dale cooper wrote:
Već sam pitao dragana, ali mi nije nikad odgovorio. Koja je razlika između folka i turbofolka? Koja je tvoja definicija
te razlike?
Ne znam ko je pisao stranicu na wikipediji, ali je postavio dobru definiciju turbo folka i njegovog odnosa sa
nekadašnjom folk/narodnom muzikom:
"Turbofolk je glazbeni stil nastao u Srbiji u ranim 1990-ima. Nastao je iz pop-folk stila, popularnog među ruralnim stanovništvom."
Znači jedno se veže sa drugim, da nije bilo folka, ne bi bilo ni turbo folka. I ne znam kako može neko negirati
tu poveznicu između ta dva stila muzike kada je i više nego očigledna. Turbo folk je hibridna, mutantska verzija onoga
što je 80-tih bio folk na ovim prostorima.
Jel me zajebavas fakat sad?
Cak i povrsan poznavaoc muzike da ne shvata razliku izmedju folk muzike i turbofolka, ne mogu to pojmit pa me ubij eto.
I da me citas vidio bi da sam sasvim jasno pojasnio razliku u jednom od proslih postova, al hajde kad vec insistiras, ponovicu.
Folk muzika je globalni muzicki pravac, nikakve veze al bas nikakve u muzickom sentimentu nema sa turbofolkom, sem doduse zloupotrebe rjeci folk u nazivu turbofolk.
Sasvim legitiman, cist, normalan pravac, bez kicha i slinavih, genitalnih poriva kao sto je slucaj sa turbashima.
Poslusaj malo civil wars, gregory alan isakova, poslusaj angus and julia stone i reci iskreno jel ima kakve veze sa turbashima po sentimentu i retardiranim textovima.
Jarane ko da pricam drvima jbte, ne zelite validovat razliku izmedju to dvoje samo zbog krajnje neozbiljne, nevalidne, neosnovane slucajnosti kachenja ona cetri slova folk uz turbo.
I sad treba da popljujemo jedan tako lijep pravac samo jer je glupi balkanac odlucio nazvat zadnji kich i sljam sa tom rjecju u naslovu jednog tako retardiranog pravca.
Presmjesno razmisljanje, al doslovno presmjesno.
Ponavljam opet, to sto ima rjec folk u sebi je jedina i svaka slicnost sa turbofolkom, znaci ni po cemu se vise ne moze mjerit.
To je isto ko kad bi ja rekao da je svako ko koristi slovo n nacista jer je u rjeci nacista slovo n prvo slovo