jel seka sama sebi potpise izlaz il ima neko visHe tijelo

Gdje ti vidis Seku?pici wrote: jel seka sama sebi potpise izlaz il ima neko visHe tijelo
Piciju se seka pocela pricinjavatInnovation wrote:Gdje ti vidis Seku?pici wrote: jel seka sama sebi potpise izlaz il ima neko visHe tijelo
jeste seka...ali prava Bakirovapici wrote:znaci nije sekaaaaaa izvinjajem se radi zena
hrasno38 wrote:jeste seka...ali prava Bakirovapici wrote:znaci nije sekaaaaaa izvinjajem se radi zena
Ti si ona(j) što piše na temi o kandidaturi Damira Nikšića ....? Zanimljivo.upsy_daisy wrote:lacrima wrote:Pričajte vi šta hoćete, ovo su dobri potezi. Svi napadaju Sebiju jer je nečija žena, a niko da argumantovano objasni zašto ovi potezi ne valjaju.
Svi hoćemo promjene, reforme, a toga nema bez čvrste ruke i nekoga ko će lupiti šakom od sto. A to vam se sad upravo dešava.
I ja.bumerangss wrote:vi kako hocete ali ja podržavam Sebiju u njenim nakanama da popravi stanje u UKCS
Muvedeta je i vlasnica "Vatre" ...Pozdraviti treba transparentnost i odlučnost direktorice UKCS dr. Sebije Izetbegović, koja javnosti obznanjuje informacije o prof.dr. Karabegu.
S druge pak strane, prešućuje mnogo važniju stvar. I dalje skriva i štiti svoju desnu ruku Muvedetu Butmir-Čedić, glavnog aktera finansijskog sloma UKCS-a, koji danas ima dugovanja oko 75 miliona KM.
Muvedeta Butmir-Čedić bila je osoba od povjerenja i u vrijeme kada je direktor UKCS bio prof.dr. Faris Gavrankapetanović. Nijedna finansijska transakcija, ugovor o nabavkama ili isporukama, tenderska dokumentacija ili isplata plaća, do 2013. godine nije mogla biti realizirana bez njene saglasnosti.
Ako je već direktorica Izetbegović zaista odlučila biti „pravedna i poštena“, logično je onda javno pitati je kada će iz „moralnih razloga“ njena prva saradnica ili podnijeti ostavku ili je ona kao „moralista“ smijeniti. Muvedeta Čedić-Butmir bila je glavni akter finansijskog sloma UKCS-a, ali se o tome šuti.
Generalni direktor dr. Faris Gavrankapetanović 2002. je imenuje na poziciju rukovodioca Sektora za finansijske, knjigovodstvene i planske poslove gdje ima sve veće ovlasti, a već 2007. ona postaje direktor nemedicinske discipline. Dakle, desna ruka generalnog direktora.
Butmir – Čedić je, između ostalih funkcija obavljala i posao šefa Finansijske službe Kliničkog centra. Na UKCS došla je 1995. godine i za kratko vrijeme postala osoba koja iz sjene upravlja svim događanjima na Koševu.
Ono što se ne može osporiti, a što je vidljivo iz godišnjeg izvještaj o primanjima Muvedete Butmir – Čedić, jeste da je ona samo tokom 2010. godine naplatila 106.224, 31 KM što je prosječno 8.850 KM mjesečno dok su doktori specijalisti pa čak i šefovi klinika tada primali do 2.500 KM !!!
http://nap.ba/new/vijest.php?id=25195
upravo suprotnoAlfons Kauders wrote:Sarajke su definitivno empancipovane!![]()
Samo u Sarajevu, zene su isti alkaponci kao i muskarci... Ili to pak samo znaci da sarajevski muskarci i nisu neke face?Pa im zene moraju krast umjesto njih, a muzjaci mijenjaju pelene i kuhaju...
Jah, ali onda hadzijate suha kurcamuha_sa wrote:upravo suprotnoAlfons Kauders wrote:Sarajke su definitivno empancipovane!![]()
Samo u Sarajevu, zene su isti alkaponci kao i muskarci... Ili to pak samo znaci da sarajevski muskarci i nisu neke face?Pa im zene moraju krast umjesto njih, a muzjaci mijenjaju pelene i kuhaju...
ako profercera pravna država one u muriju a oni hadžijaju
Da, pa?Banksy wrote:Ti si ona(j) što piše na temi o kandidaturi Damira Nikšića ....? Zanimljivo.upsy_daisy wrote:lacrima wrote:Pričajte vi šta hoćete, ovo su dobri potezi. Svi napadaju Sebiju jer je nečija žena, a niko da argumantovano objasni zašto ovi potezi ne valjaju.
Svi hoćemo promjene, reforme, a toga nema bez čvrste ruke i nekoga ko će lupiti šakom od sto. A to vam se sad upravo dešava.
Šta je problem sa Sebijom - na stranu sad dobar posao koji radi rušeći one koji ne rade kako treba.lacrima wrote:Pričajte vi šta hoćete, ovo su dobri potezi. Svi napadaju Sebiju jer je nečija žena, a niko da argumantovano objasni zašto ovi potezi ne valjaju.
Ovo je vrlo poznat način rada i u državnim kompanijama - samo nek nema pisanog traga. Zaustavljaš podređene po hodnicima i daješ im smjernice kako da rade. Bilo šta da se sutra dogodi nema traga, zvanično se SQ procedure rada (koje se prve analiziraju u slučaju nedaj Bože) slažu sa zakonskim propisima, a na terenu totalno suprotna praksa.Prema sistemu i procedurama koje je naredila direktorica UKCS dr. Sebija Izetbegović, a aminovala ministrica zdravstva KS Zilha Ademaj o čemu ne postoji pisani trag, već su usmeno saopštene zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo, ponedjeljkom i petkom ne radi KUM UKCS, a sve češće i drugim danima se šalju pacijenti u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš".
Vidovita Seka se udala 1982 godine znajuci da ce Bakir biti predsjednik 2012 godineAlfons Kauders wrote:Vi ste samo ljubomorni sto se niste dobro udali kao Seka. Ha ja.
Naravno...pozdravljam uvođenje reda gore, jer znam iz prve ruke katastrofu i javašluk. Nek se dovedu u suru i urazume nedodirljivi i vječiti, a ko će to učiniti manje je bitno. Što se mene tiče i Hitler nek ustane, samo da se onom gore stane u kraj.Black swan wrote:ne znam zašto
ali sam na strani sebije u ovih nekoliko poteza...
na stranu što je čitav sistem sjeban da ga sto nobelovaca i boljih stručnjaka od sda mafije ne bi moglo riješiti
ali barem malo da se reda dovede
čujem da im je zabranila i telefoniranje i prstenje jadni oni moraju ostati do kraja radnog vremena
doktorima kao i svim ostalim ljudima struke koja ne proizvodi pare kažem... osnujte privatnu ordinaciju pa vidite gdje stojite na tržištu
To ti kazem.mario001 wrote:Vidovita Seka se udala 1982 godine znajuci da ce Bakir biti predsjednik 2012 godineAlfons Kauders wrote:Vi ste samo ljubomorni sto se niste dobro udali kao Seka. Ha ja.![]()
![]()
![]()
Nije, već plaćeno odsustvo. Prikazali su i rješenje o godišnjem odmoru samo da pokažu koliko ukupno dana u godini nije bio na poslu.madner wrote:Ovog sto je napisao ovo za Karabega treba ispaliti iz topa. Sabrali godisnji odmor
Black swan wrote:doktorima kao i svim ostalim ljudima struke koja ne proizvodi pare kažem... osnujte privatnu ordinaciju pa vidite gdje stojite na tržištu