Republika Turska
-
sumirprimus
#401 Re: Republika Turska
a sta znace 4 prsta?
-
jastuk1
#402 Re: Republika Turska
Zaboravio si i Rizvanbegoviće koji ga rasturiše na Stupu!VCorp wrote:
Nemoj matere ti pričati o dostojanstvu i dignitetu, Huseina - kapetana su izdali oni po kojima se danas zovu ulice i naselja u Sarajevu, Čengić i Ali - paša. Sigurno postoji kakva posvećena i osmanskim sultanima. Što više čitam nazive mjesta i ulica po Sarajevu to mi se više gadi. Najslavnijeg od svih naših heroja se baca na rub historije, ne pridaje mu se značaj a sve zbog ulizivanja Turskoj, tzv. turkofilija vlada kod nas.
Jebem i paše i begove, živio Zmaj od Bosne !
Baš je heroj - prije pobune je trebao osigurati da ima podršku svih, a ne samo Sarajeva. Nema ovo veze sa Turkofilijom, već sa dignitetom Bosne.
Nemam ništa protiv što se nadobudni pobunio, ali je prethodno trebao osigurati podršku iz Hercegovine. Da je imao trunku digniteta, osigurao bi prije pobune podršku svih. E njegov ponos ga je koštao debelo. Haj što je njega koštao već nas je drakonski unazadio, pošto su uvedene još gore mjere. A on - šepurio se i dalje sijao svoju pokvarenštinu i arogantnost i trošio nemilice gdje je išao. Fujina kabadahijska.
Kakav Zmaj od Bosne - uništavatelj Bosne i njenih interesa.
- madner
#403 Re: Republika Turska
Pa imao je podrsku velike vecine.
Gdje se uci ta verzija historije, zanima me fakat?
Inace to je ista logika po kojoj je Alija kriv za Fikreta, Radovana i Matu.
-
jastuk1
#404 Re: Republika Turska
Nije imao podršku Hercegovine - koji su i ugušili njegovu pobunu i porazili ga! Nadobudni kreten, kratkovidi lizač svog ponosa je trebao njihovu podršku osigurati prije pobine i mirna Bosna. Ovako nas je sa svojom nepromišljenočću pravo unazadio i od sebe umjesto heroja kakav je trebao biti, napravio običnoga gubitnika, a po mnogima izdajnika.madner wrote:Pa imao je podrsku velike vecine.
Ponos nikad nikom ništa dobro nije donio!!!!!!!!!!!!
Last edited by jastuk1 on 13/08/2015 12:13, edited 1 time in total.
- madner
#405 Re: Republika Turska
Dakle Alija je kriv za Fikreta?
-
jastuk1
#406 Re: Republika Turska
Sa pokvarenim, tebi svojstvenim sarkazmom porediš kruške i jabuke! Fikret je bio dao podršku, pa je onda odlučio da bude izdajnik.madner wrote:Dakle Alija je kriv za Fikreta?
A Husejinkreten nije osigurao podršku Hercegovine i to mu se obilo o glavu! I našim precima naravno.
-
breuer
#407 Re: Republika Turska
I onda ono hoće da ukida ponosno ime Hercegovačko?!
Neće da može!
Neće da može!
- madner
#408 Re: Republika Turska
Cim se izgubis sa argumentacijom pokusavas se izvuci sa bezveznim doskocima i proizvoljnim kvalifikacijama.
Oba su odlucili da budu izdajnici a da je neko cekao da svaki pasa bude za ustanak, nikad se isti ne bi desio.
Kao sto rekoh, to se desi kada nisi u stanju da razdvojis svoje emocije od cinjenica, pa krivis za nedjela tebi emotivno bliske strane pogresne osobe.
Oba su odlucili da budu izdajnici a da je neko cekao da svaki pasa bude za ustanak, nikad se isti ne bi desio.
Kao sto rekoh, to se desi kada nisi u stanju da razdvojis svoje emocije od cinjenica, pa krivis za nedjela tebi emotivno bliske strane pogresne osobe.
-
jastuk1
#409 Re: Republika Turska
Pa mogu ga nepismeni uzdizati. Meni njegova eto neka je i zakašnjela pobuna bila super - samo je trebao osigurati podršku prije realizacije iste. Ovako je na najbanalnijem ispitu pao, a od nas napravio kloceve i duduke da oplakujemo njega i njegovu svojeglavost.pasha078 wrote: A zato mi Huseina uzdizemo? Kao svaka nacija, mi trebamo heroje i mitove. A on je jako pogodan.
I kao da nije znao mentalitet Hercegovaca - nemam ništa sa Hercegovinom, ali volim ih što nisu ljigavci, imaju moje maksimalo poštvanje.
-
VCorp
#410 Re: Republika Turska
Ali - paša Rizvanbegović dijete drago ?jastuk1 wrote:Zaboravio si i Rizvanbegoviće koji ga rasturiše na Stupu!VCorp wrote:
Nemoj matere ti pričati o dostojanstvu i dignitetu, Huseina - kapetana su izdali oni po kojima se danas zovu ulice i naselja u Sarajevu, Čengić i Ali - paša. Sigurno postoji kakva posvećena i osmanskim sultanima. Što više čitam nazive mjesta i ulica po Sarajevu to mi se više gadi. Najslavnijeg od svih naših heroja se baca na rub historije, ne pridaje mu se značaj a sve zbog ulizivanja Turskoj, tzv. turkofilija vlada kod nas.
Jebem i paše i begove, živio Zmaj od Bosne !
Baš je heroj - prije pobune je trebao osigurati da ima podršku svih, a ne samo Sarajeva. Nema ovo veze sa Turkofilijom, već sa dignitetom Bosne.
Nemam ništa protiv što se nadobudni pobunio, ali je prethodno trebao osigurati podršku iz Hercegovine. Da je imao trunku digniteta, osigurao bi prije pobune podršku svih. E njegov ponos ga je koštao debelo. Haj što je njega koštao već nas je drakonski unazadio, pošto su uvedene još gore mjere. A on - šepurio se i dalje sijao svoju pokvarenštinu i arogantnost i trošio nemilice gdje je išao. Fujina kabadahijska.
Kakav Zmaj od Bosne - uništavatelj Bosne i njenih interesa.![]()
![]()
Sad je kriv Gradascevic jer su vezire u Hercegovini, i gradovima oko Sarajeva pokupovali turski dukati ? Dok se on bori za autonomiju Bosne oni njemu zabijaju nož u leđa. Ko je dozivljavao Bosnu kao svoju taj se borio s njim, za njega je ratovalo 20 hiljada mojih Krajisnika predvođeni Hasan - agom Pećkim iz Cazina a isto mu je mogao okrenuti leđa jer smo mi bili i ostali trn u oku Turcima i bilo bi bolje za nas pa šta ? Pokusavas tu djelovati s revizijom historije da bi odbranio integritet hercegovačkog izdajnickog šljama po kojima nose imena mjesta u Sarajevu koji ne da je izdao samo Zmaja od Bosne, već i zadnjeg bosanskog kralja.
Podrsku svih ? Malo pogledaj koliko je stanovnika imala Bosna u tom periodu i ko je bio uopće voljan ratovati za nju, pa kad skontas da je samo iz Krajine za njega ratovalo 20 hiljada ljudi a gdje je onda ostatak Bosne ( pod tim mislim i na Hercegovinu ) lako mozes uvidjeti da je to bila velika buna a ne djecija igra. Čak i kad je nestao sa scene Zmaj od Bosne Turcima je trebalo 17 - 18 godina da uguše u potpunosti bunu.
Kako nas je drakonski unazadio ako se borio za bolja prava i našu državu ? Nije nas on unazadio već nas je okupator unazadio. Oni su tu bili, iskoristavali i zemlju i narod za svoje ciljeve a Bosnu su kaznili zato što je njen narod htio da živi neometano i slobodno. On tu nije ništa kriv već domaći izdajnici i prvenstveno otomanski okupatori. Sve ostalo što se kosi s tim je Alijom donešena turkofilija i SDA politika. Možda nas Turci kao narod vole, najviše zbog vjere i devedesetih godina kada je Alijina žena sa delegacijama išla skupljati sredstva za svog sina i muža; pardon za odbranu Bosne prilikom kojih su sebi izgradili poslovne veze s Turskom i Bliskim Istokom a Bosnu su stavili u poslijeratnom izdanju u maltene vazalni odnos.
Znas li da su prilikom prelaska u Habsbursku monarhiju Huseinu - kapetanu oduzete sve stvari i imetak te da je bio u zatvoru tamo ? Nije ga sultan ubio zbog toga što zna da bi ispao kukavica da ga ubije podmuklo, van boja ali mu zato nije dopustio da se ikad više vrati u njegovu Bosnu jer da se vratio zna se da bi narod stao uz njega a Otomanska imperija koliko god bila moćna s vremenom je sve slabija bila.
Interesi BiH su se oduvijek gubili u Sarajevu, dokaz ti je i sama bitka kod Stupa. Što Sarajevo može izdati Bosnu, to ne može niko. Oduvijek je tako bilo, pa u zadnjem ratu pa i dan - danas. Zato takvi kao ti trebaju reviziju historije da bi se osjećali bolje.
To se vidi i iz posta lika sa nickom pasha, dakle sve je jasno koliko se cijene naši heroji a za četiri dana je godišnjica njegove smrti.
-
VCorp
#411 Re: Republika Turska
Daj pusti ih, to je naučeno da sere po svome a okupatoru ljubi noge i liže dupe. Sjećam se riječi mog strica i starog kad je završio rat, veli sreća je nama što smo bili gore u okruženju pa smo se sami brinuli za sebe jer da nam je Sarajevo sa Alijom moglo diktirati šta da radimo ne bi mi sad sjedili u svojoj kući. Treba kakvu incijativu napraviti da se Sarajevo preimenuje u Štokholm, zbog štokholmskog sindroma.madner wrote:Pa imao je podrsku velike vecine.
- madner
#412 Re: Republika Turska
Jah, osim sto je bilo mjesto zadnje bitke kakve veze ima Sarajevo sa neuspjehom?
Sarajevo je bilo za ustanak i nezavisnost kao i velika vecina Bosne.
Sarajevo je bilo za ustanak i nezavisnost kao i velika vecina Bosne.
- madner
#413 Re: Republika Turska
Ova mrznja prema seheru je pateticna.VCorp wrote:Daj pusti ih, to je naučeno da sere po svome a okupatoru ljubi noge i liže dupe. Sjećam se riječi mog strica i starog kad je završio rat, veli sreća je nama što smo bili gore u okruženju pa smo se sami brinuli za sebe jer da nam je Sarajevo sa Alijom moglo diktirati šta da radimo ne bi mi sad sjedili u svojoj kući. Treba kakvu incijativu napraviti da se Sarajevo preimenuje u Štokholm, zbog štokholmskog sindroma.madner wrote:Pa imao je podrsku velike vecine.
Razumijem naravno mrznju prema Aliji.
-
VCorp
#414 Re: Republika Turska
Za mene je opravdana, i da ne bi bilo zabune ne odnosi se na obične Sarajlije.madner wrote:Ova mrznja prema seheru je pateticna.VCorp wrote:Daj pusti ih, to je naučeno da sere po svome a okupatoru ljubi noge i liže dupe. Sjećam se riječi mog strica i starog kad je završio rat, veli sreća je nama što smo bili gore u okruženju pa smo se sami brinuli za sebe jer da nam je Sarajevo sa Alijom moglo diktirati šta da radimo ne bi mi sad sjedili u svojoj kući. Treba kakvu incijativu napraviti da se Sarajevo preimenuje u Štokholm, zbog štokholmskog sindroma.madner wrote:Pa imao je podrsku velike vecine.
Razumijem naravno mrznju prema Aliji.
Zbog čega ? Stari, stric i ja smo svi bili u V. Korpusu čitav rat ako misliš da sam autonomaš. Fikret je završio tamo gdje zasluzuje da bude, u kanti za smeće kao izdajnik. Jedina razlika između vas i nas je što mi kazemo na glas ono što svi misle, da je Alija trgovac ljudskim zivotima i osnivač jedne od najvećih kriminalnih organizacija u državi čija familija je izvukla bogatstvo iz rata kao i oni oko njega, dok nam je predsjednik danas njegov nasljednik iz trezora za koga glasaju zadrti i koristoljubivi uhljebi. Prosto da ne može biti prostije. Taj isti Alija je zajebao Fikreta za vlast, Fikret kakav god da je kriminalac i zlotvor garantujem ti da je sposobniji čovjek od Alije sto puta. Za razliku od Fikreta koji je isto kao i Alija izdao svoj narod, u nekom periodu Fikret je svoj narod i nahranio i napravio boga i batinu jugoslavenske ekonomije. Koliko god mojih rođaka i prijatelja stradalo od njegove zločinačke politike priznajem mu da je sposoban.
-
jastuk1
#415 Re: Republika Turska
Gdje je bolan Sarajevo izdalo Bosnu? Kod Huseinove bune Sarajevo mu je dalo prisegu i istu održalo. Nemam ja ništa protiv njegove bune, čak i takva zakašnjela jer je pokreće tek kada su nove mjere počele da grizu u njegove interese, ali imam protiv što nije osigurao podršku svih. Bosna je i Hercegovina.VCorp wrote:
Interesi BiH su se oduvijek gubili u Sarajevu, dokaz ti je i sama bitka kod Stupa. Što Sarajevo može izdati Bosnu, to ne može niko. Oduvijek je tako bilo, pa u zadnjem ratu pa i dan - danas. Zato takvi kao ti trebaju reviziju historije da bi se osjećali bolje.
To se vidi i iz posta lika sa nickom pasha, dakle sve je jasno koliko se cijene naši heroji a za četiri dana je godišnjica njegove smrti.
Da ponos u obliku oholosti kojeg Husein nažalost ispolji u najvećoj količini slavim? To nikad. Ograničene osobe koje ne znaju šta znači dostojanstvo će tu manu (oholost) slaviti kao veličinu, ja ni slučajno neću!!! Već treba naučiti lekciju i znati da se oholost MORA balansirati dignitetom!!!!!!! U suprotnom si donji i izvučeš deblji kraj i još te debelo ponize!!!! I to je sve zaslužio svaki takav praznoglavi nepromišljenko, pa i gore.
Huseina treba maksimalno proučavati i učiti na njegovim greškama UPRAVO DA BI ZNALI ZAŠTO POBUNA NAŽALOST
- Maystor
#416 Re: Republika Turska
Izetbegović Mlađi je izgubio izbore od Radončića u svim velikim gradovima (Sarajevo, Tuzla, Zenica) ali je rasturio u mjestima poput Banovića, i ... kod vas u Krajini. USK je jedini kanton gdje SDA sama vlada. Poenta: energiju trebaš usmjeriti da uvjeriš svoje komšije u to što pričaš.VCorp wrote:Zbog čega ? Stari, stric i ja smo svi bili u V. Korpusu čitav rat ako misliš da sam autonomaš. Fikret je završio tamo gdje zasluzuje da bude, u kanti za smeće kao izdajnik. Jedina razlika između vas i nas je što mi kazemo na glas ono što svi misle, da je Alija trgovac ljudskim zivotima i osnivač jedne od najvećih kriminalnih organizacija u državi čija familija je izvukla bogatstvo iz rata kao i oni oko njega, dok nam je predsjednik danas njegov nasljednik iz trezora za koga glasaju zadrti i koristoljubivi uhljebi. Prosto da ne može biti prostije. Taj isti Alija je zajebao Fikreta za vlast, Fikret kakav god da je kriminalac i zlotvor garantujem ti da je sposobniji čovjek od Alije sto puta. Za razliku od Fikreta koji je isto kao i Alija izdao svoj narod, u nekom periodu Fikret je svoj narod i nahranio i napravio boga i batinu jugoslavenske ekonomije. Koliko god mojih rođaka i prijatelja stradalo od njegove zločinačke politike priznajem mu da je sposoban.
- madner
#417 Re: Republika Turska
Spasio jastuka ovaj mrzitelj Sarajeva bez da navede razlog za mrznju.
Od 39 kapetana, koliko je podrzalo Huseina?
-
sumirprimus
#418 Re: Republika Turska
nijedan pukovnik?madner wrote:Spasio jastuka ovaj mrzitelj Sarajeva bez da navede razlog za mrznju.![]()
- madner
#419 Re: Republika Turska
Nije ih jos bilo, tek sa ustrojom puka kao jedinice imamo i pukovnike.sumirprimus wrote:nijedan pukovnik?madner wrote:Spasio jastuka ovaj mrzitelj Sarajeva bez da navede razlog za mrznju.![]()
-
jastuk1
#420 Re: Republika Turska
Ne sporim ni ostale stvari koje si naveo. A za ovo gore, mogu ti reći da u Sarajevu za gospodina Smitha glasaju i mnogi neuhljebi i ljudi koji jedva sastavljaju kraj s krajem, jer nemaju ni za koga drugog glasati, a ne žele da neglasanjem budu "preglasani" od strane onih koji glasaju.VCorp wrote: Jedina razlika između vas i nas je što mi kazemo na glas ono što svi misle, da je Alija trgovac ljudskim zivotima i osnivač jedne od najvećih kriminalnih organizacija u državi čija familija je izvukla bogatstvo iz rata kao i oni oko njega, dok nam je predsjednik danas njegov nasljednik iz trezora za koga glasaju zadrti i koristoljubivi uhljebi.
-
sumirprimus
#421 Re: Republika Turska
ma u toj vrsti org.sta je bilo iznad kapetana?madner wrote:
Nije ih jos bilo, tek sa ustrojom puka kao jedinice imamo i pukovnike.
-
sumirprimus
#422 Re: Republika Turska
i jastuce sta su cetri prsta? na onim slikama?
- madner
#423 Re: Republika Turska
Vezir.sumirprimus wrote:ma u toj vrsti org.sta je bilo iznad kapetana?madner wrote:
Nije ih jos bilo, tek sa ustrojom puka kao jedinice imamo i pukovnike.
To je paralelna struktura koja je nastala zbog specificnog polozaja Bosne unutar carstva, kapetanije su mini kantoni koji su ujedno policija, vojska i granicna sluzbna.
Posto jastuk tvrdi da je trebao osigurati podrsku svih, da vidimo koliko ih je imao od 39 i da li je realno ocekivati vise?
-
jastuk1
#424 Re: Republika Turska
The namesake of the sign is Rabia Square in Cairo, which witnessed one of the main anti-coup sit-ins. The square is named after the Muslim saint Rabia Al-Adawiyya. The name Rabia in Arabic means 'fourth' (singular feminine), hence the four-fingered hand gesture. The name (Arabic: رَابِعَة) is pronounced in two different ways:sumirprimus wrote:i jastuce sta su cetri prsta? na onim slikama?
In Literary Arabic, it is pronounced [rɑːˈbɪʕæ], with a kasra (short /i/ sound) after b. Romanized as 'Rabia.'
In Egyptian Arabic, it is pronounced [ˈɾɑbʕɑ] without a kasra. Romanized as 'Rabaa.'
In a report, Human Rights Watch said at least 1,150 demonstrators were killed, which, the organization said, probably amounts to crimes against humanity.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rabia_sign
-
VCorp
#425 Re: Republika Turska
I šta sam napisao ? Zadrti i koristoljubivi uhljebi. Nisam napisao samo Sarajlije, samo ovi ili oni. Ne boj se ništa, udaram ja i po mojoj bagri gore. Ljudi glasaju za SDA kod nas jer je sav kadar zaposlen od strane SDA od administracije, borackih organizacija, bolnica, škola itd ... Ništa drugo nema osim dijaspore koja puni budžet a ovi ga kradu, keš se povlači naravno u centralu. Sad u USK polako scenu preuzima ASDA, politika sa SDA u par deka, sve bivša govna iz SDA. Kao nestranačka ličnost sam bio u raznim problemima zbog kritiziranja i izlaganja njihovog kriminala u javnost, sad kako sam njemački drzavljanin ne mogu mi ništa ali i dalje se zna desiti svakakvih situacija s njima, a i ostalima jer nisam nikome ostao dužan.Maystor wrote:Izetbegović Mlađi je izgubio izbore od Radončića u svim velikim gradovima (Sarajevo, Tuzla, Zenica) ali je rasturio u mjestima poput Banovića, i ... kod vas u Krajini. USK je jedini kanton gdje SDA sama vlada. Poenta: energiju trebaš usmjeriti da uvjeriš svoje komšije u to što pričaš.VCorp wrote:Zbog čega ? Stari, stric i ja smo svi bili u V. Korpusu čitav rat ako misliš da sam autonomaš. Fikret je završio tamo gdje zasluzuje da bude, u kanti za smeće kao izdajnik. Jedina razlika između vas i nas je što mi kazemo na glas ono što svi misle, da je Alija trgovac ljudskim zivotima i osnivač jedne od najvećih kriminalnih organizacija u državi čija familija je izvukla bogatstvo iz rata kao i oni oko njega, dok nam je predsjednik danas njegov nasljednik iz trezora za koga glasaju zadrti i koristoljubivi uhljebi. Prosto da ne može biti prostije. Taj isti Alija je zajebao Fikreta za vlast, Fikret kakav god da je kriminalac i zlotvor garantujem ti da je sposobniji čovjek od Alije sto puta. Za razliku od Fikreta koji je isto kao i Alija izdao svoj narod, u nekom periodu Fikret je svoj narod i nahranio i napravio boga i batinu jugoslavenske ekonomije. Koliko god mojih rođaka i prijatelja stradalo od njegove zločinačke politike priznajem mu da je sposoban.