote:
To je super za ekonomiju ali ne gumo price iz dijaspore kako to ne rade kad u vecini rade i nista nije lose u tome..![]()
uglavnom..Cast izuzetcima..A zivio u par zemalja u kojima najvise "nasih" ljudi..Znaci uvjerio se licno
Last edited by Melbourne_Australia on 27/07/2016 16:13, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#409 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Kaze jedna narodna mudrost, a ona opisuje sustinu nesporazuma na ovakvim temama:
"Ne govori ljudima kako im je".
"Ne govori ljudima kako im je".
- commendatore
#410 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
koliko smo nizak, bijedan, prost, jadan mentalitet - govori sam naziv teme, apsolutno interesovanje za apsolutno nevazne stvari koje se nas apsolutno ne ticu.... pravi mentalitet palanke, falange, seljacine i zaostalih papsona.... a o samoj konstrukciji pitanja da ne pricam....
na stranu to sto vrli pitac pokusava da svoj jadni zivot komparira sa drugim da vidi koliko (ni)je uspio u zivotu dok ga iste cinjenice zanimaju docim da jest - bolio bi ga kurac za ovakvim pitanjima i nacinima razmisljanja......

na stranu to sto vrli pitac pokusava da svoj jadni zivot komparira sa drugim da vidi koliko (ni)je uspio u zivotu dok ga iste cinjenice zanimaju docim da jest - bolio bi ga kurac za ovakvim pitanjima i nacinima razmisljanja......
- Ljakan
#411 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Tacno.Rat nas je sjebo i na tom polju.Edin H. wrote:Kakve gluposti prica taj nestrucnjak od zubara? Neka on opali skoro cetiri metra u ratu, pa da mu vidim zube.Ljakan wrote:znao sam da si krezuba baba,zato te ovo i dirnulosadie_forever wrote: nisam upoznala naciju koja ima pokvarenije zube vec u 30-im,to mi rekao i moj stomatolog (vi bosanci nemate obicaj da odrzavate zube bez uvrede---u zemlju sam propala)
![]()
![]()
![]()
- mO k3
#412 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Kako je u Francuskojinsomnia78 wrote:Hehe
S moje sokoćalo
- insomnia78
#413 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Drzimo se
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- mO k3
#414 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Najbolji su mi ovakvi kao ti , kao nomadi iz zemlje u zemlju idu za " uspjehom " i nigdje da se usreće .....Melbourne_Australia wrote:Zato sto nisam dugo zivio vratio se na vrijeme a dovoljno da vas upoznam i koliki su seljoberistakasa wrote:Meni je najsimpaticnija forumska pojava kako su najotrovniji kriticari dijaspore dojucerasnji dijasporci poput tebe, iamije i slMelbourne_Australia wrote:
To je super za ekonomiju ali ne gumo price iz dijaspore kako to ne rade kad u vecini rade i nista nije lose u tome..![]()
uglavnom..Cast izuzetcima..A zivio u par zemalja u kojima najvise "nasih" ljudi..Znaci uvjerio se licnoOklen, doklen, odavle, odanle , osini je, kontajner itd itd sam prvi put cuo u dijaspori
Naravno da nisu svi takvi ali vecina jeste..I jako je tesko gradskoj raji se ukplopiti sa takvim htio ti to priznati ili ne..
- exliberal-ex
#415 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Jel moze jedno pitanje
ja razumjem frustracije kad neki seljak dodje pa se kurci sa autom I pocne pametovat ali mi nikako neide to ismijavanje eto dosao dole da popravi zube I da se osisa ( ovo za sisanje fakat nekontam...ako mi mrsko da se brijem pa odem kod brice jel I to razloga za podsmjeh?)
Mislim ismijavate ljude koji to rade, ko eto oni su levati , stisli se...jel to sto popravljaju zube I ostavljaju pare u bosni ili ...?
Ja sam to uradio prvi put kad sam se vratio dole prije 2000 , tad nisam imao osiguranje pa sam popravio 2 zuba kad sam bio na godisnjem, uredno platio I vratio se nazad...nazalost te plombe sam morao da mjenjam nakon godinu dana ali sta je to lose. Meni dobro , zubaru dobro.....
Po toj matrici tako isto mozemo da ismijavamo ljude iz Bosne koji su otisli na zapad da kupe auto pa ga dovezu nazad...jesu li oni isto tako levati sto nece da plate skuplje u Bosni nego idu gdje je bolje I jeftinije....
ako je sudit po ovom forumu nevalja ako dodjemo, nevalja ako nedodjemo, nevalja ako saljemo, nevalja ako nesaljemo...ja sam licno prestao dolazit dole, odem sad jednom u 5-6 godina I to samo svratim kad sam u blizini, svoje najblize sam obezbjedio , ostatku familije posaljem jedino ako je bolest u pitanju dok price eto djeca , skola , telefon svi samo ne oni, auto...to nejebem ni pet posto zato me I nevole...
ja razumjem frustracije kad neki seljak dodje pa se kurci sa autom I pocne pametovat ali mi nikako neide to ismijavanje eto dosao dole da popravi zube I da se osisa ( ovo za sisanje fakat nekontam...ako mi mrsko da se brijem pa odem kod brice jel I to razloga za podsmjeh?)
Mislim ismijavate ljude koji to rade, ko eto oni su levati , stisli se...jel to sto popravljaju zube I ostavljaju pare u bosni ili ...?
Ja sam to uradio prvi put kad sam se vratio dole prije 2000 , tad nisam imao osiguranje pa sam popravio 2 zuba kad sam bio na godisnjem, uredno platio I vratio se nazad...nazalost te plombe sam morao da mjenjam nakon godinu dana ali sta je to lose. Meni dobro , zubaru dobro.....
Po toj matrici tako isto mozemo da ismijavamo ljude iz Bosne koji su otisli na zapad da kupe auto pa ga dovezu nazad...jesu li oni isto tako levati sto nece da plate skuplje u Bosni nego idu gdje je bolje I jeftinije....
ako je sudit po ovom forumu nevalja ako dodjemo, nevalja ako nedodjemo, nevalja ako saljemo, nevalja ako nesaljemo...ja sam licno prestao dolazit dole, odem sad jednom u 5-6 godina I to samo svratim kad sam u blizini, svoje najblize sam obezbjedio , ostatku familije posaljem jedino ako je bolest u pitanju dok price eto djeca , skola , telefon svi samo ne oni, auto...to nejebem ni pet posto zato me I nevole...
- Montana
#416 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
i,ako ne dođe sa bjesnim kolima,reknu.."jebote,mene bi bilo sram reć da u njemačkoj radim.."

-
Dr Baltazar
#417 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
A ne znaju da najbogatije Švabe za svakodnevnu vožnju koriste neka mala auta ili neke old timereMontana wrote:i,ako ne dođe sa bjesnim kolima,reknu.."jebote,mene bi bilo sram reć da u njemačkoj radim.."![]()
-
Melbourne_Australia
#418 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Meni je najsimpaticnija forumska pojava kako su najotrovniji kriticari dijaspore dojucerasnji dijasporci poput tebe, iamije i sl
Matere ti kad si napustio Sarajevo, u aprilu odma?[/quote]
Zato sto nisam dugo zivio vratio se na vrijeme a dovoljno da vas upoznam i koliki su seljoberi
uglavnom..Cast izuzetcima..A zivio u par zemalja u kojima najvise "nasih" ljudi..Znaci uvjerio se licno
Oklen, doklen, odavle, odanle , osini je, kontajner itd itd sam prvi put cuo u dijaspori
Naravno da nisu svi takvi ali vecina jeste..I jako je tesko gradskoj raji se ukplopiti sa takvim htio ti to priznati ili ne..[/quote]
Najbolji su mi ovakvi kao ti , kao nomadi iz zemlje u zemlju idu za " uspjehom " i nigdje da se usreće .....[/quote]
Uspjeh?? ja sam izasao u ratu kao dijete...Zavrsio skolovanje igrao nogomet vani i vratio se i sad uzivam u svom gradu ..Ako to nije uspjeh ja ne znam sta je..Rekao bi ti nesto sad ali dobicu ban bezze ali fakat bi ti svasta opsovao zbog ovog "uspjeh u ratu i za to nomadi" ako si nomad sto ranjen izadjes u ratu onda si ti bolestan lik pravo!!!
Matere ti kad si napustio Sarajevo, u aprilu odma?[/quote]
Zato sto nisam dugo zivio vratio se na vrijeme a dovoljno da vas upoznam i koliki su seljoberi
Najbolji su mi ovakvi kao ti , kao nomadi iz zemlje u zemlju idu za " uspjehom " i nigdje da se usreće .....[/quote]
Uspjeh?? ja sam izasao u ratu kao dijete...Zavrsio skolovanje igrao nogomet vani i vratio se i sad uzivam u svom gradu ..Ako to nije uspjeh ja ne znam sta je..Rekao bi ti nesto sad ali dobicu ban bezze ali fakat bi ti svasta opsovao zbog ovog "uspjeh u ratu i za to nomadi" ako si nomad sto ranjen izadjes u ratu onda si ti bolestan lik pravo!!!
-
Niemand
#419 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Joj patetike uvijek na forumu. Kako neko moze znati uopce jesil ti otiso u ratu il nakon rata i jesil ti bio ranjen il nisi? Nit ti je covjek spomeno ista od tog na kraju krajeva. Forum je covjece.Melbourne_Australia wrote: Uspjeh?? ja sam izasao u ratu kao dijete...Zavrsio skolovanje igrao nogomet vani i vratio se i sad uzivam u svom gradu ..Ako to nije uspjeh ja ne znam sta je..Rekao bi ti nesto sad ali dobicu ban bezze ali fakat bi ti svasta opsovao zbog ovog "uspjeh u ratu i za to nomadi" ako si nomad sto ranjen izadjes u ratu onda si ti bolestan lik pravo!!!
Hajd sad i mene ishejtaj.
-
KENJAC
#420 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Oprosti , al jel ti stvarno mislis da je cifra 100.000 vrijedna formulacije " leze na parama" ?hrle1976 wrote:Sta mislite, jer vidim samo se prica o iseljenima* kako ono ovo, a obicno je sve povezano sa parom. Cisto iz radoznalosti, sta misliste da li vasi najmiliji ili ne nebitno ali vas rod, vasa tetka, rodica, brat i sl. imaju u slajpeku ili pod jastukom jedno 100.000€ ustedjevine, mozda 200.000€ ili vise.
Kad pricam o iseljenima mislim na gastarbeiter i onu ratnu generaciju.
-
Melbourne_Australia
#421 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Niemand wrote:Joj patetike uvijek na forumu. Kako neko moze znati uopce jesil ti otiso u ratu il nakon rata i jesil ti bio ranjen il nisi? Nit ti je covjek spomeno ista od tog na kraju krajeva. Forum je covjece.Melbourne_Australia wrote: Uspjeh?? ja sam izasao u ratu kao dijete...Zavrsio skolovanje igrao nogomet vani i vratio se i sad uzivam u svom gradu ..Ako to nije uspjeh ja ne znam sta je..Rekao bi ti nesto sad ali dobicu ban bezze ali fakat bi ti svasta opsovao zbog ovog "uspjeh u ratu i za to nomadi" ako si nomad sto ranjen izadjes u ratu onda si ti bolestan lik pravo!!!
Kakva vam je to seljacka prica??? nomad neko ko se vratio ili otisao ili ide tamo gdje je bolje..Bas moras biti ogranicen mentalno da to napises...
Hajd sad i mene ishejtaj.
-
Niemand
#422 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Pa sta sam sad tacno, seljak il mentalno ogranicena il oboje?
Vidi. Ocito imas neku cudnu naviku ljudima trpati u usta rijeci koje nisu rekli/napisali. Ja ti ne spomenuh nomade, ja ti spomenuh tvoj odgovoru drugom forumasu koji ti jeste spomenuo nomade.
Skoncentrisi se malo.

Vidi. Ocito imas neku cudnu naviku ljudima trpati u usta rijeci koje nisu rekli/napisali. Ja ti ne spomenuh nomade, ja ti spomenuh tvoj odgovoru drugom forumasu koji ti jeste spomenuo nomade.
Skoncentrisi se malo.
- madner
#423 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Jesi vidio ili ti neko pricao?Dr Baltazar wrote:A ne znaju da najbogatije Švabe za svakodnevnu vožnju koriste neka mala auta ili neke old timereMontana wrote:i,ako ne dođe sa bjesnim kolima,reknu.."jebote,mene bi bilo sram reć da u njemačkoj radim.."![]()
-
Dr Baltazar
#424 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Porodica mi je u kontaktu sa par takvih pa i znam i vidio sammadner wrote:Jesi vidio ili ti neko pricao?Dr Baltazar wrote:A ne znaju da najbogatije Švabe za svakodnevnu vožnju koriste neka mala auta ili neke old timereMontana wrote:i,ako ne dođe sa bjesnim kolima,reknu.."jebote,mene bi bilo sram reć da u njemačkoj radim.."![]()
- insomnia78
#425 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Pa taj neki old timer cesto zna kostati ko novi ferari
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo