Blokada puteva
- zavezata-vreca
#401 Re: Blokade a puteva
Čao svima sa bjelasnice .... nočno bordanje koke rakija kruska tamburasi ljepota od zivota. Imal ko da mi na premieru posalje petaka da bacim listic vcrs
- It_is_a_Leclerc
#402 Re: Blokada puteva
Ljudi traže da se "ukine 1600 boračkih udruženja"
a zakon jasno propisuje kad se udruženje može obrisati iz registra Ministarstva pravde. U najkraćem, oni traže da FBiH prekrši zakon, da se izloži tužbi od nekoliko miliona maraka, a sve dok to ne urade - držat će stotine ljudi na -10, bez hrane, vode i toaleta.
I to ko?! Demobilisani borci? Kategorija koja postoji jedino u BiH. 23 godine poslije rata! Borci? Da su invalidi, pa hajde još i nekako.
I to ko?! Demobilisani borci? Kategorija koja postoji jedino u BiH. 23 godine poslije rata! Borci? Da su invalidi, pa hajde još i nekako.
- Secer_033
#403 Re: Blokada puteva
Na -10 protestuju. Svaka im cast.
-
Naslovnica
#404 Re: Blokada puteva
Penzije na konto čega?Fudo387 wrote:Plati ljudima penzije i nece biti anarhije.madner wrote:Problem je sto je to anarhija Fudo.
Pogledaj prave drzave, ima li tamo balvana po cesti da murija posmatra?
K'o da je to neki bauk.
Radnog staža?
4 godine u Armiji?
Nečeg drugog?
- General War
#405 Re: Blokada puteva
Penzije za sta? Brate jesi li ti stvarno u americi?Fudo387 wrote:Plati ljudima penzije i nece biti anarhije.madner wrote:Problem je sto je to anarhija Fudo.
K'o da je to neki bauk.
Kad se sjetim onih penzionisanja u 34-oj godini prije nekoliko godina...prvo presli u OSBiH pa onda u pemziju...
Last edited by General War on 28/02/2018 20:35, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#406 Re: Blokada puteva
Pito bi te ja da si zaglavljen u koloni a sad vise nije -10 nego je -15 a ti vec 10 sati sjedis u jebenom autu...Fudo387 wrote:
Sto specijalci, stari ljudi i trudnice, pa idi pravednice, stisni muda i zaletie se.
U cemu je problem?
-
kakavdanakneiskustvu
#407 Re: Blokada puteva
šta sa djecom?Tomahawk11 wrote:Ja kad sam pročitao za onu djecu na Ivanu, dosta mi bilo![]()
Po ovim minusima, preko nečije djece svoje zahtjeve ganjati... To ne mogu podržati.
-
Benjo34
#408 Re: Blokada puteva
Šta sa onim koji nisu radno sposobni? Šta sa onim koji nisu iz Sarajeva, znaš, ima Bosne i u drugim mjestima gdje nije tako lako za posaomk ultra wrote:ma nemojBenjo34 wrote:
Na fotografiji momak lijevo je mladji ali sta je sa ostalim??
Komsija mi je sa 16 godina završiio na pousorskom ratištu, za vrijeme okruzenja od strane HVO i VRS, a ima karinu od vlade. Ako mislite na promjenu bez neke zrtve, zaboravite da ce nam ikad bit bolje. Ako su oni mogli najbolje dane provodit na minusu u šumi, gladni pod granatama, mogu i moraju i građani imat strpljenja i razumijevanja za njih
pa i moj je stari iz sarajeva poslan na nišiće, umalo glavu zijanio, na teren koji ne zna
dajdža bio 3 mj na treskavici u komadu, kaže kad su se vratili zalijepile se čarape za čizme... spavali pod metar snijega
i šta svi ti koje ja znam imaju od države... NIŠTA, ama baš ništa, feninga nisu dobili, osim onoga što su svi dobijali na vojnu knjižicu da plate
da nisu radili i borili se opet za svoje, ništa ne bi bilo![]()
25 godina je prošlo
RADNO SPOSOBNI!!!
Svakako da i ako su radno sposobni ti ljudi koji su bili na ratištu MORAJU imat neku privilegiju
- madner
#409 Re: Blokada puteva
Nema free launcha, cuj plati penzije kao da su bili placenici.Fudo387 wrote:Plati ljudima penzije i nece biti anarhije.madner wrote:Problem je sto je to anarhija Fudo.
K'o da je to neki bauk.
Pare koje realni sektor zaradi se trose na obrazovanje, zdravstvo, muriju koja posmatra, penzije, invalidnine, sehidske penzije... i na administraciju. Izracunali su koliko bi kostalo godisnje, para nema. MMF nece dati pare, vlada nece donjeti zakone jer ne smije. I da daju pare, za pet godina bi jos uvijek placali penzije, a BHT ne bi bilo.
Fino ko ljudi neka naprave politicku stranku, stranku samo sadakistan SSS, izadju na izbore pa onda neka izmisle sebi novu matematiku da ostvare zahtjeve.
Ali nije to poenta, poenta je da Fahro pokaze kako je Bake levat, preko ovih u koloni.
- spreca
#410 Re: Blokada puteva
Kad se nema u glavi moze i na -25
-
Naslovnica
#411 Re: Blokade a puteva
Poyy!zavezata-vreca wrote:Čao svima sa bjelasnice .... nočno bordanje koke rakija kruska tamburasi ljepota od zivota. Imal ko da mi na premieru posalje petaka da bacim listic vcrs
Stavi koju na Instagram, za fukaru!
- Sodom1
#412 Re: Blokada puteva
Ja milicije i govana, uvjek bili i ostali
- Raigor Stonehoof
#413 Re: Blokada puteva
Fudo serucka iz Amerike i podrzava proteste
to sve govori, kakvi hadalji ovo organizuju
-
Forumerrer
#414 Re: Blokada puteva
Vojsku i specijalce poslat i lomit noge. Bagra jedna, nasli se na narodu izivljavat. Podrzavam svake proteste, ali ovo je najgori moguci nacin. Kad neko umre radi budala bit ce kasno.
- Cherry-Cherry
#415 Re: Blokada puteva
Sad se možda neka trudnica porađa u autu... Neko treba kući da popije lijekove... Neko ima ispit, učio dva mjeseca da bi mu neko zakrčio put... Ali jebe se njima, daj džabaluka...
Više ih niko ne žali . Nekad su bili jadni borci, sad im svi jebu mater
Više ih niko ne žali . Nekad su bili jadni borci, sad im svi jebu mater
- BlueBlood
#416 Re: Blokada puteva
kad bosnjo pocne pametovati cuj sto ne protestuju ispred institucija a ljudi pod satorima 9mjeseci 
poslati policiju? sta ako su i ovi naoruzani?
poslati policiju? sta ako su i ovi naoruzani?
Last edited by BlueBlood on 28/02/2018 20:39, edited 1 time in total.
-
AmirBaa
#417 Re: Blokada puteva
procitaj i na FB komentare, dijaspora iz njemacke je najvise uz borceRaigor Stonehoof wrote:Fudo serucka iz Amerike i podrzava protesteto sve govori, kakvi hadalji ovo organizuju
- BlueBlood
#418 Re: Blokade a puteva
zavezata-vreca wrote:Čao svima sa bjelasnice .... nočno bordanje koke rakija kruska tamburasi ljepota od zivota. Imal ko da mi na premieru posalje petaka da bacim listic vcrs
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#419 Re: Blokada puteva
Pa i na ovoj temi su poceli da se nasladjujuAmirBaa wrote: procitaj i na FB komentare, dijaspora iz njemacke je najvise uz borce
- It_is_a_Leclerc
#420 Re: Blokada puteva
Onda se bojim da imamo talačku situaciju gdje neko građane pod prijetnjom oružja drži zatočene na cesti.BlueBlood wrote:kad bosnjo pocne pametovati cuj sto ne protestuju ispred institucija a ljudi pod satorima 9mjeseci
poslati posliciju, sta ako su i ovi naoruzani?
-
Naslovnica
#421 Re: Blokada puteva
Pa odgovoriti adekvatno, šta drugo?BlueBlood wrote:kad bosnjo pocne pametovati cuj sto ne protestuju ispred institucija a ljudi pod satorima 9mjeseci
poslati posliciju, sta ako su i ovi naoruzani?
Kako bi to riješili u zapadnim demokratijama?
-
kakavdanakneiskustvu
#422 Re: Blokada puteva
Tomahawk11 wrote:Al fakat, lahko je srati iza tople peći/radijatora, staviti se u poziciju roditelja u nedođiji na - 10.
bez vode.bez goriva,bez pumpe igdje u blizini
-
Fudo387
#423 Re: Blokada puteva
Ma jok, ptsp jarane i penzija...placaju ameri, svabe, francuzi...sta vama fali?madner wrote:Nema free launcha, cuj plati penzije kao da su bili placenici.Fudo387 wrote:Plati ljudima penzije i nece biti anarhije.madner wrote:Problem je sto je to anarhija Fudo.
K'o da je to neki bauk.
Pare koje realni sektor zaradi se trose na obrazovanje, zdravstvo, muriju koja posmatra, penzije, invalidnine, sehidske penzije... i na administraciju. Izracunali su koliko bi kostalo godisnje, para nema. MMF nece dati pare, vlada nece donjeti zakone jer ne smije. I da daju pare, za pet godina bi jos uvijek placali penzije, a BHT ne bi bilo.![]()
Fino ko ljudi neka naprave politicku stranku, stranku samo sadakistan SSS, izadju na izbore pa onda neka izmisle sebi novu matematiku da ostvare zahtjeve.
Ali nije to poenta, poenta je da Fahro pokaze kako je Bake levat, preko ovih u koloni.
hocete u eu, ponasajte se k'o eu.
-
zrakomlat
#424 Re: Blokada puteva
HVO ga držao u blokadi a on sad s HVO blokira narod. Mnogi ljudi koji su bili u ratu ranjavanji i sl pa poslije rata su tražili selameta, radili borili se. Znam lika 14 puta ranjen u ratu. 14 puta! Nema penzije nema invalidnine radi na bausteli neprijavljen. Ne žali se. Teško je ali zaradi, ima posla.Benjo34 wrote:Na fotografiji momak lijevo je mladji ali sta je sa ostalim??mk ultra wrote:Benjo34 wrote:Imam par pitanja za sve na ovoj temi
Kako prođoše oni što su prosvjedovali pred vladom do sad??
Ko je za vas pravi borac?? To vidoviti pa znate ko je gdje bio, ti ljudi su bili na liniji kad je većina ovdje bila u jajima i u podrumu.
Lično sam bio danas na Karušama gdje je blokiran put i odgovorno da dosta boraca koje sam vidio su ranjavani i nemaju nikakva prava. Pardon, imaju pravo njihove porodice na novac za dženazu kada oni umru. Gadi mi se kad čujem ove tipa " treba ih pendrekom". Sram vas bilo, čuvali su vam guzice kad je najgore bilo, pustite ih da iskažu svoje nezadovoljstvo, ako ima para za uhljebe u drzavnim firmama MORA BIT I ZA NJIH.
Komsija mi je sa 16 godina završiio na pousorskom ratištu, za vrijeme okruzenja od strane HVO i VRS, a ima karinu od vlade. Ako mislite na promjenu bez neke zrtve, zaboravite da ce nam ikad bit bolje. Ako su oni mogli najbolje dane provodit na minusu u šumi, gladni pod granatama, mogu i moraju i građani imat strpljenja i razumijevanja za njih
Last edited by zrakomlat on 28/02/2018 20:41, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#425 Re: Blokada puteva
Evo nek nam Fudo iz Amerike ovdje objasni ima li SAD kakav "borački dodatak" za veterane ili ih, nakon što se vrate, elegantno baci na tržište rada, pa ko se snađe?
I nek nam usput kaže, šta bi bilo s nekim udruženjem koje bi 10 sati blokiralo autoput u Americi?
Hvala.
I nek nam usput kaže, šta bi bilo s nekim udruženjem koje bi 10 sati blokiralo autoput u Americi?
Hvala.