ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post Reply
razonoda

#401 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by razonoda »

mirza_15 wrote:
costacurta wrote:
Samo potvrdjujes ono sto sam ja napisao. Lijepo si ilustrovao sopstvenim primjerom.
ko je ovim nasim gazdama najviše pomogao da budu ovakvi kakvi jesu? Pa mi sami. I sebe ubrajam među iste. Šuti i trpi.
Ne nisam idealista. I sam sam osjetio blagodati sistema ali opet kažem i sam snosim dio krivice. Evo prilike da se konacno nesto pokrene. Ali samo po dzepu i bez izdvajanja i selektiranja, odervajz samo mlatimo praznu slamu.
Zna me raja ovjde pa nema potrebe da krijem. Ja se tek ozenio. Potstanar. Zena trudna. Haj stisni petlju pa nesto reci. Jednostavno nisam imao muda za to i ne stidim se to reci. A meni je jos bilo dobro. Radio sam posao koji niko drugi nije. To je sa jedne strane nosilo dosta negativnih stvari, ali i dosta pogodnosti. Posao sam radio dosta efikasno i zbog specificnosti posla bio prilicno siguran da necu dobiti nogu. Tesko je bilo pohvatati sve konce tog posla (a samo ga ja radio) za kratko vrijeme. Da ne pricam dalje, kada sam odlazio bio jedini uposlenik koji je odradio otkazni rok jer sam morao nekoga da uvedem u taj posao :mrgreen: Sada sam u jednom preduzecu u drzavnom vlasnistvu i uslovi se ne mogu porediti. Nisu to samo materijalni. Cak bih rekao da su mi vazniji ovi drugi.
samo je u bih izgleda bolje raditi

'za drzavu , nego privatnika.

Vidis na zapadu --ja bih izbrala privatnika, korporacije vani--gnjece ljude --neko to voli neko ne.
madridist

#402 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by madridist »

Mah onih 45 godina socijalistickog samoupravljanja je usadilo mrznju prema kapitalizmu i opcenito privatnom biznisu .
Ogromna vecina i danas sve privatnike smatra lopovima jer nisu mentalno nadisli komunizam.
Kamo srece da nas je 45-te poklopio bilo ko od zapadnh sila..
To sto samo UIO ubire milijarde maraka na godisnjem nivou iskljucivo od privatnog biznisa i upumpava ih u vracanje kredita koji se dizu za isplacivanje plata budzetskim korisnicima ili u finansiranje Drzave to niko ne vidi.
Naravno da postoji stoka od privatnika koja ne uplacuje doprinose i plate zarad vlastite zarade i takvi bi trebali biti kaznjeni zatvorom i to treba biti sastavni dio ZOR-a ali ipak je vise postenih ljudi i biznismena u BiH bez kojih bi davno sve otislo u q krasni.
rahmanjin

#403 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by rahmanjin »

razonoda wrote:
mirza_15 wrote:
costacurta wrote:
Samo potvrdjujes ono sto sam ja napisao. Lijepo si ilustrovao sopstvenim primjerom.
ko je ovim nasim gazdama najviše pomogao da budu ovakvi kakvi jesu? Pa mi sami. I sebe ubrajam među iste. Šuti i trpi.
Ne nisam idealista. I sam sam osjetio blagodati sistema ali opet kažem i sam snosim dio krivice. Evo prilike da se konacno nesto pokrene. Ali samo po dzepu i bez izdvajanja i selektiranja, odervajz samo mlatimo praznu slamu.
Zna me raja ovjde pa nema potrebe da krijem. Ja se tek ozenio. Potstanar. Zena trudna. Haj stisni petlju pa nesto reci. Jednostavno nisam imao muda za to i ne stidim se to reci. A meni je jos bilo dobro. Radio sam posao koji niko drugi nije. To je sa jedne strane nosilo dosta negativnih stvari, ali i dosta pogodnosti. Posao sam radio dosta efikasno i zbog specificnosti posla bio prilicno siguran da necu dobiti nogu. Tesko je bilo pohvatati sve konce tog posla (a samo ga ja radio) za kratko vrijeme. Da ne pricam dalje, kada sam odlazio bio jedini uposlenik koji je odradio otkazni rok jer sam morao nekoga da uvedem u taj posao :mrgreen: Sada sam u jednom preduzecu u drzavnom vlasnistvu i uslovi se ne mogu porediti. Nisu to samo materijalni. Cak bih rekao da su mi vazniji ovi drugi.
samo je u bih izgleda bolje raditi

'za drzavu , nego privatnika.

Vidis na zapadu --ja bih izbrala privatnika, korporacije vani--gnjece ljude --neko to voli neko ne.
svijet je mali, mirza_15 i ja smo radili u istoj firmi samo u razlicitom vremenskom peridou. Ja dok sam radio u toj firmi meni nije trebao budilnik ujutro ma kada da sam legao. 6 dana u sedmici radis, gazda gleda kako da ti otkine svaku marku. Meni nije otkidao zato sto sam mu trebao, ali sam imao lose uslove za rad, niska plata, 6 dana u sedmici, enma radnog vremena... kada sam trebao otici tada mi je poceo povecavati platu, valjda predosjetio. A stalno je pitanje bilo "ko ne radi i ne valja" i kad kazes da su svi ok, da ako budes imao problema sa nekim radnikom a ne mognes rijesiti obratiti se direktoru, onda ide prica kako to da svi valjaju, ne moze to tako, ima ljudi koji ne vole firmu... a ekipa je bila zaista dobra, ali to je nas primitivni poslodavac, daj da ljude maltretiram neka nikad nisu mirni, jer kad se o sebi zabave onda se nece buniti.
razonoda

#404 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by razonoda »

madridist wrote:Mah onih 45 godina socijalistickog samoupravljanja je usadilo mrznju prema kapitalizmu i opcenito privatnom biznisu .
Ogromna vecina i danas sve privatnike smatra lopovima jer nisu mentalno nadisli komunizam.

To sto samo UIO ubire milijarde maraka na godisnjem nivou iskljucivo od privatnog biznisa i upumpava ih u vracanje kredita koji se dizu za isplacivanje plata budzetskim korisnicima ili u finansiranje Drzave to niko ne vidi

---------------
Naravno da postoji stoka od privatnika koja ne uplacuje doprinose i plate zarad vlastite zarade i takvi bi trebali biti kaznjeni zatvorom i to treba biti sastavni dio ZOR-a ali ipak je vise postenih ljudi i biznismena u BiH bez kojih bi davno sve otislo u q krasni.
Dokle god su na vlasti politicari---profiteri od rata, ne ce biti bolje.A oni sami nece ''krojiti''zakone , da ih isti ''objesi''.

u Americi, ako vodis manji bisnis---nema ispekcija, zatvaranja vrata, prijetnji--cine sve da ostanes u zivotu---i puste te da sam prijavis prihod, rashod itd, i ako se to ne'' poklopi '''sa njihovim komp--IMAS VELIKI PROBLEM.
klixo

#405 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by klixo »

Da se nadovozem na offtopic :

Zna li netko kako se krecu plate kod vozaca(ovih sto voze za inostranstvo) , posto imamo jednog u firmi koji se zali da mu gazda malo placa.
gospodja profiterka

#406 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by gospodja profiterka »

razonoda wrote:
madridist wrote:Mah onih 45 godina socijalistickog samoupravljanja je usadilo mrznju prema kapitalizmu i opcenito privatnom biznisu .

To sto samo UIO ubire milijarde maraka na godisnjem nivou iskljucivo od privatnog biznisa i upumpava ih u vracanje kredita koji se dizu za isplacivanje plata budzetskim korisnicima ili u finansiranje Drzave to niko ne vidi

---------------
Dokle god su na vlasti politicari---profiteri od rata, ne ce biti bolje.A oni sami nece ''krojiti''zakone , da ih isti ''objesi''.

u Americi, ako vodis manji bisnis---nema ispekcija, zatvaranja vrata, prijetnji--cine sve da ostanes u zivotu---i puste te da sam prijavis prihod, rashod itd, i ako se to ne'' poklopi '''sa njihovim komp--IMAS VELIKI PROBLEM.
Najveći profiter od rata trenutno predvodi "borbu za radnička prava". Čovjek jednostavno osjeća snažan poriv da se bori sam protiv sebe, obzirom da svoje radnike tretira kao medicinski otpad. E to ja zovem pravi džihad.
supercali

#407 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by supercali »

To sto samo UIO ubire milijarde maraka na godisnjem nivou iskljucivo od privatnog biznisa i upumpava ih u vracanje kredita koji se dizu za isplacivanje plata budzetskim korisnicima ili u finansiranje Drzave to niko ne vidi.
komunizam nikad nije postojao ni u jednoj drzavi a posebno ne u jugi
tako da ta prica raja ostala u komunizmu je za malu djecu i debile kao sto su filovali amerkinace poslije drugog svijetskog
Zavatoni

#408 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Zavatoni »

Prepuna je Bosna primjera zloupotrebe nepostojanja sistema...zakon o radu je postojao i do sada se minimalno poštovao...poslodavci koji su privatizirali razorenu BH industriju i koji su radnike plaćali minimalno...bez uplata doprinosa...i bez sankcija od strane inspekcija i organa...
Ovaj zakon je samo spustio malo letvicu poslodavcima i legalizirao kršenje prava radnika...i omogućio legalnije korištenje jeftine radne snage...

S druge strane...zaposlenici javnog sektora su drsko i bez imalo osjećaja za mjesto na kojem rade zloupotrebljavali kolektivne ugovore...tužeći svog 'javnog' poslodavca koji nije mogao poštovati štetni kolektivni ugovor...firme su zavaljivane od strane svoji radnika (a najčešće neradnika)...

Ništa nije crno i bijelo...i sa jedne i sa druge strane postoje mase primjera zloupotreba sistema...i jedni i drugi su djelomično u pravu (ali i u krivu)...

Zakon je bio neizbježan...znamo svi već godinama da će se usvojiti...kad smo odabrali put tržišnog kapitalizma odabrali smo ovo...usvojen je svuda u okruženju...u manje više istom obliku...

Jako zamjeram sindikatu što umjesto da su djelovali konstruktivno... amandmanski... pregovarački... odabrali su samo da se deru kako ovo ništa ne valja...zakon su mogli poboljšati i unaprijediti...zaustavit ga nisu mogli...sindikat je u ovom slučaju proklizao i zaslužio da ovakav bude ukinut.

Opozicijskim strankama (i ovima što glume opoziciju)...također zamjeram demagogiju...jedni su učestvovali u pripremi...drugi ga poslali na parlament...treći se obavezali pred EU da će ga prihvatiti...sad prosipaju šuplju...umjesto da su se amandmanski borili za bolji zakon...za radnike.

Vlastima posebno zamjeram manipulaciju, spinovanje, šupljiranje...loženje naroda i polarizaciju...koristeći argumente za zakon koji to nisu... nezalaganje za bolji zakon i razmišljanje samo o tome kako da dođu do MMF sredstava...

Ali idemo dalje...koja je sljedeća bolna reforma koja će zbog nesposobnosti ljudi koje biramo da ispregovaraju i izbore se za bolje...pogoditi nas...a ne njih?
don vito

#409 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by don vito »

Jos uvijek nema ocekivane podrske Venecuele, Kube, Sjeverne Koreje, Sirize, Podemosa za poslanike SDP, DF, SBB te sindikat budzetskih korisnika. Sa druge strane, Novalić dobio čestitku američke ambasade, Evropske unije, Udruženja poslodavaca, Privredne komore, granskih sindikata...

:bih:

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/230 ... ikata.html
REFORME SE ISPLATE: Novalić dobio čestitku američke ambasade, Evropske unije, Udruženja poslodavaca, Privredne komore, granskih sindikata...
Federalni premijer Fadil Novalić dobio je niz čestitki s vrlo respaktabilnih međunarodnih i domaćih adresa za hrabro istrajavanje na promjeni radnog zakonodavstva koje je štititilo samo uski sloj povlaštenih kategorija

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH pozdravlja usvajanje zakona koji modernizuju . tržište rada, kako u cilju podsticanja investicija, tako i u pružanju zaštite radnicima i poslodavcima.

- Želimo pohvaliti Vladu Federacije BiH koja je pokazala liderstvo tokom rada na reformiranju tržišta rada te se nadamo da će i ostali politički lideri pokazati hrabrost u vođenju BiH na putu ka EU i snažnijoj ekonomiji za sve građane, a posebno mlade ljude u BiH, koji se danas suočavaju s najvećom stopom nezaposlenosti mladih u svijetu - saopćeno je iz Ambasade SAD-a u BiH.

"Novi Zakon o radu je važna inicijativa - ne samo za Federaciju Bosne i Hercegovine, nego za cijelu državu, ocijenili su danas u Delegaciji Evropske unije u BiH. U izjavi iz Delegacije EU, nakon usvajanja Prijedloga zakona o radu u Domu naroda Federalnog parlamenta, rečeno je da je taj zakon također bitan dio plana i programa reformi koji su usvojili svi nivoi vlasti u BiH prošle sedmice.
.
- Novi Zakon o radu će pružiti nove mogućnosti zapošljavanja, kao što je to slučaj u drugim zemljama koje su nedavno usvojile slične zakone, na primjer Italije i Srbije. Na vladama i institucijama BiH je da odluče o konkretnim detaljima tog zakona u skladu s demokratskim procedurama - stoji u saopćenju.
.
- Aktivno učešće građana je bitno za zdravu demokratiju, bilo kroz izbore ili putem drugih demokratskih procesa, a također je važno i za proces integracije u EU. Svi imaju pravo na slobodu mirnog okupljanja, s ciljem da javno izraze određene stavove i neslaganja - zaključili su u Delegaciji EU.

Iz Udruženja poslodavaca Federacije BiH su istakli kako podržavaju izmjene Zakona o radu FBiH čiji prijedlog je ranije utvrdila Vlada FBiH te proslijedila u parlamentarnu proceduru.
.
O Zakonu o radu, Udruženje poslodavaca FBiH sa Vladom FBiH i sindikatom pregovaralo je osam godina, istakao je direktor Udruženja poslodavaca FBiH Mladen Pandurević dodajući kako postojeći zakon kojeg je utvrdila Vlada FBiH "nije idealan, ali je bolji od prethodnog".

"Udruženje poslodavaca imalo je ukupno 51 amandman na zakon, odustali smo od tri pa onda od osam amandmana, devet amandmana smo usaglasili, a 22 je Vlada odbila prihvatiti", kazao je ističući kako se "radnici ne trebaju bojati novog zakona ukoliko on bude usvojen".
Predsjednik Privredne komore FBiH Marko Šantić sa druge strane istakao je kako je Zakon o radu dokaz da se u BiH stvari mijenjaju nabolje.

"Cijenim da je ovaj Zakon korak ka poboljšanju poslovnog ambijenta. Svjedoci smo ovih dana napada na ovaj Zakon, analizirali smo ga, nema tu nekih stvari na koje neki ljudi dižu prašinu. Bez ovih reformi mi ne možemo naprijed. Mislim da je ovaj zakon usaglašen sa načelima evropskih standarda", kazao je Šantić.

Da je dosadašnja neusklađenost zakonskih okvira na entitetskom nivou osnovna kočnica investicija u BiH, istakao je potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bajić.

"Nemamo dovoljno jako zakonodavstvo koje će zaštiti poslodavca, ali i radnike. Treba zajedno sjesti za sto, zakon je jednostavan, zaštiti poslodavca od lošeg radnika. Isto tako, dobrog radnika od zlonamjernog poslodavca", istakao je Bajić.

Da će novi Zakon o radu u velikoj mjeri pomoći poslodavcima, istakla je u ime asocijacije poslovnih žena "ONE" i generalna direktorica firme Bekto Precisa Enisa Bekto dodajući kako nakon dugo vremena dolazi od izjednačavanja žena u svijetu muškog poslovanja.

"Imamo dosta novih stavki u zakonu za zaposlenike koje treba zaštiti, ali isto tako moramo obraditi pažnju na porodiljska pitanja. Teško je kada u toku rada firme imate žene koje trebaju da rađaju, razmišljate da li ćete ih primati. Smatram da svakako treba poboljšati rad poslodavcima, smanjiti sve parafiskalne namete, ali smatram da su kazne za rad na crno male i da ih treba povećati", naglasila je.

Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe iz Banovića piše da daje svoju podršku usvajanju zakona.

Svoju podršku dali su i rudari, među njima je i sindikat rudnika Đurđevik, zatim samostalni sindikat rudara iz Federacije BiH, te sindikalna organizacija RMU Banovići.

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja KS u pismu premijeru navodi da su ovih dana svjedoci komedije koju su pripremili Ismet Bajramović i, kako navode korumpirani Selvedin Šatorović koji su se nadali političkom krahu i neizglasavanju zakona o radu.

Dodaju da već dvije godine pokušavaju ukazati na kriminal unutar sindikata koji je jučerašnjim izvođenjem radnika na ulice pokušao sakriti svoje kriminalne radnje.

U ovom Sindikatu poručuju Novaliču da su spremni ustupiti svu dokumentaciju koja dokazuje kriminal i korupciju u sindikatu, a koju su već uputili nadležnim istražnim odrganima. Pismo podrške premijeru potpisuje Ibrahim Dedić, predsjednik ovog sindikata.

Podršku je uputilo i Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja, te Koordinacioni odbor temeljnih boračkih organizacija Armije RBiH.
gospodja profiterka

#410 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Zavatoni wrote:Prepuna je Bosna primjera zloupotrebe nepostojanja sistema...zakon o radu je postojao i do sada se minimalno poštovao...poslodavci koji su privatizirali razorenu BH industriju i koji su radnike plaćali minimalno...bez uplata doprinosa...i bez sankcija od strane inspekcija i organa...
Ovaj zakon je samo spustio malo letvicu poslodavcima i legalizirao kršenje prava radnika...i omogućio legalnije korištenje jeftine radne snage...

S druge strane...zaposlenici javnog sektora su drsko i bez imalo osjećaja za mjesto na kojem rade zloupotrebljavali kolektivne ugovore...tužeći svog 'javnog' poslodavca koji nije mogao poštovati štetni kolektivni ugovor...firme su zavaljivane od strane svoji radnika (a najčešće neradnika)...

Ništa nije crno i bijelo...i sa jedne i sa druge strane postoje mase primjera zloupotreba sistema...i jedni i drugi su djelomično u pravu (ali i u krivu)...

Zakon je bio neizbježan...znamo svi već godinama da će se usvojiti...kad smo odabrali put tržišnog kapitalizma odabrali smo ovo...usvojen je svuda u okruženju...u manje više istom obliku...

Jako zamjeram sindikatu što umjesto da su djelovali konstruktivno... amandmanski... pregovarački... odabrali su samo da se deru kako ovo ništa ne valja...zakon su mogli poboljšati i unaprijediti...zaustavit ga nisu mogli...sindikat je u ovom slučaju proklizao i zaslužio da ovakav bude ukinut.

Opozicijskim strankama (i ovima što glume opoziciju)...također zamjeram demagogiju...jedni su učestvovali u pripremi...drugi ga poslali na parlament...treći se obavezali pred EU da će ga prihvatiti...sad prosipaju šuplju...umjesto da su se amandmanski borili za bolji zakon...za radnike.

Vlastima posebno zamjeram manipulaciju, spinovanje, šupljiranje...loženje naroda i polarizaciju...koristeći argumente za zakon koji to nisu... nezalaganje za bolji zakon i razmišljanje samo o tome kako da dođu do MMF sredstava...

Ali idemo dalje...koja je sljedeća bolna reforma koja će zbog nesposobnosti ljudi koje biramo da ispregovaraju i izbore se za bolje...pogoditi nas...a ne njih?
I eto... to je to.
razonoda

#411 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by razonoda »

klixo wrote:Da se nadovozem na offtopic :

Zna li netko kako se krecu plate kod vozaca(ovih sto voze za inostranstvo) , posto imamo jednog u firmi koji se zali da mu gazda malo placa.

Nije mi jasno sto se zali----nema veceg meraka nego--dati gazdi kljuceve od kamiona i reci mu da sam vozi.
mirza_15

#412 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by mirza_15 »

Da. Eto prepoznasmo se na ovoj temi :mrgreen:
Taman kada je on otisao iz te firme, ja sam dosao. Tacnije, on je oslobodio mjesto meni. Svijet je bas mali.

A to je strasna ekipa bila. Nevjerovatni radnici. Sta su momci sve uradili i napravili, koliko truda ulozili... I nikada im to ni na koji nacin nije priznato. A na njihovim ledjima je firma izgradjena od nule do preko 30 hiljada korisnika u nemogucim uslovima. Na kraju je godisnji profid bio sedmocifren. Mjesecni peihod preko 600.000 KM. A njima je bilo sve teze i teze. Slika danasnjeg gazde. Procitah vijest za onu firmu autoriti i 10.000 KM za par uposlenih koji su tu od pocetka. I onda se sjetim ovih ljudi sto nisu stedili ni vrijeme ni zdravlje da izgrade respektabilnu firmu koju ce gazda kasnije prodati. A oni su cijelo vrijeme bili gazeni i ponizavani. Nikada im nije rekao ni hvala. Jadno.
supercali

#413 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by supercali »

ni jedan zakon nama nece valjati ako se ne bude postovao bilo da je stari ili ovaj novi
tako isto svaki zakon koji se postuje je dobar koliko toliko bio on stari ili novi

sto znaci da je sada samo na nama kako ce nam biti al poznajuci nas nista se drasticno nece primijeniti ni na bolje ni na gore sto se tice ukupne situacije ovdje
mozda ce neki pojedinci vise najebati ili profitirati jer sa starim zakonom to nije bilo moguce al ce vecina i kod privatnika a i ovih drzavnih i budzetlija imati isto
razonoda

#414 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by razonoda »

Vlastima posebno zamjeram manipulaciju, spinovanje, šupljiranje...loženje naroda i polarizaciju...koristeći argumente za zakon koji to nisu... nezalaganje za bolji zakon i razmišljanje samo o tome kako da dođu do MMF sredstava.

-------a narod -kako da dobije dio tog--kolaca-- sa sto manje rada.
don vito

#415 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by don vito »

Ismet Celo briljira :D
- Vlada ima moć, poslodavci novac, mi imamo dušu, radnike i članove i borit ćemo se za naša prava i dalje. Reforma preko leđa radnika i onih koji imaju 370 KM neće ići! Vi glasajte radite šta hoćete, mi nećemo dozvoliti da nas više srušite, da uništite naša radnička prava. Dostojanstvo ljudi koje predstavljamo nećete srušiti, možete ih materijalno srušiti, mi stojimo iza njih. Sindikat će biti na prvoj borbenoj liniji odbrane radničkih prava - poručio je Bajramović.
:stolica1:
House

#416 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by House »

budžetlije na aparatima II. dio :D
gospodja profiterka

#417 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

don vito wrote:Ismet Celo briljira :D
- Vlada ima moć, poslodavci novac, mi imamo dušu, radnike i članove i borit ćemo se za naša prava i dalje. Reforma preko leđa radnika i onih koji imaju 370 KM neće ići! Vi glasajte radite šta hoćete, mi nećemo dozvoliti da nas više srušite, da uništite naša radnička prava. Dostojanstvo ljudi koje predstavljamo nećete srušiti, možete ih materijalno srušiti, mi stojimo iza njih. Sindikat će biti na prvoj borbenoj liniji odbrane radničkih prava - poručio je Bajramović.
Dakle... vrh.
Šta veli Fahro? Jel' ni preko njegovih 370 KM honorara neće ići?
razonoda

#418 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by razonoda »

don vito wrote:Ismet Celo briljira :D
dok ne dobije --ocekivanu ''plavu kovertu''--bice -halalite mi , ljudski je :|
supercali

#419 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by supercali »

jbt koji su uhljupi ovi iz sindikata
gdje su bili kad je protestvovala dita sipad peti deseti?

jbt nikad ih nisam cuo da ce biti na prvim linijama
tek sada kad se tresu stolice ovima po salterima i kancelarijama kojekakvih opstina agencija institucija bore se ko hamas
nosara

#420 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by nosara »

madridist wrote: Kamo srece da nas je 45-te poklopio bilo ko od zapadnh sila...
Sreca slatka... :lol:

Danas ste konstantno naguzeni, podmazani, stavljaju vam svi odreda 20 godina... Nema bjelosvjetske halase koja vam ga ne mece... San je ostvaren, postali ste zapadna kuja... I jope' ne more... Nesto malo slovenci kao i prije, "posebni"... Ostali, karne... Cak ni ovi sto su SVE dali (dat ce i vise) usli u nato i uniju... KARNA... Sto ste zivjeli kao ljudi, zivjeli ste u socijalizmu... Nejma vise, zatvoreno... Sad naostrite zube i jedan drugog za grlo samo da bi imali za budjav lebac... A neki pomocnik zamjenika nizeg referenta iz Vasingtona ili Brisela ce vam rec da li ste se kvalifikovali da im budete roblje ili pak jos ne... :roll:
Hakiz

#421 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Hakiz »

Ogromna vecina i danas sve privatnike smatra lopovima jer nisu mentalno nadisli komunizam...
Probao oboje. I imajuci to iskustvo, mislim da je ipak ovih 25 godina demokratije usadilo mrznju prema kapitalizmu i opcenito privatnom biznisu, a ne 45 godina komunizma.
gospodja profiterka

#422 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

nosara wrote:

Danas ste konstantno naguzeni, podmazani, stavljaju vam svi odreda 20 godina... Nema bjelosvjetske halase koja vam ga ne mece... San je ostvaren, postali ste zapadna kuja... I jope' ne more... Nesto malo slovenci kao i prije, "posebni"... Ostali, karne... Cak ni ovi sto su SVE dali (dat ce i vise) usli u nato i uniju... KARNA... Sto ste zivjeli kao ljudi, zivjeli ste u socijalizmu... Nejma vise, zatvoreno... Sad naostrite zube i jedan drugog za grlo samo da bi imali za budjav lebac... A neki pomocnik zamjenika nizeg referenta iz Vasingtona ili Brisela ce vam rec da li ste se kvalifikovali da im budete roblje ili pak jos ne... :roll:
Biralo se - dobilo se. To što je fukara mislila da će se dijeliti stanovi i vikendice, to je druga priča. Ali sada se valja naguziti da nam djeca ne bi crkla od gladi, što znači da rečenim guzovima moramo drastično smanjiti umišljenu vrijednost da bi nas uopće neko htio naguziti. Jer neće ni oni svašta.

I dosta kuknjave više pobogu.
nosara

#423 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by nosara »

gospodja profiterka wrote:
nosara wrote:

Biralo se - dobilo se. To što je fukara mislila da će se dijeliti stanovi i vikendice, to je druga priča. Ali sada se valja naguziti da nam djeca ne bi crkla od gladi, što znači da rečenim guzovima moramo drastično smanjiti umišljenu vrijednost da bi nas uopće neko htio naguziti. Jer neće ni oni svašta.

I dosta kuknjave više pobogu.
Slazem se... Treba ga primat s osmijehom... :D
don vito

#424 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by don vito »

Ne zaostaje ni Celin "vajsprezident"
Selvedin Šatorović, potpredsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH kazao je da je za Sindikat premijer persona "non grata" te da zbog toga napuštaju sjednicu. - Nema teoretske šanse da slušam premijerova licemjerna obraćanja. Svaki put kad on bude govorio mi ćemo izaći iz sale. Vratit ćemo se kada se bude raspravljalo o Zakonu o radu. Bit ćemo tu prisutni kao i do sada. Želimo da vidimo sve zastupnike koji su podržali "fašistički" zakon i porobljavanje radnika. Hoćemo da vidimo se s njima licem u lice, pod imenom i prezimenom, da znamo ko to uništava radničku klasu u BiH - kazao je za "Avaz" Šatorović.
:serbo:
Latte

#425 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Latte »

Beganovic je najludji na sjednici.
Post Reply