Džanan Musa

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#401 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

Thorgerson wrote:Kakav mu je ugovor sa Cedevitom.

Jebiga, trebao je iskoristiti onaj zamah koji je imao sa kadetskom repkom. Tesko da ce ponovo imati onakvih svojih 5 minuta. Da, bio bi mac sa 2 ostrice otici u neku jacu ekipu, ali ako si talenat i ako imas ono nesto - uspjet ces.

Ako nisi preodredjen za nesto veliko isto ti, propao u Cedeviti ili Realu. :D Ne govorim za Musu, nego onako opcenito. Kad si u velikoj ekipi, i ako nisi za prvih 5, 10 posudit ce te opet nekoj jacoj ekipi, gdje ces igrati. Ako znas i zazluzujes vratit ce te.

Mislim Musa se jebe sa nekakvim Ukicem i Zdovcom, daj ba. :run:
Da ali i pored toga najkonstantiji je igrac u ABA ligi i po valorizaciji 12-ti je igrac lige a u eurocupu je samo Nichols bolji od njega. Medjutim njegov prosjek u sva tri takmicenja je oko 20-tak minuta sto po meni nije malo ali nije ni previse. Van pameti je da Musa ne pocinje ni jednu utakmicu nego ulazi tamo negdje izmedju 5-7 minuta u prvoj cetvrtini. Kod Zdovca je svaka utakmica ista i ako odgledas 2-3 zaredom znat ces koji je redosljed ulazaka igraca. Samo se treba prisjetiti kakvu je Musa imao tricu prije i pogledati kakvu ima sada. Ponekad bljesne ali to nije to. Sreca pa ce opet ubrzo reprezentacija i Dule ce mu sigurno povratiti poljuljano sampouzdanje.
Diwan

#402 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

Koja je seljačka ekipa ova Cedevita - nikakve hemije među igračima, nikakve igre, sa sve lošijim i lošijim amerima, sa propalitetima tipa Ukić, Markota, sa igrom koja djeluje 'grčevito' i nazor
nema me tamo

#403 Re: Džanan Musa

Post by nema me tamo »

Uh kakvo presjecanje lopte u odlucujucim momentima :shock:

Pa onda i blokada kad se ovaj digao da šuta za poravnanje..
hrasno38

#404 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

Jedna od najzrelijih partija Muse u zadnje vrijeme. Odlicno igrana odbrana, najbolji skakac i vise nego solidnih 15 poena sa katastrofalnom tricom.
Sinapsa

#406 Re: Džanan Musa

Post by Sinapsa »

U ovoj prici oko uzimanja hrvatskog drzavljanstva, o cemu se ovdje tacno radi? Da li je u tekstu naveden pravi razlog ili se radi o necemu drugom? Zna li neko?
Men_of_Numenor

#407 Re: Džanan Musa

Post by Men_of_Numenor »

Evo dali su mu hrvatsko državljanstvo. Samo se nadam da nas neće napustiti...

Edit: Sportsko državljanstvo je dobio.
kakavdanakneiskustvu

#408 Re: Džanan Musa

Post by kakavdanakneiskustvu »

Sinapsa wrote:
U ovoj prici oko uzimanja hrvatskog drzavljanstva, o cemu se ovdje tacno radi? Da li je u tekstu naveden pravi razlog ili se radi o necemu drugom? Zna li neko?
dobio je sportsko drzavljanstvo,da se ne vodi kao stranac
Sinapsa

#409 Re: Džanan Musa

Post by Sinapsa »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Sinapsa wrote:
dobio je sportsko drzavljanstvo,da se ne vodi kao stranac
Dobro, mozda sam pitanje postavio neprecizno. To za sportsko drzavljanstvo sam shvatio, ali ne znam da li postoji mogucnost, da na osnovu tog sportskog drzavljanstva zaigra za Hrvatsku? Da li je to istinska namjera iza uzimanja drzavljanstva? Ne pratim nesto kosarku i ne znam da li je takva opcija uopste moguca. Koliko znam u fudbalu kada zaigras za A-Reprezentaciju ne postoji mogucnost revizije odluke. Jer kojeg djavola uzima drzavljanstvo druge drzave, ukoliko mu je buducnost ionako u NBA-Ligi. A Cedevita svoj problem sa strancima moze rijesiti i sa drugim igracima....nek safataju nekog crnca :D Zasto bas Musu Turcina... :D
Sumnjam da se - sa pricom o kvoti stranaca - radi samo o izgovoru, pa zato pitam.
kakavdanakneiskustvu

#410 Re: Džanan Musa

mislim,a ako grijesim nek me neko ispravi,da je npr. alihodžić imao sportsko drzavljsntvo hrvatske,cista da su tad u ciboni mogli dovesti jois nekog stranca,to za musu i nba,jos je to na daleku stapu
geoxx

#411 Re: Džanan Musa

Post by geoxx »

Uzeo sportsko drzavljanstvo iz istog razloga sto i mnogi igraci u Europi rade isto - kako bi klub mogao dovesti jos kojeg stranca. Takodjer, ako se ne varam pravilo je da na parketu mora biti određen broj domacih igraca sto Zdovc i spominje u gore spomenutom članku.
Stvarno smijesno de neko odmah pomisli na ono drugo pa moras bezazlene stvari objasnjavati nekom.
kakavdanakneiskustvu

#412 Re: Džanan Musa

geoxx wrote:Uzeo sportsko drzavljanstvo iz istog razloga sto i mnogi igraci u Europi rade isto - kako bi klub mogao dovesti jos kojeg stranca. Takodjer, ako se ne varam pravilo je da na parketu mora biti određen broj domacih igraca sto Zdovc i spominje u gore spomenutom članku.
Stvarno smijesno de neko odmah pomisli na ono drugo pa moras bezazlene stvari objasnjavati nekom.

jbg ne prate svi kosarku detaljno
Sinapsa

#413 Re: Džanan Musa

Post by Sinapsa »

hvala vam na odgovorima. Znaci, to je donekle normalna pojava u evropskog kosarci...Sporedna vrata, za zaobilazenje i izdubljivanje FIBA-inih kvota za udio stranaca u klubovima. Ostalo je jos otvoreno, da li on sa tim sportskim hrvatskim drzavljanstvom moze - barem teoretski - igrati sada za hrvatsku reprezentaciju. Zbog toga bi mi bilo draze da im je Dzanan rekao da safataju nekog drugog stranca za svoje potrebe...Dzanan Musa, kao jedan od najperspektivnijih mladih evropskih kosarkasa ima najbolje karte u rukavu, a time i dovoljno integriteta, da u startu odbaci ovakve zahtjeve. Mislim da nam komsije i susjedi ionako previse profitiraju od bosanskog hljeba, od bosanske djece...Sorry, al´djeluje mi sva ova prica jadno. Al´dobro, mozda nemam dovoljno informacija...Sto se mene tice, njegovu odluku moram postovati, tako da ga od danas smatram i onim za sto se opredijelio.
kakavdanakneiskustvu

#414 Re: Džanan Musa

Sinapsa wrote:hvala vam na odgovorima. Znaci, to je donekle normalna pojava u evropskog kosarci...Sporedna vrata, za zaobilazenje i izdubljivanje FIBA-inih kvota za udio stranaca u klubovima. Ostalo je jos otvoreno, da li on sa tim sportskim hrvatskim drzavljanstvom moze - barem teoretski - igrati sada za hrvatsku reprezentaciju. Zbog toga bi mi bilo draze da im je Dzanan rekao da safataju nekog drugog stranca za svoje potrebe...Dzanan Musa, kao jedan od najperspektivnijih mladih evropskih kosarkasa ima najbolje karte u rukavu, a time i dovoljno integriteta, da u startu odbaci ovakve zahtjeve. Mislim da nam komsije i susjedi ionako previse profitiraju od bosanskog hljeba, od bosanske djece...Sorry, al´djeluje mi sva ova prica jadno. Al´dobro, mozda nemam dovoljno informacija...Sto se mene tice, njegovu odluku moram postovati, tako da ga od danas smatram i onim za sto se opredijelio.

mislim da ne može,ako ko zna bolje nek nam svima pojasni
Sinapsa

#415 Re: Džanan Musa

Post by Sinapsa »

Sinapsa wrote:hvala vam na odgovorima. Znaci, to je donekle normalna pojava u evropskog kosarci...Sporedna vrata, za zaobilazenje i izdubljivanje FIBA-inih kvota za udio stranaca u klubovima. Ostalo je jos otvoreno, da li on sa tim sportskim hrvatskim drzavljanstvom moze - barem teoretski - igrati sada za hrvatsku reprezentaciju. Zbog toga bi mi bilo draze da im je Dzanan rekao da safataju nekog drugog stranca za svoje potrebe...Dzanan Musa, kao jedan od najperspektivnijih mladih evropskih kosarkasa ima najbolje karte u rukavu, a time i dovoljno integriteta, da u startu odbaci ovakve zahtjeve. Mislim da nam komsije i susjedi ionako previse profitiraju od bosanskog hljeba, od bosanske djece...Sorry, al´djeluje mi sva ova prica jadno. Al´dobro, mozda nemam dovoljno informacija...Sto se mene tice, njegovu odluku moram postovati, tako da ga od danas smatram i onim za sto se opredijelio.

Slazem se jer zvuci plauzibilno. Moram priznati da mi se ovo uzimanje hrvatskog drzavljanstva, iako je poznata praksa, iz dva razloga ne svidja. Prvi razlog je taj, da je meni licno ono perverzno skandiranje zadarskih navijaca, ako se ne varam, bilo dovoljno rasisticko, da ne bih ni mrtav uzeo to drzavljanstvo.
Drugi razlog je socijalno-psiholoske prirode i u kontekstu je medjunarodnih odnosa na relaciji Hrvatska-Bosna-Srbija, a u kojem Bosna bude uvijek ostecena. Jer oni agresivni antibosanski krugovi u ovom aktu i slicnim drugim, interpretiraju karakternu slabost Bosne i karakternu snagu Hrvatske/Srbije. A kad nemas svoj stav, iz toga (po ljudskoj logici) i nisi posebno vazan, da bi te se trebalo uvaziti.
hrasno38

#416 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

Sto se tice sportskog drzavljasntav Muse mislim da je to odlicna stvar za njega zato asto ce mu otvoriti puno vise minuta za igranje u Cedeviti a samim tim i veci napredak. Dzanan je vec igrao za seniorsku reprezentaciju nase zemlje tako da bi neke egzibicije o eventualnog nastupa za Hrvatsku mu donjele ogromne probleme a ne znam zasto za Dzanana sam siguran da nikada ne bi iznevjerio svoju zemlju. Gledati ovo uzimanje drzavljanstva na neki drugi nacin je potpuno bespotrebno jer trecina BiH ima hrvatske putovnice sa kojima puno bezbriznije mogu da putuju po citavom svijetu i svako ko moze uzeti ako je pametan to ce i uraditi. Pogotovo zato sto se sa tim ne gubi BH drzavljanstvo kao sto je recimo slucaj sa Njemackim.
Ova zadnja recenica ti je vrlo cudna jer ako neko iz prakticnih razloga sebi olaksa zivot a da pri tome se ne odrekne nicega domicijelnog ne vidim zasto tolika gorcina u tvojim rijecima. Tebi sutra da neko ponudi USA drzavljanstvo a da mozes ostaviti BH kao ne bi uzeo/la?????
Sto se tice sportskog drzavljanstva evo malo detaljnije pojasnjenje...

http://www.pravst.unist.hr/dokumenti/zb ... 02_415.pdf
hrasno38

#417 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

Sinapsa wrote:
Slazem se jer zvuci plauzibilno. Moram priznati da mi se ovo uzimanje hrvatskog drzavljanstva, iako je poznata praksa, iz dva razloga ne svidja. Prvi razlog je taj, da je meni licno ono perverzno skandiranje zadarskih navijaca, ako se ne varam, bilo dovoljno rasisticko, da ne bih ni mrtav uzeo to drzavljanstvo.
Drugi razlog je socijalno-psiholoske prirode i u kontekstu je medjunarodnih odnosa na relaciji Hrvatska-Bosna-Srbija, a u kojem Bosna bude uvijek ostecena. Jer oni agresivni antibosanski krugovi u ovom aktu i slicnim drugim, interpretiraju karakternu slabost Bosne i karakternu snagu Hrvatske/Srbije. A kad nemas svoj stav, iz toga (po ljudskoj logici) i nisi posebno vazan, da bi te se trebalo uvaziti.
Da bi u potpunosti shvatio sport moras i biti u njemu. Gdje je jos Musi skandirano osim u Zadru?? Zadar je najspecificnija i najzadrtija publika u Hrvatskoj. Cak i za vrijeme Tita u Zadru i Bibinju su se mogle pronaci Paveliceve slike i njihova zadojenost nacionalizmom sigurno ne predstavlja generalni stav Hrvatske u kojoj Bosnjaci jako lijepo zive i kotiraju. Evo u Dinamu igraju sad trojica pa kad je nko cuo ruznu rijec, miljenici splitske Torcide su bili Senaid Ibricic i Tino Sven Susic kojem je otac Sead, Dzevdo Alihodzic je godinam i godinama igrao u Zagrebu i to u najgorim vremenima kao i Mulaomerovic. Dakle svako ko se hvata za ono sto rade zadarski govnari aposlutno nije u pravu. I ne boj se Musa nece igrati za Hrvatsku i vjerovatno nece jos dugo ni u Hrvatskoj ali ta putovnica ce mu zlata vrijediti.
zlajapravaraja

#418 Re: Džanan Musa

Post by zlajapravaraja »

Ja neki dan htio postaviti članak gdje piše i da je Adin Vrabac još davno uzeo srbijansko državljanstvo.

No to nema veze sa igranjem za reprezentaciju, očigledno.

Ipak se nameće pitanje kako to da Nikad Đedović ne može igrati, iako je uradio sličnu stvar, mada odgovor vjerovatno leži u činjenici da je se izdajnik morao odreći BH pasoša da bi dobio njemački, a ova dvojica nisu to morali raditi da bi dobili srpski odnosno hrvatski.
hrasno38

#419 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

zlajapravaraja wrote:Ja neki dan htio postaviti članak gdje piše i da je Adin Vrabac još davno uzeo srbijansko državljanstvo.

Ipak se nameće pitanje kako to da Nikad Đedović ne može igrati, iako je uradio sličnu stvar, mada odgovor vjerovatno leži u činjenici da je se izdajnik morao odreći BH pasoša da bi dobio njemački, a ova dvojica nisu to morali raditi da bi dobili srpski odnosno hrvatski.
Jednostavno kada uzmes srpsko ili hrvatsko drzavljanstvo ostaje ti i nase jer imamo potpisan ugovor o dvojnom drzavljanstvu. Njemacka ni sa jednom zemljom u svijetu osim precutno sa Turskom nema dvojno drzavljanstvo tako da se Djedovic morao odreci naseg da bi dobio njemacko.
kakavdanakneiskustvu

#420 Re: Džanan Musa

zlajapravaraja wrote:Ja neki dan htio postaviti članak gdje piše i da je Adin Vrabac još davno uzeo srbijansko državljanstvo.

on se prvo odrekao naseg a onda uzeo ne samo to sportsko nego i civilno ili kako se vec zvanicno zove drzavljanstvo
Altsa

#421 Re: Džanan Musa

Post by Altsa »

Inace negdje si pitao da li sada Musa moze zaigrati za Hrvatsku. Moze ako mu KSBiH omoguci/dozvoli da promijeni sportsko drzavljanstvo na njegov zahtijev s obzirom da je igrao za nas. Nadam se da se to nece dogoditi.
insaneinthebrain

#422 Re: Džanan Musa

Post by insaneinthebrain »

zlajapravaraja

#424 Re: Džanan Musa

Post by zlajapravaraja »

"...mladi Bošnjak..." :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#425 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Kao 16. pick u Portlandu?