Kutak za anti - VW trenutak

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#401 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

Image
u 2x,haman 3x jeftinijem autu :mrgreen: :lol:
condy

#402 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

lavic wrote: To na sta tebi lici nije relevantno, i u krajnjem kako bi po tebi trebala izgledati automatska klima, da cita misli vozaca?????
Jako je relevantno našta liči,
Automatska klima dostojna BMW-a F30 bi trebala biti prije svega digitalna sa puno više opcija, a ne klasična kakva se ugrađivala u vozila od prije deset i više godina. Možeš je podešavati na 18-20-22-24-26 C, znači samo pet temperaturnih nivoa. Automatska klima koju ja imam u vozilu iz 2007. godine, može da podešava temperaturni nivo u rasponu za svakih 0,5 C. Prema tome, de bolan slika govori sve.
Bakir1

#403 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Bakir1 »

zasto svi bmw modeli i svi mercedes modeli nalikuju jedni drugima, posebno unutra, kao jaje jajetu, ne oni sa pocetka ponude, nego od sredine ka gore, da li je to mana ili?
posebno pitanje sto je to tako generacijama vec?
condy

#404 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

Da nam postaviš par slika, da vidimo šta si tačno zapazio :)
lavic

#405 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by lavic »

condy wrote:
konektovan wrote:Ovo ti je po BiH standardu, poluautomatska. :mrgreen:
Stvarno su inovativni :-)
Ja sam ovakvu klimu imao u autu iz 2003. godine, osim tipke auto. Sve isto, a ovaj BMW je novo auto iz 2015 godine. Mene bi bila sramota ugraditi takvu klimu u auto s obzirom koliko košta.
Ti mora da si se vratio iz buducnosti, steta sto "Svabe" ne prate ovaj forum, mozda bi ti u ponedeljak vec raspolagao budzetom od nekoliko milona eura za razvoj i dizajn. :-D
Bakir1

#406 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Bakir1 »

@condy
sto se to u koncernu svako malo zamjeni nekom inovacijom?
lavic

#407 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by lavic »

amar1994 wrote:Image
u 2x,haman 3x jeftinijem autu :mrgreen: :lol:
Meni je ovo za android generaciju, da se njima svidi.
I ne bih nikad rekao de je ovo opel, prije KIA ili Hundai.....
condy

#408 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

Bakir1 wrote:@condy
sto se to u koncernu svako malo zamjeni nekom inovacijom?
Pa pogledaj digitalnu klimu ili centralni displej kod novog audija a4 b9.
lavic

#409 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by lavic »

condy wrote:
lavic wrote: To na sta tebi lici nije relevantno, i u krajnjem kako bi po tebi trebala izgledati automatska klima, da cita misli vozaca?????
Automatska klima dostojna BMW-a F30 bi trebala biti prije svega digitalna sa puno više opcija, a ne klasična kakva se ugrađivala u vozila od prije deset i više godina. Možeš je podešavati na 18-20-22-24-26 C, znači samo pet temperaturnih nivoa. Automatska klima koju ja imam u vozilu iz 2007. godine, može da podešava temperaturni nivo u rasponu za svakih 0,5 C. Prema tome, de bolan slika govori sve.
Da nesto procitas i znas o grijanju i ventilaciji to sto ti navodis kao prednost pri podesavanju temperature znao bi da ti to ne mozes osjetit.
condy

#410 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

lavic wrote:
condy wrote:
Da nesto procitas i znas o grijanju i ventilaciji to sto ti navodis kao prednost pri podesavanju temperature znao bi da ti to ne mozes osjetit.
Da si ti imao priliku kad koristiti takvu klimu, itekako bi osjetio :thumbup:

btw. kod mene ima za jačinu strujanja zraka na klimi kroz ventilaciju oko dvanaest nivoa. Koliko ima kod ovog BMW ?
condy

#411 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

Izbrojao sam 7 ima kod BMW. Eto, nek ti bude, i nije to nešto toliko bitno ostalo jeste.
lavic

#412 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by lavic »

condy wrote:
Da nesto procitas i znas o grijanju i ventilaciji to sto ti navodis kao prednost pri podesavanju temperature znao bi da ti to ne mozes osjetit.[/quote]

Da si ti imao priliku kad koristiti takvu klimu, itekako bi osjetio :thumbup:

btw. kod mene ima za jačinu strujanja zraka na klimi kroz ventilaciju oko dvanaest nivoa. Koliko ima kod ovog BMW ?[/quote]

Samo tebi za info da se ustarom E60 klima pored podesavanja na njoj samoj, mozes uci preko I-drive u postavke klime i jos mozes podesiti jedan od tri nivoa rada koja su unaprijed odredjena.
Osim toga mozes pogledati ineke testove rada klima uredjaja pa vidjeti da su bmw klime vrhunski podesene za grijanje ili hladjenje.
IcedFlame

#413 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by IcedFlame »

20 godina prije izlaska prvog F30 modela... :D

Image
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#414 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mali_milojica »

emko1234 wrote:
Što se tiče hyundai, ti si dobro poludio. VW ima preko 50 modela trenutno (vw nije sam volkswagen). hyundai ima 7. Mislim da za nastavkom priče nema potrebe.
Nije ni Hyundai sam,ali dobro. VW grupa ima 50 modela i proda oko 10 miliona auta. Hyundai ima 15 modela i proda 7.5 miliona.
Znam sad ces uvesti neku novu varijablu,cijena,pad vrijednosti,motori,plastika,qrac palac
ime123

#415 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by ime123 »

mg wrote: lično sam prestao vozit VW prije deset godina, kad sam prodao g4. Počelo mi je smetat što su unificirali proizvodnju do te mjere, da bukvalno imaju tri modela, jer su platforme, motori, mjenjači, elektronika u 90% slučajeva isti. Famozni Piech i platforme.

Pa ti onda na isto dodje kad kupiš Golf, Leon, Audi 3, Audi TT, Octaviu i šta znam još.

Audi se od Škode razlikuje samo po debljini tepiha! (Ne shvatati doslovno kako piše)

Kad predješ u BMW, shvatit ćeš. Sve je puno bolje.

I još nešto, nećeš ko u Audiju imat isti motor ko dostavna škoda pored tebe! I 80% ostalih izmjenjivih sklopova!
Svako par stranica se pojavi inzinjer poput tebe. Auto industrija place za takvim vizionarima, sta radite ovdje na forumu.Stalno platforme spominjete. A naravno zaboravite spomenuti, da Audi dijeli platformu sa Porscheom, Bentleyem, da su Audijevi motori u Porscheu i Lamborghiniu, al Skodu ne zaboravite.
mg

#416 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mg »

Otkad je za efikasnost klime bitan broj podešavanja?

Sama teza je naopaka.

Meni se novi Opeli ne sviđaju zbog broja dugmadi.

Što manje to bolje, a to je i BMW filozofija. Užitak u vožnji, a ne podešavanje po pola stepena C u kabini. Pa ne uzgajaš mikrobe, ili ležeš piliće pa da ti je bitno!
citroen xm

#417 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by citroen xm »

emko1234 wrote:
Druže, seat u kontinuitetu zadnjih 10-12 godina ima uvijek u ponudi isti broj modela. Ibiza, Leon, Altea, Toledo i dobili su Exea u zadnjih par godina. S druge strane grande alfa romeo muku muči 3 modela u zadnjih 10 godina. 159, mito, gulijeta. S tim što se nastavak 159ke čekao punih 5 godina. Ja mislim da to dovoljno govori ko je od ta dva proizvođača smeće. Samo za razliku od alfe koja je uvijek pucala previsoko u želji da priđe premium segmentu, seat je uvijek isto bio pozicioniran.

Što se tiče hyundai, ti si dobro poludio. VW ima preko 50 modela trenutno (vw nije sam volkswagen). hyundai ima 7. Mislim da za nastavkom priče nema potrebe.

Da, samo je Seat i dalje ništa uz sve VW pare, a Alfa je i dalje ikona za kojom svi polude kada izađe novi model pa makar bio jedan u 20 godina.

Ja sam upoređivao samo VW sa Hyundaiem. To o čemu ti pričaš nije VW već VAG, ako tako gledaš onda na broj modela Hyundai-a dodaj i sve KIA modele jer je Hyundai vlasnik KIA-e i dijele masu komponenti, plus dodaj ovaj Genesis koji je pokušaj pravljenja njihovog premijum brenda(koliko god ovo sada smiješno zvučalo). I svi su oni na tržištu USA, dok čitav VAG nije tamo. Koliko ja znam na njihovom tržištu nema Škode i Seat-a.

Ako realno gledamo razlika u broju modela tih kompanija i nije tako ogromna dok razlika u prodaji jeste. Realno i KIA i Hyundai imaju po predstavnika u svakoj klasi automobila.
madner

#418 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by madner »

Novi Opel touch je meni glup. Premalo dugmadi, previse dirkanja i povlacenja potrebno.

Ako predjem za dvije godine na Bavarce ili Svabe, bice zbog toga.
ibizza

#419 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by ibizza »

bach wrote:Radio sam pet godina u blizini ASA servisa na Alipašinu. Svaki dan sam pored te firme prolazio i o nekoliko puta i mogu reći da je bilo vrlo živo. Svakodnevno su na šlepovima dovlačili nevjerovatan broj novijih Audija A6, Passata, škoda Oktavija, Golfova, novijih Fabija...Nisam doduše vidio niti jednom Polo da ga je dovukao šlep ali možda je do mene...

Dok se vozim cestama naše lijepe BiH, nije mi teško vidjeti koji to automobili najćešće stoje pored puta s a podignutom haubom i vlasnikom koji čupa kose zbog belaja koji gaje zadesio. Najviše auta koja su iz nekog razloga stala je iz Vw grupacije. Ako šlep služba tegli neko auto koje je ispustilo dušu, to je u najvećem broju neka Škoda, neki audi noviji ili golf...

Pretprošle sam godine bio svjedok scene kada je sredovječnom gospodinu stao audi kod BBI-a, u krajnoj lijevoj traci u Radićevoj. Zamislite sada očajnog čovjeka, čovjeka koji bi sata samog sebe pojeo od muke i koji bi uradio nešto a ne može ništa da uradi...Tako je izgledao ovaj očajni vlasnik novog audija A6 dok je uzalud pokušavao upaliti svoju limenu kantu koju je plati bruku para.

Gledam neki dan, kao pješak, pored mene prolazi Audi a4, čini mi se posljednje serije, i jedna neobična slika. Vozač jednom rukom vozi a drugom drži otvorena vrata u vožnji. Bilo mi to smiješno, ali mi znalci kažu da je na uadiju vjerovatno crkla elektronika te čovjek ne može spustiti prozor niti upaliti klimu.

Davno je prošlo vrijeme Bube, Golfa dvojke i Audija 80. Škode neći ni da špominjem. Fabije iz 2008. danas su u fazi raspada. Rođak je te 2008. kupio Fabiju koja se nakon 3 godine ne baš tako intenzivne vožnje - raspala. Zamislite da u autu vozite 100 lonaca koji se sudaraju, škripe...Tako je u ovoj fabiji škripalo i cvililo sve što može da cvili, krcka i lupka. Zatim naivni role uzme još jednu koja je isto tako nakon tri četiri godine počela pokazivati znakove raspada...Danas se rođak voza u novijoj Opel Astri. VW koncern više nikada...

I onda se VV -u desi ovo.

http://autoklub.jutarnji.hr/produbljuje ... -/1423307/

ne treba mnogo pameti da se zaključi i skonta da VW već godinama prodaje iste automobile, iste motore, da "šminka" stare modele i predstavlja ih kao nove...VW je tako postao dosadan, nekreativan, copy - paste koncern koji kopira samog sebe. Njihovi su auto dosadnog dizajna, lošeg kvaliteta i skupi su za ono što nude...Godinama VW nije ponudio ništa vrijedno spomena. Volio bih da me neko demantuje u ovome...

Zašto je VW skrenuo sa staze kreativnosti i kvaliteta i završio pred zidom? Bolje reći pred bankrotom zbog svoje ljenosti...
Nije tacno, Renaulta najvise ima.
530i

#420 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by 530i »

IcedFlame wrote:20 godina prije izlaska prvog F30 modela... :D

Image

tzv. digitalna klima :D
golfiista

#421 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by golfiista »

joj oko čega se vi raspravljate, klima ovo ili ono, pa uvijek je bilo koliko para toliko muzike. Svojevremeno sam imao audija a4-B8, led svjetla, bixenoni, kurci palci, a nije imao osvijetljen pretinac ispred suvozača, kao ni isofix ( dva eksera desetke zavarene na kaorseriju) fuj sve su to ista govna. Pogotovu Audi i VW. A tek kada vidiš mercedesa truho do pola vrata,,, pa rokno bi se.
madner

#422 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by madner »

Ne kontam tu kritiku za Audija, to nije do Audija nego do osobe koja nije izabrala tu opciju.
supercali

#423 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

emko1234 wrote:
I milojice, glupa ti je logika druže. Hyundai i Honda il koga si već naveo, prodaju više auta od VW-a. Ali su to marke koje imaju 10 puta manje modela, i 10 puta se sporije razvijaju. Samim tim su 10 puta manja prijetnja od VWa koji je veći, jači, ima više para i ima 7-8 marki koje može plasirat na jedno takvo tržište.
Kad je Apple pustio prvi Iphone 2007, misliš da je Nokia mislila da su oni prijetnja? 10 godina kasnije, nokie nema, Apple prvi na svijetu.
Nije sve košto se čini i košto izgleda na prvu, vjeruj mi.
covjek sam sebe pobi u argumentima u par recenica
bravo emko logika ti je jaca strana
zamjeni apple za hyundai a nokiu za vw

hyundai se sporije razvija od vw-a?

reci mi model hyundaia iz 98 i gdje je bio u odnosu na konkurenciju i reci mi model iz 2015-e i gdje je konkurencija
mozes uzeti i modele iz vw-a paa uporedi
supercali

#424 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

emko1234 wrote: Znaš koliko je novih modela u pripremi u iduće dvije godine, počevši od današnjeg datuma? Od nove osmice, tiguana, tuarega, do q1, q5, nove panamere, cayenna, do nasljednika veyrona, do novog passata cc itd itd.
jeli najavljen i VW Čaddy
jefferson

#425 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by jefferson »

supercali wrote:
emko1234 wrote:
I milojice, glupa ti je logika druže. Hyundai i Honda il koga si već naveo, prodaju više auta od VW-a. Ali su to marke koje imaju 10 puta manje modela, i 10 puta se sporije razvijaju. Samim tim su 10 puta manja prijetnja od VWa koji je veći, jači, ima više para i ima 7-8 marki koje može plasirat na jedno takvo tržište.
Kad je Apple pustio prvi Iphone 2007, misliš da je Nokia mislila da su oni prijetnja? 10 godina kasnije, nokie nema, Apple prvi na svijetu.
Nije sve košto se čini i košto izgleda na prvu, vjeruj mi.
covjek sam sebe pobi u argumentima u par recenica
bravo emko logika ti je jaca strana
zamjeni apple za hyundai a nokiu za vw

hyundai se sporije razvija od vw-a?

reci mi model hyundaia iz 98 i gdje je bio u odnosu na konkurenciju i reci mi model iz 2015-e i gdje je konkurencija
mozes uzeti i modele iz vw-a paa uporedi
Prodaju vise auta ali imaju manje modela i sporije se razvijaju? :? :? :?
Covjek se izbezumio fakat.
Hajde sto su sebe sjebali, ali ovim su vrlo vjerovatno sahranili dizel auta u SAD, ne samo za sebe nego i za ostale proizvodjace.
Post Reply