pa povezao je ono sto u biti bar u sarajevu i jeste povezanoententina wrote:
Tačno je, i upravo govorim o neprimjerenoj kontekstualizaciji. Taj njegov „vez“ prosto fascinira. Od mesdžida, arapskih turista, jezika, svinjetine i alkohola. Ali razumijem, treba zaraditi i opstati, pogotovo kad se mnoga vrata zatvaraju.
Vjera se zloupotrebljava kroz tržne centre? Šta reć...Od zloupotrebljavanja vidim samo Borisovo, i to r. Mahirove sudbine.
Fakin fakin.
samo je bosmal tu koji se ne uklapa u nabrojano i visak je
ostalo sve sto je nabrojao je tako od trznih centara kroz koje se vjera zloupotrebljava do stvaranja neke svoje drzave gdje bi oni nametali svoje
ok slazem se da ne treba nametati alkoholi svinjetinu u bbi ako vlasnik to ne zeli
i po meni nije tu krivac vlasnik nego oni koji dolaze tu i onda pametuju i ubjedjuju da svinjetina ne treba u gradu alkohol takodjer i sl
prozvao je one licemjere koji su do juce bili komunisti alkosi narkomani a danas su veci katolici od pape da ne kazem veci muslimani od poslanika da se ne bi nasla uvrijedjena
prozvao je zadrte ljude koji su ili takvi po sebi ili im je utuvljeno u glavu da je jedino njegova vjera ispravna i sve sto je drugacije od toga nesto zlo i sl
a takvih je nazalost puno u sarajevu za ostale gradove ne znam jer ne obitavam tamo pa sam se samo fokusirao na sarajevo i ono sto svojim ocima vidim nazalost