Upucava mi se ocami.
Kaze nesto da nema vremena, mora ici skijati.
Da li joj je neko rekao da nema snijega na planinama jos ?
Mojne me ofirati bato, želim biti aMoniman._BataZiv_0809 wrote:Na odmoru 11 mjeseci? Edine Arslanagicu, jesi to tiDrvosjeca iz Dejcica wrote:A šta ko sam na odmoru 11 mjeseci i povedem švalerku, mogu li se onda popisati? Unaprijed zahvalan za odgovor.emi_eft wrote: Ti mozes ici na odmor 10 mjeseci ako hoces, odmor nije stalno prebivaliste. Kad se kaze 12 mjeseci ne misli se da ne smijete napustiti drzavu i otici na odmor pobogu, pa niste valjda toliko glupi da to mislite.. Misli se da za tih 12 mjeseci nemas neko drugo prebivaliste, da ne radis negdje drugo, da ti djeca ne idu u skolu negdje drugo, da ne uplacujes porez u drugoj drzavi itd.
Upravo. Ako se vrate u Siriju bice opet stanovnici Sirije, a ako dobiju drzavljanstvo u Njemackoj i odu na odmor u SIriju svake godine, ence biti stanovnici Sirije vec Njemacke.. Ima osjecaj da predajemo Prirodu i drustvo trecem osnovne_BataZiv_0809 wrote:Nisi apatrid, jer biti drzavljanin i stanovnik nije isto. Jeste slicno, i uglavnom su ljudi stanovnici drzava u kojima su i drzavljani, ali evo svjedoci smo da se svijet uvezao i da su migracije jako ceste.joint union wrote:
Pa na kom popisu k vragu cu se ja popisati i koja ce drzava planove praviti na osnovu mog popisa? Znaci onaj apartid sam![]()
@bato u zemlji koja je prva imala dzamiju u Africi
Izbjeglice iz Sirije su sirijski drzavljani, a stanovnici Njemacke. Mislim da je to ovako dosta upecatljiva ilustracija.
P.S. Znaci Energoinvest?
Majke mi šta je sa ovom administracijom, svi na kolektivnom godišnjem odmoru. Ako su pravila ukinuta recite da možemo uzvratiti na ovakve malograđanske ispade.emi_eft wrote:I dabogda ti imao bolest mog oca. Tolikoprog321 wrote:Otac ti je glup.
Fino pitam da li znas kriterije za gomilu nabuloza koje pises.
Vidim da ih ne znas.
Znaci, izmisljas ?
Ako mislis da ti se upucava neko ko ti kaze da si najguplja osoba s kojom sam dosla u kontakt, zalim te. Skijanje nisam spomenula, ali ne cudi me jer svi znamo da ne znas citatiprog321 wrote:Samo da kazem, dobio sam privatnu message od ove Emi.
Upucava mi se ocami.![]()
pa de onda vise vidi sa tom zenom iz agencije ko je taj sto sere i hoce da se radi mimo vazeceg zakona.emi_eft wrote:I sta kazes na odgovor zene iz agencije za statistiku koja je odgovorila da se ne mozes popisati kao stanovnik BiH ako si samo na odmoru u BiH 12 mjeseci? Jel i ona ne zna zakone i glupa je kao i svi mi ovdje??
Ne, bez zeze sad, zakoni se pisu da bi bili primjenjivi na najveci broj slucajeva. Ne postoji zakon na planeti koji moze obuhvatiti sve pojedinacne slucajeve. Tako i tvoj primjer je ono bas van svih standardaDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Mojne me ofirati bato, želim biti aMoniman.
emi_eft wrote:Ako mislis da ti se upucava neko ko ti kaze da si najguplja osoba s kojom sam dosla u kontakt, zalim te. Skijanje nisam spomenula, ali ne cudi me jer svi znamo da ne znas citatiprog321 wrote:Samo da kazem, dobio sam privatnu message od ove Emi.
Upucava mi se ocami.![]()
Sasvim je normalno vrijedjati mog oca, a reaguje se kad ja uzvratim. I tebi zelimDrvosjeca iz Dejcica wrote:Majke mi šta je sa ovom administracijom, svi na kolektivnom godišnjem odmoru. Ako su pravila ukinuta recite da možemo uzvratiti na ovakve malograđanske ispade.emi_eft wrote:I dabogda ti imao bolest mog oca. Tolikoprog321 wrote:Otac ti je glup.
Fino pitam da li znas kriterije za gomilu nabuloza koje pises.
Vidim da ih ne znas.
Znaci, izmisljas ?
Stanovnik je dok tu zivi, kakve veze to ima sa njemackom i zakonima..GeeTnT wrote:nein..nego Sirijci ce biti ono sto im omoguci njihov i zakon EU tj. Njemacke...
Ti si me prvo nazvala glupim, Ja sam odgovorio da ti je otac glup.emi_eft wrote: Sasvim je normalno vrijedjati mog oca, a reaguje se kad ja uzvratim. I tebi zelim
A one dvije nove jahte na vezu u Dubrovnku pa vikendica u Aspenu...znaš li ti bato da ja moram sat vremena crnčiti za to. Da vodim dvije švalerke morao bih još pola sata dodatno irgeitit...eeeee drug, to se ne vidi._BataZiv_0809 wrote:Ne, bez zeze sad, zakoni se pisu da bi bili primjenjivi na najveci broj slucajeva. Ne postoji zakon na planeti koji moze obuhvatiti sve pojedinacne slucajeve. Tako i tvoj primjer je ono bas van svih standardaDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Mojne me ofirati bato, želim biti aMoniman.Ja slabo koga znam da je na odmoru 11 mjeseci i da plus vodi samo jednu svalerku
..ima ima....pitaj Nazifa Mujica, njemu ni medvjed nije pomogao da postane stanovnik Njemacke...a dok se on borio, ovi popisivaci njega stavili na off..emi_eft wrote:Stanovnik je dok tu zivi, kakve veze to ima sa njemackom i zakonima..GeeTnT wrote:nein..nego Sirijci ce biti ono sto im omoguci njihov i zakon EU tj. Njemacke...
Vidiš ja tebi želim sve najbolje u životu i puno zdravlja iako se ne slažemo u pogledu popisa. Nazivaš svakod drugog glupim i glupakom ko ne misli kao ti. Ovim si samo pokazala kolika si malograđanka, primitivna i sujetna osoba. Mala kao zrno riže. Opet ti želim sve najbolje.emi_eft wrote:Sasvim je normalno vrijedjati mog oca, a reaguje se kad ja uzvratim. I tebi zelim
prog321 wrote:Popisivanje nije isto sto i uracunavanje ?
WTF ?
a da se i ti prikljucis uz ovu ekspertnu grupu sa batkom i gospojinom i da skoknete do tog eurostata i objasnite im neke stvari.emi_eft wrote:Upravo. Ako se vrate u Siriju bice opet stanovnici Sirije, a ako dobiju drzavljanstvo u Njemackoj i odu na odmor u SIriju svake godine, ence biti stanovnici Sirije vec Njemacke.. Ima osjecaj da predajemo Prirodu i drustvo trecem osnovne_BataZiv_0809 wrote:Nisi apatrid, jer biti drzavljanin i stanovnik nije isto. Jeste slicno, i uglavnom su ljudi stanovnici drzava u kojima su i drzavljani, ali evo svjedoci smo da se svijet uvezao i da su migracije jako ceste.joint union wrote:
Pa na kom popisu k vragu cu se ja popisati i koja ce drzava planove praviti na osnovu mog popisa? Znaci onaj apartid sam![]()
@bato u zemlji koja je prva imala dzamiju u Africi
Izbjeglice iz Sirije su sirijski drzavljani, a stanovnici Njemacke. Mislim da je to ovako dosta upecatljiva ilustracija.
P.S. Znaci Energoinvest?
Niti sam sujetna, malogradjankom me mozes nazvati ali je onda ocito da ne znas znacenje te rijeci. Mene iskreno ne zanima previse niko ovdje, sta vam ja zelim ili ne zelim je svejedno - a nemam razloga da vam zelim zlo, cak stavise kada vidim ljude sa uskim dometima pozelim da im pomognem. Ako neko ne shvata nesto iako mu 40 ljudi objasni, jeste glup iako to izravno nisam rekla. I kazem, i u tom slucaju zelim da pomognem- ono sto ne dopustam je da mi neko bolesnog oca vrijedja. A ti nisi na njegovu uvredu reagovao, vec na moje zelje. Aferim ti na tome, takvi se nekad kasnije sjete.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Vidiš ja tebi želim sve najbolje u životu i puno zdravlja iako se ne slažemo u pogledu popisa. Nazivaš svakod drugog glupim i glupakom ko ne misli kao ti. Ovim si samo pokazala kolika si malograđanka, primitivna i sujetna osoba. Mala kao zrno riže. Opet ti želim sve najbolje.emi_eft wrote:Sasvim je normalno vrijedjati mog oca, a reaguje se kad ja uzvratim. I tebi zelim
Ne, rekla sam da svi kazu da si glup, tebi to nisam rekla. Problem je sto ne treba biti papak pa uvlaciti clanove necije porodice koji nisu tu u raspravu, ali vjerujem da na tvom nivou drugacije i ne znasprog321 wrote:Ti si me prvo nazvala glupim, Ja sam odgovorio da ti je otac glup.emi_eft wrote: Sasvim je normalno vrijedjati mog oca, a reaguje se kad ja uzvratim. I tebi zelim
Gdje problem ?
Preporucujem pronalazak definicije rijeci stanovati, te stanovnikGeeTnT wrote:..ima ima....pitaj Nazifa Mujica, njemu ni medvjed nije pomogao da postane stanovnik Njemacke...a dok se on borio, ovi popisivaci njega stavili na off..emi_eft wrote:Stanovnik je dok tu zivi, kakve veze to ima sa njemackom i zakonima..GeeTnT wrote:nein..nego Sirijci ce biti ono sto im omoguci njihov i zakon EU tj. Njemacke...
Sta cemo sad?
Kakav zivot, vidis da se prestiz mjeri u vremenu provedenom na forumuCaptain Hindsight wrote:Imam ja život Ilvire.ILVIIR wrote: haha.. jedan se registrovao prije par dana, a drugi prije par sedmica..
sve jasno
emi_eft wrote:Ne, rekla sam da svi kazu da si glup, tebi to nisam rekla. Problem je sto ne treba biti papak pa uvlaciti clanove necije porodice koji nisu tu u raspravu, ali vjerujem da na tvom nivou drugacije i ne znasprog321 wrote:Ti si me prvo nazvala glupim, Ja sam odgovorio da ti je otac glup.emi_eft wrote: Sasvim je normalno vrijedjati mog oca, a reaguje se kad ja uzvratim. I tebi zelim
Gdje problem ?
Stavi prst na čelo pa razmisli još jednom. Možemo se slagati ili ne slagati. Ja se prvi ne slažem ovdje sa pola ljudi na forumu ali ni na kraj pameti mi ne bi bilo da nekoga kunem kroz bolest mojih ukućana.emi_eft wrote:
Niti sam sujetna, malogradjankom me mozes nazvati ali je onda ocito da ne znas znacenje te rijeci. Mene iskreno ne zanima previse niko ovdje, sta vam ja zelim ili ne zelim je svejedno - a nemam razloga da vam zelim zlo, cak stavise kada vidim ljude sa uskim dometima pozelim da im pomognem. Ako neko ne shvata nesto iako mu 40 ljudi objasni, jeste glup iako to izravno nisam rekla. I kazem, i u tom slucaju zelim da pomognem- ono sto ne dopustam je da mi neko bolesnog oca vrijedja. A ti nisi na njegovu uvredu reagovao, vec na moje zelje. Aferim ti na tome, takvi se nekad kasnije sjete.