Život i brak bez potomaka?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- insomnia78
#401 Re: Život i brak bez potomaka?
Nisam ni odgovarao
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#402 Re: Život i brak bez potomaka?
Pa šta 'š odgovarat' kad je logično da je tebi bolje sa malim majmunom.
Il' je žensko 
Ako je žensko nije ti bolje

Ako je žensko nije ti bolje
- sheilak
#404 Re: Život i brak bez potomaka?
i kod mene je masa takvih slucajeva, hajmo reci djece koja su stigla na svijet jer su djeca dosla na svijet, kako medena kaze, po inerciji. onda imamo mamu koja je kcerkicu rodila negdje sa 20ak, curici je sada 9 negdje, pa svaki dan slusamo mi komsije kako ju mama podsjeca da joj je s*ebala zivot.klixoris wrote:Cisto da znas, nisi sama, slicno je i kod menesheilak wrote:hvala![]()
pokusat cu. al rezile me plaho...![]()
Ja djecu ne volim, niti zelim... Ne voli ih ni ova moja... Mahala naravno blijedo gleda jer ne konta koja je tu logika al' nas bas briga, furamo svoj film...
Bolje i to nego "razmnozavanje" na silu i radi ispunjenja "drustvenih normi" tipa : sta ce rec komsiluk, familija, punac punica hoce unucad bla bla pa da kasnije ta "unwanted" djeca ispastaju (masa takvih slucajeva oko mene)
Jesmo li sebicni ? Pa i da jesmo, nas problem. Nama tako odgovara i mi tako odabrali... Ko hoce djecu, zelim im 100 djece ako ih hoce... Ja vala sretniji bez
I ne razmisljam gdje su moja "kolica" u Vilsonovom dok mi ostaja raja gura ista (a vecina prijatelja i gura). Imam svoju dragu, imam svoj motor.
Prijatelji guraju kolica, ja i moja draga sjednemo na motor i odemo na moreKome je bolje, nek sam skonta
ali ne radi se uopce o tome da ja sad licno razmisljam, onako altruisticki-iako bi to mnogi nazvali sebicnim, kao da svijetu ne dam to svoje neko dijete ili prema djetetu koje eto kao ceka da bude rodjeno. ili prema svim koji su se zrtvovali, pa dobili potomstvo, a ja se odlucila da ne vezem nesto za sebe cijeli zivot. niti se radi o tome sto ce mahala reci ili familija, zezam se ja tu.
radi se fakat o tome da ja imam instinktivnu averziju prema majcinstvu. i to je sve. iako smatram da su ideja plodnosti i osjecaj plodnosti vrlo sexy.
ti, klixo i tvoja hanuma, uzivajte.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#405 Re: Život i brak bez potomaka?
Ne ogleda se majčinstvo u guranju kolica na Vilsu il' nemogućnosti ispijanja kafa (što i nije tačno), just sayin' s obzirom da ta kolica potencirate na svakoj stranici. 
I meni se generalno na ovoj temi više čini da oni koji ne žele djecu više osuđuju one koji žele, nego obrnuto.
I meni se generalno na ovoj temi više čini da oni koji ne žele djecu više osuđuju one koji žele, nego obrnuto.
-
sha_ba
#406 Re: Život i brak bez potomaka?
vi jos o kinderima

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#407 Re: Život i brak bez potomaka?
sha_ba wrote:vi jos o kinderima![]()
-
sha_ba
#408 Re: Život i brak bez potomaka?
hosh to i ti jedno_BataZiv_0809 wrote:sha_ba wrote:vi jos o kinderima![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#409 Re: Život i brak bez potomaka?
Nigdje ne zurim, kako vec ti meni volis recisha_ba wrote:
hosh to i ti jedno
-
sha_ba
#410 Re: Život i brak bez potomaka?
imam i ja jos vremena_BataZiv_0809 wrote:Nigdje ne zurim, kako vec ti meni volis recisha_ba wrote:
hosh to i ti jedno
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#411 Re: Život i brak bez potomaka?
Taman cemo o tome na pp.sha_ba wrote: imam i ja jos vremena![]()
Dok obrijem glavu
-
sha_ba
#412 Re: Život i brak bez potomaka?
hajd nemoj se zadrzavat_BataZiv_0809 wrote:Taman cemo o tome na pp.sha_ba wrote: imam i ja jos vremena![]()
Dok obrijem glavu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#413 Re: Život i brak bez potomaka?
Da ti bude glatko pod rukomsha_ba wrote:
hajd nemoj se zadrzavat![]()
-
sha_ba
#414 Re: Život i brak bez potomaka?
nije mi to toliko vazno_BataZiv_0809 wrote:Da ti bude glatko pod rukomsha_ba wrote:
hajd nemoj se zadrzavat![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#415 Re: Život i brak bez potomaka?
A sta jestesha_ba wrote:
nije mi to toliko vazno![]()
-
sha_ba
#416 Re: Život i brak bez potomaka?
dusa_BataZiv_0809 wrote:A sta jestesha_ba wrote:
nije mi to toliko vazno![]()
- alijagoro
#417 Re: Život i brak bez potomaka?
Velkoski wrote:Ne ogleda se majčinstvo u guranju kolica na Vilsu il' nemogućnosti ispijanja kafa (što i nije tačno), just sayin' s obzirom da ta kolica potencirate na svakoj stranici.
-
razonoda
#418 Re: Život i brak bez potomaka?
sheilak wrote:da, crvena, ici ce to polako. samo pokusavaj![]()
al meni je brak bez potomstva skroz ok. citala sam sve argumenta za i protiv, mislim ovdje na forumu, jer mi je forumsko misljenje bitno. pa sam u dilemi sad. ako se odlucim sad skroz na brak bez djece, ljudi ce me osudjivat. necu imat s kim setat po wilsu, buduci da ce mi sve prijateljice gurat kolica. s bebama. i muzevima pored, ispred ili iza. ja cu onda sama s ovim mojim morat hodat.![]()
a ne volim djecu i nemam majcinske osjecaje. bas jebena situacija.
- MJAU - da
#419 Re: Život i brak bez potomaka?
Hajde malo oladite, ili bar selektujte, samo se iznose argumenti. Šta me briga koliko ćeš djece imati, rodite milione, ako nećete okolo moljakati da vam ih drugi hrane i oblače, ja mogu za dvoje plaćati donaciju i plaćam, ali ne mogu za čitavu bijedu.alijagoro wrote:Velkoski wrote:Ne ogleda se majčinstvo u guranju kolica na Vilsu il' nemogućnosti ispijanja kafa (što i nije tačno), just sayin' s obzirom da ta kolica potencirate na svakoj stranici.
-
ZenaZbrkovima
#420 Re: Život i brak bez potomaka?
Jel ovo ona: Nisi
ako mahala ne zna 
- MJAU - da
#421 Re: Život i brak bez potomaka?
ZenaZbrkovima wrote:Jel ovo ona: Nisiako mahala ne zna
- berenice
#422 Re: Život i brak bez potomaka?
Posra se ti po svemu sto napisa. Cccpussysmoke wrote:Tačno tako, ovo je forum. Ti i takvi kao ti mislite da se možete ponašati kako ste i odgojeni ili neodgojeni. Kultura na zavidnom nivou. Treba se nekada prilagoditi, da olakšaš i sebi i drugima. Kulturno. Ne treba samo živjeti u gradu, treba "upiti" ono što grad sa svojom kulturom donosi, ako već niko drugi to nije prenio na tebe.ganjeta wrote:Buraz ovo je forum i niko ne traži se prema svakom postu kao moraš prilagođavati.
Moj stav i moja percepcija života. Jebo život a posebno brak bez djece!!!
I da imam djecu, sina i drugo na putu ako Bog da.
Arogantno i bahato, tvoj stav i tvoja percepcija života. Nisi izgleda ništa u životu naučio.
A ovo što imaš sina i što čekaš još jedno, neka je sa srećom i uzdravlje, ali ja upravo zbog toga ne želim i neću praviti djecu. Baš zbog tebe i takvih kao što si ti ne želim djete/djecu koja će biti primorana da dijele prostor sa tobom i tvojom djecom.
- berenice
#423 Re: Život i brak bez potomaka?
Glupaca, ba! Procitalo i nabubalo par skripta i nalazi da zna zanat. BjaaaazhMJAU - da wrote:Pa to što je psiholog po profesiji (uz dužno poštovanje, nikakve vajde od takvih "doktora") ne znači da nije ograničena. Zamisli odem ja kod nje, kažem, ja sam odlučila iz tih i tih razloga da neću rađati djecu, a ona me ovako babski posavjetuje.
- berenice
#424 Re: Život i brak bez potomaka?
Brak kao institucija je glupost, a brak bez potomstva je jos veca glupost. Mislim, cemu?
Samu odluku o (ne)imanju djece bi svako za sebe trebao donijeti, tj. stvarno razmisliti o tome, a ne, kao sto neko rece, pustiti da sve ide po inerciji, ali da se ne ponavljam.
U sustini smatram da je uredu odluciti se za zivot udvoje bez radjanja djece. Na ovoj planeti ima svakako previse ljudi - svakakvih, tako da s te tacke gledista nema beda.
Ja licno sam u braku i to cak sa ocem svoga dijeteta - znam, skroz dosadno. Vjerovatno se ne bismo vjencali da meni nisu trebali papiri, ali bih svakako rodila nase dijete i zivjeli bismo skupa i bez braka - hocu reci da djecu treba da radjaju zaista samo oni koji to istinski zele.
Ne zelim nikakvu kopiju sebe ili svog muza, zelim jednostavno da svom djetetu pruzim dobar zivot.
Samu odluku o (ne)imanju djece bi svako za sebe trebao donijeti, tj. stvarno razmisliti o tome, a ne, kao sto neko rece, pustiti da sve ide po inerciji, ali da se ne ponavljam.
U sustini smatram da je uredu odluciti se za zivot udvoje bez radjanja djece. Na ovoj planeti ima svakako previse ljudi - svakakvih, tako da s te tacke gledista nema beda.
Ja licno sam u braku i to cak sa ocem svoga dijeteta - znam, skroz dosadno. Vjerovatno se ne bismo vjencali da meni nisu trebali papiri, ali bih svakako rodila nase dijete i zivjeli bismo skupa i bez braka - hocu reci da djecu treba da radjaju zaista samo oni koji to istinski zele.
Ne zelim nikakvu kopiju sebe ili svog muza, zelim jednostavno da svom djetetu pruzim dobar zivot.
- S4mpion
#425 Re: Život i brak bez potomaka?
Ljudska prava si zaboravila, i ljudska prava su glupost.berenice wrote:Brak kao institucija je glupost, a brak bez potomstva je jos veca glupost.