Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zanimljivo kako zapadnjacki mediji skoro pa nisu pridodali paznje ovom ratu, ovo je rat ko god ovo zove policijska akcija je lud. Ima se vremena za Rusku vojnu paradu ali nista od sukoba u europi gdje je poginulo najmanje 5 ljudi.
It_is_a_Leclerc wrote:
Srbija je zatvorila svoje granice za građane Makedonije. Ja zaista ne znam koji debil, blago rečeno, moraš biti da bježiš iz Preševske doline u kojoj su Albanci većina u Srbiju gdje je biti Albanac opasno po život. Svašta.
It_is_a_Leclerc wrote:Kako je divno vidjeti da Srbima modalitet - čija religija njegova zemlja - selektivno odgovara... Sad je, naprimjer, Preševska dolina albanska zemlja u Srbiji, a do jučer je to još jedna neotuđena pokrajina u Srbiji i nikakav pridjev poput albanski ne dolazi u obzir... No, navikli smo mi na te dvostruke aršine kada su naši sagovornici sa istoka u pitanju
Albanci ne treba da idu u Srbiju (a Preševska Dolina je, po mojim kartama, još uvijek dio Srbije). Srbija nije prijateljska zemlja albanskom narodu. A vi, drugari, pjevajte borbene pesme minimalno do podneva I zbijajte šale i pošalice
O, kako te samo boli činjenica da srpska policija odlično sarađuje sa makedonskom a da to istovremeno ne ometa Albance da beže u, zamisli, Srbiju. O brukanju sa geografijom da ne pričamo. Ajde, ostala je bar uteha u preganjanju sa srpskom internet populacijom.
lajkujMe wrote:Zanimljivo kako zapadnjacki mediji skoro pa nisu pridodali paznje ovom ratu, ovo je rat ko god ovo zove policijska akcija je lud. Ima se vremena za Rusku vojnu paradu ali nista od sukoba u europi gdje je poginulo najmanje 5 ljudi.
Ma kakav bola rat, obična policijska akcija protiv nakih kriminalaca.
lajkujMe wrote:Zanimljivo kako zapadnjacki mediji skoro pa nisu pridodali paznje ovom ratu, ovo je rat ko god ovo zove policijska akcija je lud. Ima se vremena za Rusku vojnu paradu ali nista od sukoba u europi gdje je poginulo najmanje 5 ljudi.
aha znaci pucanje policije i "kriminalaca" od ranog jutra s teskim oruzjem mitraljezima, automatskim puskama, bombama, zoljama, helikopterima.
Ubijeno 5 policajaca ranjeno 25 osoba od kojih su neki civili ko zna koliko "kriminalaca" je mrtvo mozda na desetine. Evakuacija stanovnistva i egzodus stanovnika u drugu drzavu nije rat nego policijska racija aha ok razumijem
It_is_a_Leclerc wrote:Srbija je zatvorila svoje granice za građane Makedonije. Ja zaista ne znam koji debil, blago rečeno, moraš biti da bježiš iz Preševske doline u kojoj su Albanci većina u Srbiju gdje je biti Albanac opasno po život. Svašta.
Ako nije riječ o lapsus calamiju, onda si momački ovdje ofulio Prvo zato što stanovništvo Preševske doline ne bježi nigdje, a drugo zato što je Preševska dolina dio Srbije... Ne znam šta sad izvrdavaš
Treće, valjda tamošnje stanovništvo zna bolje od tebe šta mu je pametnije
I četvrto, koji vam je qrac sad pa se opet dominantno drobi o Srbiji
Pa dakako da je greška u pisanju. Vrlo sam jasno objasnio u drugom postu.
It_is_a_Leclerc wrote:Kako je divno vidjeti da Srbima modalitet - čija religija njegova zemlja - selektivno odgovara... Sad je, naprimjer, Preševska dolina albanska zemlja u Srbiji, a do jučer je to još jedna neotuđena pokrajina u Srbiji i nikakav pridjev poput albanski ne dolazi u obzir... No, navikli smo mi na te dvostruke aršine kada su naši sagovornici sa istoka u pitanju
Albanci ne treba da idu u Srbiju (a Preševska Dolina je, po mojim kartama, još uvijek dio Srbije). Srbija nije prijateljska zemlja albanskom narodu. A vi, drugari, pjevajte borbene pesme minimalno do podneva I zbijajte šale i pošalice
O, kako te samo boli činjenica da srpska policija odlično sarađuje sa makedonskom a da to istovremeno ne ometa Albance da beže u, zamisli, Srbiju. O brukanju sa geografijom da ne pričamo. Ajde, ostala je bar uteha u preganjanju sa srpskom internet populacijom.
Ma koja srbijanska policija ?! Ko srbijansku policiju ikako išta pita ?! Srbijanska policija je poslana da uperi oružje u Albance i to je to.
Albanci bježe svom narodu, u Preševsku dolinu, što je, iako kratkoročno sigurno, vrlo pogrešno. Srbija je neprijatelj albanskog naroda.
aha znaci pucanje policije i "kriminalaca" od ranog jutra s teskim oruzjem mitraljezima, automatskim puskama, bombama, zoljama, helikopterima.
Ubijeno 5 policajaca ranjeno 25 osoba od kojih su neki civili ko zna koliko "kriminalaca" je mrtvo mozda na desetine. Evakuacija stanovnistva i egzodus stanovnika u drugu drzavu nije rat nego policijska racija aha ok razumijem
Je li i ovo bio rat?
OPSADA NARKO-SELA:
U sukobu policajaca sa uzgajivačima kanabisa u albanskom mestu Lazaratu uhapšena su šestorica napadača na policiju, a jedan pripadnik odreda za brzu intervenciju je ranjen, objavio je albanski portal “Balanveb”. U saopštenju albanske policije se kaže da su specijalne snage dočekane vatrom iz teškog oružja, protivtenkovskim raketama, mitraljezima i minobacačima i da je uhapšeno šest napadača, ali i da je jedan pripadnik policije ranjen
zrakomlat wrote:
Je li i ovo bio rat?
OPSADA NARKO-SELA:
U sukobu policajaca sa uzgajivačima kanabisa u albanskom mestu Lazaratu uhapšena su šestorica napadača na policiju, a jedan pripadnik odreda za brzu intervenciju je ranjen, objavio je albanski portal “Balanveb”. U saopštenju albanske policije se kaže da su specijalne snage dočekane vatrom iz teškog oružja, protivtenkovskim raketama, mitraljezima i minobacačima i da je uhapšeno šest napadača, ali i da je jedan pripadnik policije ranjen
It_is_a_Leclerc wrote:
Ma koja srbijanska policija ?! Ko srbijansku policiju ikako išta pita ?! Srbijanska policija je poslana da uperi oružje u Albance i to je to.
Albanci bježe svom narodu, u Preševsku dolinu, što je, iako kratkoročno sigurno, vrlo pogrešno. Srbija je neprijatelj albanskog naroda.
Pita je makedonska, za asistenciju u obezbeđivanju granice i sprečavanju upada i prebega terorista. Na tvoju žalost, nema genocidnih namera.
It_is_a_Leclerc wrote:
Pita je makedonska, za asistenciju u obezbeđivanju granice i sprečavanju upada i prebega terorista. Na tvoju žalost, nema genocidnih namera.
Leclerc - što hraniš trola? Nemoj mu ništa odgovarat. Nemoj bit budala. Upisi Martineza su perfidno licemjerni do bola, samo što to vješto upakuje.
Pa meni je Makedonaca realno žao jer su oni uvijek pored nas Bosanaca nekako bili ti neki veseljaci među Jugoslovenima, ali BiH je bila daleko razvijenija i sređenije za vrijeme zajedničke države, a moglo bi se reći da je i danas u odnosu na Makedoniju koja realno nije imala rata i odvojila se bez neki većih problema, a procesu odvajanja nema uopšte puno nekih tekstova itd...
No realnost je drugačija, jedna izrazito mala zemlja od cca 2 miliona stanovnika je od osamostaljenja promjenila ime i zastavu jer dok su bili pod SFRJ kišobranom, Grci nisu smjeli zinuti, ali nakon osamostaljenja Grci su počeli udarati. Čitavo makedonsoko okruženje ima nešto protiv njih, Grci im ne priznaju ime i makedonski identitet, Bugari ih smatraju svojim plemenom i jezik im ne priznaju, Srbi im ne priznaju crkvu, a Albanci državu. Dobar dio stanovništva čine razne etničke grupe od kojih su Albanci, nešto manje od 30% što znači da su oni dole nešto kao konstitutivni narod, a Turci, ,Srbi, Romi i Bošnjaci su također pozamašne manjine, a imamo i neke poznatije ličnosti poput Elvire Rahić (pjevačica) ili Adisa Jahovića (makedonski reprezentativac) među bošnjačkom manjinom.
Generalno mala zemlja, malo stanovnika i sa vrlo malom stopom razvoja postala je je kulturno kao jedno filijala Srbije. Makedonske televizijske kuće liče na Pinkove, a masovno se gleda Grand, reality show emisije itd, a srpski turbo folk je popularan i među Albancima, a kamoli Makedoncima. Njihova neutralnost je više izražena u stavu o Jugoslaviji, a generalno koliko znam ne priklanjaju se previše ni jednoj strani, a razumijevanje neko treba imati jer ipak dijele vjeru i dosta neki zajedničkih crta sa Srbima pogotovo južnim. MIslim da je zemlja krenula pogrešnim pravcem i moglo bi se reći da su daleko i iza nas jer koliko sam pratio čak su i u sportovima daleko iza nas osim eventualno u rukometu i tu i tamo košarci.
Ipak ko voli i sluša neke alternativnije pravce, vjerovatno zna da Makedonija je pored grupe Leb i Sol, imala jednu sjanu dark-wave gothic scenu pred kraj osamdesetih među kojiam su bendovi kao što je Mizar, Arhangel, Padot na Vizantija, Anastasia, Badmingtons itd... Nakon ovog otkrića nekako su mi porasli u očima jer mi Bosanci se k....o da smo pravili dobru muziku za vrijeme Jugoslavije, a to je bilo ništa drugo do neko labavog rocka obično obojenog narodnjacima dok su Makedonci pravili pravi alternativni underground rock. Naravno glupo je to malo komentarisati na starnici o politici, a može dati širu kulturnu sliku o Makedoncima kao narodu.
Nije ovo toliko o Makedoniji koliko je o Kosovu. Ko to moze skupiti 70 ljudi da odu u susjednu drzavu ubiti nekoliko policajaca da bi se samo predali nakon par sati. Zaista cudno.
Sta mi uopste znamo o Albancima?
Putnik ali stvarno wrote:27.04. Zvornik
09.05. Kumanovo
Ikakva veza ?
Nema nikakve veze.U Makedoniji je ovo organizovan teroristicki cin.Teroristi sa Kosova se nadaju jos NATO podrsci da nastave ujedinjenje albanaca na Balkanu.Mislim da su se malo zayebali danas 2015 godine.