Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post Reply
apoksiomen

#401 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by apoksiomen »

desni wrote:
sarajevoxxxx wrote: Gdje ti zivis pitanje je sad u pola drzave ti glavni baja ne da Bosnjacima da svoj jezik zovu kako oni hoce,a u susjednoj opet drugi koji je najpoznatiji po izjavi za jednog Srbina ubicemo 100 Bosnjaka :-) Sad on kao pruza ruku pomirenja,ustvari baca prasinu u oci :wink:
S jedne strane. S druge strane, i Hrvati inzistiraju na bošnjačkom, a ne bosanskom jeziku, kako u Herceg-Bosni (!?), tako i u Hrvatskoj. A na Ahmiće, Dretelj i Heliodrom standardan odgovor im je "šta se žale, dobivali su municiju i hranu od nas, zabili su nam nož u leđa, mi ih spašavali od Srba, a oni nas napali, koliko je njihovih bilo u hotelima na Jadranu, a u srednjoj Bosni se rat vodi, mi im dostavljamo municiju, a oni s time pucaju na nas, nezahvalnici, pomozi sirotu na svoju sramotu" itd.
greenergy

#402 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by greenergy »

dezurni_ucenik wrote:
greenergy wrote:
Kako neko ko je preživio sve strahote protjerivanja i etničkog čišćenja svog naroda, može da podržava iste te zločine nad susednim srpskim narodom.
Kako bi se osijecala da se počne slaviti. U Republici Srpskoj 'oslobađanje' Srebrenice?]
Jebe te malo ekavica/ijekavica, a ? :lol:
Tako se danas priča u Sarajevu, pola je ekavice, na Ilidži i više od pola, .
Zamisli apsurda, srba u Sarajevu skoro da i nema a ekavice nikad više nije bilo Ko sad.
apoksiomen

#403 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by apoksiomen »

desni wrote:
apoksiomen wrote: Kako kazu historija je uciteljica,medjunarodna zajednica nam je znamo kako pomogla u proslom ratu a kad smo se udruzili sa Hrvatskom eto nas pred Banja Lukom :wink:
Bilo je pametnije po meni Grbavicu oslobodit, nego jurišat na Banjaluku. :D Mislim da su priče o herojskoj pobjedi ARBiH presmiješne, to smo davno ustvrdili. Hrvatska je u Oluji odradila 90% vojnog faktora operacije. Armija nije ništa mogla. Sve ostalo je pitanje interesa, a znamo kako se cjenkalo i trampilo oko teritorija.
desni

#404 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by desni »

apoksiomen wrote:
desni wrote:
sarajevoxxxx wrote: Gdje ti zivis pitanje je sad u pola drzave ti glavni baja ne da Bosnjacima da svoj jezik zovu kako oni hoce,a u susjednoj opet drugi koji je najpoznatiji po izjavi za jednog Srbina ubicemo 100 Bosnjaka :-) Sad on kao pruza ruku pomirenja,ustvari baca prasinu u oci :wink:
S jedne strane. S druge strane, i Hrvati inzistiraju na bošnjačkom, a ne bosanskom jeziku, kako u Herceg-Bosni (!?), tako i u Hrvatskoj. A na Ahmiće, Dretelj i Heliodrom standardan odgovor im je "šta se žale, dobivali su municiju i hranu od nas, zabili su nam nož u leđa, mi ih spašavali od Srba, a oni nas napali, koliko je njihovih bilo u hotelima na Jadranu, a u srednjoj Bosni se rat vodi, mi im dostavljamo municiju, a oni s time pucaju na nas, nezahvalnici, pomozi sirotu na svoju sramotu" itd.
Jest a Srbija je izabrala predsjednika kao Hrvatska Mesica koji je javno rekao da ce poslati vojsku u Brcko ako neko pomisli da odvaja dio Bosne :zzzz:
NataliDizdar

#405 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by NataliDizdar »

^^
Pusti ga. Apoksiomen ti je Herceg Bosanac :D Zna se njihov stav o bosnjacko-hrvatskim odnosima.
desni

#406 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by desni »

apoksiomen wrote:
desni wrote:
apoksiomen wrote: Kako kazu historija je uciteljica,medjunarodna zajednica nam je znamo kako pomogla u proslom ratu a kad smo se udruzili sa Hrvatskom eto nas pred Banja Lukom :wink:
Bilo je pametnije po meni Grbavicu oslobodit, nego jurišat na Banjaluku. :D Mislim da su priče o herojskoj pobjedi ARBiH presmiješne, to smo davno ustvrdili. Hrvatska je u Oluji odradila 90% vojnog faktora operacije. Armija nije ništa mogla. Sve ostalo je pitanje interesa, a znamo kako se cjenkalo i trampilo oko teritorija.
I to je pokazalo da je nas interes saradnja sa kime :?:
Leons

#407 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Leons »

Ta nekakva bratstva medju narodima su uglavnom manifestacije politicke nezrelosti i djecje bolesti malih naroda.
Zasto uvijek mali nebitni narodi imaju brace i seke? :mrgreen:
apoksiomen

#408 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by apoksiomen »

NataliDizdar wrote:^^
Pusti ga. Apoksiomen ti je Herceg Bosanac :D Zna se njihov stav o bosnjacko-hrvatskim odnosima.
Jašta. :D Doduše, imao sam čast biti stanovnik iste neko kraće vrijeme.

Da rezimiram na ovu temu:

Hrvatska je BiH podržavala u početnim i finalnim fazama rata radi svojih interesa, a ti interesi nisu bili BiH kao jednakopravna, nezavisna i teritorijalno cjelovita država. Hrvatska je htjela sebi ušićariti etnički čist komad države BiH, a Bošnjake ostaviti na cjedilu, moguće i da budu sasvim istrijebljeni. Bilo je naivno od Bošnjaka proglasiti nezavisnost RBiH i očekivati da će to ići glatko kao i sa Hrvatskom. Bilo je naivno očekivati da ta RBiH dobije iskrenu i recipročnu podršku od Hrvatske. Zbog toga danas imamo situaciju kakvu imamo: nakon 100 000 mrtvih ljudi, preko milijun iseljenih, hirošimske devastacije države (uključujući i spomenike-simbole ove zemlje kao što su Stari most, Vijećnica, Počitelj, Ferhadija itd.), danas imamo tri istine o svemu tome i perspektivu koju imamo. Bilo je pametnije ostaviti nezavisnost za neka sretnija vremena.

I zbog svega toga, ja neću slaviti oslobođenje teritorija države koja je okupirala dijelove moje, niti ću slaviti nestanak paradržave od ruke onih koji su meni stvarali paradržavu. A najmanje što hoću jest veseliti se i slaviti progon i stradanje ljudi samo zato što pripadaju istoj etničkoj grupi kojoj pripadaju oni koji su meni i mojem narodu činili zlo.
Moj slogan nije "neprijatelj mojeg neprijatelja......", nego: Što ne želiš da se radi tebi, ne radi ni ti drugome. I to se odnosi, kako na Srbe, tako i na Hrvate.
das auto

#409 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by das auto »

je li ti ovdje volontiras ili je puno radno vrijeme sa placenim doprinosima?
Last edited by das auto on 06/08/2015 03:31, edited 1 time in total.
Jack Be Nimble

#410 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Jack Be Nimble »

General War wrote:Pa ko ispade najveci gubitnik na kraju?...vidis da se jos sprdaju sto "prave" BiH ima na 25%...PC je na 49%...gdje je resto?
Srbija izgubila najvise. Krenula na sve i nakraju nista od toga nije dobila, a popusila Kosovo (i CG).
Hrvati iz Bosne su ga takodjer ispusili jer isto kao Srbija nista na kraju nemaju sem price o trecem entitetu.

Srbi u Bosni dobili svoju RS, ali ih jebe sto je u granicama BiH, kao sto Bosnjake jebe sto je RS u granicama BiH. U ovom slucaju oba naroda dobili nesto a i popusili.

Jedino Hrvatska rahat izasla iz 90tih (i naravno Slovenci).
desni

#411 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by desni »

Leons wrote:Ta nekakva bratstva medju narodima su uglavnom manifestacije politicke nezrelosti i djecje bolesti malih naroda.
Zasto uvijek mali nebitni narodi imaju brace i seke? :mrgreen:
Ma nemoj a recimo jedna Amerika nema strateske saveznike :D Ne govorimo o braci i sekama govorimo o strateskim interesima :zjev: Sutra referendum kaze da drzava vise nema sudsku vlast na pola teritorije :-? Ostaje nam izvrsna i zakonodavna :? Sta cemo onda reci ko ga hebe uzmi nek je ko avlija :(
exliberal-ex

#412 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by exliberal-ex »

desni wrote: Kako kazu historija je uciteljica,medjunarodna zajednica nam je znamo kako pomogla u proslom ratu a kad smo se udruzili sa Hrvatskom eto nas pred Banja Lukom :wink:
92-ubijen blaz kraljevic borac za jedinstvenu bih ( NDH), hrvatska kriva za to
92-hrvatska poslala svoju vojsku u posavinu protiv srba I onda kriva jer su se povukli kad su srbi navalili...prodali su hrvate I bosanski zemlju
93-hrvatska poslala vojsku u hercegovinu protiv bosnjaka I onda su krivi jer su krenuli na bosnjake..pst....nemoj nikom reci ali to je bila agresija al necemo ih tuzit nema veze
94-hrvatska poslala svoju vojsku u bosnu protiv srba I sad su ok ali opet su nas zajebali jer su stali nisu isli sa nama da osvojimo BL ...doduse mogli smo ali nas ameri zaustavili....

Ko je ovdje lud..... :lol:
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#413 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by emillio estevez »

desni wrote:
Renta wrote:Ljudi moji, dok god nam je ovakve nesloge između bošnjaka i hrvata, velikosrbi su na konju, ne moraju brinuti.

Kada ćemo shvatiti.... :roll: :roll: :?
:thumbup: Ovo je tacno,strateski interes i Bosnjaka i Hrvata je saveznistvo inace eto Srbije do linije Kavlovac Vivovitica Kavlobag sto bi reko vojvoda sto pali zastavu Hrvatske.
Strateski interes Hrvata i Bosnjaka je granica Bih na Drini,bas zbog linije vEkovnih srpskih zemalja. Mesic je prijetio vojnom intervencijom Dodiku.

Drugi par cipela je sto nije odradjeno.
kakavdanakneiskustvu

#414 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by kakavdanakneiskustvu »

zg2 wrote:u ovih 20 godina puno je toga napisano o Oluji, a sve se svodi na samo dvije(2) rečanice:

1- početkom 1990-ih, neki Srbi iz Hrvatske htjeli su živit u Srbiji
2- 1995. nakon Oluje, mnogima se ispunio taj san

kraj priče i filozofije..Image

:thumbup:
mudrac2

#415 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by mudrac2 »

emillio estevez wrote:
desni wrote:
Renta wrote:Ljudi moji, dok god nam je ovakve nesloge između bošnjaka i hrvata, velikosrbi su na konju, ne moraju brinuti.

:thumbup: Ovo je tacno,strateski interes i Bosnjaka i Hrvata je saveznistvo inace eto Srbije do linije Kavlovac Vivovitica Kavlobag sto bi reko vojvoda sto pali zastavu Hrvatske.
Strateski interes Hrvata i Bosnjaka je granica Bih na Drini,bas zbog linije vEkovnih srpskih zemalja. Mesic je prijetio vojnom intervencijom Dodiku.

Drugi par cipela je sto nije odradjeno.
upravo tako
LBVIEW

#416 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by LBVIEW »

exliberal-ex wrote:
prog321 wrote:Niko zdrav u glavi ne misli da se Banjaluka mogla odmah zauzeti bez artiljerije HV.

Ali Banjaluka jeste bila na dohvatu ruke. Najranije za nekih 6 mjeseci. Srbi se ne bi grcevito borili za Banjaluku kao Bosanci za Sarajevo. Oni imaju rezervnu domovinu. Većina je već spavala sa zapakovanim koferima.
Ma to je standardna suplja koja se prodaje, srbi bi pobjegli, mi bi ih rasturili....ko sto rece PM jebena linija razdvajanja bila na manje od kilometer od Predsjednistva a ovamo mi bi sve rasturili.

Nego meni nikad nije bio jasan ovaj podanicki mentalitet prema hrvatima, ako pogledamo istoriju od WWII gdje su hrvati iskoristavali muslimane sta vise poturali su ih srbima pod noz pa do zadnjeg rata gdje je Blaz Kraljevic oslobodilac a on ustasa 100% koji bosnu nije ni vidio kao nezavisnu drzavu nego banovinu u nezavisnoj hrvatskoj, gdje su hrvati navukli bosnjake u rat protiv srba, pljackali pomoc koliko I kad god im se htjelo pa nakraju zabili noza sa ledja...I opet pljeskanje hrvatima...jebes me ko je ovdje normalan
Nema tu nikakvog podilazenja Hrvatima,ljudi slave jer ste dobili po njonji,a u samaranju je ucestvovao i Peti Korpus koga ste zajedno s narodom iz kojeg je potekao pokusali unistiti.Dalje,niko Bosnjake nije navukao u rat protiv Srba vec su isti izvrsili agresiju u cilju stvaranja malo vece Srbije-UZP u kojem su pocinili i genocid.To navukli mozez guslati po tim vasim vukojebinskim forumima,ovdje deseterac nije argument.
NataliDizdar

#417 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by NataliDizdar »

das auto wrote:
je li ti ovdje volontiras ili je puno radno vrijeme sa placenim doprinosima?
A ko me to plaća?
NataliDizdar

#418 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by NataliDizdar »

apoksiomen wrote:
Jašta. :D Doduše, imao sam čast biti stanovnik iste neko kraće vrijeme.

Da rezimiram na ovu temu:

Hrvatska je BiH podržavala u početnim i finalnim fazama rata radi svojih interesa, a ti interesi nisu bili BiH kao jednakopravna, nezavisna i teritorijalno cjelovita država. Hrvatska je htjela sebi ušićariti etnički čist komad države BiH, a Bošnjake ostaviti na cjedilu, moguće i da budu sasvim istrijebljeni. Bilo je naivno od Bošnjaka proglasiti nezavisnost RBiH i očekivati da će to ići glatko kao i sa Hrvatskom. Bilo je naivno očekivati da ta RBiH dobije iskrenu i recipročnu podršku od Hrvatske. Zbog toga danas imamo situaciju kakvu imamo: nakon 100 000 mrtvih ljudi, preko milijun iseljenih, hirošimske devastacije države (uključujući i spomenike-simbole ove zemlje kao što su Stari most, Vijećnica, Počitelj, Ferhadija itd.), danas imamo tri istine o svemu tome i perspektivu koju imamo. Bilo je pametnije ostaviti nezavisnost za neka sretnija vremena.

I zbog svega toga, ja neću slaviti oslobođenje teritorija države koja je okupirala dijelove moje, niti ću slaviti nestanak paradržave od ruke onih koji su meni stvarali paradržavu. A najmanje što hoću jest veseliti se i slaviti progon i stradanje ljudi samo zato što pripadaju istoj etničkoj grupi kojoj pripadaju oni koji su meni i mojem narodu činili zlo.
Moj slogan nije "neprijatelj mojeg neprijatelja......", nego: Što ne želiš da se radi tebi, ne radi ni ti drugome. I to se odnosi, kako na Srbe, tako i na Hrvate.
Odaju ti kroatizmi dzaba sve :D elem, nisam kuci sada pa nemam vremena da duže komentiram. Super što imaš svoj moto i svoje mišljenje ali kao što vidiš po forumu, ogromna većina Bosnjaka se ne slaže sa tobom. I u tom duhu, opet ti želim sretan dan Oluje :D
NataliDizdar

#419 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by NataliDizdar »

,ljudi slave jer ste dobili po njonji,a u samaranju je ucestvovao i Peti Korpus koga ste zajedno s narodom iz kojeg je potekao pokusali unistiti.Dalje,niko Bosnjake nije navukao u rat protiv Srba vec su isti izvrsili agresiju u cilju stvaranja malo vece Srbije-UZP u kojem su pocinili i genocid.To navukli mozez guslati po tim vasim vukojebinskim forumima,ovdje deseterac nije argument.
:-D :bih:
Mister Yes

#420 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Mister Yes »

jasko_ba wrote:Image
Sultan Muhammad was exiled, and on his way out of Granada, he stopped at a mountain pass to look back at Granada and began to cry. His mother was unimpressed with his sudden remorse and scolded him, “Do not cry like a woman for that which you could not defend as a man.”
prog321

#421 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by prog321 »

Ovaj Apox je salonac 100/100.
Njemu zao sto je BiH proglasila nezavisnost ? Klasican trip salonarus universitatis. :-D
dezurni_ucenik

#422 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by dezurni_ucenik »

greenergy wrote:
dezurni_ucenik wrote:
greenergy wrote:]
Jebe te malo ekavica/ijekavica, a ? :lol:
Tako se danas priča u Sarajevu, pola je ekavice, na Ilidži i više od pola, .
Zamisli apsurda, srba u Sarajevu skoro da i nema a ekavice nikad više nije bilo Ko sad.
Pa jel to moj problem sto vas je Krajisnik naguzio ko zadnje levate :oops:
Last edited by dezurni_ucenik on 06/08/2015 11:15, edited 1 time in total.
radostan dan

#423 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by radostan dan »

KvaziExpert wrote:

:thumbup:

:mrgreen:
pa pročitaj mu upise od ranije prije nego što ga lajkuješ...cvijeŠće moje.
ne mogu ti ja biti dobra vila na svakoj temi... :zoka:
dust in the wind

#424 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by dust in the wind »

nevjerovatno je sta ovdje se sve moze procitati...heheh. lijepo je vidjeti kako furumasi svrsavaju na linudu kolindu, tomsona I ustaski pir koji je organizovao... fini su to ljudi, nisu po hercegovini ubijali, nisu imali logore... jok. mi smo ipak cvijece njihovo.
PM72

#425 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by PM72 »

prog321 wrote:Ovaj Apox je salonac 100/100.
Njemu zao sto je BiH proglasila nezavisnost ? Klasican trip salonarus universitatis. :-D
Nisi ga dobro razumio a čovjek je u pravu!

Mi smo krenuli u rat kao bez one stvari u svatove.Nismo imali niti jedan jedini tenk ili top a htjeli smo državu protiv koje je trećina stanovnika naoružana do zuba.Imali su MIG-ove a mi nismo imali čime ni komarce zaprašiti.Oni imali nekoliko stotina tenkova a mi ni oklopni tamić.Dakle,samo glupan i budala može ići glavom kroz zid a to je Alija upravo i uradio.Mogao je odgoditi nezavisnost dok ne nabavi oružje da se ima čime oduprijeti ili dok ne učvrsti savezništvo sa onim koji će nam vojno pomoći.Albanci su to najpametnije odradili,stradalo ih par hiljada a dobili državu praktično bez borbe."Um caruje a snaga klade valja" s tim da mi ni uma nismo imali.Alija je mislio da će turci podići F16 a oni nam nisu čitav rat poslali ni šleper tespiha.

Narod nam je stradao,sve su nam uništili i šta ja imam od toga što u svojoj mahali imam svoju bošnjačku "nezavisnu" ( a zavisnu od svih) politiku? Ništa.Nikad veći nemoral,kriminal,lopovluk,nepoštenje i kurvaluk nije bio.Šta ja imam od toga što danas na Igmanu slave "dan odbrane" (samo ne znam šta povezuje današnji dan i odbranu),što će se skupiti ublehaši,profiteri,džamijski pacovi i fukara željna porcije džabnog graha?
Post Reply