Capsicum wrote:Zašto bi opštinsko vijeće bilo protiv načelnika, u ovom slučaju Bajrovića? Pa bar u centru redovno lijeve stranke dobijaju više glasova. Zar uopšte postoji bojazan da bi neka od njih išla u koaliciju sa SDA u centru?! Možda eventualno NS i bi, ali mislim da im ni to ne bi bilo dovoljno.
Mala je vjerovatnoća inače, ne samo u opštini centar, da ista stranka osvoji i mjesto načelnika i nadpolovičnu većinu u vijeću. Koalicije im ne ginu svakako.
Buraz, da si ti meni živ i zdrav, ne znam čiji si pulen, crvenih, narandžastih ili ajfonastih, ali SDP je na lokali, u sarajevskim općinama u nezvaničnoj koaliciji s SDA. Kako u gradskom vijeću, tako u općinskim. Čak se grupišu i sjede skupa na sjednicama (primjera radi u SG) i svako ko se iole zanima za lokalnu politiku u SA to zna, to nije nikakva tajna.
A mislim, sjajan je spin spočitati jedinoj stranci koja nije nikad koalirala s SDA da bi to kao mogla učiniti, jer je kao "o, tako zla i prljava", a ove ostale koje jesu su kao čiste i neće. Sjajno! Stranka te prati!
Da se razumijemo, prije nego mi vratiš lopticu s ovim za "pulena", lično nisam član stranke, ali trenutno podržavam NS vrlo otvoreno (može se to promijeniti, ali trenutno mi najviše odgovaraju). Vidjet ćemo kako nastave, ako ne razočaraju, razmislit ću i da se uključim, al' teško me je zavesti pa dajem im još prostora.
A na pitanje zašto bi neko bio protiv Bajrovića... MIslim da ne moram ni odgovarati, sve je rečeno. Mislim da je dovoljno da jednog Hadžibajrića, koji je prvi mandat osvojio sa SDA, drugi s SBB, podržavaju i SDP (zvanično) i DF (nezvanično). Neće, dakle niko nikog ovdje podržati zbog slične orijentacije.