EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

ultima_palabra

#401 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by ultima_palabra »

Logovan wrote:
Dead Man Walking wrote:E nek sam i to za Hasana procito. :shock:

Visca mi je kao navijaci Zelje izuzetno drag, njega sam se jos u Zelji nagledao, i slobodno mogu reci da od tad uopste nije napredovao. Ima brzinu, solidan sut, doduse neprecizan, centarsut nula, dribling nula, pas nula, znaci sve sto treba jednom krilu, osim brzine, njemu fali.
Konačno komšija koji je realan oko Višće. :thumbup:
Svi smo mi realni oko Višće :D Ne možeš od njega praviti igračinu i da hoćeš... ali ima mjesta u ovom timu, samo zato što smo kritični sa brzinom.
Fudo387

#402 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Fudo387 »

ultima_palabra wrote:
Logovan wrote:
Dead Man Walking wrote:E nek sam i to za Hasana procito. :shock:

Visca mi je kao navijaci Zelje izuzetno drag, njega sam se jos u Zelji nagledao, i slobodno mogu reci da od tad uopste nije napredovao. Ima brzinu, solidan sut, doduse neprecizan, centarsut nula, dribling nula, pas nula, znaci sve sto treba jednom krilu, osim brzine, njemu fali.
Konačno komšija koji je realan oko Višće. :thumbup:
Svi smo mi realni oko Višće :D Ne možeš od njega praviti igračinu i da hoćeš... ali ima mjesta u ovom timu, samo zato što smo kritični sa brzinom.
Kriticni sa brzinom? :lol:
Vracaj Avdiju nazad! :twisted:
Haris033

#403 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Haris033 »

A zašto ne pozvati :run: Amela Tuku?! :D :-D
ganjeta

#404 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by ganjeta »

Višća i sa jednom nogom je korisniji od speed demona, mada mislim da to nije u opšte teško biti. Ja sam svjetsan limita Višće kao što napisa DMW ali i on kao takav nam je potrebniji od Izeta koji je baš pao kurcu za uši. Niko sretniji od mene da se do baraža Izet izbori za svojih prvih 11 i da izabaci malog iz Ćuništa.

Sve do tada Višća će imati prednost a mi i dalje biti limitirani na desnom krilu. Ako ništa drugo, odogovoran je u odbrani i nikad ne zaboravlja svog igrača, isprati do kraja, ponekad će bljesnuti i u napadu kao protiv cionista i to je to od njega.
micko green eyes

#405 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by micko green eyes »

Vizionar 1985 wrote:Moze neko da izbaci rang protivnicki selekcija.
Koje nam mogu doci u Barazu.
Danska = bivsi rang, mjesavina Evertona-Totenhama, trenutni rang Newcastle Utd :)
Norveska = Bournemouth
Slovenija = Udineze/Palermo pljunuti :)
Irska = bivsi West Bromwich/Stoke City, sadasnji WBA/Stoke City i za sva vremena WBA/Stoke City

Posto smo mi bili Bayern Munchen za ove (e i ja ga "precera") onda smo ipak neka Valencia trenutno :mrgreen: :thumbup:
zlajaBHF

#406 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by zlajaBHF »

Svi nasi protivnici su tu negdje kvalitetom, ali ja bi najradije da igramo protiv Norveske ili Irske a razlog je stil igre.

Danci su nikad gori. Znaci bukvalno nikas slabiju repku nisu imali. Mozda su nekad imali slabije igrace, ali kao ekipa su tada bolje funkcionisali. Trenutna njihova igra je dotakla dno, a u prvom sastavu na zadnjoj utakmici su recimo imali 4 igraca iz domace lige. Uz sav respekt prema danskoj ligi, ipk to govori o kvalitetu repke. Medjutim njihov stil igre nam ne odgovara, jer oni zele kontrolisati utakmicu i imati loptu u svom posjedu (To im vecinom polazi za rukom), sto nama nimalo ne odgovara, jer smo mi dobri za loptom, a lose se snalazimo kada je protivnik ima. Danci su u ovim kvalama u prosjeku imali loptu oko 60% vremena, ali ipak nisu stvarali sanse, medjutim bojim se da bi ih stvarali protiv nase nesigurne defanzive kojoj je i Kipar stvarao probleme....Uglavnom, nebi Dance zbog stila igre i straha da bi nas opet nadmudrili.....Ali nisu protivnik kojeg bi se trebali bojati.

Slovence smo dobijali kad god smo se snjima sreli, medjutim bas je to ono cega se bojim. Moglo bi se desiti da ih podcijenimo, a oni su majstori baraza. Samo kad se sjetim kako izbacise Ruse u barazu....

Irci igraju britanski stil fudbala Koji nam lezi.....lezi svim balkanskim ekipama. Protiv njih a i Norvezana bi imali loptu u svom posjedu sto bi nam odgovaralo. Sve u svemu, mislim da bi sa njima najbolje prosli, iako se nikoga od ovih ekipa nebi trbali bojati.
Mobile_Disco

#407 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Mobile_Disco »

Ircima u prvoj tekmi fali par igraca O´shea kapiten u odbrani, i cini mi se Walters
ganjeta

#408 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by ganjeta »

Long im je povrijeđen.

Moje želje: Norveška, Irska, Danska, Slovenija.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#409 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by JoseMujica »

Mobile_Disco wrote:Ircima u prvoj tekmi fali par igraca O´shea kapiten u odbrani, i cini mi se Walters
Walters igra u sredini, al mu je uloga ista MESAR :lol:
ILVIIR

#410 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by ILVIIR »

micko green eyes wrote:
Vizionar 1985 wrote:Moze neko da izbaci rang protivnicki selekcija.
Koje nam mogu doci u Barazu.
Danska = bivsi rang, mjesavina Evertona-Totenhama, trenutni rang Newcastle Utd :)
Norveska = Bournemouth
Slovenija = Udineze/Palermo pljunuti :)
Irska = bivsi West Bromwich/Stoke City, sadasnji WBA/Stoke City i za sva vremena WBA/Stoke City

Posto smo mi bili Bayern Munchen za ove (e i ja ga "precera") onda smo ipak neka Valencia trenutno :mrgreen: :thumbup:
zar nije coj'k mislio na rang uefine rang liste :D
ILVIIR

#411 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by ILVIIR »

zlajaBHF wrote:Svi nasi protivnici su tu negdje kvalitetom, ali ja bi najradije da igramo protiv Norveske ili Irske a razlog je stil igre.

Danci su nikad gori. Znaci bukvalno nikas slabiju repku nisu imali. Mozda su nekad imali slabije igrace, ali kao ekipa su tada bolje funkcionisali. Trenutna njihova igra je dotakla dno, a u prvom sastavu na zadnjoj utakmici su recimo imali 4 igraca iz domace lige. Uz sav respekt prema danskoj ligi, ipk to govori o kvalitetu repke. Medjutim njihov stil igre nam ne odgovara, jer oni zele kontrolisati utakmicu i imati loptu u svom posjedu (To im vecinom polazi za rukom), sto nama nimalo ne odgovara, jer smo mi dobri za loptom, a lose se snalazimo kada je protivnik ima. Danci su u ovim kvalama u prosjeku imali loptu oko 60% vremena, ali ipak nisu stvarali sanse, medjutim bojim se da bi ih stvarali protiv nase nesigurne defanzive kojoj je i Kipar stvarao probleme....Uglavnom, nebi Dance zbog stila igre i straha da bi nas opet nadmudrili.....Ali nisu protivnik kojeg bi se trebali bojati.

Slovence smo dobijali kad god smo se snjima sreli, medjutim bas je to ono cega se bojim. Moglo bi se desiti da ih podcijenimo, a oni su majstori baraza. Samo kad se sjetim kako izbacise Ruse u barazu....

Irci igraju britanski stil fudbala Koji nam lezi.....lezi svim balkanskim ekipama. Protiv njih a i Norvezana bi imali loptu u svom posjedu sto bi nam odgovaralo. Sve u svemu, mislim da bi sa njima najbolje prosli, iako se nikoga od ovih ekipa nebi trbali bojati.
pa sta sad, dal' da se bojimo ili ne? :D
Laertes

#412 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Laertes »

Ljudi, ja se bojim!

Image
Mobile_Disco

#413 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Mobile_Disco »

JoseMujica wrote:
Mobile_Disco wrote:Ircima u prvoj tekmi fali par igraca O´shea kapiten u odbrani, i cini mi se Walters
Walters igra u sredini, al mu je uloga ista MESAR :lol:
Zar nije Walters onaj iz Stouka? :?
JoseMujica

#414 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by JoseMujica »

jeste, al ti on sve može igrati dmc, mc fc
zlajaBHF

#415 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by zlajaBHF »

ILVIIR wrote:
zlajaBHF wrote:Svi nasi protivnici su tu negdje kvalitetom, ali ja bi najradije da igramo protiv Norveske ili Irske a razlog je stil igre.

pa sta sad, dal' da se bojimo ili ne? :D
:lol:

Nije da me strah, ali me prpa

Ma favoriti smo protiv svih njih, ali sa respektom uci u te meceve, ma ko da bude. Samo sami sebe mozemo izbaciti
Thorgerson

#416 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Thorgerson »

Bojim se da se ne bi trebali bojati da se bojimo.
Point.

#417 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Point. »

Bojim se da ste u pravu. Nemamo se sta bojati, jer niko se nas ne boji.
JoseMujica

#418 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by JoseMujica »

pošto nas se niko ne boji mi se moramo bojati sami sebe
Mirza007

#419 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Mirza007 »

@Luckylaka, Alphone Kauders, Laertes, A1fa, Ultima_Palabra, Ganjeta
Sto se tice Visce, mislim da imamo neki zajednicki nazivnik: Nije veliki igrac ali je za reprezentaciju odigrao pristojno u ovim kvalifikacijama I uz sve nedostatke znacajno doprinijeo plasmanu u baraz.
Da ima mana ima ali porediti njega sa Salihamidzicem samo da se pokaze da nije tako dobar igrac je bespotrebno jer se radi od razlicitim klasama igraca. I ovi sto ga kude ne nude znacajno bolja I dokazana rjesenja (u vecini slucajeva se navodi Hajrovic).
Prema tome, u nedostatku boljeg, za baraz ja ne vidim drugoga rjesenja na desnom krilu osim Visce.
Sto se pak Mujdze tice, mozda bi se rotacijama mogla napraviti neko kvalitetnije rjesenje (Besic na beka, Cocalic na DM u paru sa Vrancicem, Pjanicem, Medom ili Grahovcem a Pjanic ili Medo na ofanzivnog veznog) ali je za ovaj eksperiment mozda prekasno. Ovako, barem meni, ostaje Mujdza na toj poziciji.
Ako prodjemo na Euro, ima dosta vremena da se to jos sve poslozi.
Malo su mi prejeftine kvalifikacije da nam je reprezentacija sastavljena od osrednjih igraca koji uglavnom sjede na klupi ili tribinama.
Cinjenicno stanje pokazuje nesto drugo. Od top kadra (14-15 igraca) ove sezone vecina je standardna u svojim klubovima osim kad su povrijedjeni (najveci broj njih u ligama petice). Osim Kolasinca, Besica i Mede, gotovo svi ostali ove sezone igraju isto ili vise nego ranije.
A1fa

#420 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by A1fa »

Ja nesto kontam,ovo bi mogli bit parovi baraza, valjda ce bit ponuda da odigram :D

Jednu balkansku i jednu skandinavsku ekipu ce htjet eliminisat

Bosnia and Herzegovina-Slovenia
Sweden-Danmark
Ukraine-Ireland
Hungary-Norway
JoseMujica

#421 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by JoseMujica »

A1fa wrote:Ja nesto kontam,ovo bi mogli bit parovi baraza, valjda ce bit ponuda da odigram :D

Jednu balkansku i jednu skandinavsku ekipu ce htjet eliminisat

Bosnia and Herzegovina-Slovenia
Sweden-Danmark
Ukraine-Ireland
Hungary-Norway
zašto onda ne Ukrajina-Norveška i Irska-mađarska :?

Ukrajina -irska bi bio derbi baraža
Idemedosumom

#422 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Idemedosumom »

Imam osjećaj da će Irskoj dat Mađarsku. :)
pirmin

#423 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by pirmin »

Ni rahmetli Tihic nije ovoliko cesto koristio glagol "bojati se" . A taj mu je bio najfrekventniji u rijecniku. :D

Nego yebo ti rang-listu koja Madjarsku stavlja u grupu "jacih". :-)
JoseMujica

#424 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by JoseMujica »

Idemedosumom wrote:Pojo govno ko nam Lulića dirne :D

sve se mi žalimo na Lulića i fakat kad gledaš ko da se čoek s loptom nije sastavio a vid ovo:
Senad Lulić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, najbolji je asistent kvalifikacija, zajedno sa Slovakom Vladimirom Weissom i Poljakom Arkadiuszom Milikom - sva trojica su upisala po šest asistencija.
Mirza007

#425 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Mirza007 »

JoseMujica wrote:
Idemedosumom wrote:Pojo govno ko nam Lulića dirne :D

sve se mi žalimo na Lulića i fakat kad gledaš ko da se čoek s loptom nije sastavio a vid ovo:
Senad Lulić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, najbolji je asistent kvalifikacija, zajedno sa Slovakom Vladimirom Weissom i Poljakom Arkadiuszom Milikom - sva trojica su upisala po šest asistencija.
Pa nije bas svi da se zalimo.
Standardni na tapetu su Mujdza, Vranjes i Visca.
Tu i tamo neka zabludjela ovcica zakaci Lulica i Pjanica.
Locked