Hercegovacki muslimani,tj. nema Bosanskih ( Sjevrni dio drzave)!?asurbanipal wrote:
Oko 6.000 muslimana je bilo u četnicima.
Ili se trebam pozvati na "Memorandum Fireru" u kojem se traži etničko čišćenje Hrvata i Srba...
ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
- Connaisseur Karlin
#401 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#402 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Je li ti ono meni na temi o Rusiji, postavi pitanje ko je potpisao pakt sa Hitlerom?LBVIEW wrote: Precera ga i ti vala-jedno je pakt o nenapadanju izmedu muslimanskih milicija i cetnika a nesto sasvim drugo aktivno ucessce u istim.Osim,naravno,onog blecka Mulalica i jos par blecaka kao uostalom i u ovom zadnjem ratu.
Btw.,nesto kod Bosnjaka ne vidim okupljanja nasljednika Hanzdar divizije,sve sa uniformama i zastavama,kao sto to imamo prilike vidjeti kod komsija.A kad malo bolje razmislim i to bi bilo bolje nego selefije jer ekstremna desnica ipak pripada europskom kulturnom naslijedu za razliku od ovih potonjih-niti ove smrdljive genocidne bradonje niti njihov pandan kod susjeda ne izazivaju u Europi takvu reakciju kao ovi.
- Connaisseur Karlin
#403 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
A Alijina Islamska Deklaracija"?hAZNADAR wrote:Da, bili su Bosnjaci i u nacistima, SS, partizanima, ustasama, cetnicima, domobranima,... ali nisu imali licno svoj fasizam. Na memorandum fireru ti uvijek neko moze odgovoriti rezolucijama muslimana protiv zlocina, na ustase ti uvijek neko moze spomenuti partizane,.. i td.asurbanipal wrote:
Ili se trebam pozvati na "Memorandum Fireru" u kojem se traži etničko čišćenje Hrvata i Srba...
Medjutim - koliko to Bosnjaka danas slavi nacisticki dio proslosti? Koliki procenat, i koliko je to uopce danas opasno i relevantno?
Zato nemoj tisra - tema je o cetnicima. Njima niko nije ni do koljena. Kao sto polozaj i popularnost cetnika u srpskim drustvu nije ni izbliza ista kao popularnost drugih ekstremista u svom korpusu.
Problem je sto ljevica u Bosnjaka nije dovoljno zrela da skonta osnovne stvari. A to je prvenstveno da domoljublje, rodoljublje, patriotizam i jasno naznacavanje najvecih neprijatelja nije nista strasno. Dok ljevica relativizira i izigrava samokriticne realpoliticare - desnici daje prostor i eksluzivitet kojeg ne zasluzuje. Pokazalo se vise puta u historiji da je jacanje desnice bila krivica ljevice koja je bila slijepa i jalova u momentima kada nije smjela biti.
-
Hadzi Lojo
#404 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Po tvojoj besjedi, izgleda da su nas marsovci terorizirali u zadnjem ratu i to na drzavnom nivou!ANAKIN wrote:Zasad nisu prijetnja. Znam da Bošnjaku kad vidi nekog obučenog kao četnik nije svejedno i to poptuno razumijem. Ali četnici ne pokazuju niti su ikad pokazivali terorističke ambicije. Ovi skupovi su samo izgovori da se još jedno okupe nakrkaju i napiju. Niko nije naoružan, nemaju kampove za obuku, nemaju sela u koja ne smiješ ući, ne šalju borce da provode vjerske ratove. Njihova organizacija je više simbolična. Onog trenutka kad počnu da se militarizuju onda lijepo poduzeti konkretne mjere protiv njih.
Ovaj napad na novinare nije bio ni organizovan ni planiran, i kao što smo vidjeli jedni ih napali ustvari pojedinci, a drugi su ih branili i zaštitili.
Za naše društvo, ali i cijelu regiju najbolje bi bilo dozvati se pameti i ovu i slične organizacije prosto odyebati
-
aldinjo
#405 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Odlično napisano.
Narod koji odavno ne drži do jezika, nacionalnosti, vjere, historije, kulture itd.[/quote]
Vjera nema veze s identitom. Islam služi kao izgovor za arapizaciju ili turanizaciju drugih naroda. Ateista sam, ali sam i najveći bošnjački nacionalista na ovom forumu vjerovatno.[/quote]
Vjera ima veze itekako. Pored ostalog. Vama ateistima nema.
Vjera nema veze s identitom. Islam služi kao izgovor za arapizaciju ili turanizaciju drugih naroda. Ateista sam, ali sam i najveći bošnjački nacionalista na ovom forumu vjerovatno.[/quote]
Vjera ima veze itekako. Pored ostalog. Vama ateistima nema.
- Danguba
#406 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Pa i cetnika su jedni napali a drugi branili(Srebrenica).ANAKIN wrote:Zasad nisu prijetnja. Znam da Bošnjaku kad vidi nekog obučenog kao četnik nije svejedno i to poptuno razumijem. Ali četnici ne pokazuju niti su ikad pokazivali terorističke ambicije. Ovi skupovi su samo izgovori da se još jedno okupe nakrkaju i napiju. Niko nije naoružan, nemaju kampove za obuku, nemaju sela u koja ne smiješ ući, ne šalju borce da provode vjerske ratove. Njihova organizacija je više simbolična. Onog trenutka kad počnu da se militarizuju onda lijepo poduzeti konkretne mjere protiv njih.
Ovaj napad na novinare nije bio ni organizovan ni planiran, i kao što smo vidjeli jedni ih napali ustvari pojedinci, a drugi su ih branili i zaštitili.
Za naše društvo, ali i cijelu regiju najbolje bi bilo dozvati se pameti i ovu i slične organizacije prosto odyebati
Groblja su svjedoci necijih NEdjela.
- LBVIEW
#407 Re: ČETNüICI - prijetnja BIH ili ne?
Sta fali da se skupi par stotina simpatizera 13-e SS pa fino tebi ispod prozora,sve sa znakovljem i uniformama prospancira?ANAKIN wrote:Zasad nisu prijetnja. Znam da Bošnjaku kad vidi nekog obučenog kao četnik nije svejedno i to poptuno razumijem. Ali četnici ne pokazuju niti su ikad pokazivali terorističke ambicije. Ovi skupovi su samo izgovori da se još jedno okupe nakrkaju i napiju. Niko nije naoružan, nemaju kampove za obuku, nemaju sela u koja ne smiješ ući, ne šalju borce da provode vjerske ratove. Njihova organizacija je više simbolična. Onog trenutka kad počnu da se militarizuju onda lijepo poduzeti konkretne mjere protiv njih.
- Danguba
#408 Re: ČETNüICI - prijetnja BIH ili ne?
...jedni bi te tukli a drugi branili.LBVIEW wrote:Sta fali da se skupi par stotina simpatizera 13-e SS pa fino tebi ispod prozora,sve sa znakovljem i uniformama prospancira?ANAKIN wrote:Zasad nisu prijetnja. Znam da Bošnjaku kad vidi nekog obučenog kao četnik nije svejedno i to poptuno razumijem. Ali četnici ne pokazuju niti su ikad pokazivali terorističke ambicije. Ovi skupovi su samo izgovori da se još jedno okupe nakrkaju i napiju. Niko nije naoružan, nemaju kampove za obuku, nemaju sela u koja ne smiješ ući, ne šalju borce da provode vjerske ratove. Njihova organizacija je više simbolična. Onog trenutka kad počnu da se militarizuju onda lijepo poduzeti konkretne mjere protiv njih.
Za naše društvo, ali i cijelu regiju najbolje bi bilo dozvati se pameti i ovu i slične organizacije prosto odyebatiZnam da tebi kao Srbinu to ne bi bilo drago,ali ako isti ne budu pokazivali teroristicki ambicije ne vidim nikakav problem.
- SkyLimit
#409 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Uprkos stereotipima, Handzar divizija i Cetnici u 2.svjetskom ratu nikad nisu ulazili u ozbiljne medjusobne sukobe, bilo je tek par carki. S druge strane, u pojedinim operacijama protiv Partizana, oni(Handzar divizija i Cetnici) ostvarili su zavidnu kordinaciju na terenu.
S toga bi jedino logicno bilo da se okupljaju zajedno, nema tu zle krvi iz 2. svjetskog rata izmedju te dvije organizacije.
S toga bi jedino logicno bilo da se okupljaju zajedno, nema tu zle krvi iz 2. svjetskog rata izmedju te dvije organizacije.
- Danguba
-
ANAKIN
#411 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Ne znam koji si ti rat preživio u ovom četnika nije bilo sem pojedinih paravojnih jedinica uglavnom orjentisanih na pljačku. Jedino ako su tebi svi srbi četnici.Hadzi Lojo wrote:Po tvojoj besjedi, izgleda da su nas marsovci terorizirali u zadnjem ratu i to na drzavnom nivou!ANAKIN wrote:Zasad nisu prijetnja. Znam da Bošnjaku kad vidi nekog obučenog kao četnik nije svejedno i to poptuno razumijem. Ali četnici ne pokazuju niti su ikad pokazivali terorističke ambicije. Ovi skupovi su samo izgovori da se još jedno okupe nakrkaju i napiju. Niko nije naoružan, nemaju kampove za obuku, nemaju sela u koja ne smiješ ući, ne šalju borce da provode vjerske ratove. Njihova organizacija je više simbolična. Onog trenutka kad počnu da se militarizuju onda lijepo poduzeti konkretne mjere protiv njih.
To je onda nešto drugo. Još nešto što se često zaboravlja, ginuli su i srbi, paljena srpska sela, klata srpska djeca. Jesu li njih zaklali četnici?
Tog četnika su što se mene tiče mogli i ukebati nije da nije zaslužio. Opasni demagog i novostvoreni humanista, pacifista, i mirotvorac.Danguba wrote: Pa i cetnika su jedni napali a drugi branili(Srebrenica).
Groblja su svjedoci necijih NEdjela.
- Goldenhand
#412 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Francuzima, Njemcima i ostalim narodima koji drže do sebe nema. Jedino mi vidjeli od Srba da im sve ide preko SPCa pa sad hoćemo da ga mjerimo preko IVZa.aldinjo wrote: Vjera ima veze itekako. Pored ostalog. Vama ateistima nema.
- asurbanipal
#413 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
hAZNADAR wrote: Medjutim - koliko to Bosnjaka danas slavi nacisticki dio proslosti? Koliki procenat, i koliko je to uopce danas opasno i relevantno?
Pa dobar dio, i to nažalost najviše mladi ljudi. Internet portali i facebook stranice i grupe su pune hvalospjeva o Hitleru, sa neizostavnim pozivima na linč Jevreja. Ko ih tome nauči ? Tu su naravno mitovi o gotskom, tj. arijevskom porijeklu Bošnjaka i njihovoj čistokrvnosti.
hAZNADAR wrote: Dok ljevica relativizira i izigrava samokriticne realpoliticare - desnici daje prostor i eksluzivitet kojeg ne zasluzuje. Pokazalo se vise puta u historiji da je jacanje desnice bila krivica ljevice koja je bila slijepa i jalova u momentima kada nije smjela biti.
Nema ljevice. Prave ljevice nema ni na mapi, ili je barem u ilegali. Ako misliš na SDP, oni su samo na papiru ljevica, a u praksi i stvarnosti sve drugo. Taj problem sa ljevicom nije prisutan samo kod nas. To je globalni problem.
- asurbanipal
#414 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
hAZNADAR wrote:Srbi su rehabilitovali cetnike - defakto, javno i oficijelno. Od seljaka do doktora nauka, svi slojevi drustva podrzavaju agresivni nacionalizam, teorije krvi i tla, genetike, mitomanije,..
Upadaš u zamku generalizacije. Nisu svi Srbi za četnike, i ta podjela na četnike i antifašiste se osjeti i u Srbiji. Problem je što su ovi prvi glasniji, a iza sebe imaju i vlast. Rehabilitacija je došla upravo zahvaljujući vladajućoj političkoj garnituri u Srbiji. Najgore od svega je što vrši revizionizam u školskim udžbenicima, pa tamo možeš redovno pročitati o "antifašizmu" i 'erojstvu četnika i Draže Mihailovića, i time se kljukaju mlađe generacije. Zapadni susjedi se poprilično dobro drže po tom pitanju, ali valja pratiti daljnji razvoj situacije budući da na čelu imaju posljednjeg izdanka UDBA-e povezanog sa crkvenim klerom...
- asurbanipal
#415 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
SkyLimit wrote:Uprkos stereotipima, Handzar divizija i Cetnici u 2.svjetskom ratu nikad nisu ulazili u ozbiljne medjusobne sukobe, bilo je tek par carki. S druge strane, u pojedinim operacijama protiv Partizana, oni(Handzar divizija i Cetnici) ostvarili su zavidnu kordinaciju na terenu.
Zaboravio si i one treće.

- KB9
#416 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
upravoANAKIN wrote:Zasad nisu prijetnja. Znam da Bošnjaku kad vidi nekog obučenog kao četnik nije svejedno i to poptuno razumijem. Ali četnici ne pokazuju niti su ikad pokazivali terorističke ambicije. Ovi skupovi su samo izgovori da se još jedno okupe nakrkaju i napiju. Niko nije naoružan, nemaju kampove za obuku, nemaju sela u koja ne smiješ ući, ne šalju borce da provode vjerske ratove. Njihova organizacija je više simbolična. Onog trenutka kad počnu da se militarizuju onda lijepo poduzeti konkretne mjere protiv njih.
- LBVIEW
#418 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Pa rusofili navrli Rusiju proglasiti svjetskim pravednikom te ih ja podsjeti na par "sitnica" poput tog pakta.A za razliku od ovih sto su paktirajuci spasavali glave oni skratise neke druge za iste u napadu na Poljsku._BataZiv_0809 wrote:Je li ti ono meni na temi o Rusiji, postavi pitanje ko je potpisao pakt sa Hitlerom?LBVIEW wrote: Precera ga i ti vala-jedno je pakt o nenapadanju izmedu muslimanskih milicija i cetnika a nesto sasvim drugo aktivno ucessce u istim.Osim,naravno,onog blecka Mulalica i jos par blecaka kao uostalom i u ovom zadnjem ratu.
Btw.,nesto kod Bosnjaka ne vidim okupljanja nasljednika Hanzdar divizije,sve sa uniformama i zastavama,kao sto to imamo prilike vidjeti kod komsija.A kad malo bolje razmislim i to bi bilo bolje nego selefije jer ekstremna desnica ipak pripada europskom kulturnom naslijedu za razliku od ovih potonjih-niti ove smrdljive genocidne bradonje niti njihov pandan kod susjeda ne izazivaju u Europi takvu reakciju kao ovi.
- LBVIEW
#419 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Ma humanisti,bre.KB9 wrote:upravoANAKIN wrote:Zasad nisu prijetnja. Znam da Bošnjaku kad vidi nekog obučenog kao četnik nije svejedno i to poptuno razumijem. Ali četnici ne pokazuju niti su ikad pokazivali terorističke ambicije. Ovi skupovi su samo izgovori da se još jedno okupe nakrkaju i napiju. Niko nije naoružan, nemaju kampove za obuku, nemaju sela u koja ne smiješ ući, ne šalju borce da provode vjerske ratove. Njihova organizacija je više simbolična. Onog trenutka kad počnu da se militarizuju onda lijepo poduzeti konkretne mjere protiv njih.
To sto se postrojavaju u uniformama tik uz masovne grobnice mlatarajuci zastavama s mrtvackim glavama su iskazi tradicionalnog srpskog dobrosusjedstva,sta li?
Dalje,jos uvijek ne nose duge cijevi, samo pitanje je kad ce i to poceti s obzirom na broj "lovaca" i sumskoj.Trojke imaju,a dobrovoljce su vec slali u Ukrajinu.
I ne znam koji kurac kukate na postrojavanje crnih legionara u susjedstvu-ni oni ne nose oruzje niti imaju teroristickih ambicija.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#420 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Boga ti? Jedni spasavali glavu, a drugi nisuLBVIEW wrote:
Pa rusofili navrli Rusiju proglasiti svjetskim pravednikom te ih ja podsjeti na par "sitnica" poput tog pakta.A za razliku od ovih sto su paktirajuci spasavali glave oni skratise neke druge za iste u napadu na Poljsku.
Jedno pitanje iz istorije: Ko prvi potpisa pakt sa Hitlerom?
Vrijeme: SAD!
- LBVIEW
#421 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Ma hebes sve te velike-ne mare za moral i dok im nije interesu.Samo ne gumo one slavjanske,u biti serpske ruskouvlakacke spike o najvecim pravednicima koji su po planeti hodili,a ovamo dijeli "pravdu" po katinskim sumama._BataZiv_0809 wrote:Boga ti? Jedni spasavali glavu, a drugi nisuLBVIEW wrote:
Pa rusofili navrli Rusiju proglasiti svjetskim pravednikom te ih ja podsjeti na par "sitnica" poput tog pakta.A za razliku od ovih sto su paktirajuci spasavali glave oni skratise neke druge za iste u napadu na Poljsku.![]()
Jedno pitanje iz istorije: Ko prvi potpisa pakt sa Hitlerom?
Vrijeme: SAD!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#422 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Pa nesto ne vidjeh da takvih ima na ovom forumuLBVIEW wrote: Ma hebes sve te velike-ne mare za moral i dok im nije interesu.Samo ne gumo one slavjanske,u biti serpske ruskouvlakacke spike o najvecim pravednicima koji su po planeti hodili,a ovamo dijeli "pravdu" po katinskim sumama.
- GeeTnT
#423 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Od price o postrojavanju govana u Visegradu, koliko je muslimana bilo u cetnicima (
) do pakta sa Hitlerom..
-
Cassius Longinus
#424 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Prvo,iz ovoga treba izdvojiti sve Srbe dobre volje kakvi prevladavaju,dakle normalni ljudi koji sa ovim nemaju veze,koji zive svoj zivot i gledaju svoja posla.Dakle,nikad izjednacavati cetnike i Srbe.
Drugo,cetnici su opasnost i za BiH i za Hrvatsku,neovisno o sadasnjoj nemogucnosti da icim konkretno ugroze te dvije drzave oni njeguju ideju o Velikoj Srbiji,razraden i pokusan projekt.Ta ideja je jos itekako ziva i zilava i ona,u dijelu srpske javnosti a i politicara samo ceka "izmjenu politicke situacije" da se opet reaktivira.Kako sad stvari stoje,do te izmjene nece skoro doci.
Uostalom sam Toma Nikolic kaze "da svatko ima pravo na svoj san",i to je rekao prije 2-3 godine,dakle uopce nema mjesta govoriti o tome da ta ideja nije ziva,ona je samo u hibernaciji a za svaki rat je dovoljno 5% idiota dok 95%gleda kako da izbjegne,eskivira i sacuva imetak,te da se sve sto prije zavrsi.
Trece,ustase su struja koja je u RH ziva u smislu mrznje prema Srbima,i to treba oslabiti i iskorijeniti koliko se moze.Rat je ucinio svoje a politicari rado igraju na niske strasti.Glede "Velike Hrvatske" vjerujem da je ta ideja apsolutno mrtva i pokopana s obzirom da nam je i ovo teritorija sto imamo vise nego dosta.A i nemal broj ljudi u Hrvatskoj osjeca velike simpatije prema Bosni i Bosnjacima a prisutno je i nekakvo qurcenje o odlicnim odnosima sa Islamom i Muslimanima,izuzetak su naravno ljudi iz podrucja zahvacenih bosnjacko-hrvatskim ratom.
Drugo,cetnici su opasnost i za BiH i za Hrvatsku,neovisno o sadasnjoj nemogucnosti da icim konkretno ugroze te dvije drzave oni njeguju ideju o Velikoj Srbiji,razraden i pokusan projekt.Ta ideja je jos itekako ziva i zilava i ona,u dijelu srpske javnosti a i politicara samo ceka "izmjenu politicke situacije" da se opet reaktivira.Kako sad stvari stoje,do te izmjene nece skoro doci.
Uostalom sam Toma Nikolic kaze "da svatko ima pravo na svoj san",i to je rekao prije 2-3 godine,dakle uopce nema mjesta govoriti o tome da ta ideja nije ziva,ona je samo u hibernaciji a za svaki rat je dovoljno 5% idiota dok 95%gleda kako da izbjegne,eskivira i sacuva imetak,te da se sve sto prije zavrsi.
Trece,ustase su struja koja je u RH ziva u smislu mrznje prema Srbima,i to treba oslabiti i iskorijeniti koliko se moze.Rat je ucinio svoje a politicari rado igraju na niske strasti.Glede "Velike Hrvatske" vjerujem da je ta ideja apsolutno mrtva i pokopana s obzirom da nam je i ovo teritorija sto imamo vise nego dosta.A i nemal broj ljudi u Hrvatskoj osjeca velike simpatije prema Bosni i Bosnjacima a prisutno je i nekakvo qurcenje o odlicnim odnosima sa Islamom i Muslimanima,izuzetak su naravno ljudi iz podrucja zahvacenih bosnjacko-hrvatskim ratom.
-
goodbar
#425 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Ma meni ovi neočetnici,nit smrde,nit mirišu.Četnici su,po definiciji,antikomunisti,antirepublikanci,dakle monarhisti,vjerni lozi Karađorđevića,ali,šta se to sada dešava sa njima? Osim šake jada,Draškovićevih četnika,koji,uzgred,ne mogu ni primirisati na ovakvim skupovima,monarhista,vjerni Karađorđevićima,svi ostali su postali republikanci,ne podnose prestolonasljednika,čak ga na javnim skupovima vređaju i sprdaju,pa ponakad interveniše policija,a Šešeljevi,na svojim zastavama,na kojima su kokarde,izbrisali su krunu.Kada su jednom pitali,na TV-u,prestolonasljednika,šta on misli o partizanima i četnicima,on je vješto,na slabom srpskom,izbjegao odgovor,pričajući o potrebi ulaska u Evropu.Nikada taj nešto loše o Titu nije rekao.Znalo se da su nekadašnji četnici bili ne samo protiv Staljina,nego i protiv SSSR-a,kao države,uopšte.a sadašnjima su puna usta hvale Staljina,SSSR-a,Putina(koga bi najradije doveli na presto,a Srbiju prisajedinili novom SSSR-u).Traje to još od '90-ih.Prema tome,ovo su STALJINOČETNICI.Neka nova vrsta.