Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?
- piupiu
#401 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Oooo, vidi teme ... haj' da se upišem - nastadosmo pukom slučajnošću, a moRebit da su i vanzemaljci nešto mućkali, pa se mi slučajno smućkali. U svakom sl - kozmička greška. "Fala" joj. 
- Dozer
- XXS
#403 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Ni bog ni vanzemaljci.
Švabo je sve ovo skontao.
Švabo je sve ovo skontao.
- Dozer
#404 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Ma, i ja nesto to kontam...da nas sve zajedno svabe ne zavlace... 
-
sizifinho
#405 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Dozeru, fkt me zanima kako neutrino, cestica koja nema elektricni naboj se moze pretvoriti u struju?
Moja znanje iz fizike je limitirano, ali uvijek tezim da vise naucim.
Treba prestati razmisljati pristrano, jer se tad to uopste ne razlikuje od neke ideologije. Toster ne radi, mora da vanzemaljci postoje.
Sve se treba propitivat, cak i ono sto kaze neko ko je majstor svog zanata, jer i on moze biti u krivu.
U sve se treba sumnjati jer sumnja otvara mogucnost a sigurnost u nesto vec zatvara sve puteve. Da su fiizicari bili sto posto sigurni u Newtonovu fiziku, ne bismo danas govorili kako nesto moze biti cestica i talas i opet ne biti ni jedno ni drugo, ni trece, nit bismo pricali o singularitetima, i mikrokosmosima
Moja znanje iz fizike je limitirano, ali uvijek tezim da vise naucim.
Treba prestati razmisljati pristrano, jer se tad to uopste ne razlikuje od neke ideologije. Toster ne radi, mora da vanzemaljci postoje.
Sve se treba propitivat, cak i ono sto kaze neko ko je majstor svog zanata, jer i on moze biti u krivu.
U sve se treba sumnjati jer sumnja otvara mogucnost a sigurnost u nesto vec zatvara sve puteve. Da su fiizicari bili sto posto sigurni u Newtonovu fiziku, ne bismo danas govorili kako nesto moze biti cestica i talas i opet ne biti ni jedno ni drugo, ni trece, nit bismo pricali o singularitetima, i mikrokosmosima
- Dozer
#406 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Ni ja ti nisam neki fizicar, ali koliko sam shvatio sve ide preko nekakvih kalema i magneta.
Najveci fol je u tome sto je taj cijeli sklop, prototip, velicine 50-50cm, plus ta antena ili kolac koji ide u zemlju.
Najveci fol je u tome sto je taj cijeli sklop, prototip, velicine 50-50cm, plus ta antena ili kolac koji ide u zemlju.
Last edited by Dozer on 20/08/2015 16:40, edited 1 time in total.
- Partijaner
#407 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Svi smo mi od srba nastali, posto su najstariji narod eto vam odgovora. 
-
sizifinho
#408 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
nemoj misliti da imam nesto protiv tebe, nemam. Ali mi je recimo sega kad ti kazes da je nesto 100% tacno a ni fizicari ne mogu reci da je bilo sta osim postojanja gravitacije 100% tacno. Neutrino nema interakcije prakticno ni s cim tako da i ne nosi neku potencijalnu energiju ili nesto tako pa da bi bio isplativ, i zbog tog.sumnjam u postojanje bilo kakvog aparata koji se napaja neutrinima a i da postoji njegova iskoristivost bi bila daleko od korisne..prema onom sto ja znamDozer wrote:Ni ja ti nisam neki fizicar, ali koliko sam shvatio sve ide preko nekakvih kalema i magneta.
- Dozer
#409 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Dobro si Partijaneru...kako se toga ne sjetismo na vrijeme
@Sizifinho
Samo prenesoh ono sto sam gledao. Nisam fizicar, niti sam na taj nacin bio ukljucen u taj projekat/istrazivanje, pa ti fakat ne mogu reci nista vise o samom nacinu rada i funckionisanja svega toga.
Ono sto zaista mogu reci da je 100% tacno jeste taj kredit u spomenutom iznosu, kao i postojanje ta 2 prototipa koji su nekako funkcionisali. Sta se dalje s tim desilo, nemam pojma. A ovo se desavalo prije 2 godine.
Last edited by Dozer on 20/08/2015 16:48, edited 3 times in total.
- XXS
#410 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Kakvih ba srba pored zivog Švabe.Partijaner wrote:Svi smo mi od srba nastali, posto su najstariji narod eto vam odgovora.
-
sizifinho
#411 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
u svakoj iole pametnoj temi se mora spomenut neka nacionalnost, nepotrebno il sta ja znam... mozda je do mene.
Dozeru, posteno, ja ipak ne vjerujem u neutrino napajanjr, jbg nemam dovoljno dokaza.
Kako vi zamisljate vanzemaljce?
mozda su anorganski, mozda su cista energija...mozda su kolektiv.cestica haha
Dozeru, posteno, ja ipak ne vjerujem u neutrino napajanjr, jbg nemam dovoljno dokaza.
- shiljak
#412 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
@Dozer, kakve vanzemaljci imaju veze sa religijom. Je li to znači da bi mi prestali vjerovat, a vanzemaljci bi i dallje vjerovali jer nije im nikad neki vanzemaljac došao kao što su oni nama. 
- Russki
#413 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Ja sam potomak Annunakija, pripadnik čiste krvne loze.
- Dozer
#414 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Drug, samo ti prenesoh cemu sam licno svjedocio. Nista vise, nista manje. Fakat se ne razumijem u sve to, niti me, iskreno, pretjerano zanima pa da bih se nesto zadao da istrazujem (nemam vremena jos i za to...jbg).sizifinho wrote:u svakoj iole pametnoj temi se mora spomenut neka nacionalnost, nepotrebno il sta ja znam... mozda je do mene.
Ono sto sam vidio i povrsno saznao kroz tih nekih 10-ak dana, ovo je sto ti rekoh. Ali, sad si me malo zaintrigirao i pokusacu saznati sta se desilo s tim projektom. Zadnje sto sam jos onda cuo jeste da su se iz svega iznenada i bez ikakvog razloga povukli Svajcarci.
shiljak wrote:@Dozer, kakve vanzemaljci imaju veze sa religijom. Je li to znači da bi mi prestali vjerovat, a vanzemaljci bi i dallje vjerovali jer nije im nikad neki vanzemaljac došao kao što su oni nama.
Ne znam da li bi ljudi prestali vjerovati, ali mislim da ce nastati poprilican haos na planeti kada se pojave ti neki vanzemaljci i na neki nacin eventualno potvrde da su ovdje vec hiljadama godina, da su nas nadzirali i navodili, a da su religije bile samo jedan od nacina za to, te da su nam ih upravo oni "podmetnuli".
-
sizifinho
#415 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Pa kažem ja tebi, pošteno od tebe, priznaš kako je. I ja ti kažem da ja odbijam vjerovati u to, što je, jel, moje pravo, kao što je tvoje da vjeruješ. Uglavnom bitno je da sad ovdje ne palamudimo satima ubeđujući jedni druge haha. Respect
- NIN
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#417 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Maksuz kliknuh, kad ugledah da si postao, ocekujuci...pa odgovor u tvom stilu, a onoNIN wrote:...od ljubavi!
- Towelie
#418 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Ovo je jako dubok odgovor, zapravo._BataZiv_0809 wrote:Maksuz kliknuh, kad ugledah da si postao, ocekujuci...pa odgovor u tvom stilu, a onoNIN wrote:...od ljubavi!
- NIN
#419 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Me znam vala sta si ocekivao, pojasni drugu!_BataZiv_0809 wrote:Maksuz kliknuh, kad ugledah da si postao, ocekujuci...pa odgovor u tvom stilu, a onoNIN wrote:...od ljubavi!
-
Cybernetic
#420 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 21:23, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#421 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Kao sto rece Toveli, tvoj odgovor jeste dubok, iako je izrazen jednom prostom recenicom. Ali zato sto si ga ti napisao. Da ga je napisao neko od dezurnih zafrkanata na forumu, ne bi se presumpirala dubinaNIN wrote: Me znam vala sta si ocekivao, pojasni drugu!
Od tebe sam ocekivao naucnu elaboraciju
-
Cybernetic
#422 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 21:24, edited 1 time in total.
-
sizifinho
#423 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Cybernetic wrote:Ako sam ga dobro razumio, NIN-ov komentar je sasvim jasan stav o ovdasnjoj publici.
-
Bodkin
#424 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Odlicna tema. U ovom kontekstu Bog i nije nista drugo nego vanzemaljac ili alien nama jel tako?
Ali jos je interesantnije na kojem su stupnju civilizacije i razvoja ti alieni. Mi smo decenijama daleko, mozda i stoljecima od pogona koji bi isao svjetlosnom brzinom. Negdje sam prcitao da svjetlu treba 19 minuta od marsa do nas kad nam je mars najblizi u orbiti (sto ce biti sad u avgustu pa ko zna kad). Dakle do marsa koji je tu do nas. Koliko tek treba do ruba galaksije. Dakle ti alieni da bi dosli do nas bi trebali imati tehnologiju koja je brza od brzine svjetlosti da bi dobacili iz neke dalje galaksije. Sto ce reci da je to puno veca razlika nego danasnja amerika i npr stari egipar
Ali jos je interesantnije na kojem su stupnju civilizacije i razvoja ti alieni. Mi smo decenijama daleko, mozda i stoljecima od pogona koji bi isao svjetlosnom brzinom. Negdje sam prcitao da svjetlu treba 19 minuta od marsa do nas kad nam je mars najblizi u orbiti (sto ce biti sad u avgustu pa ko zna kad). Dakle do marsa koji je tu do nas. Koliko tek treba do ruba galaksije. Dakle ti alieni da bi dosli do nas bi trebali imati tehnologiju koja je brza od brzine svjetlosti da bi dobacili iz neke dalje galaksije. Sto ce reci da je to puno veca razlika nego danasnja amerika i npr stari egipar
- Dozer
#425 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Pa, ako se pogledaju neki klipovi sa nekim snimcima, npr. ovaj zadnji s objektom pored Sunca, nije tesko pretpostaviti da sigurno imaju daleko napredniju tehnologiju od nas. Dok se mi przimo i na Zemlji, tako daleko od Sunca, oni se uredno "parkiraju" pored njega i tako stoje satima...
Da napomenem da se od ovog snimka koji se pojavio 2012, pa do danas, takvih objekata pored Sunca snimilo na desetine. Naucnici se pitaju da li tim objektima zvijezde sluze kao nama benzinske pumpe, jer je ocigledno da nesto crpe iz Sunca...
Takodjer, ne smijemo zaboraviti da se sve sto mi "znamo" o svemiru, njegovom postanku, ali i stvarima poput najvece moguce brzine (svjetlosti), zasniva na nasim pretpostavkama i teorijama, koje uopste ne moraju biti tacne...
Vec spomenuh slucaj nedavno snimljene galaksije za koju su proracunali da se od nas udaljava puno brze od brzine svjetlosti.
Cinjenicno stanje jeste da mi - nemamo pojma ni o cemu. Za pocetak, nemamo pojma kako smo mi sami nastali, jer i to je sve jos uvijek na nekim pretpostavkama i zasnovano na saznanjima koja imamo trenutno. Nemamo pojma ni sta sve imamo na ovoj planeti, na njenoj povrsini, a o okeanima da i ne pricamo...
Pretpostavljamo da je bio BigBang, prije nekih 4,5 milijarde godina, a nasa vrsta je stara jedva 250.000 godina. Cak i ako uzmemo da je ova teorija o BigBangu tacna, pa onda pogledamo samo nama vidljivi svemir i broj zvijezda i planeta u njemu, po meni je prakticno nemoguce da ne postoje jos minimalno desetine zivih vrsta tamo negdje.
A te vrste su se mogle razviti i par stotina hiljada godina prije nas, zar ne?
Da napomenem da se od ovog snimka koji se pojavio 2012, pa do danas, takvih objekata pored Sunca snimilo na desetine. Naucnici se pitaju da li tim objektima zvijezde sluze kao nama benzinske pumpe, jer je ocigledno da nesto crpe iz Sunca...
Takodjer, ne smijemo zaboraviti da se sve sto mi "znamo" o svemiru, njegovom postanku, ali i stvarima poput najvece moguce brzine (svjetlosti), zasniva na nasim pretpostavkama i teorijama, koje uopste ne moraju biti tacne...
Vec spomenuh slucaj nedavno snimljene galaksije za koju su proracunali da se od nas udaljava puno brze od brzine svjetlosti.
Cinjenicno stanje jeste da mi - nemamo pojma ni o cemu. Za pocetak, nemamo pojma kako smo mi sami nastali, jer i to je sve jos uvijek na nekim pretpostavkama i zasnovano na saznanjima koja imamo trenutno. Nemamo pojma ni sta sve imamo na ovoj planeti, na njenoj povrsini, a o okeanima da i ne pricamo...
Pretpostavljamo da je bio BigBang, prije nekih 4,5 milijarde godina, a nasa vrsta je stara jedva 250.000 godina. Cak i ako uzmemo da je ova teorija o BigBangu tacna, pa onda pogledamo samo nama vidljivi svemir i broj zvijezda i planeta u njemu, po meni je prakticno nemoguce da ne postoje jos minimalno desetine zivih vrsta tamo negdje.
A te vrste su se mogle razviti i par stotina hiljada godina prije nas, zar ne?
Last edited by Dozer on 21/08/2015 10:07, edited 1 time in total.