HAVANA wrote:Naravno sve se ovo pretvara u ono sto smo i rekli.Smradovi izmile iz rupa,vracaj djecu u kolosijek.Drzi ih na zadanom pravcu sa besmislenim raspravama,dizanjem tenzija,odrzavaj stanje haosa i podjele,jer tu se hajruje najvise.Tako nista i nikom ne funkcionise osim njima.Ubij svaki vid zajednistva.kreativnosti,umjetnosti,nauke,ne finansiraj ih niposto.Naskodice ti.Kad se i pojave pojedini slucajevi,uslikaj se s njima,potapsi ih po ramenu,supljiraj malo o zajednickoj,nedjeljivoj,jedinoj...a pusti pijune da rovare,pisu,nadizu atmosferu...do zaborava svega pozitivnog.Vise optimizma,uspjeha,putovanja,obrazovanja,posla,novca...donosi i probleme za njih.Donosi na duze staze red,rad,disciplinu i odgovornost.Progledaju ljudi,vide da se moze zivjeti i raditi.Da nema njih,da se postepeno vise pocne raditi a manje naprdjivati sa besmislenim pricama,da uvazis i pokusas razumjeti i stavove drugog,izbjegavas stvari koje nekog vrijedjaju,zasto ih potencirati? Sta imas od toga? Svi trebamo malo popustiti i okrenuti se buducnosti,rat je davno gotov a mi i dalje pricamo glupe price.Iste ove su se pisale i nekada kada sam djete vodio u vrtic pa citao forum prije posla.Sada kontam koji fakultet ce upisati a o istom sranju pisem u 7 ujutro.Kreni od sebe samog i svojih pogleda na svijet.Radi,mijenjaj sebe i druge oko sebe.Pokazi zube uz osmijeh.Lijepa rijec,rad,trud i pozitiva dugorocno daje uspjeh,srecu i zadovoljstvo.Najlakse se pobit,sta si rijesio,nista.Uvazi tudje misljenje,postuj tudje zrtve,ne vrijedjaj ljude bez razloga,primi ruku svakog normalnog covjeka gdje osjetis da hoce i moze biti nesto normalno.S budalom ne moze,zadrte budale izbjegavaj,jebi mu mater uzduz i poprijeko,ubijaj ga pozitivnim primjerima zivota,poslovanja,razmisljanjima.Obicno su te budale pune mrznje najmanje propatile i osjetile od rata.Ko je stvarno osjetio sta je rat,bol i tuga na svojoj kozi ,u vecini slucajeva nema te mrznje u ocima.Samo bol i tugu.I nadu.Moja djeca su kao ova dva momka sa slike,jedno mladje,jedno starije.Sta njih briga za vase price,ko se kako zove i kojem se bogu moli? To su djeca zeljna zivota,druzenja...Pustimo ih bar da zive svoju mladost kad su vec nasu unistili.Ova slika gore govori vise od hiljadu rijeci i ponavljo bi je na svakoj stranici.Izraz lica,sreca i uspjeh.Ne moras ni pisat ko su,sta su i odakle su.Sijaju,sretni i uspjesni.Ko god na njima sabirao poene,zelio ih razdvojiti i nabaciti im usranu facu punu mrznje na lice...jebem mu ja mater usta.