mirza_15 wrote:@ fortazela.
Ako vec ides na super25 onda je midi 30 pandam. Kao sto covjek gore napisa ne treba mi 2 GB interneta. Ja kao rovac nemam sanse da izvucem 143-144 minute od 150 koliko nudi super 25 (tako se isplati). Imam dva najbroja na kojima mogu dodatno ustediti. Sta ako hocu samo 250 flat interneta, a ostalo za razgovore? Midi 30 mi dozvoljava fleksibilnost. Sta ako hocu 200 REALNIH minuta kojih ce biti u obracunu na super 25 puno vise? Ja tih 200 minuta sa dva najbroja i 250 MB interneta mogu uklopiti u midi 30. Recimo da bi meni to zbog obracunske bilo 250 minuta na super 25. Koliko je jos na pretplatu dodatnih 100 minuta na super 25?
Kontam da je midi30 pandan, ali za 5 KM je ta tarifa skuplja, a opet nudi manje. Internet nije uključen, SMS također, a kao minute se opet svodi na korisnike koji razgovaraju do 15, max 25 sekundi u prosjeku.
Super25 se puno bolje može iskoristiti jer sve kratke pozive zamjeniš SMS-om, a s 2GB si uvijek dostupan i koristiš viber, Wup i slično. Tada i 150 minuta da pokrije sve ostalo, a jeftinija je tarifa za 5 KM, a također i telefon povoljniji.
Generalni problem midi30 je PREMALO saobraćaja uz veću cijenu, a super25 NEMOGUĆNOST kombiniranja usluga po želji. Svejedno, ja znam što bih uzeo da biram između ove dvije tarife, a to je super25.