Bašče u Štrosi
-
Nepass
#401 Re: Bašče u Štrosi
Pa eno ona slasticarna saraj, dogodine ce se spojiti sa sebiljom. Ulica bravadziluk za vrijeme iftara se jedva dvoje mimoidje. Ako je neko sa kolicima nastaje haos.
Opet sve puno, jedno na drugom sjedi
Opet sve puno, jedno na drugom sjedi
- JThomas
#402 Re: Bašče u Štrosi
drvena platforma kao prelazna faza između bašte i stalnog objekta. onda ona eshatološki teži da pređe u betonsku ploču... 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- pink floydd
#404 Re: Bašče u Štrosi
koliko se plaća po m2 korištenje tog prostora za bašte zna li neko
- duminjo
#405 Re: Bašče u Štrosi
Svako od nas bi postavio Red vise kad bi mogo. Ja ne krivim "gazde", krivi su Ovi Koji svaki dan poslije posla moraju na kaficu i zapalit koju, umjesto zeni i djeci da donesu kilu voca. I nece baste otjerati turiste. To je cista glupost. Ljudi dodju da sjede i piju/jedu. Po meni, najveci Problem U ovim bastama, je Rad na crno i Male Plate/dnevnice konobara. Prije su konobari fino zaradjivali. Sada to sve ide jedva. Ali to je vec drugi par cipela i Malo je teze o tome jer Sami konobari bi se morali izboriti za Nesto bolje. Jednostavno mi se zeludac okrene kad bacis na Papir da gazde mjesecno uzimaju Po 30.000 a konobar ima platu 600 i kameru na svakom cosku da ne moze ni ukrast 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#406 Re: Bašče u Štrosi
Jes, jes....kriv je onaj dedo penzioner ili gradjevinac sto sjedi u kladari i trosi pare na bingo, cuke ili igra listice, a nije uzeo vrecu brasna i odnio kuci zeni i djeci....a to sto je drzava q od ovce i sve to dozvoljava, to nista....pa BiH dodje poput malog Vegasa, ubilo se za bijedu, hljeba i igara
Tako je i sa tim bastama....vidjeli smo kad pukne tikva, sklanjaj sve....i onda poslije jos gore....
Tako je i sa tim bastama....vidjeli smo kad pukne tikva, sklanjaj sve....i onda poslije jos gore....
- duminjo
#407 Re: Bašče u Štrosi
Jebiga sad. Drzava kriva sto je dedo glup Pa prokocko i Ono Malo penzije 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#408 Re: Bašče u Štrosi
Haj nek dedo u Austriji prokocka 
- JThomas
#409 Re: Bašče u Štrosi
pa mogu l' se nosit' kafe ljudino?
- amar1994
#410 Re: Bašče u Štrosi
Tomahawk11 wrote:Jes, jes....kriv je onaj dedo penzioner ili gradjevinac sto sjedi u kladari i trosi pare na bingo, cuke ili igra listice, a nije uzeo vrecu brasna i odnio kuci zeni i djeci....a to sto je drzava q od ovce i sve to dozvoljava, to nista....pa BiH dodje poput malog Vegasa, ubilo se za bijedu, hljeba i igara![]()
![]()
![]()
- duminjo
#411 Re: Bašče u Štrosi
Nece, nije budalaTomahawk11 wrote:Haj nek dedo u Austriji prokocka
-
BadBoy
#412 Re: Bašče u Štrosi
Upravo ovo što je rečeno u par raniji postova; nisam ni ja za potpunu zabranu bašta ali mora se imati granica, mjera i znati se neki red.
To je inače apsolutni problem ove države - neprovođenje zakona. Inspekcija ima toliko da ni sami više ne znaju koliko ih ima, ali ne kontrolišu provedbu zakona i odluka. Kunem vam se na Ferhadiji mogu za pola godine napuniti budžet kantona kaznama, a onda bi nakon pola godine gazde same skontale da ne smiju pretjerivati i nekontrolisanim staklenim i montažnim objektima bi se stalo u kraj. Znači samo 4 ispektora, s jednog i drugog kraj Ferhadije svaki dan neka šetaju i pišu naloge. Završena priča. Ništa više ne treba.
To je inače apsolutni problem ove države - neprovođenje zakona. Inspekcija ima toliko da ni sami više ne znaju koliko ih ima, ali ne kontrolišu provedbu zakona i odluka. Kunem vam se na Ferhadiji mogu za pola godine napuniti budžet kantona kaznama, a onda bi nakon pola godine gazde same skontale da ne smiju pretjerivati i nekontrolisanim staklenim i montažnim objektima bi se stalo u kraj. Znači samo 4 ispektora, s jednog i drugog kraj Ferhadije svaki dan neka šetaju i pišu naloge. Završena priča. Ništa više ne treba.
-
zaluzinna
#413 Re: Bašče u Štrosi
uskoro ce i Vatra do trznice doci....
malo li mu je
malo li mu je
- mayab
#414 Re: Bašče u Štrosi
Da , tako je to jednostavno, ali u nekorumpiranoj drzavi!BadBoy wrote:Upravo ovo što je rečeno u par raniji postova; nisam ni ja za potpunu zabranu bašta ali mora se imati granica, mjera i znati se neki red.
Nemam sta vise tu dodati, valjda ti je sve jasno
-
BadBoy
#415 Re: Bašče u Štrosi
Kako je ova demokratija predivna stvar, dobili smo za šta smo glasali:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/cetiri- ... /170602079
https://www.klix.ba/vijesti/bih/cetiri- ... /170602079
- SmokingMan
#416 Re: Bašče u Štrosi
Sada će besposlene sarajlijice moći da uživaju.
- Better Man
#418 Re: Bašče u Štrosi
Ona nova bašta do Vatre i dio bašte ispod je odron nad odronima. Gladni ratni kriminalac i profiter od Nčelnika Ajnadžić je direktno odgovoran za to i trebao bi podnijeti ostavku.
- Logovan
#419 Re: Bašče u Štrosi
Primaknuše baštu skroz do automata.
Ne vjerujem, majke mi.
Ne vjerujem, majke mi.
-
Nepass
#420 Re: Bašče u Štrosi
Pa nebi podnio ostavku da uleti sa autom u tu bastu i ubije desetero ljudi od kojih je bar troje novorodjencad, a ne zbog dozvole za bastu.Better Man wrote:Ona nova bašta do Vatre i dio bašte ispod je odron nad odronima. Gladni ratni kriminalac i profiter od Nčelnika Ajnadžić je direktno odgovoran za to i trebao bi podnijeti ostavku.
Slazem se stobom ali zahtjev za ostavkom poznavajuci sda kadar mi je presmjesan
- supercali
#421 Re: Bašče u Štrosi
Ja koliko se sjecam jefina politicarka koja je podnijela ostavku i stvarno otisla je ona semiha i niko vise bez obzira na stranku
-
smijesni_ste
#422 Re: Bašče u Štrosi
Slažem se sa duminjom...valjda postoji i individualna odgovornost i savjest
Kad bi većina ljudi izbjegavala takva mjesta po svaku cijenu, vidjeli bi onda kako bi se širili i zaradjivali
Kad bi većina ljudi izbjegavala takva mjesta po svaku cijenu, vidjeli bi onda kako bi se širili i zaradjivali
-
peepeep
#423 Re: Bašče u Štrosi
Kako će većina izbjegavati kada, kao i uvijek, imaš likove koji se MORAJU vidjeti i to pod svaku cijenu? Meni nije jasan mentalitet čovjeka koji će sjesti metar od tramvaja (SCC) ili hajvana koji će sjesti na mjestu koje se OČITO nalazi na glavnoj šetnici. Koji je tu smisao?smijesni_ste wrote:Slažem se sa duminjom...valjda postoji i individualna odgovornost i savjest![]()
Jednom sjedio i to davno - igrali protiv Turske tada, dobro se sjecam. Suma sumarum: em gutaš prašinu, em što ništa ne čuješ, em što nemaš nimalo privatnosti, em što je skupo!
-
smijesni_ste
#424 Re: Bašče u Štrosi
Pa slažem se... Može se sjesti i piti kafa na bezbroj drugih mjesta, a ako ljudi i dalje sjede na takvim mjestima onda se ne može isključivo država kriviti...
- thekupus
#425 Re: Bašče u Štrosi
A Rusmir Mahmutcehajic?supercali wrote:Ja koliko se sjecam jefina politicarka koja je podnijela ostavku i stvarno otisla je ona semiha i niko vise bez obzira na stranku