Sto ste pusili pusili ste

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
seln

#401 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

detroit-mercy wrote: Hoces i svojoj djeci reci da su p...... jer ne puse, hoces li im gurnuti cigaretu u ruku cim prohodaju ili ces se pak truditi da ne postanu ovisni o nikotinu.
Kako definises pravog pusaca, ja sjedim sa tolikom ljudima koji su pusaci, izadju vani ispuse cigaretu i vrate se ne vidim u cemu je frka.
Zaboli te sta cu ja reci svojoj djeci...mani se spominjanja porodice, jer to znam i ja.
To sto ti poznajes su pickice. Ako sam u situaciji da ne mogu pusiti, nikakav problem. Ali da za moj cejf sjedim negdje, a moram ustati da zapalim...no way.
Neshavtljivo ti je? Mogu misliti.
seln

#402 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

HAVANA wrote:
detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote:Ja licno sam za podjelu,objekti za pusace i za nepusace.Pa ko voli ,nek izvoli.Sve ja to shvatam i podrzavam...ali kafici,cuganje,svirke...to je maltretiranje i gazde i musterija.To ce ti i svaki gazda objekta tog tipa reci,bila belgija ili italija. U belgiji idem u samo jedan kafic kad odem, jer tu mogu i pusiti,slusati svirku,cugati...U druge i ne idem.Kome smeta da se druzi sa nama sto pusimo ,nek odjebe od nas i cao.Ja njemu smrdim na duhan,on meni dosadan ko proljev...nemamo mi sta trazit zajedno...
Tebi je pusenje preferenca druzenje :-).
Ama bolan ne mogu cugati da ne pusim i sta cu?Necu ni izaci na svirku,otici na dernek,svirati,cugati...ako ne mogu pusiti.Kako da ti objasnim?Kome je to problem jednom ili dva puta mjesecno sto cemo zadernecit,ne mora se ni druziti sa mnom.Isto tako nek me ne zove na kafu,ne mogu i necu...
Bogami, Havana, ti si na najboljem putu da postanes jedan od onih sto puse na kijamu...
sta imas objasnjavati zasto si pusac? Kako objasniti sta je ceif nekome ko ne poznaje ceif. Isto tako mozes objasnjavati pejzaz Rakitnice jednom slijepcu.
Mali_Vuk

#403 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Mali_Vuk »

HAVANA wrote:
detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote:Ja licno sam za podjelu,objekti za pusace i za nepusace.Pa ko voli ,nek izvoli.Sve ja to shvatam i podrzavam...ali kafici,cuganje,svirke...to je maltretiranje i gazde i musterija.To ce ti i svaki gazda objekta tog tipa reci,bila belgija ili italija. U belgiji idem u samo jedan kafic kad odem, jer tu mogu i pusiti,slusati svirku,cugati...U druge i ne idem.Kome smeta da se druzi sa nama sto pusimo ,nek odjebe od nas i cao.Ja njemu smrdim na duhan,on meni dosadan ko proljev...nemamo mi sta trazit zajedno...
Ama bolan ne mogu cugati da ne pusim i sta cu?Necu ni izaci na svirku,otici na dernek,svirati,cugati...ako ne mogu pusiti.Kako da ti objasnim?Kome je to problem jednom ili dva puta mjesecno sto cemo zadernecit,ne mora se ni druziti sa mnom.Isto tako nek me ne zove na kafu,ne mogu i necu...
To je pošteno. Izlazim u objekte u kojima se fuma, pa ko hoće da sjedi u mom društvu, bujrum. Sasvim fer.
detroit-mercy

#404 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by detroit-mercy »

seln wrote:
detroit-mercy wrote: Hoces i svojoj djeci reci da su p...... jer ne puse, hoces li im gurnuti cigaretu u ruku cim prohodaju ili ces se pak truditi da ne postanu ovisni o nikotinu.
Kako definises pravog pusaca, ja sjedim sa tolikom ljudima koji su pusaci, izadju vani ispuse cigaretu i vrate se ne vidim u cemu je frka.
Zaboli te sta cu ja reci svojoj djeci...mani se spominjanja porodice, jer to znam i ja.
To sto ti poznajes su pickice. Ako sam u situaciji da ne mogu pusiti, nikakav problem. Ali da za moj cejf sjedim negdje, a moram ustati da zapalim...no way.
Tebi ko da fali nikotina pa si nervozan. I onda ide ona zaboli te sta cu ja reci ovome ili onome............ u nedostatku boljeg odgovora. Zivis u zemlji u kojoj se ne pusi na javnim mjestima, znaci nema pusenja ni pod razno, sta treba da prestanes zivjeti jer je cejf toliko jak, treba prestati svaki socijalni kontak jer nema cejfa bez cigare.....
detroit-mercy

#405 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:
detroit-mercy wrote:
Ja dodjem kod tebe na dernek kuci, i kao nepusac mogu istrpiti to sto se kod tebe kuci pusi, tvoja kuca tvoja pravila. Ali ti si toliki hadzo da ne bi mogao istrpiti dernek kod nekoga kod koga se ne pusi. Cak stavise, pokusavas se predstaviti toliko dominantnom osobom tipa my way or highway :-). Svodis svoj socijalni kontakt na cigaru.
spreca

#406 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by spreca »

petunija wrote:
spreca wrote:
petunija wrote: Ja kontala šišanje :lol: pa mislim, šta li je sad ovo :? :lol:
nemoj se praviti naivna :-) ...znas ti dobro o cemu se radi tj. o fafanju :oops: :lol: :lol: :lol:.....sad vam to jedino i preostaje :P :lol: :lol: :lol:
A ko ti je rekao da sam pušač? :D
pa predpostavljam :mrgreen:...zene to vole :D .....priznaj da sam u pravu :mrgreen:
seln

#407 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

detroit-mercy wrote:
seln wrote:
Tebi ko da fali nikotina pa si nervozan. I onda ide ona zaboli te sta cu ja reci ovome ili onome............ u nedostatku boljeg odgovora. Zivis u zemlji u kojoj se ne pusi na javnim mjestima, znaci nema pusenja ni pod razno, sta treba da prestanes zivjeti jer je cejf toliko jak, treba prestati svaki socijalni kontak jer nema cejfa bez cigare.....
Tebi ne moze pomoci ni leksaurin, to je stvar karaktera. Zivim u zelji gdje postoje lokali ili prostorije za jedne i druge. Ne pada mi na pamet da idem u prostoriju za nepusace, mogu ljudi izgubiti abdest zbog mene, pa zaradih dzehennem...
a socijalne kontakte odravam sa onima kojim ne smeta cigareta.
Druzis li se ti sa ljudima koji ti ne odgovaraju?
mirzaaa33

#408 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by mirzaaa33 »

sadie_forever wrote:
SpecialOffer wrote:
sadie_forever wrote:seljaci iz bosne ,kad mi zapali cigaru pred nosom,i to ne jednom vec 10 puta tokom jedne kafe,jos i ne pita smeta li(ipaksam trudna)...ma jedva cekam samo da odem iz ove drzavetine,,,lijepi zapad
Pa sto ces ti trudna na mjestima gdje se pusi :-)
to ja trudna ne smijem izaci na kafu s prijateljima
hoćeš i tamo prijatelje smatrat seljacima :run:
HAVANA

#409 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by HAVANA »

detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote:
detroit-mercy wrote: Tebi je pusenje preferenca druzenje :-).
Ja dodjem kod tebe na dernek kuci, i kao nepusac mogu istrpiti to sto se kod tebe kuci pusi, tvoja kuca tvoja pravila. Ali ti si toliki hadzo da ne bi mogao istrpiti dernek kod nekoga kod koga se ne pusi. Cak stavise, pokusavas se predstaviti toliko dominantnom osobom tipa my way or highway :-). Svodis svoj socijalni kontakt na cigaru.
Kakav bolan ja i dominantan :lol: Ne mogu cugati,derneciti,svirati a da ne pusim.Mozes li to shvatiti?
mirzaaa33

#410 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by mirzaaa33 »

Ja nisam za podjelu! Samo zabrana. Zabraniti zone za nepušače a država bi trebala uvesti svima subvencije za trošaškove cigara. Barem 20 kutija Marlobora mjesečno a može i nešto iz domaće proizvodnje da se ista podrži.
seln

#411 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

Neko je fino napisao, samo je pitanje vremena kad ce nam vegani zabraniti konzumiranje mesa.
Jebi ga, gadice se ljudima dok gledaju kako jedemo mrtvu zivotinju.
Zapamtite, nece nam jebati majku ni terorizam, ni financijska kriza, ali ce nas uhakati political correctness.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#412 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by _BataZiv_0809 »

Interesantna se teza provlaci, onako ispod žita, da su nepusaci ujedno i dosadne osobe, tetkice, smorovi.

I mogli ste vala biti posteni, pa pored Tita, Klint Istvuda, Vilija Brandta, Stiva Mekvina, postaviti koju radnom fotku iz unutrasnjosti nasih kladionica. Vjerujem da bi medju ekipom koja tamo obitava bilo dosta primjera koji vam ne idu bas u prilog :lol:
BHCluster

#413 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by BHCluster »

seln wrote:Neko je fino napisao, samo je pitanje vremena kad ce nam vegani zabraniti konzumiranje mesa.
Zapamtite, nece nam jebati majku ni terorizam, ni financijska kriza, ali ce nas uhakati political correctness.
Ma nece vec cedignuti cijenu kutije na 20KM mozda i vise pa ti izvoli tvoj izbor.
sadie_forever

#414 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by sadie_forever »

_BataZiv_0809 wrote:Interesantna se teza provlaci, onako ispod žita, da su nepusaci ujedno i dosadne osobe, tetkice, smorovi.

I mogli ste vala biti posteni, pa pored Tita, Klint Istvuda, Vilija Brandta, Stiva Mekvina, postaviti koju radnom fotku iz unutrasnjosti nasih kladionica. Vjerujem da bi medju ekipom koja tamo obitava bilo dosta primjera koji vam ne idu bas u prilog :lol:

ma vidjet cemo ko ce biti dosada kad ga spopadne rak pluca
seln

#415 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

_BataZiv_0809 wrote:Interesantna se teza provlaci, onako ispod žita, da su nepusaci ujedno i dosadne osobe, tetkice, smorovi.

hajde, da ne budemo nepravedni, evo prominentnih nepusaca
Zanimljive osobe, lideri, pokretaci istorijskih dogadjaja.

Image

Image
seln

#416 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

Aleja Serija wrote:

@seln je najjači u nebulozama iz dijaspore :D
Ti si opet najjaci s nebulozama iz vrtica.
idi, igraj se, ostavi starije da pricaju.
seln

#417 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

BHCluster wrote:
seln wrote:Neko je fino napisao, samo je pitanje vremena kad ce nam vegani zabraniti konzumiranje mesa.
Ma nece vec cedignuti cijenu kutije na 20KM mozda i vise pa ti izvoli tvoj izbor.
OK, i opet cu je kupiti. I?
Hoce li tebi biti bolje?
Vidis, ja tebi ne zelim ni da ti nesto poskupi, ni da ti neko nesto zabrani... i opet sam ja supak?
seln

#418 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

sadie_forever wrote:

ma vidjet cemo ko ce biti dosada kad ga spopadne rak pluca
Moj rak, moj problem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#419 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by _BataZiv_0809 »

I fakat u ratu jeste bilo teze bez cigara nego bez hrane. Ova tema zorno potvrdjuje tu cinjenicu.
seln

#420 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

Aleja Serija wrote:
seln wrote: idi, igraj se, ostavi starije da pricaju.
nisi ti stariji ti si samo debil iz dijaspore kome je vidim i hitler uzor, stari prdonja sa zatucanim stavovima koje iznosi samo na forumu i kada dođe u bosnu, jel se iz auta zna bacit i koja kesa ili sa balkona onako da zaprdiš :lol:
Fino. Ispricaj to moderaciji.
BHCluster

#421 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by BHCluster »

seln wrote: OK, i opet cu je kupiti. I?
Hoce li tebi biti bolje?
Vidis, ja tebi ne zelim ni da ti nesto poskupi, ni da ti neko nesto zabrani... i opet sam ja supak?
Ma nisi ti supak nego to ce tako biti.
BHCluster

#422 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by BHCluster »

seln wrote: Moj rak, moj problem.
Jeste ako si samac, a ako nisi onda nije. Samo da znas kako je gledati nekoga sebi nablizeg zadnjh 6h njihovog zivota. Ne zelim to nikome.
Saka

#423 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Saka »

seln wrote:Moj rak, moj problem.
Vidis dokle ide taj ignorantski stav pusaca. Nije tvoj problem i moj je. Skupa lijecenja, radijacije, kemoterapije, operacije, doktori se placaju iz zdravstvenog fonda u koji svi mi uplacujemo. Sad ces reci necu se lijeciti, pusicu dok ne crknem. To svi kazu dok ih ne opali, onda kuku meni, pomagajte.

Ali hajd i to nego ne shvatate da cete jadnom konobaru nabiti bolestinu ili kuharu ili djetetu. Totalni egoisti i mazohisti. I onda mi dosadni ko proliv. Bolje biti dosadan nego tokmak toliki.
seln

#424 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

BHCluster wrote:
seln wrote: Moj rak, moj problem.
Jeste ako si samac, a ako nisi onda nije. Samo da znas kako je gledati nekoga sebi nablizeg zadnjh 6h njihovog zivota. Ne zelim to nikome.
Vidio sam vise mrtvih nego sto mozes pretpostaviti. Moja zena dimi koliko i ja.
Vidi, stvarno ne znam cemu ovo. Ja tebi ne zali ni rak, niti da gledas kako ti neko dra umire.
Moje pusenje je svjesna odluka odrasle osobe. U cemu je problem?
seln

#425 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

Saka wrote:
seln wrote:Moj rak, moj problem.
Vidis dokle ide taj ignorantski stav pusaca. Nije tvoj problem i moj je. Skupa lijecenja, radijacije, kemoterapije, operacije, doktori se placaju iz zdravstvenog fonda u koji svi mi uplacujemo. Sad ces reci necu se lijeciti, pusicu dok ne crknem. To svi kazu dok ih ne opali, onda kuku meni, pomagajte.

Ali hajd i to nego ne shvatate da cete jadnom konobaru nabiti bolestinu ili kuharu ili djetetu. Totalni egoisti i mazohisti. I onda mi dosadni ko proliv. Bolje biti dosadan nego tokmak toliki.
Od svake kutije koju kupim, 3 eura idu u porez. Dakle, od toga se lijece i nepusaci. Taj netolerantni stav sam cuo vec hiljadu puta, vec mi se povraca od njega. Dobro je da nisi rekao kako se brines za moje zdravlje, stvarno ti ne bih povjerovao.

A ovo
Bolje biti dosadan nego tokmak toliki.
Ja tebe do sada nisam uvrijedio. Je li tvoja mrznja spram pusaca toliko jaka?
Post Reply