Antisemitizam u Bosni

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
apoksiomen

#401 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by apoksiomen »

_BataZiv_0809 wrote:Kruzi prica da su nasem vrlom Aliji savjetovali da se Bosnjaci ugledaju na Izraelce. Ono slicna pozicija, okruzeni sa svih strana, samo ih nauka, naoruzavanje i jaki saveznici mogu odrzati. Nas vrli Aljo je rekao da su nas uzor Palestinici :izet:
Zvuči predobro da bi bilo istinito. Ili preistinito da bi bilo dobro. :D :D :D
hizo ramidovic

#402 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by hizo ramidovic »

apoksiomen wrote: Govoirm ti o pravu, ne o sili. Sila je uvijek sila, ali se pravni uslovi mijenjaju... prije 50 godina kolonijalizam je bio prihvatljiv, danas nije. Palestina je bila kolonija i Britanci su s njom mogu šta hoće. Oni su je dali Jevrejima. To je historija koja se ne može promijeniti.
a ja ti samo govorim da su pravne uslove diktirali oni koji su bili vojno jaki. oni su mogli davati sta hoce i kome hoce jer su bili jaci.
tebi je to prihvatljivo. meni nije.
hizo ramidovic

#403 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by hizo ramidovic »

_BataZiv_0809 wrote:
hizo ramidovic wrote: kao nidje, pa citas li?
covjek smatra da je argument sile poptuno legitiman. ako si vojno jak i imas dobre saveznike, mozes dobiti drzavu.
Ne smatra. Nego stavlja stvari u vremenski kontekst. Citas li ti druze hizo?
citas li ti druze bato?
u tom vremenskom kontekstu su pravne uslove stvarali vojno jaki.
ko je dao britancima pravo da palestina bude njihova kolonija? ne znas? pa bili su vojno jaci. eto ti argumenta.
Maharadza

#404 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by Maharadza »

Stjui wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Nidje veze, al bas.
Image
Istina:

Image

Image

Objasnio! :thumbup:
skupljac_zeljeza

#405 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by skupljac_zeljeza »

_BataZiv_0809 wrote:Kruzi prica da su nasem vrlom Aliji savjetovali da se Bosnjaci ugledaju na Izraelce. Ono slicna pozicija, okruzeni sa svih strana, samo ih nauka, naoruzavanje i jaki saveznici mogu odrzati. Nas vrli Aljo je rekao da su nas uzor Palestinici :izet:
I Tito je više simpatisao palestinsku gerilu nego izraelsku agresiju. Princip identifikacije. :wink:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#406 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by _BataZiv_0809 »

hizo ramidovic wrote: citas li ti druze bato?
ko je dao britancima pravo da palestina bude njihova kolonija? ne znas? pa bili su vojno jaci. eto ti argumenta.
A ko danas je drukcija situacija? Daj ba hizo :zzzz:

Posto ne mogu pravedno uciniti jakim, onda cu jako napraviti pravednim. Paskal
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#407 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by _BataZiv_0809 »

skupljac_zeljeza wrote:
I Tito je više simpatisao palestinsku gerilu nego izraelsku agresiju. Princip identifikacije. :wink:
Tito je sve unovcio. Vjecna mu slava
Ridjobrki

#408 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by Ridjobrki »

Apoksiomen ima briljantnu logiku po kojoj okupator nema obvezu vratiti ono što je okupirao potlačenima nego ima pravo pokloniti to npr. Japancima.

Potpuno je legitimno da ja maznem liku Golfa i poklonim ga kome god ja hoću jer sam ga ja ukrao.

Mindfuck level 99
hizo ramidovic

#409 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by hizo ramidovic »

_BataZiv_0809 wrote:
A ko danas je drukcija situacija? Daj ba hizo :zzzz:
nije puno drugacije ni danas, ali onda vremenski kontekst kao argument mozes okaciti macku o rep.
apoksiomen

#410 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by apoksiomen »

hizo ramidovic wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
hizo ramidovic wrote: kao nidje, pa citas li?
covjek smatra da je argument sile poptuno legitiman. ako si vojno jak i imas dobre saveznike, mozes dobiti drzavu.
Ne smatra. Nego stavlja stvari u vremenski kontekst. Citas li ti druze hizo?
citas li ti druze bato?
Pa ko da bi bilo Palestinaca da nije halifa Omer svojedobno bio vojno jak pa zauzeo te krajeve. I tako možemo do Rimljana i Babilonaca. Nema ništa od ispravljanja povijesnih nepravdi, savremene pravne činjenice se moraju uvažavati.
hAZNADAR

#411 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by hAZNADAR »

O da, tako je lako ugledati se na Izraelce, samo nas lobi treba da preuzme banke i investicione fonove, berze, glavne medije u najjacim drzavama.

Neznam zasto se na ovoj temi uopce govori o izraelu, cionizmu,... - napadnut je jedan Sarajlija za koga je jedino specijalno to sto je Jevrej. Tako da je vjerovatno to razlog napada - i tema bi se trebala ticati nasih standarda a ne Izraela.
apoksiomen

#412 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by apoksiomen »

Ridjobrki wrote:
Apoksiomen ima briljantnu logiku po kojoj okupator nema obvezu vratiti ono što je okupirao potlačenima nego ima pravo pokloniti to npr. Japancima.

Potpuno je legitimno da ja maznem liku Golfa i poklonim ga kome god ja hoću jer sam ga ja ukrao.

Mindfuck level 99
Hajde neka Turci onda vrate Istanbul ili Izmir Grcima. :D Da mi je to vidjet.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#413 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by _BataZiv_0809 »

Ridjobrki wrote:

Mindfuck level 99
Jest, samo sto je i taj lik nekom maznuo golfa, kao i taj prije njega. Ih kad bi se tako povijesne nepravde ispravljale...
Stjui

#414 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by Stjui »

_BataZiv_0809 wrote:
Jest, samo sto je i taj lik nekom maznuo golfa, kao i taj prije njega. Ih kad bi se tako povijesne nepravde ispravljale...
niđe veze.čovjek ga kupio u tas-u novog.
Stjui

#415 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by Stjui »

Maharadza wrote:
Stjui wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Nidje veze, al bas.
Image
Istina:
ma znam.zato me svaki put razočara količina forumaša koja odobrava i podržava takvu zločinačku državu i njene zločinačke metode.
mmaar

#416 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by mmaar »

Đe nesta Bojovnik? :lol:
Danguba

#417 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by Danguba »

Neka budu svi antisemiti kao MI i svi problemi Jevreja i Semita su rijeseni.

Veli jedan poznati forumas '' ...i to ti je Bosnjacki merhametluk''. Da ima imalo obraza editovao bi post i izvinio se.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#418 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by _BataZiv_0809 »

apoksiomen wrote:
Ili nek nama Crnogorci vrate Herceg Novi, da se malo guzica osoli :lol:
Ridjobrki

#419 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by Ridjobrki »

apoksiomen wrote: Hajde neka Turci onda vrate Istanbul ili Izmir Grcima. :D Da mi je to vidjet.
Nešto ne vidim grčki geto u Stambolu tako da paralela ne stoji.
L u c i f e r

#420 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by L u c i f e r »

mmaar wrote:Đe nesta Bojovnik? :lol:
Eo me na balkonu... :meza1:
apoksiomen

#421 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by apoksiomen »

Ridjobrki wrote:
apoksiomen wrote: Hajde neka Turci onda vrate Istanbul ili Izmir Grcima. :D Da mi je to vidjet.
Pa kad su ih izagnali 1955. :D
kecher II

#422 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by kecher II »

ne znam cemu vodi ova rasprava palestina-izrael i kakve veze ona ima sa ovom nasom antijevrejskom pojavom, barem na drustvenim mrezama i portalima.
neki ovde se vracaju u istoriju dokle im odgovara kao oni dosli 46. ovo ono, sta ce njima britanci poklanjat nije to njihovo, to je drug bilo britansko tad, tako u nedogled se vracat pa rec sta ce bosnjaci u bosni ili bilo ko bilo gdje ako tu nije bio s pojavom prvog covjeka, mislim nema smisla,
izrael sto radi u palestini nije ok, mada nisu ni ovi drugi melem, ali eto ove naselili tu 46. i sta ces, takve drustveno politicke okolnosti bile i gotovo, sta ce spanci u juznoj americi, ili englezi, francuzi i ostale kolonijalne sile u sjevernoj, u africi...... bla bla bla to nema smisla.

pitanje je sta se to tice nas u BiH a narocito bosnjaka ako je rijec o palestini da nama daje (mada nisam bosnjak, vise bosanac, al' ne bitno) alibi za nabi jevreja katancem u glava ko ga 'ebe i oni tako palestince.
pa sto ne nabijes tako toljagom u glavu francuze, amerikance, britance i ostale clanice nato-a i oni dirali libijske muslimane, afganistanske, iracke..... mislim prica je otisla skroz u drugom pravcu od one koja je zapoceta o pojavi sve izrazenijih i radikalnijih antijevrejskih stavova pa barem i na drustvenim mrezama i portalima.
ja znam da smo mi narod koji voli o svemu tabirit i pravit se pametan a ne znamo svoje dvoriste uredit.
Danguba

#423 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by Danguba »

_BataZiv_0809 wrote:
apoksiomen wrote:
Ili nek nama Crnogorci vrate Herceg Novi, da se malo guzica osoli :lol:
Znaci, da tom logikom ne ide ALI ide tenkovima i silom sto ti svo vrijeme pokusavas da opravdas da je to nekada bilo njihovo.
cyprus

#424 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by cyprus »

Ridjobrki wrote:
Da li bi paralela stajala da su Izraelci etnički počistili Gazu i Zapadnu Obalu i tako ukolnili geto?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#425 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by _BataZiv_0809 »

Danguba wrote: Znaci, da tom logikom ne ide ALI ide tenkovima i silom sto ti svo vrijeme pokusavas da opravdas da je to nekada bilo njihovo.
Ne, pocetna premisa je da je to djelo kolonijalne uprave. Tenkovi su dosli mnogo, mnogo kasnije.
Post Reply