Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post Reply
prog321

#401 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by prog321 »

Samo da kazem, dobio sam privatnu message od ove Emi.
Upucava mi se ocami. :-D
Kaze nesto da nema vremena, mora ici skijati.
Da li joj je neko rekao da nema snijega na planinama jos ? :-D
Drvosjeca iz Dejcica

#402 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

_BataZiv_0809 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
emi_eft wrote: Ti mozes ici na odmor 10 mjeseci ako hoces, odmor nije stalno prebivaliste. Kad se kaze 12 mjeseci ne misli se da ne smijete napustiti drzavu i otici na odmor pobogu, pa niste valjda toliko glupi da to mislite.. Misli se da za tih 12 mjeseci nemas neko drugo prebivaliste, da ne radis negdje drugo, da ti djeca ne idu u skolu negdje drugo, da ne uplacujes porez u drugoj drzavi itd.
A šta ko sam na odmoru 11 mjeseci i povedem švalerku, mogu li se onda popisati? Unaprijed zahvalan za odgovor.
Na odmoru 11 mjeseci? Edine Arslanagicu, jesi to ti :D
Mojne me ofirati bato, želim biti aMoniman.
emi_eft

#403 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

_BataZiv_0809 wrote:
joint union wrote:
Pa na kom popisu k vragu cu se ja popisati i koja ce drzava planove praviti na osnovu mog popisa? Znaci onaj apartid sam :cry:

@bato u zemlji koja je prva imala dzamiju u Africi :D
Nisi apatrid, jer biti drzavljanin i stanovnik nije isto. Jeste slicno, i uglavnom su ljudi stanovnici drzava u kojima su i drzavljani, ali evo svjedoci smo da se svijet uvezao i da su migracije jako ceste.

Izbjeglice iz Sirije su sirijski drzavljani, a stanovnici Njemacke. Mislim da je to ovako dosta upecatljiva ilustracija.

P.S. Znaci Energoinvest? :D
Upravo. Ako se vrate u Siriju bice opet stanovnici Sirije, a ako dobiju drzavljanstvo u Njemackoj i odu na odmor u SIriju svake godine, ence biti stanovnici Sirije vec Njemacke.. Ima osjecaj da predajemo Prirodu i drustvo trecem osnovne
Drvosjeca iz Dejcica

#404 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

emi_eft wrote:
prog321 wrote:Otac ti je glup.
Fino pitam da li znas kriterije za gomilu nabuloza koje pises.
Vidim da ih ne znas.
Znaci, izmisljas ? :-D
I dabogda ti imao bolest mog oca. Toliko
Majke mi šta je sa ovom administracijom, svi na kolektivnom godišnjem odmoru. Ako su pravila ukinuta recite da možemo uzvratiti na ovakve malograđanske ispade.
emi_eft

#405 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

prog321 wrote:Samo da kazem, dobio sam privatnu message od ove Emi.
Ako mislis da ti se upucava neko ko ti kaze da si najguplja osoba s kojom sam dosla u kontakt, zalim te. Skijanje nisam spomenula, ali ne cudi me jer svi znamo da ne znas citati
155_mm

#406 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by 155_mm »

emi_eft wrote:I sta kazes na odgovor zene iz agencije za statistiku koja je odgovorila da se ne mozes popisati kao stanovnik BiH ako si samo na odmoru u BiH 12 mjeseci? Jel i ona ne zna zakone i glupa je kao i svi mi ovdje??
pa de onda vise vidi sa tom zenom iz agencije ko je taj sto sere i hoce da se radi mimo vazeceg zakona.

vise se na ovoj temi ne zna ni ko je prisutan ni ko je odsutan.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#407 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by _BataZiv_0809 »

Ne, bez zeze sad, zakoni se pisu da bi bili primjenjivi na najveci broj slucajeva. Ne postoji zakon na planeti koji moze obuhvatiti sve pojedinacne slucajeve. Tako i tvoj primjer je ono bas van svih standarda :D Ja slabo koga znam da je na odmoru 11 mjeseci i da plus vodi samo jednu svalerku :D
GeeTnT

#408 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by GeeTnT »

nein..nego Sirijci ce biti ono sto im omoguci njihov i zakon EU tj. Njemacke...
prog321

#409 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by prog321 »

emi_eft wrote:
prog321 wrote:Samo da kazem, dobio sam privatnu message od ove Emi.
Ako mislis da ti se upucava neko ko ti kaze da si najguplja osoba s kojom sam dosla u kontakt, zalim te. Skijanje nisam spomenula, ali ne cudi me jer svi znamo da ne znas citati

Dobro je mache. Razumi. Drugaciji smo. Nema buducnosti za nas. :-D

A i palim se na mladje,
Last edited by prog321 on 29/12/2015 18:44, edited 1 time in total.
emi_eft

#410 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

emi_eft wrote:
prog321 wrote:Otac ti je glup.
Fino pitam da li znas kriterije za gomilu nabuloza koje pises.
Vidim da ih ne znas.
Znaci, izmisljas ? :-D
I dabogda ti imao bolest mog oca. Toliko
Majke mi šta je sa ovom administracijom, svi na kolektivnom godišnjem odmoru. Ako su pravila ukinuta recite da možemo uzvratiti na ovakve malograđanske ispade.
Sasvim je normalno vrijedjati mog oca, a reaguje se kad ja uzvratim. I tebi zelim
emi_eft

#411 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

GeeTnT wrote:nein..nego Sirijci ce biti ono sto im omoguci njihov i zakon EU tj. Njemacke...
Stanovnik je dok tu zivi, kakve veze to ima sa njemackom i zakonima..
prog321

#412 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by prog321 »

emi_eft wrote: Sasvim je normalno vrijedjati mog oca, a reaguje se kad ja uzvratim. I tebi zelim
Ti si me prvo nazvala glupim, Ja sam odgovorio da ti je otac glup.
Gdje problem ?
Drvosjeca iz Dejcica

#413 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

_BataZiv_0809 wrote:
Ne, bez zeze sad, zakoni se pisu da bi bili primjenjivi na najveci broj slucajeva. Ne postoji zakon na planeti koji moze obuhvatiti sve pojedinacne slucajeve. Tako i tvoj primjer je ono bas van svih standarda :D Ja slabo koga znam da je na odmoru 11 mjeseci i da plus vodi samo jednu svalerku :D
A one dvije nove jahte na vezu u Dubrovnku pa vikendica u Aspenu...znaš li ti bato da ja moram sat vremena crnčiti za to. Da vodim dvije švalerke morao bih još pola sata dodatno irgeitit...eeeee drug, to se ne vidi. :oops:
GeeTnT

#414 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by GeeTnT »

emi_eft wrote:
GeeTnT wrote:nein..nego Sirijci ce biti ono sto im omoguci njihov i zakon EU tj. Njemacke...
..ima ima....pitaj Nazifa Mujica, njemu ni medvjed nije pomogao da postane stanovnik Njemacke...a dok se on borio, ovi popisivaci njega stavili na off..

Sta cemo sad?
Drvosjeca iz Dejcica

#415 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

emi_eft wrote:Sasvim je normalno vrijedjati mog oca, a reaguje se kad ja uzvratim. I tebi zelim
Vidiš ja tebi želim sve najbolje u životu i puno zdravlja iako se ne slažemo u pogledu popisa. Nazivaš svakod drugog glupim i glupakom ko ne misli kao ti. Ovim si samo pokazala kolika si malograđanka, primitivna i sujetna osoba. Mala kao zrno riže. Opet ti želim sve najbolje.
emi_eft

#416 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

prog321 wrote:Popisivanje nije isto sto i uracunavanje ?
WTF ?
:pisnula: :pisnula: :pisnula: :pisnula: :pisnula: :pisnula:
155_mm

#417 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by 155_mm »

emi_eft wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
joint union wrote:
Pa na kom popisu k vragu cu se ja popisati i koja ce drzava planove praviti na osnovu mog popisa? Znaci onaj apartid sam :cry:

@bato u zemlji koja je prva imala dzamiju u Africi :D
Nisi apatrid, jer biti drzavljanin i stanovnik nije isto. Jeste slicno, i uglavnom su ljudi stanovnici drzava u kojima su i drzavljani, ali evo svjedoci smo da se svijet uvezao i da su migracije jako ceste.

Izbjeglice iz Sirije su sirijski drzavljani, a stanovnici Njemacke. Mislim da je to ovako dosta upecatljiva ilustracija.

P.S. Znaci Energoinvest? :D
Upravo. Ako se vrate u Siriju bice opet stanovnici Sirije, a ako dobiju drzavljanstvo u Njemackoj i odu na odmor u SIriju svake godine, ence biti stanovnici Sirije vec Njemacke.. Ima osjecaj da predajemo Prirodu i drustvo trecem osnovne
a da se i ti prikljucis uz ovu ekspertnu grupu sa batkom i gospojinom i da skoknete do tog eurostata i objasnite im neke stvari.
emi_eft

#418 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

emi_eft wrote:Sasvim je normalno vrijedjati mog oca, a reaguje se kad ja uzvratim. I tebi zelim
Vidiš ja tebi želim sve najbolje u životu i puno zdravlja iako se ne slažemo u pogledu popisa. Nazivaš svakod drugog glupim i glupakom ko ne misli kao ti. Ovim si samo pokazala kolika si malograđanka, primitivna i sujetna osoba. Mala kao zrno riže. Opet ti želim sve najbolje.
Niti sam sujetna, malogradjankom me mozes nazvati ali je onda ocito da ne znas znacenje te rijeci. Mene iskreno ne zanima previse niko ovdje, sta vam ja zelim ili ne zelim je svejedno - a nemam razloga da vam zelim zlo, cak stavise kada vidim ljude sa uskim dometima pozelim da im pomognem. Ako neko ne shvata nesto iako mu 40 ljudi objasni, jeste glup iako to izravno nisam rekla. I kazem, i u tom slucaju zelim da pomognem- ono sto ne dopustam je da mi neko bolesnog oca vrijedja. A ti nisi na njegovu uvredu reagovao, vec na moje zelje. Aferim ti na tome, takvi se nekad kasnije sjete.
emi_eft

#419 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

prog321 wrote:
emi_eft wrote: Sasvim je normalno vrijedjati mog oca, a reaguje se kad ja uzvratim. I tebi zelim
Gdje problem ?
Ne, rekla sam da svi kazu da si glup, tebi to nisam rekla. Problem je sto ne treba biti papak pa uvlaciti clanove necije porodice koji nisu tu u raspravu, ali vjerujem da na tvom nivou drugacije i ne znas
emi_eft

#420 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

GeeTnT wrote:
emi_eft wrote:
..ima ima....pitaj Nazifa Mujica, njemu ni medvjed nije pomogao da postane stanovnik Njemacke...a dok se on borio, ovi popisivaci njega stavili na off..

Sta cemo sad?
Preporucujem pronalazak definicije rijeci stanovati, te stanovnik
prog321

#421 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by prog321 »

Najjace je kad ja pitam gdje je zakon o kriterijama za upisivanje.
Ona mi salje zakon o popisu.

A ovamo nalista petnestak kriterija. Jednostavno izmislja iz glave. :-D
emi_eft

#422 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

Captain Hindsight wrote:
ILVIIR wrote: haha.. jedan se registrovao prije par dana, a drugi prije par sedmica.. :)

sve jasno :thumbup:
Imam ja život Ilvire. :mrgreen:
Kakav zivot, vidis da se prestiz mjeri u vremenu provedenom na forumu :lol: :lol: Nije lako dijasporcima, ta ce. Nit znaju ejzik, ni ovaj ni onaj, ntii rade sta korisno, pa na forumu staz zaradjuju, jer socijala dolazi redovno :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#423 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by _BataZiv_0809 »

Tema je zrela za kljuca.

Ne postoji minimum zelje, a realno ni mogucnosti, da se dodje do nekog zakljucka, a preslo se i na licni nivo.
Last edited by _BataZiv_0809 on 29/12/2015 19:00, edited 1 time in total.
prog321

#424 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by prog321 »

emi_eft wrote:
prog321 wrote:
Gdje problem ?
Ne, rekla sam da svi kazu da si glup, tebi to nisam rekla. Problem je sto ne treba biti papak pa uvlaciti clanove necije porodice koji nisu tu u raspravu, ali vjerujem da na tvom nivou drugacije i ne znas

Pa kad nekoga nazoves glupim, to je odraz tvog odgoja i familije iz koje potices.
Znaci, otac i majka nisu uradili dovoljno dobar posao pa te odgojili kako treba.
Svakog ti nazivas glupim.
Ko god ne dijeli tvoje misljenje. :-D
Drvosjeca iz Dejcica

#425 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

emi_eft wrote:
Niti sam sujetna, malogradjankom me mozes nazvati ali je onda ocito da ne znas znacenje te rijeci. Mene iskreno ne zanima previse niko ovdje, sta vam ja zelim ili ne zelim je svejedno - a nemam razloga da vam zelim zlo, cak stavise kada vidim ljude sa uskim dometima pozelim da im pomognem. Ako neko ne shvata nesto iako mu 40 ljudi objasni, jeste glup iako to izravno nisam rekla. I kazem, i u tom slucaju zelim da pomognem- ono sto ne dopustam je da mi neko bolesnog oca vrijedja. A ti nisi na njegovu uvredu reagovao, vec na moje zelje. Aferim ti na tome, takvi se nekad kasnije sjete.
Stavi prst na čelo pa razmisli još jednom. Možemo se slagati ili ne slagati. Ja se prvi ne slažem ovdje sa pola ljudi na forumu ali ni na kraj pameti mi ne bi bilo da nekoga kunem kroz bolest mojih ukućana. :( Zaista trebaš biti dno dna pa takve stvari potegnuti. A koliko vidim ti si njega par puta indirektno i direktno (uostalom kao i mene) nazvala glupim i glupakom. Kada ti je uzvrtio onda je drama. :oops:

Nadam se da će administracija zatvoriti ovu besmislenu temu koja je izašla iz svakog normalnog vođenja dijaloga i mišljenja.
Post Reply