Novi rat
- GeeTnT
#402 Re: Novi rat
....i Batko se smEjao dok su citali optuznicu, smEjao se i Ratko...vise se ne smEju.zarko.filip wrote:@GeeTnT
Sto se tice advokature veoma si los.Ima nade kada je u pitanju muzika.
- zarko.filip
#403 Re: Novi rat
I ne treba da se smeju.Boli me i za Batka i Ratka i njima slicne.GeeTnT wrote:....i Batko se smEjao dok su citali optuznicu, smEjao se i Ratko...vise se ne smEju.zarko.filip wrote:@GeeTnT
Sto se tice advokature veoma si los.Ima nade kada je u pitanju muzika.
-
Ripicipi
#404 Re: Novi rat
ratnika i qrca.
-
junior3
#405 Re: Novi rat
Expert je l' i ti 'vataš magle k'o muha?. 
- ILVIIR
#406 Re: Novi rat
pa to nije odgovor na ovo moje drugo pitanje. ima li kod njih spremnosti za ratovanje?Vizionar 1985 wrote:Pratim Ja i Hrvatske i Srpske.ILVIIR wrote:prati li ko srpske forume? ima li kod njih spremnosti krenuti u rat za nezavisnost rs-a?
Ko njih ti je spika Podijeliti ce oni Bosnu, Uzet ce Hrvati USK,pola Bosne, Srbi RS,itd. i jos ce nas
sve ili pobiti ili vratiti u Viru/Veru Pradjedovsku/Pradidovsku.
men' se cini da su jedino bosnjaci nabrijani... ostali slabo...
-
ULTRAK
#407 Re: Novi rat
Pa bili ti bio spreman na ratovanje da si Srbin iz Pala ili Lukavca? Da li su bili spremni ratovati Bosnjaci iz Visegrada, Zvornika? U takvom odnosu snaga nemoze biti volje za ratovanje jer se ratovanja nemoze ni biti. Moze biti samo blitzkrieg kada je odnos u snazi 20:1.ILVIIR wrote:pa to nije odgovor na ovo moje drugo pitanje. ima li kod njih spremnosti za ratovanje?Vizionar 1985 wrote:Pratim Ja i Hrvatske i Srpske.ILVIIR wrote:prati li ko srpske forume? ima li kod njih spremnosti krenuti u rat za nezavisnost rs-a?
Ko njih ti je spika Podijeliti ce oni Bosnu, Uzet ce Hrvati USK,pola Bosne, Srbi RS,itd. i jos ce nas
Srbi mogu ratovati tamo gdje imaju gradove i gdje se moze linija uspostaviti. Tamo gdje ih je 1:50 a uz to nema nista osim planina i suma; tamo se i ne ratuje; tu bi se samo povukli i predali bas kao i Bosnjaci u selima oko Bileca, Trebinja itd..
Last edited by ULTRAK on 05/07/2015 19:36, edited 2 times in total.
- DrugaGimnazija
#408 Re: Novi rat
Ima i zato isprobana matrica (copyright Srbi 1990-1991):Paul F. wrote: Dolazimo do suštine. Ovdje je uglavnom pretpostavka da će RS napasti Federaciju. Onda ustvari mi napadamo RS. Pa čovjek pita kako zaštititi povratnike u RS a niko ne odgovara.Sve u svemu tanko i bez veze.
Povratnike dobro naoruzati, tako da oni mogu preuzeti vlast u mjestima gdje ih ima dobar broj i proglasiti lojalnost BiH. Ako bude sukoba od strane RS-a, onda medijskom propagandom proglasiti da RS ide u ponovni genocid protiv Bosnjaka i poslati im malo federalnu vojsku da ih brani.
Dakle:
1. Naoruzavanje povratnika
2. Aktiviranje federalne vojske gdje RS nesto pokusa.
- SmokingMan
#409 Re: Novi rat
Nema ništa od toga....
- DrugaGimnazija
#410 Re: Novi rat
Ne, rat bi poceo samo ako bi Srbi sami oborili Dayton. Po Daytonu, Srbi nemaju nikakvo pravo na referendume. Cim se jedan sprovede, Dodik se sam odrekao Daytona.Mister Yes wrote: To si trebao reći 95-te kada je potpisan Dayton. Dayton je potpisan nakon svega toga što si gore naveo pa je pošteno predpostaviti da je sve to uzeto u obzir kada je potpisivan Dayton. Dogovor je dogovor i imaćemo vječni rat (tipa bliski istok) ako ne poštujemo ono što se dogovorimo. A Alija i SDA su dominantno dobili na izborima NAKON Daytona što znači da je i narod (Bošnjaci) stao iza Daytona.
Sada bi da ga mijenjamo jer nam zapadne sile pušu u jedra. Ginućemo za njihove interese (kontra Rusima) drugim riječima![]()
Kod mene nema nimalo sumnje ko je ovdje na strani pravde. Ako počne rat zato što Srbi traže da se poštuje ono što smo se dogovorili (Dayton) a ne ono što su zapadnjaci nametnuli, onda su Srbi definitivno na strani pravde a Bošnjaci agresori i zločinačka strana u tom novom ratu.
Prebacivanje nadleznosti na drzavu je u skladu sa Daytonom i SNSD je tada glasao za te zakone. Ako zele da se ti zakoni promijene, moraju ici kroz Parlament BiH, koji ga je i usvojio. Nikakvi jednostrani proglasi i referendumi.
- Gojeni H
#411 Re: Novi rat
Smej se smej, uvek se smej ...zarko.filip wrote:Kako se ja slatko ismejem na ovo.Gojeni H wrote:Vratilo se u moj bataljon oko 20 ljudi na pocetku rata. Vratili su se dvojica brace iz Njemacke i obojica dali zivote da bi ti danas mogao kacati tog cetnika na avatara, i truniti o Srboslaviji._BataZiv_0809 wrote:Ko bi se vratio iz dijaspore da ratuje ?
Neka im je vjecni rahmet i sreca.
- Drvosjeca iz Dejcica
#412 Re: Novi rat
Ma ništa to, zna ono ko je na strani pravde.DrugaGimnazija wrote:Ne, rat bi poceo samo ako bi Srbi sami oborili Dayton. Po Daytonu, Srbi nemaju nikakvo pravo na referendume. Cim se jedan sprovede, Dodik se sam odrekao Daytona.Mister Yes wrote: To si trebao reći 95-te kada je potpisan Dayton. Dayton je potpisan nakon svega toga što si gore naveo pa je pošteno predpostaviti da je sve to uzeto u obzir kada je potpisivan Dayton. Dogovor je dogovor i imaćemo vječni rat (tipa bliski istok) ako ne poštujemo ono što se dogovorimo. A Alija i SDA su dominantno dobili na izborima NAKON Daytona što znači da je i narod (Bošnjaci) stao iza Daytona.
Sada bi da ga mijenjamo jer nam zapadne sile pušu u jedra. Ginućemo za njihove interese (kontra Rusima) drugim riječima![]()
Kod mene nema nimalo sumnje ko je ovdje na strani pravde. Ako počne rat zato što Srbi traže da se poštuje ono što smo se dogovorili (Dayton) a ne ono što su zapadnjaci nametnuli, onda su Srbi definitivno na strani pravde a Bošnjaci agresori i zločinačka strana u tom novom ratu.
Prebacivanje nadleznosti na drzavu je u skladu sa Daytonom i SNSD je tada glasao za te zakone. Ako zele da se ti zakoni promijene, moraju ici kroz Parlament BiH, koji ga je i usvojio. Nikakvi jednostrani proglasi i referendumi.
- Sanjarko
#413 Re: Novi rat
cini ti se drugi su nabrijanijiILVIIR wrote:pa to nije odgovor na ovo moje drugo pitanje. ima li kod njih spremnosti za ratovanje?Vizionar 1985 wrote:Pratim Ja i Hrvatske i Srpske.ILVIIR wrote:prati li ko srpske forume? ima li kod njih spremnosti krenuti u rat za nezavisnost rs-a?
Boshnjaci ne zele rat
- DrugaGimnazija
#415 Re: Novi rat
Ne samo to, nego ce vam jos policija KS uletiti u kuce po Dodikovom nalogu, u pratnji policije RS, pa cete biti svezani dok vam oduzimaju racunare...astala_vistala wrote:Ljudi nemojte se zajebavati bicete na PTPC "na klixu se dogovara novi atak na srpsku"
- GeeTnT
#416 Re: Novi rat
...jok koreanci..oni su dali glas Dodiku, a i pišu komentare po srpskim portalima...junior3 wrote:Eto Srbi žele.
-
archi_a
#417 Re: Novi rat
Last edited by archi_a on 05/07/2015 20:06, edited 3 times in total.
- DrugaGimnazija
#419 Re: Novi rat
Nije sve ni u sirovoj borbi. Ima tu i puno taktike.ULTRAK wrote: Borbe bi bilo oko Brckog. No za ove planine oko Sarajeva tu bi bilo manjeg puskaranja jer je odnos snaga 1:50 i svaki Srbin koji bi se probao ukopati na Trebevic ili Jahorinu bi se ukopao u svoj grob. To je jasno. Za Brcko bi se oni vjerovatno grcevito borili.
Npr. ostaviti Brcko na miru, poslati im poruku i pregovaraca da ih niko nece dirati, dok god su neutralni i lojalni BiH. A, koridor presjeci zapadno od Brckog, na potezu od Gradačca do Orasja.
- Sanjarko
#420 Re: Novi rat
Kao sto nisu zeljeli 90-tihjunior3 wrote:Eto Srbi žele.
- Maharadza
#421 Re: Novi rat
Pa kaže:
3:24 - "Sada, evo u ovome predahu...jer ko s hajducima i vucima živi NIKADA MIRA NEĆE IMATI...dobismo malo vremena da se prisjetimo naših mrtvih, živih heroja...naših Gazija i Šehida...neka im je Rahmet!"
Vala samo da se riješimo ove VARTA reklame koju su nam nametnuli kao zastavu, pa makar...
3:24 - "Sada, evo u ovome predahu...jer ko s hajducima i vucima živi NIKADA MIRA NEĆE IMATI...dobismo malo vremena da se prisjetimo naših mrtvih, živih heroja...naših Gazija i Šehida...neka im je Rahmet!"
Vala samo da se riješimo ove VARTA reklame koju su nam nametnuli kao zastavu, pa makar...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#422 Re: Novi rat
Vjecni rahmet im zelim . Iznimka su, nazalost.Gojeni H wrote:Vratilo se u moj bataljon oko 20 ljudi na pocetku rata. Vratili su se dvojica brace iz Njemacke i obojica dali zivote da bi ti danas mogao kacati tog cetnika na avatara, i truniti o Srboslaviji._BataZiv_0809 wrote:Ko bi se vratio iz dijaspore da ratuje ?
Neka im je vjecni rahmet i sreca.
-
junior3
#423 Re: Novi rat
Ja ba.Vizionar 1985 wrote:Kao sto nisu zeljeli 90-tihjunior3 wrote:Eto Srbi žele.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#424 Re: Novi rat
Po Daytonu RS je entitet, a ne država kako je nazivajuMister Yes wrote:Kod mene nema nimalo sumnje ko je ovdje na strani pravde. Ako počne rat zato što Srbi traže da se poštuje ono što smo se dogovorili (Dayton) a ne ono što su zapadnjaci nametnuli, onda su Srbi definitivno na strani pravde a Bošnjaci agresori i zločinačka strana u tom novom ratu.
PO Daytonu nije osvojena i krairana nikakva država zapadno od Drine, pa još Srpska
Po Daytonu postoji pravo na povratak, a ne exluzivno srpsko pravo
Po Daytonu svatko ima pravo da uči na svom maternjem jeziku
Po Daytonu religijski praznici kao što su krsne slave nisu i ne mogu biti entitetski praznici
Po Daytonu se djeci ne može izrugivati izmišljajući ime jezika
Po Daytonu,zločinici se ne mogu slaviti kao heroji.
-
L u c i f e r