Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
esmasaric

#402 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by esmasaric »

A ja tacno danas razmišlja da li je moguće da se situacija popravila, da je manje pasa u gradu ili ja ne zalazim sada tako često u sokake....

Bit će da ja ne zalazim u sokake... :D
vješalica

#403 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

starii wrote:opet kod medicine copor od desetak pasa, spavaju iza one cvijecare...imali kakav jaci tjerac pasa od onog rucnog malog koji takoder efikasan da ga postavim ispred ulaza u zgradu da mogu s mirom uci u haustor...vidio sam davno na kosevu na stablima okaceni tjeraci ali ne znam gdje se mogu kupiti..
bezbel po radnjama koje prodaju elektronske uređaje
ili na piku
mada nisam sigurna da na piku oni kineski džepni imaju kakvog efekta
na čopor razularenih džukela npr. njih 5-6 ili više
haos1

#404 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by haos1 »

VICE napravio dokumentarac o psima lutalicama u Sarajevu:

http://www.vice.com/rs/video/psi-lutalice-u-sarajevu

Dobro je čim vidim ovoliko kmečanje ljubitelja životinja, znači da LOKOM radi svoj posao. :thumbup:
Nuken

#405 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nuken »

7 dana držati u azilima,ne pojavi li se vlasnik/udomitelj humana eutanazija. Mogle bi se i nadležne institucije uključiti malo u ovo sve,tipa FUP. Koliko se novca pere preko "sterilizacija",izvoz pasa u Austriju gdje se vrše testiranja i eksperimenti nad njima,šverc droge u tijelima pasa...
jasko_ba

#406 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by jasko_ba »

haos1 wrote:VICE napravio dokumentarac o psima lutalicama u Sarajevu:
Dobro je čim vidim ovoliko kmečanje ljubitelja životinja, znači da LOKOM radi svoj posao. :thumbup:
Od kraja rata u Bosni 1995. godine, procenjuje se da je više od 100 hiljada pasa lutalica ubijeno u Sarajevu. Iako briga o napuštenim životinjama nije bila u centru pažnje bosanskih vlasti tokom obnove razrušenog grada, poslednjih godina, pod pritiskom Evropske unije, uvedena su stroga pravila u vezi sa odnosom prema psima lutalicama. Međutim, situacija nije u skladu sa onim što je na papiru: aktivisti za brigu o životinjama optužuju vlasti za surovost, korupciju i zlostavljanje životinja. Francuski novinar Žulijen Trido je istraživao ovu mučnu sarajevsku priču.
:lol: :-)
Poceli se i dokumentarci praviti, pa jebo majku, sta nece vise pokusati. :roll:
Juliuscezar

#407 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Juliuscezar »

jasko_ba wrote:
Od kraja rata u Bosni 1995. godine, procenjuje se da je više od 100 hiljada pasa lutalica ubijeno u Sarajevu. Iako briga o napuštenim životinjama nije bila u centru pažnje bosanskih vlasti tokom obnove razrušenog grada, poslednjih godina, pod pritiskom Evropske unije, uvedena su stroga pravila u vezi sa odnosom prema psima lutalicama. Međutim, situacija nije u skladu sa onim što je na papiru: aktivisti za brigu o životinjama optužuju vlasti za surovost, korupciju i zlostavljanje životinja. Francuski novinar Žulijen Trido je istraživao ovu mučnu sarajevsku priču.
:lol: :-)
Poceli se i dokumentarci praviti, pa jebo majku, sta nece vise pokusati. :roll:
Inace VICE je jedna od najglupljih i najbesmislenijih stranica u historiji najbesmisleniji stranica. Tu sto mozes vidjeti glupih naslova nema nidje drugo.
boogy

#408 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by boogy »

Bolje da su napravili dokumentarac o siromaštvu, nazaposlenosti, visokoj stopi kriminala, penzionerima što rove po kontejnerima, porodiljama što sa naknadom ne mogu prezivjeti ni sedam dana čestito ..... i još mnogo toga ... pa tek onda o psima. A valjda su psi važniji.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#409 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by pici »

ja sam odusto gledat do onog bratoubilackog rata ... jebote koda su paljani video sastavljali a kod njih cuka nema ni na mapi samo vukovi...
kakavdanakneiskustvu

#410 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kakavdanakneiskustvu »

.
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 14/06/2016 22:46, edited 1 time in total.
kokuz_sa

#411 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kokuz_sa »

pici wrote:

ja sam odusto gledat do onog bratoubilackog rata ... jebote koda su paljani video sastavljali a kod njih cuka nema ni na mapi samo vukovi...
pregledaj..ima advokatica tvoj kalibar :D

a film je po meni vrh..pogotovo lik koj ije zatamljen kao zasticeni svjedok :lol: :lol: :lol:

a tek kako povezase kriminal i kradju iz budzeta...
istade da je ivo komsic pravi KUM..ala Brando :-D
KB9

#412 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

valja pregledat taj dokumentarac danas :izet:
ABDstudent

#413 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by ABDstudent »

Mislim da smo mi previse siromasna zemla da bi psima gradili neke azile,jer kolko ljudi kod nas nema krov nad glavom i posten obrok tako da ...
Naslovnica

#414 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

ABDstudent wrote:Mislim da smo mi previse siromasna zemla da bi psima gradili neke azile,jer kolko ljudi kod nas nema krov nad glavom i posten obrok tako da ...
Azili nisu nikakav problem, može se to vrlo lako isfinansirati. Pod uslovom da se od azila ne prave penzionerski domovi za pse i da se oni tamo drže doživotno, do svoje prirodne smrti.
A to je kod nas upravo i napravljeno, i zato sve ovo i ne funkcioniše.
Kada bi se psi eutanizirali nakon određevog vremenskog perioda (a ako ih niko do tada ne bi usvojio), broj pasa na ulicama bi se vrlo brzo smanjio na prihvatljiv nivo.
I to je poenta svega.
Međutim, mafijaški Dogs Trust&co su izlobirali da se takva promjena ne desi, i tu je sav naš problem.
Naslovnica

#415 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

pici wrote:

Strašno tendenciozan dokumentarac, bez ikakvog osvrta na to kakav problem predstavljaju psi lutalice na sarajevskim ulicama.
Ima nekih stvari u dokumentarcu koje su zaista OK, ali 90% je tendenciozno, strašno subjektivno, očito isfinansirano od strane Dogs Trusta i pacijentica okupljenih oko tog mafijaškog lobija.
Njima jednostavno nije u interesu da na ulicama Sarajeva nema pasa, jer automatski neće biti ni posla za njih.
ABDstudent

#416 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by ABDstudent »

Naslovnica wrote:
ABDstudent wrote:Mislim da smo mi previse siromasna zemla da bi psima gradili neke azile,jer kolko ljudi kod nas nema krov nad glavom i posten obrok tako da ...
Azili nisu nikakav problem, može se to vrlo lako isfinansirati. Pod uslovom da se od azila ne prave penzionerski domovi za pse i da se oni tamo drže doživotno, do svoje prirodne smrti.
Kada bi se psi eutanizirali nakon određevog vremenskog perioda (a ako ih niko do tada ne bi usvojio), broj pasa na ulicama bi se vrlo brzo smanjio na prihvatljiv nivo.
I to je poenta svega.
Međutim, mafijaški Dogs Trust&co su izlobirali da se takva promjena ne desi, i tu je sav naš problem.
Uvesti viskoke novcane kazne za sve koji napuste pse i problem rijesen
Fox_Fox

#417 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Fox_Fox »

http://www.vice.com/rs/video/psi-lutali ... e=vicefbsr

Pogledati od 20 minute i dalje. Ovo je show.. Znači aktivistica se nasikirala kao da su joj djete oteli.. Onda ovaj dedo što nema hljeba da jede al eto on je hranio kera... Zatim imamo svjedoka insajdera kome sakriju lice i prikažu mu ime i prezime, adresu stanovanja na ugovoru koji je imao kao hvatač pasa.

ZAKONOM ZABRANITI SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!!!
Naslovnica

#418 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

ABDstudent wrote:
Naslovnica wrote:
I to je poenta svega.
Uvesti viskoke novcane kazne za sve koji napuste pse i problem rijesen
Dio problema, ali ni blizu konačnog rješenja.
Kazne za napuštanje pasa postoje odavno, ali se u praksi ne sprovode.
Ne postoji ni jedinstvena baza podataka vlasničkih pasa, kako dokazati da je nečiji napušteni pas zaista njegov?
Zakon nije loš (osim onog doživotnog držanja pasa u azilu), ali se ne taj isti zakon u praksi ne sprovodi i to je problem.
Naslovnica

#419 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

Fox_Fox wrote:http://www.vice.com/rs/video/psi-lutali ... e=vicefbsr

Pogledati od 20 minute i dalje. Ovo je show.. Znači aktivistica se nasikirala kao da su joj djete oteli.. Onda ovaj dedo što nema hljeba da jede al eto on je hranio kera... Zatim imamo svjedoka insajdera kome sakriju lice i prikažu mu ime i prezime, adresu stanovanja na ugovoru koji je imao kao hvatač pasa.

Ma smijurija od dokumentarca.
Ali je ovo na internetu, svima dostupan, i na konto toga će se stvoriti slika kako u Sarajevu vrše genocid nad psima, haman da su ih počeli jesti.
A ništa ne govore o tome koliko su stanovnici Sarajeva ugroženi od tih istih pasa.
U mom naselju nekoliko stuha konstantno hrani pse (mada je zakonom zabranjeno hraniti životinje na javnim površinama), postavili su im dušeke gdje psi spavaju, idu po parku i dijele djeci hranu da hrane pse. Moja mala došla neki dan i nosi pakovanje Pedigree hrane u rukama. Kažem, šta ti je to? Kaže, dala mi ona teta da nahranim cuku. Kažem, slijedeći put kada ti to da reci ti teti da je zabranjeno hraniti životinje na javnim površinama.
Bolesnice, besposličarke, pretvorile su B-Fazu na Alipašinom u azil za pse. A pacijentica ima psa, pogađate - sa pedigreom.
FUJ.
zenit dozic

#420 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by zenit dozic »

Ne znam kako je u drugim gradovima ali kod nas u Mostaru udruženje za zaštitu životinja plaća veterinara i lika što dolazi po ćuke. Fino kad vidim kuju da se okotila u blizini zovnem Rustema i on ih pokupi.

Druga stvar što 90 posto ljudi to ne zna, nego nalazi alternativna rješenja poput bacanja u kontenjer ili premještanja istih drugome uz kuću i time misle da su rješili problem.

A po meni su i veliki problem i vlasnici, uzme kera, ne steriliše ga, pa onda kad se kuja okoti ili kad mu ker dosadi, fino drugome donese u avliju i veli rješen problem, isto je i s mačkama, samo što kod njih nema ovih pogodnosti koje sam naveo(ili nisam upućen)...

Ali opet je bolje dati 50 km da se maca steriliše nego da se okoti pa radit ovo navedeno.

Ali našem narodu najlakše je kukat
Fox_Fox

#421 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Fox_Fox »

Naslovnica wrote:
Fox_Fox wrote:http://www.vice.com/rs/video/psi-lutali ... e=vicefbsr

Ma smijurija od dokumentarca.
Ali je ovo na internetu, svima dostupan, i na konto toga će se stvoriti slika kako u Sarajevu vrše genocid nad psima, haman da su ih počeli jesti.
A ništa ne govore o tome koliko su stanovnici Sarajeva ugroženi od tih istih pasa.
U mom naselju nekoliko stuha konstantno hrani pse (mada je zakonom zabranjeno hraniti životinje na javnim površinama), postavili su im dušeke gdje psi spavaju, idu po parku i dijele djeci hranu da hrane pse. Moja mala došla neki dan i nosi pakovanje Pedigree hrane u rukama. Kažem, šta ti je to? Kaže, dala mi ona teta da nahranim cuku. Kažem, slijedeći put kada ti to da reci ti teti da je zabranjeno hraniti životinje na javnim površinama.
Bolesnice, besposličarke, pretvorile su B-Fazu na Alipašinom u azil za pse. A pacijentica ima psa, pogađate - sa pedigreom.
FUJ.
Ali meni ne ide u glavu kako svi ovi "zaštitnici" životinja djeluju nenormalno. Evo na ovom dokumentarcu, prvo bakica što ide sa autom i hrani pse, zaista djeluje kao ne uračunljiva osoba; i meni je tu veći problem što dotična nije u Jagomiru, nego ona čak i vozi automobil. Onda vidimo dotičnu Maju koji se trese i plače, jer je zaboga neko psu dao inekciju; ona jedna zadihana, nasikirana, samo što ne dobije slom živaca. Pa zamisli brate koliko ti život mora biti u banani, da nemaš nikakvu drugu brigu osim što je neko psu dao inekciju.. To zaista ne može biti normalno razmišljanje! Još jedan kandidat za razgovor sa psihijatrom. O onom dedi što je snimao na treba ni pisati, vidi se da je čovjek u jako teškoj životnoj situaciji.

Mene ovi ljudi dosta podsjećaju na vehabije, do juče su slušali rok, pušili travu, a danas su se probudili sa vjerom u Boga i za njih ne postoji ništa drugo. Ovi aktivisti su soko isti. Nemam ništa drugo u životu da radim, nemam djevojku/momka, nemam roditelje, nemam posao, dosadno mi je u životu, pa zašto sada ne bi dobio zvanje aktiviste... IDEMOOOOOO.

Tužno!
KB9

#422 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

al onaj sto snima kamerom, kao otranio hadzija lutalicu, zna ga kako je bio stene, majstorcino sto ga nisi udomio pa nek bude tvoj kad si vec toliko dobar majku mu?

tacno na onom dokumentarcu bukvalno sve cista budala medju ovim ljudima sto se bore za prava pasa
vješalica

#423 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

Sto ne pricaju o fekalijama na javnim povrsinama kerecim
Sto ne pricaju o monstruoznim napadima na ljude i domace zivotinje itd
Sve neki dobrotvori a niko nece obaveza
olos i propalice
KB9

#424 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

vješalica wrote:Sve neki dobrotvori a niko nece obaveza
Fox_Fox

#425 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Fox_Fox »

KB9 wrote:
vješalica wrote:Sve neki dobrotvori a niko nece obaveza
Nedaju im starci da drže životinje u kući.. Nije to po islamu dozvoljeno... :-)
Post Reply