Inace Pecnici ne vjerujem ni kad sudski vjestaci 100% potvrduju da govori istinu.Yug wrote:Yebo Alijuoridjidji wrote:Ima jedan stari intervju sa Stulicem koji je dao za Feral Tribune, kad prica o Bregi 90-tih , situacija pred govnanjem, pita Stula Bregu "sta radis" i Brega odgovara cekam vojsku da udje u grad da im masem zastavicama. Na to mu Stula hladno odgovara, ako je tako objesi se.Yug wrote: Da su Bosnjaci jedan od najtolerantnijih naroda pokazuje i jedan primjer kada je Goran Bregovic dobio nagradu "Isa Beg" prije nekoliko godina od grada Sarajeva.To je vrh tolerancije i poziva na suzivot.Da napomenemo samo da je taj isti sarajlija Goran Bregovic davao ovakve izjave,"oni sad njih gadjaju sa brda,a ovi da imaju mogucnost gadjali bi njih jos vise",onda prije koncerta u Sarajevu Bijelog Dugmeta za BH Dane "NISAM HTIO DA SVIRAM ZA ALIJINO SARAJEVO",kada ga je Senad Pecanin pitao zasto nije organizovao koncert za Sarajevo u ratu,Eto kud ces dalje,ovo je vrh tolerancije tako da smijesno govoriti o fasistima medju Bosnjacima al bas smijesno.![]()
Brega je namazan, tata mata od politike, al Pecanin je znao izmisliti cijele intervjue, tako da mi je to Alijino Sarajevo sumnjivo, ako je od Pecnice..iSA bEG SE OKRECE U GROBU
![]()
DANI: Dobro, ali mogu li ja, molim te...
BREGOVIC: ...Možeš, šta god hoceš.
DANI: Da se ne naljutiš, ali ja imam još nezgodnih pitanja.
BREGOVIC: Možeš slobodno.
DANI: Prvo: ja mogu da razumijem da neko nema osjecaj nacionalne pripadnosti; mogu da shvatim da neko nema osjecaja prema svojoj državi; mogu da shvatim da neko nema osjecaj religijske pripadnosti. Ali, ne mogu da shvatim da neko nema osjecaj prema svom gradu, svom rodnom gradu. Ne mogu da shvatim da si mogao pokazati potpunu javnu indiferentnost tokom tri i po godine prema onome što se dogadalo tvom rodnom gradu!
BREGOVIC: Šta misliš, šta sam ja mogao uraditi?
DANI: Mogao si napraviti makar jedan javni gest podrške Sarajevu tokom tri i po godine njegove opsade.
BREGOVIC: Pa, šta sam ja mogao uraditi?
DANI: Pa, mogao si uraditi, recimo, ono što si uradio za Beograd vec drugog dana nakon pocetka njegovog bombardovanja - napravio si veliki koncert u Solunu.
BREGOVIC: (šutnja) Ali, nije to bio koncert za Beograd u Solunu.
DANI: Nego za koga?!
BREGOVIC: To je bilo, deklarativno, za sve žrtve rata na Balkanu.
DANI: Pa, što to ne napravi tokom tri i po godine rata u Sarajevu?
BREGOVIC: Kakvu sam priliku imao?
DANI: Istu kakvu i svi ostali muzicari. Svi su bosanski muzicari pravili koncerte, nešto govorili, osim tebe.
BREGOVIC: To znaci da ja u tom trenutku stajem na stranu Alije Izetbegovica, što mi ne pada na pamet.
DANI: Ama, bolan, pusti Aliju! Zamalo ne rekoh "jebo njega".
BREGOVIC: Evo, ja baš to kažem - jebo Aliju!
DANI: Ama, bolan, nije bitan Alija! Bitna je tvoja škola, ulica, biblioteka, raja...
BREGOVIC: ...Ali, nisu to raja iz škole! To nije tacno! To nisu raja iz škole! Nisu moja raja!
DANI: Govoriš isto kao kad bih ti ja sad rekao da si u Solunu pravio koncert za Miloševica. Naravno, nisi za njega, ali si napravio koncert...
BREGOVIC: ...Nisam! Nije tacno! Ni za Miloševica, ni za Izetbegovica! To je bio koncert za sve koji stradaju u tom ratu i koji trpe u tom trenutku. Ja i Dalara smo takav koncert svirali.
DANI: E, da znaš kako bi nama bilo puno srce da si takav koncert napravio za Sarajevo...
BREGOVIC: ...A kako bi tek Aliji bilo puno srce!
DANI: Ma, joj... Pusti Aliju, bolan...
BREGOVIC: Jebo Aliju, naravno. Sam si rekao.
DANI: Ma, dobro, ocito...
A Brega? Bregu ne limvo.