Masturbirate li? Ali iskreno!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Euridika
Globalna šefica

#401 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by Euridika »

_BataZiv_0809 wrote:A de mi recite kakvo vam masturbiranje utice na seksualni zivot?
Pa za žene i nema nekog pretjeranog utjecaja... (a znao si to... :evil:).
Stvar je u tome da se masturbiranjem stimulira samo genitalno područje, pa osjećaj može biti intenzivniji, ali je i kratkoročniji. Prilikom seksualnog odnosa, stimulira se cijelo tijelo, plus emotivna stimulacija (naročito ako je u pitanju Ljubav :-D), što rezultira potpunijim ugođajem. Tako da je masturbiranje samo dopuna redovnom seksualnom životu, ne remeti ga... :thumbup:. Naravno, za one koji imaju seksualni život... :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#402 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by _BataZiv_0809 »

Euridika wrote: Pa za žene i nema nekog pretjeranog utjecaja... (a znao si to... :evil:).
Stvar je u tome da se masturbiranjem stimulira samo genitalno područje, pa osjećaj može biti intenzivniji, ali je i kratkoročniji. Prilikom seksualnog odnosa, stimulira se cijelo tijelo, plus emotivna stimulacija (naročito ako je u pitanju Ljubav :-D), što rezultira potpunijim ugođajem. Tako da je masturbiranje samo dopuna redovnom seksualnom životu, ne remeti ga... :thumbup:. Naravno, za one koji imaju seksualni život... :oops:
Hehehe, pa dobro cinjenica je da na muskarce vise utice ako svojerucno ispucavaju streljivo :lol:

Sta znam, kod mene nema nekog pravila. Npr. znam se cesto suzdrzavati od samostalnog uzivanja da bi nadolazeci sex bio jaci i intenzivniji. :thumbup: A znalo se desiti da se cekanje oduzi, pa da vrlo brzo okinem :lol:

S druge strane, pocesto je i sex i zainteresovanost za isti znao biti nezadovoljavajuci, ako u danima koji su prethodili nije bilo igranja sa samim sobom :oops:

Bice da nema izrazitog pravila :run:

Za sve ostalo tu je Bili Ajdol. Frajer snimio pjesmu o masturbaciji u vrijeme najvece slave (tj. u vrijeme kad je lakse mogao kresnuti ribu koju pozeli, nego odnijeti hlace na hemijsko :evil: )

Euridika
Globalna šefica

#403 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by Euridika »

_BataZiv_0809 wrote:
Euridika wrote: Pa za žene i nema nekog pretjeranog utjecaja... (a znao si to... :evil:).
Hehehe, pa dobro cinjenica je da na muskarce vise utice ako svojerucno ispucavaju streljivo :lol:

Sta znam, kod mene nema nekog pravila. Npr. znam se cesto suzdrzavati od samostalnog uzivanja da bi nadolazeci sex bio jaci i intenzivniji. :thumbup: A znalo se desiti da se cekanje oduzi, pa da vrlo brzo okinem :lol:

S druge strane, pocesto je i sex i zainteresovanost za isti znao biti nezadovoljavajuci, ako u danima koji su prethodili nije bilo igranja sa samim sobom :oops:

Bice da nema izrazitog pravila :run:

Za sve ostalo tu je Bili Ajdol. Frajer snimio pjesmu o masturbaciji u vrijeme najvece slave (tj. u vrijeme kad je lakse mogao kresnuti ribu koju pozeli, nego odnijeti hlace na hemijsko :evil: )

:thumbup:
To je to.
Ramzess Veliki

#404 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by Ramzess Veliki »

Pa ... svaki put masturbiram iskreno. Ne kontam kako bih mogao drugačije. :roll:
Euridika
Globalna šefica

#405 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:Pa ... svaki put masturbiram iskreno. Ne kontam kako bih mogao drugačije. :roll:
Čuj kako? Glumiš orgazam... Šta je tu čudno? :oops:
:D
Vjerovao ili ne, tu sam glupost pročitala na netu prije par godina, neko američko istraživanje pokazalo da 20-30 % muških glumi orgazme tokom seksualnih odnosa... :shock:... Wtf? Kako? Nešto u stilu Houdinija...? :-)
:lol:
decko_sa_kovaca

#406 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by decko_sa_kovaca »

Kako ce muskarac glumit orgazam :?
pukepuke

#407 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by pukepuke »

Euridika wrote:
nightvision wrote:
pukepuke wrote:Odgovorila sam ja već ranije na ta pitanja...
Mislila sam sad samo na ovo koliko puta, pa vidim dečko je uputio pitanje samo muškarcima, neću se petljati :)
a to tebe treba licno i personalno adresirati? :lol: Dobro...ti...koliko puta...stop...svrsiti...stop...zaredom...stop... :lol:
Ja mislim da je diskutabilno racunati to kao koliko puta zaredom, ako imam vremena i danas to moze biti vise puta na dan. Prije bi to bilo koliko puta za sto manje vremena. :izet:
@pukepuke

Ne popuštaj pritiscima! :D Vidi ih što su navalili... :lol: ... još da vam nacrtamo kako to izgleda... :-)
Hahahahaha, ova tema postaje sve zanimljivija. Nije problem da odgovorim na pitanje, 3 puta zaredom što ja znam ali kad krenu višestruki, e tu nema brojanja, tako da je moj odgovor nepotpun :) I višestruki samo s partnerom, ovo 3 puta je samostalno, jer, kao što reče Euridika, s partnerom je stimulacija, kako da se izrazim, sveobuhvatnija :D
nightvision

#408 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by nightvision »

decko_sa_kovaca wrote:Kako ce muskarac glumit orgazam :?
trzne nogama dva-tri puta i prevrne se na stranu. :lol:
Euridika
Globalna šefica

#409 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by Euridika »

nightvision wrote:
decko_sa_kovaca wrote:Kako ce muskarac glumit orgazam :?
trzne nogama dva-tri puta i prevrne se na stranu. :lol:
Pa nije ga valjda srčani strefio? :lol:
Euridika
Globalna šefica

#411 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by Euridika »

pukepuke wrote:Hahahahaha, ova tema postaje sve zanimljivija. Nije problem da odgovorim na pitanje, 3 puta zaredom što ja znam ali kad krenu višestruki, e tu nema brojanja, tako da je moj odgovor nepotpun :) I višestruki samo s partnerom, ovo 3 puta je samostalno, jer, kao što reče Euridika, s partnerom je stimulacija, kako da se izrazim, sveobuhvatnija :D
Višestruki... 8-)
pukepuke

#412 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by pukepuke »

Euridika wrote:
pukepuke wrote:Hahahahaha, ova tema postaje sve zanimljivija. Nije problem da odgovorim na pitanje, 3 puta zaredom što ja znam ali kad krenu višestruki, e tu nema brojanja, tako da je moj odgovor nepotpun :) I višestruki samo s partnerom, ovo 3 puta je samostalno, jer, kao što reče Euridika, s partnerom je stimulacija, kako da se izrazim, sveobuhvatnija :D
Višestruki... 8-)
Ne znam kako ali dogode se :D
spreca

#413 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by spreca »

Euridika wrote:
Višestruki... 8-)
aha...da ti je :lol:
Euridika
Globalna šefica

#414 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by Euridika »

pukepuke wrote:
Euridika wrote:
Višestruki... 8-)
Znaš, znaš... 8-) A znam i ja... :D
Euridika
Globalna šefica

#415 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by Euridika »

spreca wrote:
Euridika wrote:
Višestruki... 8-)
aha...da ti je :lol:
Jes' to ljubomoran? :D
spreca

#416 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by spreca »

Euridika wrote: Jes' to ljubomoran? :D
ma jok ba.....a ti? :P
supercali

#417 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by supercali »

pukepuke wrote:
Euridika wrote:
Višestruki... 8-)
Ne znam kako al ste kandidati sa kafu
Obe
Euridika
Globalna šefica

#418 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by Euridika »

spreca wrote:
Nisam... bez povoda. :P
Euridika
Globalna šefica

#419 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by Euridika »

supercali wrote:
pukepuke wrote:
Euridika wrote:Višestruki... 8-)
Obe
Threesome? :D
spreca

#420 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by spreca »

Euridika wrote:
spreca wrote:
Nisam... bez povoda. :P
ma meni je drago kao da sam ja bio ucesnik :oops: :lol:
supercali

#421 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by supercali »

Prvo jedna po jedna da vam upoznam dusu :)
pukepuke

#422 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by pukepuke »

Euridika wrote:
supercali wrote:
Euridika wrote:Višestruki... 8-)
Obe
Threesome? :D
:D Meni davna želja. Dogovorit ćemo se :D
supercali

#423 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by supercali »

A koja kombinacija ti je zelja zzm ili zmm?
Euridika
Globalna šefica

#424 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by Euridika »

spreca wrote:ma meni je drago kao da sam ja bio ucesnik :oops: :lol:
Euridika
Globalna šefica

#425 Re: Masturbirate li? Ali iskreno!

Post by Euridika »

pukepuke wrote:
Euridika wrote:Threesome? :D