Ripicipi wrote:Takodjer, samo on nece da se slozi sa nama i prizna da je Nele supakuglavnomja wrote:bum se slozil sa gospon policajcOmCreasy wrote:
Ima li smisla sa tobom dalje raspravljati?
Nele i KLIX
- uglavnomja
#401 Re: Nele i KLIX
- uglavnomja
#402 Re: Nele i KLIX
PM72 wrote:Trebamo se svi aktivno uključiti u ovu temu jer je i smrad izlistava pa će nas turit u novu knjigu "Fajront u Sarajevu - III dio" jer je za drugi dio već skupio materijal.
prikladniji naziv bi bio
supak u saraj'vu
-
PM72
- York Light 100`s
#404 Re: Nele i KLIX
OldMayor wrote:Ej ba meni je dovoljno da covjek pljuje po rodnom gradu, po gradu koji je toliko napatio, a velica tamo karadzica, okrivljuje nas ej da smo mi krivi jer smo na jednom DEMOKRATSKOM procesu referenduma odabrali da zivimo u jednoj drzavi.dustaban wrote: De smiri se. Ne pusim ja niciju prichu ja, za razliku od tebe, razmisljam hladne glave.
I, ako mozes, pronadji u cemu je to Nele doprinio "desavanju velike Srbije". Pa potom pronadji cime sam ja to pokazao da zelim zivjeti u takvoj drzavi.
Ali... zapravo yebemese. Ti da umijes objektivno rezonovati ne bi napisao ovo njesra sto si napisao.
To nije ok.
Ali je demokratski ubijati djecu snajperom. Ono, to ste i trazili.
To je isto ono da kazes silovanoj curi koja se obukla atraktivno, jebi se kucko sama si to trazila, trebala si u trenerci izac napolje. Eto to je neletova logika.
I jos kaze debil prolazio Kosevom, niko se ne igra po ulicama...I novinar suti...znaci neletova logika je ta da je otislo 150.000 srba i da zbog toga nema djece na ulici. Nije mu palo na pamet da danasnju djecu boli qrac za igranje po parkovima... I da je tako i u Sa i Zg i Bg i citavom svijetu. Ne, ne...da je ostalo onih 150.000 Srba oni bi se igrali...
haaha koji zeton tito dragi.
Nele fakat kao da je proveo 23 godine u podrumu, pa i da nije bilo rata ne zanima djecu više fudbal, švabe i partizani, klikeri, lastiš, mijenjanje maramica. Danas su ti internet kafići, mobilni, laptopi, tableti, bilo gdje, Sarajevo, Beograd, Minhen, Čikago, nema više druženja kao prije. I da nije bilo rata, da su u Sarajevu većinom Srbi ili da su sva 3 naroda kao i prije rata opet bi bilo isto. Jadnik došao poslije 23 godine u Sarajevu i šokirao se kako je se sve promijenilo. Pa jesi li Nele primjetio razliku između beogradske omladine iz 80ih i 2015 kada već ne znaš i provaljuješ se sa Sarajevom a bio si garant u Beogradu u 80im. Ja ne moram otići niti u Sarajevo niti u Beograd da znam da ćeš rijetko naći više djecu kako igraju fudbal i poslije igre mole mamu da im namaže šnitu marmelade, danas sva ta djeca igraju kod kuće playstation i naručuju nešto iz fast fooda.
Yebote, ja znam ljude koji su ostali bez nogu pa su se lakše navikli na novi život nego ovaj jadnik. Jado jadni, i šta veli kod Mate? Široki osmijeh od uha do uha sa vještačkim zubima "zamisli taj genijalni dan kada se 150.000 Srba vraća u Sarajevo. Hajd priznaj Mato da bi to bio genijalni performans? Hajd priznaj hajd hajd"
Taman neki Jovan što je 92. otišao u Miami i ima sad već punoljetnu kćerku na koledžu i 10 godina do penzije jedva čeka kada će Nele pozvati sve da izvedu zajednički performans i vrati djecu što žive za Facebook lajkove na ulice da igraju fudbal
-
kecher II
#405 Re: Nele i KLIX
nisam sarajlija pa me interesuje kako je nele konkretno uvrijedio sarajlije i sarajevo posto sa tom pricom ili sta vec "ko ne voli dabic rasu...." on vrijedja sve nas u BiH koji ne volimo "dabic rasu", mada je meni to vise k'o neka zajebancija o njima k'o kakvi su oni, prica za srpske usi, ili je to to sto je i sarajlije uvrijedilo i to sto je on kao takav sarajlija, a o protjerivanju je glupa prica, oni su odlazili iz svakog grada u kojem su ostali uvidjevsi da nema "oslobodioca".
ja znam licno covjeka koji je radio sa mojim starim, sa njegovim sinom ja is'o u skolu, nove godine ovo ono, negdje do kraja 92. ili pocetka 93. i otis'o u razmjenu jer je zenu i djecu posl'o odmah u maju, da bi ga nakon nekog vremena zarobili na majevici, kako je pusten iz zatvora ne znam, vjerovatno razmjena, tako da ta prica o protjerivanju srba ne pije vode osim kod njih samih, poslije rata taj covjek vratio svoj stan i prodao ga, 100% tako bilo.
interesuje me je li nele nekako uvrijedio bas posebno sarajlije osim te price o ''protjerivanju".
ja znam licno covjeka koji je radio sa mojim starim, sa njegovim sinom ja is'o u skolu, nove godine ovo ono, negdje do kraja 92. ili pocetka 93. i otis'o u razmjenu jer je zenu i djecu posl'o odmah u maju, da bi ga nakon nekog vremena zarobili na majevici, kako je pusten iz zatvora ne znam, vjerovatno razmjena, tako da ta prica o protjerivanju srba ne pije vode osim kod njih samih, poslije rata taj covjek vratio svoj stan i prodao ga, 100% tako bilo.
interesuje me je li nele nekako uvrijedio bas posebno sarajlije osim te price o ''protjerivanju".
- uglavnomja
#406 Re: Nele i KLIX
uvreda nije prava rijeckecher II wrote:nisam sarajlija pa me interesuje kako je nele konkretno uvrijedio sarajlije i sarajevo posto sa tom pricom ili sta vec "ko ne voli dabic rasu...." on vrijedja sve nas u BiH koji ne volimo "dabic rasu", mada je meni to vise k'o neka zajebancija o njima k'o kakvi su oni, prica za srpske usi, ili je to to sto je i sarajlije uvrijedilo i to sto je on kao takav sarajlija, a o protjerivanju je glupa prica, oni su odlazili iz svakog grada u kojem su ostali uvidjevsi da nema "oslobodioca".
on je bio "nasa" raja, pa nas je izdao, lagao, popljuvao, posrao se ... (na sebe najvise).
vise se radi o licnim osjecajima nego o istorijskoj tezini izgovorenog. ni prvi ni posljednji koji je maslao i izmisljiao i pokusavao da se dodvori novom narodu, samo popusio ...
-
PM72
#407 Re: Nele i KLIX
Jedan moj,hajmo reći poznanik,također je (kao i Nele) lupao cifre protjeranih i pobijenih sarajevskih Srba.Pa je dodao i lični "tragediju" kako mu rođenom stricu Muslimani nisu dozvolili povratak u svoj stan na Grbavici.Ja ga upitam kako se zvao i gdje je stanovao.On se zajeba pa mi reče podatke...
Pošto iz prijašnjih priča znam da hoće masno slagat',uključim sve svoje raspoložive istraživačke kapacitete,od MUP-a pa do komunalne privrede.Ono što sam saznao je bilo porazno.Njegov stric (slagao je da mu je rođeni nego tamo nekakav rođak a kod Srba je svaki stariji rođak stric) stvarno je stanovao na Grbavici do 1992.Početkom rata njegov stan se našao na prvoj liniji kod Strojorada.Odmah je razgulio na Romaniju odakle je rodom a stan je predao svojim zemljacima koji su tu bili na liniji.Žena mu je bila Hrvatica a kćerke su mu otišle u Kiseljak.Jedino što taj moj,hajmo reći poznanik
,nije slagao jeste da se nikad nije vratio u svoj stan.Zato što je crko na Sokocu 2001.
Žena je vratila stan 1999 i kćerke ga uredno izdaju za 350 KM mjesečne kirije.Čak sam mu skenirao račune za vodu,plin,struju...koji se vode na "stričevo" ime .Pa su onda preveli stan na mlađu kćerku koja je nastavila rentati stan - kao i prije...kad sam mu to sve prikazao nastao je muk...
Još sam ga jednom provalio i od tada se ne javlja.jazuk.Žalio se kako su oca njegove kume ubili Muslimani.Na njegovu golemu žalost,ja sam znao tog čovjeka.Ostao je sam u stanu (da čeka oslobodioce) dok je sina uredno spremio na Pale a kćerke preko bare.Sin je malo ratovao (dok se i kod njih nije počelo ginuti) i onda se ispalio za Beograd.Tata mu i dalje čekao oslobodioce pa se malo preračunao.Vidio je da je pojeo govno a došla mobilizacija.Pošto je bio stariji-prijavi se u civilnu zaštitu.Imao je dva obroka dnevno koliko i ja u MUP-u.Ništa bolje ni gore.Nije ga niko maltretirao,tukao,pljuvao a jednom sam ga sreo,razmjenili par rečenica i dao sam mu par kutija cigara.
Čitavu njegovu jedinicu civilne zaštite sa Alipašinog Polja odveli su na Trg Pere Kosorića da utvrde linije,što je podrazumjevalo punjenje i nošenje vreća sa pjeskom i kopanje rovova.Među njima je bilo 80% Bošnjaka.Nisu ni počeli raditi a njih dvojca su se iskrali iz grupe i potrčali prema Grbavici.Niko nije pucao za njima jer je bio mrak i samo se čula jaka eksplozija.Ujutro su imali šta vidjeti,raznesena tijela ispred četničkih bunkera.Nagazili su na četničku poteznu minu.
Kad sam ovom svom,hajmo reći poznaniku,to prezentirao,ušutio se ko smrad najveći...
Pošto iz prijašnjih priča znam da hoće masno slagat',uključim sve svoje raspoložive istraživačke kapacitete,od MUP-a pa do komunalne privrede.Ono što sam saznao je bilo porazno.Njegov stric (slagao je da mu je rođeni nego tamo nekakav rođak a kod Srba je svaki stariji rođak stric) stvarno je stanovao na Grbavici do 1992.Početkom rata njegov stan se našao na prvoj liniji kod Strojorada.Odmah je razgulio na Romaniju odakle je rodom a stan je predao svojim zemljacima koji su tu bili na liniji.Žena mu je bila Hrvatica a kćerke su mu otišle u Kiseljak.Jedino što taj moj,hajmo reći poznanik
Žena je vratila stan 1999 i kćerke ga uredno izdaju za 350 KM mjesečne kirije.Čak sam mu skenirao račune za vodu,plin,struju...koji se vode na "stričevo" ime .Pa su onda preveli stan na mlađu kćerku koja je nastavila rentati stan - kao i prije...kad sam mu to sve prikazao nastao je muk...
Još sam ga jednom provalio i od tada se ne javlja.jazuk.Žalio se kako su oca njegove kume ubili Muslimani.Na njegovu golemu žalost,ja sam znao tog čovjeka.Ostao je sam u stanu (da čeka oslobodioce) dok je sina uredno spremio na Pale a kćerke preko bare.Sin je malo ratovao (dok se i kod njih nije počelo ginuti) i onda se ispalio za Beograd.Tata mu i dalje čekao oslobodioce pa se malo preračunao.Vidio je da je pojeo govno a došla mobilizacija.Pošto je bio stariji-prijavi se u civilnu zaštitu.Imao je dva obroka dnevno koliko i ja u MUP-u.Ništa bolje ni gore.Nije ga niko maltretirao,tukao,pljuvao a jednom sam ga sreo,razmjenili par rečenica i dao sam mu par kutija cigara.
Čitavu njegovu jedinicu civilne zaštite sa Alipašinog Polja odveli su na Trg Pere Kosorića da utvrde linije,što je podrazumjevalo punjenje i nošenje vreća sa pjeskom i kopanje rovova.Među njima je bilo 80% Bošnjaka.Nisu ni počeli raditi a njih dvojca su se iskrali iz grupe i potrčali prema Grbavici.Niko nije pucao za njima jer je bio mrak i samo se čula jaka eksplozija.Ujutro su imali šta vidjeti,raznesena tijela ispred četničkih bunkera.Nagazili su na četničku poteznu minu.
Kad sam ovom svom,hajmo reći poznaniku,to prezentirao,ušutio se ko smrad najveći...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- pici
#410 Re: Nele i KLIX
neginu mu blizanci Momo i Uzeir
- York Light 100`s
#411 Re: Nele i KLIX
Ne zaboravimo Hanku Mengele što je bila zadužena za razbijanje jaja. Merak mi je gnječiti srpske testiseStjui wrote:ja bolan.kad se sjetim onih konc logora u sred sarajeva,u njima iznurenih,izgladnjelih srba,a opet iza njih u kavezima lavovi sa krvavim njuškama...ccc i danas dani me jeza prođe.exliberal-ex wrote: Kao sto Kenjac rece dosta price o nama sto smo bili alijini srbi/cetnicki agenti.
Preskocite pricu koliko je srba otislo iz Sarajeva, raspravljajte o necem drugom, kako je nama bilo mi znamo neznate ni vi ni Nele
- pici
#412 Re: Nele i KLIX
eeee zato Hanka more i dan danaske obuć minjak, kad ima njegovane noge s bjelančevinom i žumanjkem...samo treba na vrijeme razdvojit i izgnjecat pa nanjet na noge...
- York Light 100`s
#413 Re: Nele i KLIX
Sin gazi danas pješake kao mama nekada jajapici wrote:eeee zato Hanka more i dan danaske obuć minjak, kad ima njegovane noge s bjelančevinom i žumanjkem...samo treba na vrijeme razdvojit i izgnjecat pa nanjet na noge...
-
Škobo Habu
#414 Re: Nele i KLIX
Ako ti nije jasno kako je tekla integracija, nemoj ni lupati.Blek Stena wrote:Malo je cinicno napadati Neleta i druge koji se frljaju brojevima protjeranih srba a u isto vrijeme pozivati se na neke pojedinacne slucajeve premjestanja grobova(osim boraca VRS uz pomoc borackih udruzenja/organizacija) i tvrditi da je to bila masovna pojava. Ko je od obicnih srba imao sredstva nakon 4 godine rata da trosi na iskopavanje grobova.
Već sam naveo podatak, a on je iz ondašnji međunarodnih izvora, da su ondašnje jedinice SFOR-a dopremile oko 10.000 sanduka za ekshumaciju, i to na izričit zahtjev Karadžića i Krajišnika.
- York Light 100`s
- uglavnomja
#416 Re: Nele i KLIX
pici wrote:neginu mu blizanci Momo i Uzeir
a lijevo u cosku, k'o fol maskiran sretni otac nemanja
- uglavnomja
#417 Re: Nele i KLIX
a ti 92. nisi bio rodjen, ili si bio u pelenama ...
kad zapuca, ti gladan, zesan, nema struje, grijanja, a jos ako imas nekog nemocnog na svojoj brizi - ne pitas ni gdje ni kako ni po koju cijenu, samo pobjeci iz pakla.
rat je jako romanticna crno bijela prica na tv i u knjigama, ali stvarnosti je 5000000 nijansi sive.
- Stjui
#418 Re: Nele i KLIX
đe me napomeni i na ove grozoteYork Light 100`s wrote: Ne zaboravimo Hanku Mengele što je bila zadužena za razbijanje jaja. Merak mi je gnječiti srpske testise

- York Light 100`s
#419 Re: Nele i KLIX
Možda bih bio u pelenama u 1992. da sam mokrio u gaće do svoje 10. godineuglavnomja wrote:
kad zapuca, ti gladan, zesan, nema struje, grijanja, a jos ako imas nekog nemocnog na svojoj brizi - ne pitas ni gdje ni kako ni po koju cijenu, samo pobjeci iz pakla.
rat je jako romanticna crno bijela prica na tv i u knjigama, ali stvarnosti je 5000000 nijansi sive.
Eto nisam bio rođen ni 1942. pa znam šta ću misliti o ljudima koji su u to vrijeme otišli u Njemačku. Vidim da ti je prvenstveno bio cilj da mi šukneš jednu da sam balavac nego da razmišljaš logično.
Pa mi Bošnjaci nismo kao Srbi i Hrvati imali svog susjeda pa smo se opet dobro snašli u Njemačkoj, Skandinaviji, Kanadi i to smo isto bili bez hrane, vode i sa nekim nemoćnim. Ma bježi iz pakla u zemlju koja je odgovorna za pakao dok tvojim bivšim komšijama, kolegama i prijateljima i dalje stvara pakao
- ilkbahar
#420 Re: Nele i KLIX
jebo vas nele karajlic i teme, i komentari i clanci i intervijui!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#421 Re: Nele i KLIX
na ovom forumu je upravo pričao o ovim stvarima momak kojem je "caco pokucao na vrata" zbog njegovog imena. za razliku od uvriježenog mišljenja onih koji mahom imaju opravdanje za Lajavca iz naslova, njegova priča nije dočekana kao priča, "jesu i naši su, ali su vaši više...", već kao priča čovjeka koji je preživio veliku golgotu.OldMayor wrote: Pa druze evo i ja sam u ovoj drzavi pa sam ko bez domovine, ko mene, eto ajd nazvat cu se bosnjakom mada sam bosanac, ko mene predstavlja. Pa ja za SDA nikada nisam glasao u zivotu.![]()
Ja sam gore napisao upravo ovo, o tome trebaju da pricaju srbi koji su bili ovdje, kojima je caco pokucao, a ne Nele koji se ispalio sa avionom. I znaci nije bio 20 godina ovdje i sad on dosao da nama i vama isprica sta smo mi to ovdje radili, ko je koga, zasto i kako... a on se opijao po kafanama u beogradu i 'ladio muda.
I sam kaze da se vidja i druzi sa tim ljudima koji su se ispalili kao on.
Suti. Ispalio si se i sta imas baljezgat, nit zna citavu pricu ili je zna, ali se pravi lud.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#422 Re: Nele i KLIX
ne kažem da nije - nego šupak nastavlja i kaže da se sarajevo posle njega i bez njega vraća tamo gdje je i bilo prije njega to jest postaje tamni vilajetYug wrote:Pa donekle i jeste,inace kako objasniti da je za kratko vrijeme prodao 120 000 knjiga (vjerovatno ce to biti mnogo vise),knjiga se tice Sarajeva osamdesetih najvise.I mnogi drugi su davali identitete tom gradu u proslom vijeku ali su morali se seliti za zivota u Beograd ili Zagreb itd.japin_mutapi wrote:kaže šupak kod mate đakovića - ja sam dao identitet sarajevu
četnik priča o tamnom vilajetu ... šta je to paradoks ili oksimoron
sva ova šupkova priča je zapravo vrlo dobro osmišljena reklama i to vrlo uspješna rekao bih
daje intervjue, gostuje po tv stanicama, kniga se prodaje, lova kapa ... mislim da nega libo tuki za sarajevom i onakvim i ovakvim
bitna je lova sve ostalo su nijanse
i negativna reklama je reklama - nenad je dobro skontao kako da zaradi pare
- uglavnomja
#423 Re: Nele i KLIX
York Light 100`s wrote:Možda bih bio u pelenama u 1992. da sam mokrio u gaće do svoje 10. godineuglavnomja wrote:York Light 100`s wrote: Carlin na forumima je prestao biti fazon najkasnije u 2010. godini ali uprkos tome ponavljam još jednom, ko je se 1992. zapucao za agresorsku državu samo je dao do znanja da podržava agresorsku politiku
rat je jako romanticna crno bijela prica na tv i u knjigama, ali stvarnosti je 5000000 nijansi sive.to je izgleda taj standardni argumenat kada se nema šta reći a zaboravio si da ne moraš biti rođen u 92. da znaš koja je bila agresorska zemlja.
Eto nisam bio rođen ni 1942. pa znam šta ću misliti o ljudima koji su u to vrijeme otišli u Njemačku. Vidim da ti je prvenstveno bio cilj da mi šukneš jednu da sam balavac nego da razmišljaš logično.
Pa mi Bošnjaci nismo kao Srbi i Hrvati imali svog susjeda pa smo se opet dobro snašli u Njemačkoj, Skandinaviji, Kanadi i to smo isto bili bez hrane, vode i sa nekim nemoćnim. Ma bježi iz pakla u zemlju koja je odgovorna za pakao dok tvojim bivšim komšijama, kolegama i prijateljima i dalje stvara pakao
a kako se islo do njemacke ili svedske ili amerike? teleportacijom
moralo se ili preko srbije ili preko hrvatske. i niko nije otisao za dan. znam prica sa svih strana, o mjesecima cekanja papira, o sakrivanju od srpske ili hrvatske policije da ih ne mobilisu u svoju vojsku ili ne posalju u bosnu ... o rodbini koja ih se pokusavala rijesiti, sto od straha sto zbog nemanja ni za sebe ...
znam za pricu u beogradi kao cetvrtkom se letjelo za kanadu, ovdje su bilo stometarski redovi za papire ... ne znam je li istina, ali broj ljudi u kanadi to potvrdjuje.
mojne demagogije i visoke ploitike i vojno politickih analiza. pricam o stvarnom zivotu.
ne postoji, da ponovim NE POSTOJI osoba u sarajevu koja nije pozeljela pobjeci!
- zateznistub
#424 Re: Nele i KLIX
Ovo fakat treba mandalit'!
Ni smisla ni veze...
Ni smisla ni veze...
- York Light 100`s
#425 Re: Nele i KLIX
Naravno da je se poželjelo pobjeći ali da sutra ovdje ISIL počne rat ići ću u Švedsku ili Njemačku ali neću sigurno u Siriju jer sam sa time pokazao koga podržavam makar ne uzeo nikada pušku u ruku.uglavnomja wrote:a kako se islo do njemacke ili svedske ili amerike? teleportacijom![]()
moralo se ili preko srbije ili preko hrvatske. i niko nije otisao za dan. znam prica sa svih strana, o mjesecima cekanja papira, o sakrivanju od srpske ili hrvatske policije da ih ne mobilisu u svoju vojsku ili ne posalju u bosnu ... o rodbini koja ih se pokusavala rijesiti, sto od straha sto zbog nemanja ni za sebe ...
znam za pricu u beogradi kao cetvrtkom se letjelo za kanadu, ovdje su bilo stometarski redovi za papire ... ne znam je li istina, ali broj ljudi u kanadi to potvrdjuje.
mojne demagogije i visoke ploitike i vojno politickih analiza. pricam o stvarnom zivotu.
ne postoji, da ponovim NE POSTOJI osoba u sarajevu koja nije pozeljela pobjeci!
Nismo ni mi Bošnjaci se teleportirali pa smo ipak završili u nekoj od neutralnih država za razliku od nekih što su ostali u zmelji agresora dok je njihova država gorila