jos sam zaboravio napisati. ova cijena važi i samo za financiranje preko porsche leasinga. jer tako ce oni jedino i zaraditi.lppeli wrote:Rabbit Golf samo uz motor 1.2 tsi 86 ps. drugi motori su skuplji. ova akcija vazi samo za taj motor.lp
Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
peli
#401 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
- amar1994
- Ned071
#403 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Doduse malo vise od 11 milja... Pravo auto... Al ovo je samo akcijska cijena...
-
NediM17
#404 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Realno, tesko da moze bolje od ove Astre za ove pare. Cisto sumnjam sa slicnom motorizacijom da se moze dobiti i30 ili Cee'd. Doduse ovo je na akciji.
Ali kako god, vrlo vjerovatno best buy u klasi.
Ali kako god, vrlo vjerovatno best buy u klasi.
-
ado-šampion
#405 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Jeste, ali za kes. Ogromna je razlika kes i obrocna otplata. Na obrocnu otplatu, bila ona lizing ili kredit, cijena te Astre bi porasla na 35 k. A Golf je cijena za lizing, ako se ne varam.amar1994 wrote:znaci astra sa 2x snagom,vise opreme i garancije,ko ima 30k ,kupujte astre
- amar1994
#406 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
e to ne znam,ali sumnjam da je skuplja od golfaado-šampion wrote:Jeste, ali za kes. Ogromna je razlika kes i obrocna otplata. Na obrocnu otplatu, bila ona lizing ili kredit, cijena te Astre bi porasla na 35 k. A Golf je cijena za lizing, ako se ne varam.amar1994 wrote:znaci astra sa 2x snagom,vise opreme i garancije,ko ima 30k ,kupujte astre
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
peli
#408 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
ovaj golf Rabbit ide samo uz porsche leasing, zbog toga je i niska cijena. bio u porscheu preko vikenda, sve lijepo objasnili. mora se ici preko leasinga a to je najgora varijanta kako oni kazu jer se placa porez na kamatu. al zbog toga i spustaju cijenu kako bi privukli klijente. lijepo teta objasnila.lpamar1994 wrote:e to ne znam,ali sumnjam da je skuplja od golfaado-šampion wrote:Jeste, ali za kes. Ogromna je razlika kes i obrocna otplata. Na obrocnu otplatu, bila ona lizing ili kredit, cijena te Astre bi porasla na 35 k. A Golf je cijena za lizing, ako se ne varam.amar1994 wrote:znaci astra sa 2x snagom,vise opreme i garancije,ko ima 30k ,kupujte astre![]()
-
dado_
#409 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
nije ovo cijena za obrocnu otplatu, poslat mail, odgovor stigao, uglavnom dodje s kamatama na 5 god oko 32, koja stoja preko...ado-šampion wrote:Jeste, ali za kes. Ogromna je razlika kes i obrocna otplata. Na obrocnu otplatu, bila ona lizing ili kredit, cijena te Astre bi porasla na 35 k. A Golf je cijena za lizing, ako se ne varam.amar1994 wrote:znaci astra sa 2x snagom,vise opreme i garancije,ko ima 30k ,kupujte astre
- amar1994
#410 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
poenta je da je golf najbolji u klasi a jos bolji i povoljniji od ove astre koja ima haman 2x snage
,al ruku na srce astra super izgleda,ali u poredjenju sa golfom je 0
i cuj samo jedan motor u ponudi
,to ko astra classic,samo 1.6 i to je to

i cuj samo jedan motor u ponudi

Last edited by amar1994 on 03/02/2016 19:48, edited 2 times in total.
- Ned071
#411 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Po čemu je 0 majke ti?
- amar1994
#412 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
pa ne moze bit bolja od golfa nikakoNed071 wrote:Po čemu je 0 majke ti?
salu na stranu,meni je extra kako unutra tako i izvana
- mayab
#413 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Daj nam to pojasni, meni lizing bas i nije uvijek 100% jasan, ....kolika je mjesecna rata, treba li nesto odmah dati (ono par hiljada), jeli auto reg. na tebi,na koliko godina ide, ima li ogranicenja godisnje kilometraze, jesu li redovni servisi pokriveni tom otplatom, sta je sa autom kada se otplati....peli wrote:ovaj golf Rabbit ide samo uz porsche leasing, zbog toga je i niska cijena. bio u porscheu preko vikenda, sve lijepo objasnili. mora se ici preko leasinga a to je najgora varijanta kako oni kazu jer se placa porez na kamatu. al zbog toga i spustaju cijenu kako bi privukli klijente. lijepo teta objasnila.lpamar1994 wrote:Jeste, ali za kes. Ogromna je razlika kes i obrocna otplata. Na obrocnu otplatu, bila ona lizing ili kredit, cijena te Astre bi porasla na 35 k. A Golf je cijena za lizing, ako se ne varam.amar1994 wrote:znaci astra sa 2x snagom,vise opreme i garancije,ko ima 30k ,kupujte astre
e to ne znam,ali sumnjam da je skuplja od golfa![]()
Hvala
-
530i
#414 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Na lizingu je auto, a ti si samo korisnik, tako i piše u papirima (saobraćajnoj), plaća se vjerovatno i neko učešće na početku.
-
dado_
#415 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
8 milja ucesce s naknadama obrade kredita i ostalim glupostima, 407km na 60 mjeseci. Nema ogranicenja kilometraze, ti si korisnik auta dok kga ne otplatis, vlasnik je porsche leasing u ovom slucaju. Nije ti nista ukljuceno u ratu, jos si obavezan placat full kasko dok je auto na lizingu. Kad ga otplatis prelazi u tvoje vlasnistvo, dotad vlasnicki list, kod kljuca i rezervni kljuc u banci. Klasicni finansijski leasing.. Daleko smo mi od zapada jos, nadao sam se da ce ulaskom na trziste porsche austria nesto promijeniti, ali sve isto, neisplativo totalno...mayab wrote: Daj nam to pojasni, meni lizing bas i nije uvijek 100% jasan, ....kolika je mjesecna rata, treba li nesto odmah dati (ono par hiljada), jeli auto reg. na tebi,na koliko godina ide, ima li ogranicenja godisnje kilometraze, jesu li redovni servisi pokriveni tom otplatom, sta je sa autom kada se otplati....
Hvala
-
peli
#416 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Tako je i upravu si neisplativo totalno...bolje uzeti kredu u banci i gotovinom platiti. Leasing je najgora opcija. zato i jest ova cijena jedino ako finansiras preko porsche leasinga.lpdado_ wrote:8 milja ucesce s naknadama obrade kredita i ostalim glupostima, 407km na 60 mjeseci. Nema ogranicenja kilometraze, ti si korisnik auta dok kga ne otplatis, vlasnik je porsche leasing u ovom slucaju. Nije ti nista ukljuceno u ratu, jos si obavezan placat full kasko dok je auto na lizingu. Kad ga otplatis prelazi u tvoje vlasnistvo, dotad vlasnicki list, kod kljuca i rezervni kljuc u banci. Klasicni finansijski leasing.. Daleko smo mi od zapada jos, nadao sam se da ce ulaskom na trziste porsche austria nesto promijeniti, ali sve isto, neisplativo totalno...mayab wrote: Daj nam to pojasni, meni lizing bas i nije uvijek 100% jasan, ....kolika je mjesecna rata, treba li nesto odmah dati (ono par hiljada), jeli auto reg. na tebi,na koliko godina ide, ima li ogranicenja godisnje kilometraze, jesu li redovni servisi pokriveni tom otplatom, sta je sa autom kada se otplati....
Hvala
- Better Man
#417 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Leasing je najgora opcija i skuplja je od kredita i još nisi vlasnik auta dok ga ne otplatiš i moraš se pridržavati njihovih pravila. Dakle ne maš nikakvu slobodu i komociju.peli wrote:Tako je i upravu si neisplativo totalno...bolje uzeti kredu u banci i gotovinom platiti. Leasing je najgora opcija. zato i jest ova cijena jedino ako finansiras preko porsche leasinga.lpdado_ wrote:8 milja ucesce s naknadama obrade kredita i ostalim glupostima, 407km na 60 mjeseci. Nema ogranicenja kilometraze, ti si korisnik auta dok kga ne otplatis, vlasnik je porsche leasing u ovom slucaju. Nije ti nista ukljuceno u ratu, jos si obavezan placat full kasko dok je auto na lizingu. Kad ga otplatis prelazi u tvoje vlasnistvo, dotad vlasnicki list, kod kljuca i rezervni kljuc u banci. Klasicni finansijski leasing.. Daleko smo mi od zapada jos, nadao sam se da ce ulaskom na trziste porsche austria nesto promijeniti, ali sve isto, neisplativo totalno...mayab wrote: Daj nam to pojasni, meni lizing bas i nije uvijek 100% jasan, ....kolika je mjesecna rata, treba li nesto odmah dati (ono par hiljada), jeli auto reg. na tebi,na koliko godina ide, ima li ogranicenja godisnje kilometraze, jesu li redovni servisi pokriveni tom otplatom, sta je sa autom kada se otplati....
Hvala
- madner
#418 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Pa ok su uslovi, 32k za Golfa.dado_ wrote:8 milja ucesce s naknadama obrade kredita i ostalim glupostima, 407km na 60 mjeseci. Nema ogranicenja kilometraze, ti si korisnik auta dok kga ne otplatis, vlasnik je porsche leasing u ovom slucaju. Nije ti nista ukljuceno u ratu, jos si obavezan placat full kasko dok je auto na lizingu. Kad ga otplatis prelazi u tvoje vlasnistvo, dotad vlasnicki list, kod kljuca i rezervni kljuc u banci. Klasicni finansijski leasing.. Daleko smo mi od zapada jos, nadao sam se da ce ulaskom na trziste porsche austria nesto promijeniti, ali sve isto, neisplativo totalno...mayab wrote: Daj nam to pojasni, meni lizing bas i nije uvijek 100% jasan, ....kolika je mjesecna rata, treba li nesto odmah dati (ono par hiljada), jeli auto reg. na tebi,na koliko godina ide, ima li ogranicenja godisnje kilometraze, jesu li redovni servisi pokriveni tom otplatom, sta je sa autom kada se otplati....
Hvala
-
530i
#419 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Ako prodaju ijednog tako svaka im čast, mislim na privatne kupce. Sa 32 hiljade su ili skuplji ili tu negdje sa ostalim autima u klasi, tipa Octavije ili Corolle.
- madner
#420 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Pa nije ni kredit dzaba.
Ok ako neko kesira, jasno da ima jeftinije i bolje.
Ok ako neko kesira, jasno da ima jeftinije i bolje.
-
530i
#421 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Naravno da kredit nije džaba, ali kredit drugačije funkcioniše. Leasing je isplativ firmama ili ljudima koji mijenjaju auto svake dvije-tri godine (čitaj prelaze 40-50 hiljada godišnje)...prosječnom Bosancu i Hercegovcu teško. Zato sam i komentarisao.
-
ado-šampion
#422 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Nije opet ova cijena toliko visoka s obzirom da je na 5 godina. Nije luda ponuda ali je ok.
Jeste, treba kasko, ali realno kasko treba i da polovnog Golfa, a kamoli novog. Jeste i 8 hiljada usesca, ali to je normala, 8 hiljada nije nista za nekog ko ulazi u kredit od 32 hiljade.
Treba vidjeti druge ponude za obrocnu otplatu, opet kazem ludost je porediti ponude za kes i za obrocnu otplatu, posebno kod nas kad mahnes kesom ko da si psu poturio kost pod nos. Ova Astra Turbo na kredit moze vrlo lako izaci na 40 hiljada i vise (nema popusta + kamata i drugo).
Jeste, treba kasko, ali realno kasko treba i da polovnog Golfa, a kamoli novog. Jeste i 8 hiljada usesca, ali to je normala, 8 hiljada nije nista za nekog ko ulazi u kredit od 32 hiljade.
Treba vidjeti druge ponude za obrocnu otplatu, opet kazem ludost je porediti ponude za kes i za obrocnu otplatu, posebno kod nas kad mahnes kesom ko da si psu poturio kost pod nos. Ova Astra Turbo na kredit moze vrlo lako izaci na 40 hiljada i vise (nema popusta + kamata i drugo).
- amar1994
#423 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
E jbg vala sad,pa nije mazda da racunano i carinu u cijenu
,ispade sada najskuplja astra,a golf najpovoljniji,manite se golfa jednom

-
ado-šampion
#424 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Jbg Amare koliko god si ti pisno na tu cijenu, to je cijena za kes, akcijska (s popustom).
Kes koji ce rijetko ko u Bosni dati za tu Astru. Jer ko skupi taj kes gleda nesto polovno bolje od Astre, ili bolje/skuplje novo na ucesce + otplata. Naravno ako uzmemo za de facto da niko ne skuplja tih 30 k 15 godina.
Iz prostog razloga sto bi nakon 3-4 godine bacio 15 hiljada kesa (pola iznosa), jer je to cifra koju ce nova Astra izgubiti kroz taj period.
Ako smo to apsolvirali, jbg valjda ti ne treba napominati da akcijska cijena za kes ne vrijedi za obrocnu otplatu, nego uglavnom vrijedi kataloska cijena na koju idu kamate i troskove obrade kredita.
Uglavnom dobar si ti momak, ali vjeruj meni ili Golf ili nista.
Ako smo to apsolvirali, jbg valjda ti ne treba napominati da akcijska cijena za kes ne vrijedi za obrocnu otplatu, nego uglavnom vrijedi kataloska cijena na koju idu kamate i troskove obrade kredita.
- amar1994
#425 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
ja se sad dvoumim za iduce,civic 1.5 turbo ili mazda 3 faceliftado-šampion wrote:Jbg Amare koliko god si ti pisno na tu cijenu, to je cijena za kes, akcijska (s popustom).Kes koji ce rijetko ko u Bosni dati za tu Astru. Jer ko skupi taj kes gleda nesto polovno bolje od Astre, ili bolje/skuplje novo na ucesce + otplata. Naravno ako uzmemo za de facto da niko ne skuplja tih 30 k 15 godina.
Iz prostog razloga sto bi nakon 3-4 godine bacio 15 hiljada kesa (pola iznosa), jer je to cifra koju ce nova Astra izgubiti kroz taj period.