Ma trolaju k'o i obicno, uz to ovaj Banjalucanin lupa k'o i obicno.Pismonosa wrote:hizo ramidovic wrote:nemoj ni ti preuvelicavat.sinuhe wrote:I sam Draza bi se cudio tolikoj popularnosti nakon 70 godina. U onim cetnickim korpusima je bilo najvise po par stotina ljudi.
najnoviji izvjestaji koje je ponudio ravnogorski cetniski pokret, a kojima se bezbeli moze vjerovati, kaze da se brojnost kretala od 10 do 30 ljudi. i kako se navodi u ovim izvjestajima, bili su toliko zestoki i vjesti da je svaki od njih mijenjao po 20-30 'obicnih' ljudi...![]()
Ma nije to tema uopšte. Kao da je sad priča o tome je li ih bilo 100 ili 200 milona. Odvlači se pažnja od suštine, a suština je da se radi o zločinačkom pokretu koji je tijesno sarađivao sa fašistima. I da je rehabilitacija njihovih pripadnika van savke pameti.
Evo, sad još trebam guglat i dokazivati gdje je i koliko bilo četnika po bivšoj Jugoslaviji.
A brezbeli da ako ja ne znam te podatke iz istorije povijesti, oni nisu ni postojali
Rehabilitovan Draža Mihailović
- LBVIEW
#401 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
- Pismonosa
#402 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
...
Last edited by Pismonosa on 03/02/2021 09:09, edited 1 time in total.
-
breuer
#403 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Koliko ostrašćenosti kod pojedinih forumaša, čim vide "anti" već su prekinuli čitanje posta i klasični odgovor tipa "brlja" je spremanLBVIEW wrote:Cuj, cetnici antifasisticki pokret,jaka ta brlja-mucenica nema sta,kad udari u mozak ne popusta.
A bilo bi smijesno da nije morbidno jer se radi o zlocinackom pokretu i ideologiji, medutim kome pricati- domacinima koji
se time ponose kao uostalom i onim sto napravise 90-tih.
Taj pokret jeste bio antifašistički, što ne znači da nije bio zločinački i kolaboracionistički u određenim trenutcima. Ili možda ne razumiješ šta "kolaboracionistički" znači, što sam naveo u postu kojeg si citirao.
- ultima_palabra
#404 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Kako može biti antifašistički i kolaboracionistički u istom trenutku?
- Pismonosa
#405 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Ma bježi ba, taj kad priča o Bošnjacima kaže "mi"ultima_palabra wrote:Kako može biti antifašistički i kolaboracionistički u istom trenutku?
- insomnia78
#406 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Ma moze sveultima_palabra wrote:Kako može biti antifašistički i kolaboracionistički u istom trenutku?
-
statixx
#407 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Da, Nijemci su promjenili plocu, a ovi ce sad maskotu veliskosrpske nacionalisticke ideje da prikazuju kroz udzbenike kao najveceg heroja u WW II.insomnia78 wrote:S malom razlikom sto su se Nijemci izvinili za zlocine, ne velicaju svoje zlocince, zlocinacku ideologiju, ne relativiziraju francuske gubitke, ne pozivaju na nova ubistva, na otimanje teritorije, itd, itdL u c i f e r wrote:@gojeni
Ubijali su nas Srbi, Hrvati, Nijemci, Turci, Austrijanci i Abdićevi Bošnjaci.
Da ih mrzimo sve, sve narode i sve pojedince u njima?
Ako ne uspijemo ostvariti normalan suživot, kao što to rade Nijemci i Francuzi u EU, eto nam opet svima zajedno novih ratova.
Mržnja ne škodi objektu mržnje, već sam truje duševni mir onog koji mrzi.
A svoje sam dugove naplatio u ratu, koliko sam god mogao, časno...
-
breuer
#408 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Započet je kao antifašistički, odnosno pro-monarhistički, nećete još reći da nije, i vremenom sa jačanjem NOB-a i partizanskog pokreta koji im je direktni ideološki protivnik pristaje se na saradnju sa nacistima, što opet ne znači da im se ideologija najednom stavila u službu nacističke, kkv je npr. ustaška bila od samog početka.ultima_palabra wrote:Kako može biti antifašistički i kolaboracionistički u istom trenutku?
Kako mogu Bošnjaci ratovati sa Hrvatima 93, a Tuđman 94 u Sarajevu sa sve gomilom oduševljene "raje" okolo
Last edited by breuer on 15/05/2015 11:45, edited 1 time in total.
- LBVIEW
#409 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Antifasisticki je bio samo za domacine kojima brlja udari u glavuse pa zaborave kako je Srbija bila mirna pod okupacijom Njemacke cijeli rat uz prisustvo tog istog pokreta na njenom tlu.breuer wrote:Koliko ostrašćenosti kod pojedinih forumaša, čim vide "anti" već su prekinuli čitanje posta i klasični odgovor tipa "brlja" je spremanLBVIEW wrote:Cuj, cetnici antifasisticki pokret,jaka ta brlja-mucenica nema sta,kad udari u mozak ne popusta.
A bilo bi smijesno da nije morbidno jer se radi o zlocinackom pokretu i ideologiji, medutim kome pricati- domacinima koji
se time ponose kao uostalom i onim sto napravise 90-tih.
Taj pokret jeste bio antifašistički, što ne znači da nije bio zločinački i kolaboracionistički u određenim trenutcima. Ili možda ne razumiješ šta "kolaboracionistički" znači, što sam naveo u postu kojeg si citirao.
Btw., tema je rehabilitacija vode koljackog pokreta i ideologije,s toga manite se s trolanja i relativizacije.
- LBVIEW
#410 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Moze pod uticajom brlje.ultima_palabra wrote:Kako može biti antifašistički i kolaboracionistički u istom trenutku?
-
breuer
#411 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Glup ti je post, pa se neću mnogo obazirati da ti odgovorimLBVIEW wrote:Antifasisticki je bio samo za domacine kojima brlja udari u glavuse pa zaborave kako je Srbija bila mirna pod okupacijom Njemacke cijeli rat uz prisustvo tog istog pokreta na njenom tlu.Znaci,protiv fasista se nisu borili, tako da je to antifasisticki laz. A ako je neko bio kolaboracionista fasistima,kako je moguce da je isti antifasista?Odgovor vidjeti pod definicijom djelovanja lose rakije na logicko rasudivanje gore.
![]()
Btw., tema je rehabilitacija vode koljackog pokreta i ideologije,s toga manite se s trolanja i relativizacije.
- LBVIEW
#412 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Umalo zaboravih da glumata Bosnjaka po forumu.Pismonosa wrote:Ma bježi ba, taj kad priča o Bošnjacima kaže "mi"ultima_palabra wrote:Kako može biti antifašistički i kolaboracionistički u istom trenutku?
- Pismonosa
#413 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
...
Last edited by Pismonosa on 03/02/2021 09:09, edited 1 time in total.
-
Duka Dizel
#414 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Pa u stvari, nije bilo tako. Komunisti su bili daleko brojniji pokret otpora u Grčkoj. Praktično su se jedini borili protiv okupatora...breuer wrote:Što znači da je mudri Englez pravilno razlučio, gdje je podrška bila veća na tu stranu je i gurao. Ko nas komunistički antifašizam, u Grčkoj nake rojalističke trice...Duka Dizel wrote:
Slično je bilo i kod Grka, samo što tamo Englezi nisu pustili njihove "četnike" niz vodu, već su na kraju izvisili partizani, koji su rehabilitovani tek 40 godina kasnije.
Ali je izgleda ranije već odlučeno da Grčka neće biti komunistička.
-
statixx
#415 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Slobo je svojevremno koketirao sa cetnicima, jer su se njegovi ciljevi o stvaranju Velike Srbije poklapali sa njihovom ideologijom, a sa partizanima jer u JNA su jos uvijek imali status duhovnih oceva.insomnia78 wrote:Ma moze sveultima_palabra wrote:Kako može biti antifašistički i kolaboracionistički u istom trenutku?
- ultima_palabra
#416 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Pa ako su pristali na saradnju sa nacistima, onda su pokazali da im ta "ideologija" ne vrijedi ni pišljivu paru.breuer wrote:Započet je kao antifašistički, odnosno pro-monarhistički, nećete još reći da nije, i vremenom sa jačanjem NOB-a i partizanskog pokreta koji im je direktni ideološki protivnik pristaje se na saradnju sa nacistima, što opet ne znači da im se ideologija najednom stavila u službu nacističke, kkv je npr. ustaška bila od samog početka.ultima_palabra wrote:Kako može biti antifašistički i kolaboracionistički u istom trenutku?
Kako mogu Bošnjaci ratovati sa Hrvatima 93, a Tuđman 94 u Sarajevu sa sve gomilom oduševljene "raje" okoloBalkan je, sve je moguće...
I Milošević je do kraja insistirao da je socijalista, dok su mu trupe po terenu nosale četničke simbole... hajmo malo suditi stvari po stvarnom, a ne deklarativnom.
- JThomas
#417 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
jebite se ba tamo, pije rakiju i normalan svijet.
-
breuer
#418 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Zašto onda Jugoslavija komunistička? Ima li nešto više što je Čerčil mrzio od komunizma, a opet je odlučio podržati partizanski pokret i pored živog kralja u Londonu? Koji su interes vidjeli, ili su možda po logici pojedinih dubokoumnih forumaša ovdje, gledali moral i poštenjeDuka Dizel wrote:Pa u stvari, nije bilo tako. Komunisti su bili daleko brojniji pokret otpora u Grčkoj. Praktično su se jedini borili protiv okupatora...
-
L u c i f e r
#419 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Ništa novo.statixx wrote:Da, Nijemci su promjenili plocu, a ovi ce sad maskotu veliskosrpske nacionalisticke ideje da prikazuju kroz udzbenike kao najveceg heroja u WW II.insomnia78 wrote:S malom razlikom sto su se Nijemci izvinili za zlocine, ne velicaju svoje zlocince, zlocinacku ideologiju, ne relativiziraju francuske gubitke, ne pozivaju na nova ubistva, na otimanje teritorije, itd, itdL u c i f e r wrote:@gojeni
Ubijali su nas Srbi, Hrvati, Nijemci, Turci, Austrijanci i Abdićevi Bošnjaci.
Da ih mrzimo sve, sve narode i sve pojedince u njima?
Ako ne uspijemo ostvariti normalan suživot, kao što to rade Nijemci i Francuzi u EU, eto nam opet svima zajedno novih ratova.
Mržnja ne škodi objektu mržnje, već sam truje duševni mir onog koji mrzi.
A svoje sam dugove naplatio u ratu, koliko sam god mogao, časno...
Taj se film prikazuje već 25 godina.
Kao što rekoh, eno na Dobrinji ulice Draže Mihajlovića, stoji već odavno.
Velikosrbi su provocirali i provociraće, fol je u tome koliko ćemo mudro mi na to reagovati i odvraćati ih od belaja našom snagom.
Mene ne brinu oni, mene brinu naša nesposobna i lopovska politička kasta.
Da smo mi kvalitetni iznutra, ne bi nam mogao niko ništa izvana.
- LBVIEW
#420 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Svakako,kad ne prode relativizacijski i revizionisticki spin,jedini moguci odgovor je "vidi mu glave".breuer wrote:Glup ti je post, pa se neću mnogo obazirati da ti odgovorimLBVIEW wrote:Antifasisticki je bio samo za domacine kojima brlja udari u glavuse pa zaborave kako je Srbija bila mirna pod okupacijom Njemacke cijeli rat uz prisustvo tog istog pokreta na njenom tlu.Znaci,protiv fasista se nisu borili, tako da je to antifasisticki laz. A ako je neko bio kolaboracionista fasistima,kako je moguce da je isti antifasista?Odgovor vidjeti pod definicijom djelovanja lose rakije na logicko rasudivanje gore.
![]()
Nego, da ponovim dubokoumnu misao:"onaj ko je kolaboracionista fasistima sam je antifasista".
Last edited by LBVIEW on 15/05/2015 11:56, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#421 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Zato što se nije on jedini pitao?breuer wrote:Zašto onda Jugoslavija komunistička? Ima li nešto više što je Čerčil mrzio od komunizma, a opet je odlučio podržati partizanski pokret i pored živog kralja u Londonu? Koji su interes vidjeli, ili su možda po logici pojedinih dubokoumnih forumaša ovdje, gledali moral i poštenjeDuka Dizel wrote:Pa u stvari, nije bilo tako. Komunisti su bili daleko brojniji pokret otpora u Grčkoj. Praktično su se jedini borili protiv okupatora...
-
breuer
#422 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Pa kome je to bilo u interesu pored Vinstona da Grčka ostane demokraCka?ultima_palabra wrote:Zato što se nije on jedini pitao?
- Pismonosa
#423 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
...
Last edited by Pismonosa on 03/02/2021 09:07, edited 1 time in total.
-
aktivacija
#424 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Zlo, druge vrste, uzeto kao primjer, sta se desi kad zvijer pustis s lanca.L u c i f e r wrote:Seksualna orjentacija je svačija privatna stvar i ljudsko pravo, te nije ni na koji način uporediva sa četničkim zlom.aktivacija wrote:Vako su i pederluk skinuli s liste bolesti, pa danas i pederske semafore poceli postavljati.
Naravno, ni cetnici sebe ne vide kao zlo i sljedbenike zla. Cetnici mogu pobiti samo ono sto rukom mogu dokuciti. Pederluk je bolest koja ubija ne samo tijelo, vec ljudskost u covjeku. Ali to nije tema danasnje emisije...
- insomnia78
#425 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Slazem seJThomas wrote:jebite se ba tamo, pije rakiju i normalan svijet.
I meni je ovo zapalo za oko i vec duze vrijeme hocu nesto da napisem
Znaci ako udaram po rakiji odmah sam s cetnicima i negiram genocid te slavim rehabilitaciju čiča čete?