nedavno sam bio na morrisseyu afBloo wrote:gonjamo ih po liftovimawalter kurtz wrote:i ja volim arcade fire vodim te ha se spuste negdje u krugu 1000 kmBloo wrote:![]()
ja sam slusala Stoju uzivo
Muzički Almanah (naš život u muzici)
Moderator: _BataZiv_0809
- walter kurtz
#401 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
- zg1911
#402 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
jel barem zgodna?Bloo wrote:![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#403 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
zg1911 wrote:jel barem zgodna?Bloo wrote:![]()
naravno da nisam bila
nego svi negdje idete po koncertima, a meni krajnji domet iron maiden u begešu i kod purgera
Stoja je institucija konstitucijiona
- zg1911
#404 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
ajde pa sta ti je, ko da ja idem u london ili new york na koncerte. recimo da sam 95% bendova koje sam gledao gledao u zagrebu. ostalih 5% otpada na ostatak hrvatske i inozemstvo (i to ovo blize, do italije)Bloo wrote:zg1911 wrote:jel barem zgodna?Bloo wrote:![]()
ja sam slusala Stoju uzivo![]()
![]()
naravno da nisam bila
nego svi negdje idete po koncertima, a meni krajnji domet iron maiden u begešu i kod purgera
Stoja je institucija konstitucijiona
- Bloo
- Globalna šefica
#405 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
@dale cooper
baci impresije ako si poslusao, jest da je jedno vikinški metal ,a drugo psychedelic metal
baci impresije ako si poslusao, jest da je jedno vikinški metal ,a drugo psychedelic metal
- dale cooper
#406 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Bolje?Bloo wrote:@dale
evo da ti bude bolje
Bolje!
- dale cooper
#407 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
The Wire je danas objavio listu najboljih albuma u 2015.
Jlin - Dark Energy je album godine. Fin komadić footworka, koji je u zadnje dvije-tri godine postao dominantan
podžanr elektronske muzike. Riječ je o prilično brutalno frenetičnoj plesnoj muzici.
Jlin - Dark Energy je album godine. Fin komadić footworka, koji je u zadnje dvije-tri godine postao dominantan
podžanr elektronske muzike. Riječ je o prilično brutalno frenetičnoj plesnoj muzici.
- Ommadawn
#408 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Neki dan na poslu slusam radio, svedski P3, isao program P3 Rock - izmedju ostalog, bio je intervju i sa pjevacem Saxona, Peter "Biff" Byford, gdje je prezentovao zadnji album Saxona, te prezentacije novih bendova i novih albuma.
Caviare Days - svedski bend, koji se sastoji od sestara Line i Maje Westin, vokal. Sviraju psihedelicni rock, pomalo retro ali opet da zvuci moderno. Ova je pjesma iz 2012 ali svejedno, zvuci odlicno i bezvremenski. Neko uziva gledajuci Stoju, Janu, Cecu, Karleusu a ja uzivam gledajuci (i slusajuci) ove djevojke
Lava Bangs - svedski indiepunk iz Geteborga. Inspiracija Riot Grlll mada meni nekako vuku i na Daisy Chainsaw.
Ja volim taj psihedelicni rock pa su mi se takodjer svidjele i ove sestre:
The Pierces
Prva koju sam cuo od njih, kada su imali premijeru pjesme, 8-og marta 2011, bio sam kod staraca, vrtio se VH1 i ova pjesma.
Kasnije sam cuo i ovu.
Caviare Days - svedski bend, koji se sastoji od sestara Line i Maje Westin, vokal. Sviraju psihedelicni rock, pomalo retro ali opet da zvuci moderno. Ova je pjesma iz 2012 ali svejedno, zvuci odlicno i bezvremenski. Neko uziva gledajuci Stoju, Janu, Cecu, Karleusu a ja uzivam gledajuci (i slusajuci) ove djevojke
Lava Bangs - svedski indiepunk iz Geteborga. Inspiracija Riot Grlll mada meni nekako vuku i na Daisy Chainsaw.
Ja volim taj psihedelicni rock pa su mi se takodjer svidjele i ove sestre:
The Pierces
Prva koju sam cuo od njih, kada su imali premijeru pjesme, 8-og marta 2011, bio sam kod staraca, vrtio se VH1 i ova pjesma.
Kasnije sam cuo i ovu.
- dale cooper
#409 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Znaju brate Švede ubosti dobru pop pjesmu. Ove Pierces mi se posebno sviđaju. Podsjećaju
na one sestre uz grupe Haim. Soft pop inspirisan Fleetwood Mac-om. Cool!
na one sestre uz grupe Haim. Soft pop inspirisan Fleetwood Mac-om. Cool!
- Norman
#410 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Neloše, hvala za link. Poslušao sam sinoć cijeli ASA-Prevent album. Istina, više me privukla Viking Folk etiketa, nego pjesma kojom si ih promovisala ovdje. Ocjena 7/10 od mene.Bloo wrote:
Btw, mjesto stanovanja nije razlog da se ne vide koncerti. Ko voli, nađe način. Ako neće Muhamed brijegu, može brijeg Muhamedu.
- zg1911
#411 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
stvar sa švedima jest da u globalu odlično govore engleski. zato znamo za hivese, hellacopterse, abba-u, jensa lekmana, roxette, mando diao itd, a ne za neke poljske ili estonske bendove.
ne znam ni jedan švedski bend koji je uspio van granica švedske (ili eventualno skandinavije) a da pjeva na švedskom jeziku.
ne znam ni jedan švedski bend koji je uspio van granica švedske (ili eventualno skandinavije) a da pjeva na švedskom jeziku.
- dale cooper
#412 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Ovaj sestrinski Švedski folk-pop duo je isto super:
Oda o dva najveća country vokalna dua Emmylou Harris/Gram Parson i Johnny Cash/June Carter Cash.
Čak su rasplakale i veliku Emmylou.
Oda o dva najveća country vokalna dua Emmylou Harris/Gram Parson i Johnny Cash/June Carter Cash.
Čak su rasplakale i veliku Emmylou.
- zg1911
#413 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
lajkam
jesi slušao lovely quinces iliti dunju ercegović? album joj je pokupio sjajne kritike, često biran i za album godine. čini mi se da mu je naziv moscow pt 1. dunja (odatle ono quinces, a klikneš li na link ispod vidit ćeš da zbilja je ljupka djevojka) je predstavnica novog vala cijenjnih hr kantautorica (nina romić ,sara renar itd) i rekao bih da je najenergičnija i najljuća. nedavno je bila na turneji sa howe gelbom. upoznao sam je nakon jednog punk koncerta i mala sluša sve i svašta. potencijal samo takav...
bio sam na koncertu i bilo je odlično. neizumjerno simpatična cura. prilikom izvođenja hita wrong house pokazala je kažiprstom na što misil, a radi se dijelu žensko tijela šta se nalazi "južno od pupka"
https://www.youtube.com/watch?v=YWGr1lPG3Jc
jesi slušao lovely quinces iliti dunju ercegović? album joj je pokupio sjajne kritike, često biran i za album godine. čini mi se da mu je naziv moscow pt 1. dunja (odatle ono quinces, a klikneš li na link ispod vidit ćeš da zbilja je ljupka djevojka) je predstavnica novog vala cijenjnih hr kantautorica (nina romić ,sara renar itd) i rekao bih da je najenergičnija i najljuća. nedavno je bila na turneji sa howe gelbom. upoznao sam je nakon jednog punk koncerta i mala sluša sve i svašta. potencijal samo takav...
bio sam na koncertu i bilo je odlično. neizumjerno simpatična cura. prilikom izvođenja hita wrong house pokazala je kažiprstom na što misil, a radi se dijelu žensko tijela šta se nalazi "južno od pupka"
- dale cooper
#414 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Dobra!zg1911 wrote:lajkam![]()
Mene malo podsjeća na ranu PJ Harvey sa akustičnim gitarama.
Dobri su mi i oni Detour što si postavio na drugoj temi. Izgleda da Hrvatska pop scena staje na noge.
- zg1911
#415 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Dobra!dale cooper wrote:zg1911 wrote:lajkam![]()
Mene malo podsjeća na ranu PJ Harvey sa akustičnim gitarama.
Dobri su mi i oni Detour što si postavio na drugoj temi. Izgleda da Hrvatska pop scena staje na noge.
ja isto do koncerta nisam znao da se radi o ženskom međunožju. pojašnjenje mi je pravo diglo stvar na level up
a što se scene tiče mislim da je uvijek i bilo dobrih autora samo nisu doilazili do šire publike. teško mi je procijeniti koliko je npr dunja popularna, al detour sigurno je. jebiga, radio slušam samo na poslu i to uvijek istu stanicu, a na toj stanici je znaju pustit.
nina romić pjeva na rvackom. čuje se, a i znam, da voli drakea, pa evo
https://www.youtube.com/watch?v=fj4xQSPZN_g
- dale cooper
#416 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Super je Nina, baš sam sad nakon što si je spomenuo u prethodnom postu pretražio na youtubeu.zg1911 wrote:
ja isto do koncerta nisam znao da se radi o ženskom međunožju. pojašnjenje mi je pravo diglo stvar na level upi mene podsjeća na pj harvey. makar ne mogu se sjetit da je nju spomenula. al mogu da je rekla da obožava kyuss
![]()
a što se scene tiče mislim da je uvijek i bilo dobrih autora samo nisu doilazili do šire publike. teško mi je procijeniti koliko je npr dunja popularna, al detour sigurno je. jebiga, radio slušam samo na poslu i to uvijek istu stanicu, a na toj stanici je znaju pustit.
nina romić pjeva na rvackom. čuje se, a i znam, da voli drakea, pa evo
https://www.youtube.com/watch?v=fj4xQSPZN_g
Ima super pjesama, Osmijeh Od Porculana je isto lijepa. Da, da, vidi se da voli Drakea.
Ne znam jesi li slušao Ivana Škrabea, isto Zagrepčanin? On mi je odličan, teška melankolija i depra.
On i Roberto Vodanović Čopor iz Zadra su skoro bili u Tuzli. Nažalost nisam bio u prilici da odem,
ali kažu da je bilo odlično.
- zg1911
#417 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
nisam slušao ni jednog ni drugog. nisam niti čuo za njih. moguće da sam čuo nešto a da nisam znao šta slušam.rekohti, kod nas su sad ženske u modidale cooper wrote:
Super je Nina, baš sam sad nakon što si je spomenuo u prethodnom postu pretražio na youtubeu.
Ima super pjesama, Osmijeh Od Porculana je isto lijepa. Da, da, vidi se da voli Drakea.![]()
Ne znam jesi li slušao Ivana Škrabea, isto Zagrepčanin? On mi je odličan, teška melankolija i depra.![]()
On i Roberto Vodanović Čopor iz Zadra su skoro bili u Tuzli. Nažalost nisam bio u prilici da odem,
ali kažu da je bilo odlično.
https://www.youtube.com/watch?v=HQ4VgMYyO9c
neobično mi je kako ima dosta tih kvaletetnih autora iz provincije. iz koprivnice su čini mi se i overflow koji su 90ih bili cijenjeni i u američkim punk krugovima, vcaraždinski vodoo lizardsi su isto sviralia vani, my boody moose i orange stripesi su isto negdje van zg-a. a ja vazda mislio svi van zagreba su seljaci
btw sad sa strane vidjeh video vatra - tango pa te htjedoh upitati jel to kad vas bio hit? pitao sam frendicu iz begeša i kaže da kod njih nije. a ja pak ne pamtim već hit u hrvatskoj. pjesma je izašla pred ljeto 2014. i cijelo to ljeto i cijelu tu godinu i cijelu ovu godinu drma po radio stanicama, kafićima, klubovima...
- dale cooper
#418 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
zg1911 wrote:nisam slušao ni jednog ni drugog. nisam niti čuo za njih. moguće da sam čuo nešto a da nisam znao šta slušam.rekohti, kod nas su sad ženske u modidale cooper wrote:
Super je Nina, baš sam sad nakon što si je spomenuo u prethodnom postu pretražio na youtubeu.
Ima super pjesama, Osmijeh Od Porculana je isto lijepa. Da, da, vidi se da voli Drakea.![]()
Ne znam jesi li slušao Ivana Škrabea, isto Zagrepčanin? On mi je odličan, teška melankolija i depra.![]()
ali kažu da je bilo odlično.čuo sam da je hvale luku belanija i slušao sam koprivničana matiju habijaneca aka the marshmallow notebooks čija mi je ovo odlična pjesma (i album)
https://www.youtube.com/watch?v=HQ4VgMYyO9c
neobično mi je kako ima dosta tih kvaletetnih autora iz provincije. iz koprivnice su čini mi se i overflow koji su 90ih bili cijenjeni i u američkim punk krugovima, vcaraždinski vodoo lizardsi su isto sviralia vani, my boody moose i orange stripesi su isto negdje van zg-a. a ja vazda mislio svi van zagreba su seljacibiće zbog tog stava svi o nama i misle da smo umišljeni pederi
btw sad sa strane vidjeh video vatra - tango pa te htjedoh upitati jel to kad vas bio hit? pitao sam frendicu iz begeša i kaže da kod njih nije. a ja pak ne pamtim već hit u hrvatskoj. pjesma je izašla pred ljeto 2014. i cijelo to ljeto i cijelu tu godinu i cijelu ovu godinu drma po radio stanicama, kafićima, klubovima...
Vjeruj da ne znam, ja rijetko slušam radio, jer uglavnom dominiraju uobičajeni sumnjivci.
- zg1911
#419 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
haha jeben izrazdale cooper wrote:
![]()
Vjeruj da ne znam, ja rijetko slušam radio, jer uglavnom dominiraju uobičajeni sumnjivci.
ja kući ni nemam radio
- dale cooper
#420 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Ona ti je nova generacija onih što prepjevavaju.zg1911 wrote:haha jeben izrazdale cooper wrote:
![]()
Vjeruj da ne znam, ja rijetko slušam radio, jer uglavnom dominiraju uobičajeni sumnjivci.![]()
ja kući ni nemam radiona poslu smo srećom nametnuli dobru radio stanicu koja nije toliko povodljiva za trenutnim hitićima nego puštaju i stari rock ali i šansonu, kanconu, šlager... ma milina
i šta je najbitnije nikad ne puštaju sveverinu, rozgu i sličnu bljuzgu. svaka čat hrvatskom radiju, naročito sljemenu. popizdio bi da moram slušat onu cmoljavu adele svaki dan. neki dan sam prvi put čuo tu hello jer sam gledao video psa kako je "pjeva"
- zg1911
#421 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
ne mogu je čut. nek je neko oženi ili bar pošteno zadovolji, samo da ne kmeči višedale cooper wrote:
Ona ti je nova generacija onih što prepjevavaju.
- dale cooper
#422 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Udala se, dobila dijete. I nije pomoglo.zg1911 wrote:ne mogu je čut. nek je neko oženi ili bar pošteno zadovolji, samo da ne kmeči višedale cooper wrote:
Ona ti je nova generacija onih što prepjevavaju.
- zg1911
#423 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
onda nema konvencionalnog lijeka. ostaju drogicedale cooper wrote:
Udala se, dobila dijete. I nije pomoglo.![]()
- dale cooper
#424 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Jedino ako za nju ne važi ona od Verve, drugs don't work. 
- Ommadawn
#425 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
@Zagrepčanin: hvala za tipsove muzike iz Hrvatske.
@Dale: Švedi inače lijepo pjevaju, muzika im je nekako u krvi, a ukoliko sretneš Šveda da ne zna engleski ili ga priča skroz loše, znaj da je riječ o nekom mamlazu. Ja kad sam krenuo u njihovu osnovnu školu (7 razred, vratili me godinu da utvrdim jezik) tek sam tad vidio koliko smo mi bili zaostali po pitanju učenja stranog jezika, u mom slučaju engleskog. Morao sam ići ekstra časove da bi ih stigao. Ali zato matematika - u BiH sam imao jedva 3-cu a u Švedskoj najbolji u razredu
Inače, kod nas na poslu radio udara samo debilne komercijalne radiostanice, ovih dana nas ubijaju božićnim limunadama. Međutim ne i na mom odjelu ali ja nisam uspio instalirati stereo (imao sam neki stari receiver) jer prehrambeni zavod nam dozvoljava samo posebne zvučnike, a ko će ove obične sklanjati kad nam dođu u inspekciju. Ja onda stavim slušalice na glavu, namjestim frekvenciju na državni radio i uživam, što i nije loše, jer često moram ići na druge odjele.
Što se tiče Adele - meni je ona sasvim super, kao i Taylor Swift. Bolje su od svih ostalih uglavnom.
@Dale: Švedi inače lijepo pjevaju, muzika im je nekako u krvi, a ukoliko sretneš Šveda da ne zna engleski ili ga priča skroz loše, znaj da je riječ o nekom mamlazu. Ja kad sam krenuo u njihovu osnovnu školu (7 razred, vratili me godinu da utvrdim jezik) tek sam tad vidio koliko smo mi bili zaostali po pitanju učenja stranog jezika, u mom slučaju engleskog. Morao sam ići ekstra časove da bi ih stigao. Ali zato matematika - u BiH sam imao jedva 3-cu a u Švedskoj najbolji u razredu
Inače, kod nas na poslu radio udara samo debilne komercijalne radiostanice, ovih dana nas ubijaju božićnim limunadama. Međutim ne i na mom odjelu ali ja nisam uspio instalirati stereo (imao sam neki stari receiver) jer prehrambeni zavod nam dozvoljava samo posebne zvučnike, a ko će ove obične sklanjati kad nam dođu u inspekciju. Ja onda stavim slušalice na glavu, namjestim frekvenciju na državni radio i uživam, što i nije loše, jer često moram ići na druge odjele.
Što se tiče Adele - meni je ona sasvim super, kao i Taylor Swift. Bolje su od svih ostalih uglavnom.