Drago mi je ako ti mogu pomoci da napokon sredis zivot negdje dalekokolegione wrote:Koji sti ti fasistanevjerovatno kontam na osnovu tvog komentara mogu dobiti azil u zapadne zemlje hahahahah
Oh, kako mrzim Sarajevo
- relativno84
#401 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
- Gojeni H
#402 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Pitao Srebrenicane i to neposredno nakon izlaska iz Srebrenice. Pitao djecu takodje, djeca ne znaju lagati. Nije bilo zlocina od strane Nasera Orica. Jest' se islo u napade da bi se uzelo nesto brasna, ulja i soli.kolegione wrote: O Naserovim zlocinima pitaj Srebrenicane, Alija je i za mene los lider , Ahmetovic je pedofil, i nemam povjerenja u pravni sistem Bosne i Hercegovine.(SA PUNIM PRAVOM)
Na kraju slazemo se da je ovo mahalski ters, ali zasto se digla frka? jer se se SDA-ovski govnari bore za stolice i kreiraju paranoidne i retardirane sljedbenike. Kakvi su i uvijek bili.
Intelektualac govori o nekakvom klanju trudnica.
Dakle, nema Hadzar divizijA, veza izmedju Franceticeve Legije i danasnjeg Sarajeva nije uspostavljena, Aliju ce kao lidera ocijeniti historija a boljeg nismo imali, ... znaci tekst nema nikakve veze s vezom, ali eto tebi ne godi SDA, pa kontas da je ovakvim tekstom napadnuta SDA a ne herojska borba naroda za opstanak?
Izvini, iskljucujem se iz rasprave s tobom, jer ocigledno nisam dovoljno inteligentan da nadjem ovakve poveznice.
-
sumirprimus
#403 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
ma bezveze baljezga.najiskrenije.
stoj najgore stvari koje se naseru mogu spocitavat niko nikad ne spocitav.to se i ne spominje jer od tog nema koristi u dnevnopoliticke svrhe.
stoj najgore stvari koje se naseru mogu spocitavat niko nikad ne spocitav.to se i ne spominje jer od tog nema koristi u dnevnopoliticke svrhe.
- Hugo Chavez
#404 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
It_is_a_Leclerc wrote:Tekst je klasično pretjerivanje. Boga pitaj iz kojih je razloga ovaj čovjek bio ovako ogorčen da je napisao ovakvo nešto.
No, meni je zanimljivo kako pojedinci ovdje ustrajavaju na tome da je Sarajevo "grad različitosti", a ne mogu istrpjeti ni slova kritike, pa makar i neosnovane, na njegov račun.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#405 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Vjerovatno je mislio na crnu legiju....Gojeni H wrote:Pitao Srebrenicane i to neposredno nakon izlaska iz Srebrenice. Pitao djecu takodje, djeca ne znaju lagati. Nije bilo zlocina od strane Nasera Orica. Jest' se islo u napade da bi se uzelo nesto brasna, ulja i soli.kolegione wrote: O Naserovim zlocinima pitaj Srebrenicane, Alija je i za mene los lider , Ahmetovic je pedofil, i nemam povjerenja u pravni sistem Bosne i Hercegovine.(SA PUNIM PRAVOM)
Na kraju slazemo se da je ovo mahalski ters, ali zasto se digla frka? jer se se SDA-ovski govnari bore za stolice i kreiraju paranoidne i retardirane sljedbenike. Kakvi su i uvijek bili.
Intelektualac govori o nekakvom klanju trudnica.
Dakle, nema Hadzar divizijA, veza izmedju Franceticeve Legije i danasnjeg Sarajeva nije uspostavljena, Aliju ce kao lidera ocijeniti historija a boljeg nismo imali, ... znaci tekst nema nikakve veze s vezom, ali eto tebi ne godi SDA, pa kontas da je ovakvim tekstom napadnuta SDA a ne herojska borba naroda za opstanak?
Izvini, iskljucujem se iz rasprave s tobom, jer ocigledno nisam dovoljno inteligentan da nadjem ovakve poveznice.
"Osnovana je u septembru 1941. pod nazivom Bojna grupa Jure Francetića, odnosno 1. ustaška pukovnija i Sarajevska ustaška pukovnija, a prvi komandant im je bio satnik Jure Francetić, povjerenik Glavnog ustaškog stana za Bosnu. Njegov pomoćnik je bio poručnik Rafael Boban. Većinu ljudstva su činili Muslimani (Bošnjaci) s područja Istočne Bosne."
Naser nije ratni zlocinac jer je to rekao sud i tu vise nema rasprave ali jeste posljeratni kriminalac.
Last edited by hrasno38 on 27/08/2015 10:33, edited 1 time in total.
- kritichar
#406 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Hugo Chavez bi za ovakvo psovanje po vojsci, predsjedniku, oficirima, skratio za glavuHugo Chavez wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Tekst je klasično pretjerivanje. Boga pitaj iz kojih je razloga ovaj čovjek bio ovako ogorčen da je napisao ovakvo nešto.
No, meni je zanimljivo kako pojedinci ovdje ustrajavaju na tome da je Sarajevo "grad različitosti", a ne mogu istrpjeti ni slova kritike, pa makar i neosnovane, na njegov račun.
- ultima_palabra
#407 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Patriotska_Liga wrote: Naravno da ima pravo na mišljenje, a kako rekoh izuzetno sam sretan što ga je iznio javno.
Isto tako i mi imamo pravo da na račun njegovog mišljenja kreiramo vlastiti kritički stav. Nekome se ovaj tekst možda i dopao. I ja sam naravno iskoristio svoje pravo da iznesem vlastiti stav, a u tome kao što vidim nisam usamljen.
Ne radi se o oštrini stava, Kojović je izuzetno oštar u iznošenju vlastitih stavova. Ovo što nam podvaljuju Vlaisavljevićeva, Gatalo, Raspudić, Simić a evo i Bačanović nije ništa drugo nego upakovana salonska priča u kojoj se preko negativnih stvari koje se dešavaju u Sarajevu perfidno, ispod stola prodaje priča o povampirenim Bošnjacima koji su iz Sarajeva istjerali sve civilizacijske vrijednosti a sa njima i Srbe i Hrvate. U ovoj priči nesvjesno učestvuju i neki naivni likovi poput Besima Spahića, Mime Šahinpašića i sličnih koji nisu u stanju da shvate šta je cilj ovim gore nabrojanim. Radi se o klasičnoj (ali perfidnoj) satanizaciji Bošnjaka i Sarajeva. U tome je razlika između Peđe Kojovića i njih, on ne dozvoljava da problem bespravne gradnje, pasa lutalica, odvoza smeća i ostalih milion problema koje Sarajevo ima, postanu predmet satanizacije Bošnjaka i diskreditacije Sarajeva kao glavnog grada Bosne i Hercegovine.
- Fudo Bosna
#408 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ovo , kako je krenulo, na kraju će se stanovnici Sarajeva, morati da se izvinjavaju što su se uopće branili, što nisu bili "tolerantni" i pustili da im, "bratske snage", uđu u grad. Što su uopće rekli da ih je na desetine izmasakrirano na Markalama, pa šta imaju "tražiti" na pijaci u toku rata?
A patriote ovoga grada svih nacija, a poglavito Bošnjaci, što su uopće dopustili da pokoja granata padne na pravoslavne crkve u Sarajevu, znamo da ni jednu nisu minirali, ali "nedovoljno,"nije smjelo" ni eventualno, pokoje staklo od srpske granate da im pukne, pa čuj moglo se napravti neka zaštita, limeni pokrivači , okolo vreće sa pjeskom itd...
O Banja Luci se, ima na ranijim postovima prenesen link i Vukov tekst o Banja Luci, u cijelosti, (piše kao o gradu, gdje studenti na prosvjeduju, gdje je kultura zamrla,) a , interesantno da, ništa nema npr; o do temelja svim srušenim džamijama, progonu Bošnjaka , logorima u okolnim općinama za Bošnjake i Hrvate, mi smo valjda u Sarajevu , Zenici, Tuzli, Bihaću, Goraždu, Travniku, itd... valjda bili dužni, morali po defaultu, tuđe bogomolje čuvati a njihovo je "pravo" valjda bilo, da nam sve islamsko poruše, da nas premlačuju, siluju, vode u logore. Trebaćemo se, kako je počelo izvinjavati za svaki šamar srpskome vojniku a kome su pobogu bitne Tomašice, Srebrenice, Dretelji, Omarske, Batkovići...(Nije bitno što su kabadahije i zločinci iz Cacine brigade u po rata u Sarajevu pohapšeni i procesuirani i to smo valjda mi "morali" ?)
Autor teksta je iznio svoj stav i on može pisati, to je njegovo pravo, demokratija je? Ali , pa zar Bošnjak ili bilo koji patriota ne smije u RS u imati zvaničnu zastavu svoje države , plavo/žutu, da ne govorimo o prvoj zvaničnoj zastavi naše Domovine sa ljiljanima, da ne kažem šta više?
Nije problem Vukov tekst , problem je izjednačavanje žrtve i zločinaca? Nikada niko barem ne oni istinski heroji opdbrane BiH nisu rekli mi štitimo one Bošnjake ili ostale BiH patriote koji su činili, rijeteke pojedinačne , zločine? Ali ljudi nije ARBIH, i bosanska strana otvarala logore, rušila bogomolje i organizovano činila zločine, pa valjda je to fakat , dokazan i u Hagu ???
A patriote ovoga grada svih nacija, a poglavito Bošnjaci, što su uopće dopustili da pokoja granata padne na pravoslavne crkve u Sarajevu, znamo da ni jednu nisu minirali, ali "nedovoljno,"nije smjelo" ni eventualno, pokoje staklo od srpske granate da im pukne, pa čuj moglo se napravti neka zaštita, limeni pokrivači , okolo vreće sa pjeskom itd...
O Banja Luci se, ima na ranijim postovima prenesen link i Vukov tekst o Banja Luci, u cijelosti, (piše kao o gradu, gdje studenti na prosvjeduju, gdje je kultura zamrla,) a , interesantno da, ništa nema npr; o do temelja svim srušenim džamijama, progonu Bošnjaka , logorima u okolnim općinama za Bošnjake i Hrvate, mi smo valjda u Sarajevu , Zenici, Tuzli, Bihaću, Goraždu, Travniku, itd... valjda bili dužni, morali po defaultu, tuđe bogomolje čuvati a njihovo je "pravo" valjda bilo, da nam sve islamsko poruše, da nas premlačuju, siluju, vode u logore. Trebaćemo se, kako je počelo izvinjavati za svaki šamar srpskome vojniku a kome su pobogu bitne Tomašice, Srebrenice, Dretelji, Omarske, Batkovići...(Nije bitno što su kabadahije i zločinci iz Cacine brigade u po rata u Sarajevu pohapšeni i procesuirani i to smo valjda mi "morali" ?)
Autor teksta je iznio svoj stav i on može pisati, to je njegovo pravo, demokratija je? Ali , pa zar Bošnjak ili bilo koji patriota ne smije u RS u imati zvaničnu zastavu svoje države , plavo/žutu, da ne govorimo o prvoj zvaničnoj zastavi naše Domovine sa ljiljanima, da ne kažem šta više?
Nije problem Vukov tekst , problem je izjednačavanje žrtve i zločinaca? Nikada niko barem ne oni istinski heroji opdbrane BiH nisu rekli mi štitimo one Bošnjake ili ostale BiH patriote koji su činili, rijeteke pojedinačne , zločine? Ali ljudi nije ARBIH, i bosanska strana otvarala logore, rušila bogomolje i organizovano činila zločine, pa valjda je to fakat , dokazan i u Hagu ???
- dust in the wind
#409 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
sa velikim dijelom teksta se slazem. ružno je izjednačavati. i stvara otpor u nama svima. međutim nisam stekla dojam da je to on htio da postigne.Fudo Bosna wrote:Ovo , kako je krenulo, na kraju će se stanovnici Sarajeva, morati da se izvinjavaju što su se uopće branili, što nisu bili "tolerantni" i pustili da im, "bratske snage", uđu u grad. Što su uopće rekli da ih je na desetine izmasakrirano na Markalama, pa šta imaju "tražiti" na pijaci u toku rata?
- Hugo Chavez
#410 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
kritichar wrote:Hugo Chavez bi za ovakvo psovanje po vojsci, predsjedniku, oficirima, skratio za glavuHugo Chavez wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Tekst je klasično pretjerivanje. Boga pitaj iz kojih je razloga ovaj čovjek bio ovako ogorčen da je napisao ovakvo nešto.
Ništa lično
-
NataliDizdar
#411 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Gori ste mi vi koji se uopste bunite toliko zbog ovoga.
Sto vam je ovaj toliko bitan u zivotu? Ja za njega nisam ni cula dok nije napisao ovo
Sto da meni bude bitno sta to neki Vuk misli o Sarajevu?
Sto vam je ovaj toliko bitan u zivotu? Ja za njega nisam ni cula dok nije napisao ovo
- Gojeni H
#412 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
hrasnohrasno38 wrote: Vjerovatno je mislio na crnu legiju....
"Osnovana je u septembru 1941. pod nazivom Bojna grupa Jure Francetića, odnosno 1. ustaška pukovnija i Sarajevska ustaška pukovnija, a prvi komandant im je bio satnik Jure Francetić, povjerenik Glavnog ustaškog stana za Bosnu. Njegov pomoćnik je bio poručnik Rafael Boban. Većinu ljudstva su činili Muslimani (Bošnjaci) s područja Istočne Bosne."
Naser nije ratni zlocinac jer je to rekao sud i tu vise nema rasprave ali jeste posljeratni kriminalac.
Znam ja na koju se Legiju misli, ali cime to Sarajevo ili patriotski dio BiH ne osudjuje Crnu Legiju, odnosno velica istu? Jesmo li mozda dali ime ulicama po ovom ustaskom "vitezu"? Suplja mu je i eto.
Ja ne vjerujem u patriote do podne i zlocince poslije podne. Isto mislim i za Orica. Ali, nije mu dokazan nikakav zlocin za vrijeme rata.
Ovo poslije rata je za svaku osudu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#413 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
relativno84 wrote:Jedan vuk zavija pa i nije nesto strasno, ali imamo ocito copor vukova koji zavijaju u slicnom tonu kao on, sve pod parolom istine i multietnicnosti. Valjda se ide onom logikom uspavaj ovce kao od 45 - 91 pa kolji opet redom.
Ovaj frustrirani vucic pocetnik me podsjeca na onog Vaskovica, to novinarsko cudo koje su autohtone sarajlije crvene boje dizale u nebesa dok je orgijao po miletu i kompaniji. Trajalo je to dosta dugo dok se nije pojavio kratki video sadrzaj novinara vam dragog kako zanat kuje u vrucim julskim danima, zar je moguce da je i on cudili su se crveni. Doce vrijeme kad ce i ovaj neshvaceni profa pocetnik pokazati da ovo nije incident, to mu je u genima.
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”budza wrote:neverovatan bezobrazluk koji je svojstven samo svetosavcima.
najurite krvozednog cetnickog vuka gomnjavom motkom u planine! vec danas.
» relativno84, budza
mjesec
neke očito treba napominjati da forum nisu komentari na portalu, niti index.hr, niti krstarica da mogu prolaziti svakakve forumaške brljotine.
-
mirza_15
#414 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Pa zar nije pljunuo? Ko mu je zabranio? Evo po ko zna koji put iznosis tu tezu. To sto drugi pljuju njegov stav, e vidis, to je i njihovo pravo. Ti bi sada zbog njegovog prava da nesto kao pise zabranio komentare na to sto on pise?Bodkin wrote:Pravi carsijaki mentalitet. Ne smijes reci nista kontra "nasih". Covjek ima pravo da pljuje po svom gradu do ujutro. A ovi sto kazu da cisti ispred "svog" i "svojih" su paraziti drustva. Rak rana
I ne pljuje on Sarajevo za parking, zelenilo, pse lutalice. Jasno pljuje navodni bosnjacki fasizam i vraca se do drugog svjetskog rata. Da pljuje Sarajevo sjetio bi se i nekih drugih. A Bosnjacima kao narodu i bosanskoj strani u ratu spocitavati fasizam moze samo supak i cetnik.
-
kolegione
#415 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Frustrirajuci tekst koji da sam ja kao Bosnjak napisao ne bi bilo nista time je Vuk Bacanovic dokazao premisu da je ovaj grad daleko od multi-kulti bla bla bla price.Gojeni H wrote:hrasnohrasno38 wrote: Vjerovatno je mislio na crnu legiju....
Znam ja na koju se Legiju misli, ali cime to Sarajevo ili patriotski dio BiH ne osudjuje Crnu Legiju, odnosno velica istu? Jesmo li mozda dali ime ulicama po ovom ustaskom "vitezu"? Suplja mu je i eto.
Ja ne vjerujem u patriote do podne i zlocince poslije podne. Isto mislim i za Orica. Ali, nije mu dokazan nikakav zlocin za vrijeme rata.
Ovo poslije rata je za svaku osudu.
-
sumirprimus
#416 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
ma puste suplje ba naser koljac trudnica,muslimani ustase istrijebili jevreje u bosni... islamisticka bosna...
proturi on tu teza, uz ovu najnebitniju kako mrzim sarajvo...
proturi on tu teza, uz ovu najnebitniju kako mrzim sarajvo...
-
kolegione
#417 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Pa poenta je da se digla hajka kako si ti saznao da je to napisao? Objavljeno na nekom portalu koji je glupo komentarisati, kakav je to portal! Moje misljenje je da je to fasistički portal. I tako ti saznao za to sta je neki profesor i novinar napisao na svom privatnom profilu. Sa sve slikom iskreno ja se ne bi osjecao sigurno da sam na njegovom mjestu.mirza_15 wrote:Pa zar nije pljunuo? Ko mu je zabranio? Evo po ko zna koji put iznosis tu tezu. To sto drugi pljuju njegov stav, e vidis, to je i njihovo pravo. Ti bi sada zbog njegovog prava da nesto kao pise zabranio komentare na to sto on pise?Bodkin wrote:Pravi carsijaki mentalitet. Ne smijes reci nista kontra "nasih". Covjek ima pravo da pljuje po svom gradu do ujutro. A ovi sto kazu da cisti ispred "svog" i "svojih" su paraziti drustva. Rak rana
I ne pljuje on Sarajevo za parking, zelenilo, pse lutalice. Jasno pljuje navodni bosnjacki fasizam i vraca se do drugog svjetskog rata. Da pljuje Sarajevo sjetio bi se i nekih drugih. A Bosnjacima kao narodu i bosanskoj strani u ratu spocitavati fasizam moze samo supak i cetnik.
- Fudo Bosna
#418 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
mirza_15 wrote:Pa zar nije pljunuo? Ko mu je zabranio? Evo po ko zna koji put iznosis tu tezu. To sto drugi pljuju njegov stav, e vidis, to je i njihovo pravo. Ti bi sada zbog njegovog prava da nesto kao pise zabranio komentare na to sto on pise?Bodkin wrote:Pravi carsijaki mentalitet. Ne smijes reci nista kontra "nasih". Covjek ima pravo da pljuje po svom gradu do ujutro. A ovi sto kazu da cisti ispred "svog" i "svojih" su paraziti drustva. Rak rana
Da, ne pljuje on Sarajevo zbog papaka, pljački benzinskih pumpi, papanluka raje koja ne poštuju saobraćajne propise, več upravo imputira ovo što kažeš, i neka, meni je drago da živim u sredini i pripadam narodu gdje se može iznijeti svako svoje mišljenje a da te murija ne privodi da ti ne prijete ljudi druge nacije zbog zastave tvoje i njihove/naše zajedničke Domovine koju ističeš ili imaš u stanu, i slično, ali u potpuno drugom kontekstu je bila spomenuta Banja Luka: građanske inferiornosti, parkinga, studenata , nedovoljne kulture ... i zato, mi koji kritikujemo , to i radimo, i mi koristimo to svoje pravo, kao on koji iznosi stvari koje nisu fakti,ali neka piše... A ovo, "čisti ispred svog", e to nije bukvalno, znači, u prevodu( ako tako pišeš o svome Sarajevu piši slično , u kolumni i o svojoj Banja Luci), a i Sarajevo i Banja Luka su svih Bosanaca i Hercegovaca, zar ne ?
- jasko_ba
#419 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ma nije Vuk cetnik, sta vam je vise. Ublehas i nebitan lik. Saffove bljuvotine takodjer ne znam da li iko normalan moze citati.
Ali, prve prognoze, posto je sad nezaposlen:
Vuk prelazi u Nezavisne novine - kvota 1.2
Vuk dobija pocasno mjesto u Reflexu - kvota 1.4

- Fudo Bosna
#420 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
kolegione wrote:Pa poenta je da se digla hajka kako si ti saznao da je to napisao? Objavljeno na nekom portalu koji je glupo komentarisati, kakav je to portal! Moje misljenje je da je to fasistički portal. I tako ti saznao za to sta je neki profesor i novinar napisao na svom privatnom profilu. Sa sve slikom iskreno ja se ne bi osjecao sigurno da sam na njegovom mjestu.mirza_15 wrote:Pa zar nije pljunuo? Ko mu je zabranio? Evo po ko zna koji put iznosis tu tezu. To sto drugi pljuju njegov stav, e vidis, to je i njihovo pravo. Ti bi sada zbog njegovog prava da nesto kao pise zabranio komentare na to sto on pise?Bodkin wrote:Pravi carsijaki mentalitet. Ne smijes reci nista kontra "nasih". Covjek ima pravo da pljuje po svom gradu do ujutro. A ovi sto kazu da cisti ispred "svog" i "svojih" su paraziti drustva. Rak rana
Nebitan je ovdje SAFF ili Poskok ili Hercegbosna forum, ili Krstarice, ja tu ne vidim neke ogromne razlike, jesu li drugar, po tebi, Hercegbosna forum/portal ili Krstarice , "demokratskiji" od SAFF-a
Nije uvaženi gospodin i naš sugrađanin, eto neka anonimna ličnost, nego poznata/javna ličnost, gostovao na BHT, FTV, učestvovao u debatama na TV1, a onako usput, uvaženi gospodin nam odgaja i uči djecu u sarajevskoj gimnaziji....
- tandmand
#421 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Vuk je tekstom kao ciljao Sarajevo a u stvari je raspalio po svim Bošnjacima, bez obzira na mjesto prebivališta.It_is_a_Leclerc wrote:Tekst je klasično pretjerivanje. Boga pitaj iz kojih je razloga ovaj čovjek bio ovako ogorčen da je napisao ovakvo nešto.
- Pitar s Kariba
#422 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
ultima_palabra wrote:Patriotska_Liga wrote: Naravno da ima pravo na mišljenje, a kako rekoh izuzetno sam sretan što ga je iznio javno.
Isto tako i mi imamo pravo da na račun njegovog mišljenja kreiramo vlastiti kritički stav. Nekome se ovaj tekst možda i dopao. I ja sam naravno iskoristio svoje pravo da iznesem vlastiti stav, a u tome kao što vidim nisam usamljen.
Ne radi se o oštrini stava, Kojović je izuzetno oštar u iznošenju vlastitih stavova. Ovo što nam podvaljuju Vlaisavljevićeva, Gatalo, Raspudić, Simić a evo i Bačanović nije ništa drugo nego upakovana salonska priča u kojoj se preko negativnih stvari koje se dešavaju u Sarajevu perfidno, ispod stola prodaje priča o povampirenim Bošnjacima koji su iz Sarajeva istjerali sve civilizacijske vrijednosti a sa njima i Srbe i Hrvate. U ovoj priči nesvjesno učestvuju i neki naivni likovi poput Besima Spahića, Mime Šahinpašića i sličnih koji nisu u stanju da shvate šta je cilj ovim gore nabrojanim. Radi se o klasičnoj (ali perfidnoj) satanizaciji Bošnjaka i Sarajeva. U tome je razlika između Peđe Kojovića i njih, on ne dozvoljava da problem bespravne gradnje, pasa lutalica, odvoza smeća i ostalih milion problema koje Sarajevo ima, postanu predmet satanizacije Bošnjaka i diskreditacije Sarajeva kao glavnog grada Bosne i Hercegovine.
Ma tekst je obična ciljana provokacija da bi se, dirajući tamo gdje je osjetljivo, podigla prašina i privukla pažnja javnosti. S obzirom na broj ovdje ispisanih stranica, postigao je što je htio.
- tandmand
#423 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ako bi pljuvao u Vukovom stilu, onda bi to bila primjedba da se u Banja Luci nekad postrojavala Crna legija i da je trebala biti glavni grad NDH.Ripicipi wrote:Ima li Tokic pravo pljuvati po Banjaluci?
- kritichar
#424 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Na isti način se godinama već tumači Dodikov rad, dok je on za to vrijeme od ove države napravio roba RS-aPitar s Kariba wrote: Ma tekst je obična ciljana provokacija da bi se, dirajući tamo gdje je osjetljivo, podigla prašina i privukla pažnja javnosti. S obzirom na broj ovdje ispisanih stranica, postigao je što je htio.
- Gojeni H
#425 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Besim Spahic ili slican nastavlja (ne)rad mladjahnog Vuka, te koristi (ne)rad istog da dokaze tezu kako su svi u Bosni isti, poludjeli, "zivimo zajedno", "moj je predak Srbin", ... kvota 1.5jasko_ba wrote:Ma nije Vuk cetnik, sta vam je vise. Ublehas i nebitan lik. Saffove bljuvotine takodjer ne znam da li iko normalan moze citati.
PS veze nemam kako te kvote u kladionicama idu. Ne igram od smijeha. Samo kontam sto veci broj to bolje.