mentalne barijere u mostaru

Post Reply
glockov kolac

#401 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by glockov kolac »

Iako znam o kakvom se mentalnom sklopu radi (skutorija je cudo), mislim da ovog lika ne treba dodatno ubijati u pojam i razapinjati. On je produkt sistema, a ako hocemo sistem mijenjati, Anto treba biti pouka, a ne zrtva. Decko rekao sta misli, a mi kao ne znamo o cemu se radi. Ovo treba iskoristiti da svi uvidimo pogubnost stanja koje dovelo do toga da Ante nikad nije bio u vjerovatno najljepsoj urbanoj sredini u BiH i sire.

Da sam iz Mostara, ja bih ga pozvao da popijemo kafu kod Starog mosta.

Ipak, priznajem da je ono bilo urnebesno...
armin071

#402 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by armin071 »

Velkoski wrote:Šta ima nije obrazac? :mrgreen:

Mali je rekao samo ono što većina misli. Trebali su lištici snimati ovo, tamo bi imali sve ovakve odgovore. :mrgreen:
Ili npr. Kresevska u Kiseljaku. Nadomak Sarajeva a jakooo interesantno razmisljanje po pitanju suzivota. Ja mislim da je i Listica mala maca za ove iz Kresevske..
palermo

#403 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by palermo »

Skijaš wrote:
mO k3 wrote:Ne treba ni ovu zanemariti

Njoj ne odgovara sto joj drugarice imaju momke bosnjake
Izmanipulisanih će uvijek biti, ne znam čemu potenciranje njihovih gluposti. Vijest je to da sa toliko truda koji političari ulažu u međuetničke antagonizme, njene drugarice ipak ljubav nađu uz Bošnjake. To je za reportaže i medijsku promociju.
Da te nema, moralo bi te se izmisliti.... :thumbup:
sprej

#404 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by sprej »

Sreća da ovo nije izjavio mali Mujo...inače bi u iznenadnoj posjeti Mostaru bili Kolinda & Milanović :mrgreen:
volta dzontra

#405 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by volta dzontra »

palermo wrote:
Velkoski wrote:
Tako je.

Općepoznato je da samo oni koji se smatraju Bosancima furaju multikulti, ostali misle k'o Ante, priznao ti sebi to ili ne. :mrgreen:
O kakvim bosancima i multikulturi ovdje ja pričam. Uostalom, ja sam Bošnjo sa dna kace, ovdje ja pričam o atmosferi linča koja se stvara zbog par rečenica nekog momka (i opet da ponovim ono što barby reče, vjerovatno prvog na tribinama i zadnjeg u razredu) i to koju inicira, zamisli te ironije, oni koji sebe zovu slobodna evropa.

O tome kakvi i koliko ti drugi mogu biti i dobri i loši, hiljadu tisuća puta znam bolje od tebe.

Tvoj je izbor, hoćeš li ili nećeš biti dio gomile koja se sprema na linč .....

Molim te, Ante iz prometne....pa da ima imalo pameti ne bi išao u prometnu školu(barem mostarsku)....a zamisli ovi baš tamo bahnuli da prave priču

Pa da zakljucimo....Ante je malo ogranicen i do sada nije prelazio na " ljevaka", te od sada pogotovo nece....
CIA kurvice sa RSE su napravile po tko zna koji prilog o mracnom nacionalizmu i podjelama koji dokazuje da su oni nuzno potrebni da i dalje sire demokraciju i ljudska prava
mO k3

#406 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by mO k3 »

Skijaš wrote:

Izmanipulisanih će uvijek biti, ne znam čemu potenciranje njihovih gluposti. Vijest je to da sa toliko truda koji političari ulažu u međuetničke antagonizme, njene drugarice ipak ljubav nađu uz Bošnjake. To je za reportaže i medijsku promociju.
Boldirano je poenta !!!!
Pogledaj video na minuti od 23:00 sta je momak rekao ... sta mu je rekao otac
Danguba

#407 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Danguba »

Ima ih kojima i vlastito ogledalo smeta.
Sinapsa

#408 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Sinapsa »

Ne znam ljudi cemu ovolika frka...pogledao sam oba snimka i ocekivajuci ono najgore, kataklizmu....bijah zapravo pozitivno iznenadjen.
Ne znam cemu ovako krajnje negativno, nepomirljivo i destruktivno tumacenje ovoga sto su djeca rekla...Uzmemo li u obzir kakva su se sranja i strahote desavale tokom rata, nakon ovog serijala vidim sasvim jasno iskru nade upravo u ovoj djeci...
Djeca su pametna za svoj tinejdzerski uzrast i ono sto govore i sto ih muci je odraz njihove okoline i onoga sto im je drustvo nametnulo. Ako neki i nisu imali tolerantne stavove, zadnje sto bih uradio je da ih stigmatizujem i stavim ovako javno na stub srama, jer su bolji nego sto smo kao drustvo zasluzili da budu.
Ono sto mi je posebno drago je da su sva djeca bila svjesna problema da u njihovim medjuetnickim odnosima nesto nije normalno i opisuju prije svega svoje strahove (ne mrznju) od onih drugih...Osim toga, djeca ne samo da prepoznaju izvor problema - negativan uticaj roditelja i drustva - nego se neka (i hrvatska i bosnjacka) vec pocinju intelektualno braniti od tih nametnutih barijera. Jos je taj glas tih ali vjerujem da ce vremenom biti glasniji.

Djeca su na mene - kako hrvatska tako i bosnjacka - ostavila (prema okolnostima) pozitivan utisak:
Bosnjacki momci su mi djelovali nekako samosvjesno i odvazno :thumbup: ....a ocekivao sam prije svega rezignaciju i frustraciju.
Hrvatski momci su u serijalu vise zastupljeni i mogu reci da su me i oni pozitivno iznenadili...iskreno - ocekivao sam gordost, oholost, i
iskljuciviji stav prema Bosnjacima. Umjesto toga, kod njih je preovladavao strah ??
Dva momka svakako ostavljaju nesto vise nevoljan i suzdrzljiv....nepristupacniji utisak, ali mrznju nisam osjetio. Zapravo, mozda u začeću kod
djecka sa imenom Luka, iz srednje prometne..On mi je jedino djelovao nepomirljivo, samopravedno i kao neko ko u drustvu kreira animozitete i negativan stav prema Bosnjacima. Bilo je interesantno vidjeti njegovu reakciju na Amiline suze (nadam se da nije samo tako isjeceno, odnosno
inscenirano) - nije ostao ravnodusan...
Djevojke bih stavio u isti kos jer je ocigledno da je izvor animoziteta u visku testosterona...

PS: Sto se tice onog djecka Ante....ne znam kojeg djoku ste se na njega naklatili :D ...Ispade dijete negativac a mene kao Bosnjaka uopste nije svojim rijecima uvrijedio - samo malo zamislio i razalostio...Dodje mi da ga branim jer mi je njegov strah od Bosnjaka djelovao iskren (na stranu to koliko ima uporiste u stvarnosti). Dijete uopste nije ostavljalo utisak nekakvog razularenog rasiste nego kao neko ko je zaista tako programiran da vjeruje u neposrednu opasnost nakon napustanja "sigurne zone"???
Uprkos tome, bio sam sokiran kada sam cuo da kao mostarac nikada nije bio na starom mostu ili da nece ici na saobracajni fakultet u Sarajevo jer se boji nelagodnosti u bosnjackom okruzenju...
Malo mi ga je zao sto je "osvanuo na vijestima" jer mislim da taj biljeg sigurno nije zasluzio. Ostao je nejasan oko onog prepoznavanja Bosnjaka, ali mislim da to nije bezuslovno rasisticki stav, naprotiv - svako od nas je u stanju prepoznati u nekome (rijetko ali ipak) pripadnost nekom narodu ili podneblju...Ne mogu se oteti utisku da bi on odbacio dosta svojih predrasuda i strahova, kada bi se npr. hipoteticki zaljubio u moju kcerku...

Na kraju bih zelio izraziti cudjenje sto se nekako previdja, da su hrvatska djeca napravila korak naprijed i da i ona kao i bosnjacka rasclanjuju problem i pokusavaju ga na najbolji moguci nacin tumaciti. Za mene ovdje nema govora o fasistickim stavovima.
Uzmemo li njihove roditelje kao referencu, i hrvatska i bosnjacka djeca su ocigledno napravila korak jedni prema drugima i iako strah i nepovjerenje preovladavaju nemam sumnje da ce ovo izaci na dobro...Koliko brzo, zavisi prije svega od angazmana drustva i instanci.
Last edited by Sinapsa on 19/02/2015 00:26, edited 1 time in total.
JBT

#409 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by JBT »

Predrasude su posljedica neznanja. Neznanje je posljedica torovskih podjela. Organizovati zajednicke radionice radi medjusobnog upoznavanja i pola problema rijeseno. Nakon toga se i ona druga polovina moze rijesiti na izborima. I odmah eto investitora i posla. Pitanje je koliko dugo ce lideri torova uspjeti odrzavati status quo i time sebe na rukovodecim pozicijama.
Freamon Lester

#410 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Freamon Lester »

Sinapsa wrote:Ne znam ljudi cemu ovolika frka...pogledao sam oba snimka i ocekivajuci ono najgore, kataklizmu....bijah zapravo pozitivno iznenadjen.
Ne znam cemu ovako krajnje negativno, nepomirljivo i destruktivno tumacenje ovoga sto su djeca rekla...Uzmemo li u obzir kakva su se sranja i strahote desavale tokom rata, nakon ovog serijala vidim sasvim jasno iskru nade upravo u ovoj djeci...
Djeca su pametna za svoj tinejdzerski uzrast i ono sto govore i sto ih muci je odraz njihove okoline i onoga sto im je drustvo nametnulo. Ako neki i nisu imali tolerantne stavove, zadnje sto bih uradio je da ih stigmatizujem i stavim ovako javno na stub srama, jer su bolji nego sto smo kao drustvo zasluzili da budu.
Ono sto mi je posebno drago je da su sva djeca bila svjesna problema da u njihovim medjuetnickim odnosima nesto nije normalno i opisuju prije svega svoje strahove (ne mrznju) od onih drugih...Osim toga, djeca ne samo da prepoznaju izvor problema - negativan uticaj roditelja i drustva - nego se neka (i hrvatska i bosnjacka) vec pocinju intelektualno braniti od tih nametnutih barijera. Jos je taj glas tih ali vjerujem da ce vremenom biti glasniji.

Djeca su na mene - kako hrvatska tako i bosnjacka - ostavila (prema okolnostima) pozitivan utisak:
Bosnjacki momci su mi djelovali nekako samosvjesno i odvazno :thumbup: ....a ocekivao sam prije svega rezignaciju i frustraciju.
Hrvatski momci su u serijalu vise zastupljeni i mogu reci da su me i oni pozitivno iznenadili...iskreno - ocekivao sam gordost, oholost, i
iskljuciviji stav prema Bosnjacima. Umjesto toga, kod njih je preovladavao strah ??
Dva momka svakako ostavljaju nesto vise nevoljan i suzdrzljiv....nepristupacniji utisak, ali mrznju nisam osjetio. Zapravo, mozda u začeću kod
djecka sa imenom Luka, iz srednje prometne..On mi je jedino djelovao nepomirljivo, samopravedno i kao neko ko u drustvu kreira animozitete i negativan stav prema Bosnjacima. Bilo je interesantno vidjeti njegovu reakciju na Amiline suze (nadam se da nije samo tako isjeceno, odnosno
inscenirano) - nije ostao ravnodusan...
Djevojke bih stavio u isti kos jer je ocigledno da je izvor animoziteta u visku testosterona...

PS: Sto se tice onog djecka Ante....ne znam kojeg djoku ste se na njega naklatili :D ...Ispade dijete negativac a mene kao Bosnjaka uopste nije svojim rijecima uvrijedio - samo malo zamislio i razalostio...Dodje mi da ga branim jer mi je njegov strah od Bosnjaka djelovao iskren (na stranu to koliko ima uporiste u stvarnosti). Dijete uopste nije ostavljalo utisak nekakvog razularenog rasiste nego kao neko ko je zaista tako programiran da vjeruje u neposrednu opasnost nakon napustanja "sigurne zone"???
Uprkos tome, bio sam sokiran kada sam cuo da kao mostarac nikada nije bio na starom mostu ili da nece ici na saobracajni fakultet u Sarajevo jer se boji nelagodnosti u bosnjackom okruzenju...
Malo mi ga je zao sto je "osvanuo na vijestima" jer mislim da taj biljeg sigurno nije zasluzio. Ostao je nejasan oko onog prepoznavanja Bosnjaka, ali mislim da to nije bezuslovno rasisticki stav, naprotiv - svako od nas je u stanju prepoznati u nekome (rijetko ali ipak) pripadnost nekom narodu ili podneblju...Ne mogu se oteti utisku da bi on odbacio dosta svojih predrasuda i strahova, kada bi se npr. hipoteticki zaljubio u moju kcerku...

Na kraju bih zelio izraziti cudjenje sto se nekako previdja, da su hrvatska djeca napravila korak naprijed i da i ona kao i bosnjacka rasclanjuju problem i pokusavaju ga na najbolji moguci nacin tumaciti. Za mene ovdje nema govora o fasistickim stavovima.
Uzmemo li njihove roditelje kao referencu, i hrvatska i bosnjacka djeca su ocigledno napravila korak jedni prema drugima i iako strah i nepovjerenje preovladavaju nemam sumnje da ce ovo izaci na dobro...Koliko brzo, zavisi prije svega od angazmana drustva i instanci.
:thumbup:
jao_situacije

#411 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by jao_situacije »

Stjui wrote:Image

mladunče bobanovog četnika.
Ja se izvinjavam što ulijećem drugi put u raspravu koja me se ne tiče ali ja koliko vidim ovo je do škole, možda i do roditelja.
Na slici iznad lijevog ramena vidim knjige sa naslovom al-qaida kakvo je to štivo i zašto u srednjoj prometnoj školi izučavaju takve teme :?:
Kakva je to srednja škola, šta se tu izučava, ko su profesori :?:
Zbog čega takve knjige :?:
armin071

#412 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by armin071 »

Djeca nisu kriva. Ovo treba "naplatiti" od ADZ-a. Ovo je njihova torovska škola.
Freamon Lester

#413 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Freamon Lester »

Mnogi zanemaruju cinjenicu da je Anto nije otisao na Stari most ne zbog toga sto ga mrzi vec zbog toga sto ga je STRAH. Racionalan ili iracionalan njega je svejedno strah. A tinejdzeru javno priznati svoje strahove nije mala stvar, a tek suociti se sa njima.

Pa onda ide pitanje ali koje je vjerovatno isjeceno zasto ne ode jer ko bi ga mogao prepoznati. Onda Ante dosta trapavo odgovara ali u sustini je pogodio. Jako je lako prepoznati nekoga koga je strah. :izet:

Pa Ante onda prica pricu o tamnijem tenu, a Anto da se u ogledalo pogleda Bog te sebe opisa. :lol: Dakle Anto prepricava pricu nekoga iz svoje okoline.

Medjutim zanemarujete kompletan drugi dio Antinog odgovora, kojeg je klixtoris isjekao, a gdje Anto pogodio sustinu. :izet: U smislu ovu mrznju su prenjeli na nas oni koji su rat dozivjeli i ona je dijelom manja nego sto je kod njih. Tako cemo i mi manje prenjeti na svoju djecu. Kada nas i nasih roditelja ne bude onda vjerovatno nece biti i mrznje.
Sinapsa

#414 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Sinapsa »

Skijaš wrote:Mali Ante je samo izmanipulisan a na njegov strah treba odgovoriti pruženom rukom, prošetati ga Starim gradom itd. Postoje oni koji mrze, Ante to još ne zna.
:thumbup:
Zaboravih da napisem, ali to je prvo sto mi je palo na pamet dok sam ga gledao - osjecaj tuge i zelja da mu pruzim ruku, potapsem po ramenu i odem sa njim do Starog..
zambaklija

#415 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by zambaklija »

TheMule wrote:

Image

A one dvije sto su najpametnije, ujedno i najljepse Doris i ona zadnja iz mjesanog
jel' i ova ko i Ante ima 15 god :shock: :shock: maaajke mi ista Shyla Stylez :D
Last edited by zambaklija on 19/02/2015 01:47, edited 1 time in total.
Sinapsa

#416 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Sinapsa »

Freamon Lester wrote:Mnogi zanemaruju cinjenicu da je Anto nije otisao na Stari most ne zbog toga sto ga mrzi vec zbog toga sto ga je STRAH. Racionalan ili iracionalan njega je svejedno strah. A tinejdzeru javno priznati svoje strahove nije mala stvar, a tek suociti se sa njima.

Pa onda ide pitanje ali koje je vjerovatno isjeceno zasto ne ode jer ko bi ga mogao prepoznati. Onda Ante dosta trapavo odgovara ali u sustini je pogodio. Jako je lako prepoznati nekoga koga je strah. :izet:

Pa Ante onda prica pricu o tamnijem tenu, a Anto da se u ogledalo pogleda Bog te sebe opisa. :lol: Dakle Anto prepricava pricu nekoga iz svoje okoline.

Medjutim zanemarujete kompletan drugi dio Antinog odgovora, kojeg je klixtoris isjekao, a gdje Anto pogodio sustinu. :izet: U smislu ovu mrznju su prenjeli na nas oni koji su rat dozivjeli i ona je dijelom manja nego sto je kod njih. Tako cemo i mi manje prenjeti na svoju djecu. Kada nas i nasih roditelja ne bude onda vjerovatno nece biti i mrznje.
Da. Strah, a ne urodjena mrznja je ono sto odredjuje njegov odnos prema Bosnjacima i bojim se da ce ova Antina "potjernica" na Klixu nazalost potvrditi njegov gard prema Bosnjacima i da Bosnjaci jedva cekaju da ga sataru :D a ostalu djecu eventualno obeshrabriti da pricaju o problemu podjele u gradu.
kucniljubimac

#417 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by kucniljubimac »

Image

Momak koji je mediator ovaj Ivo je napis'o na svom fb da je dosta vise pozitivnih misljenja bilo na obe strane al' je komercijalnih razloga to nije postavljeno, valjda ne bi bio ovakav hit da se svi slazu.

I jos nesto, saobracajne skole barem u mom gradu i u gradu gdje studiram su 80% "osigurane" za drustveni sljam da se tako izrazim, i u samim klipovima se vidi ta razlika izmedju gimnazijalaca i ovih iz prometne/saobracajne.

SVISMO MI ANTE! :lol:
Last edited by kucniljubimac on 19/02/2015 01:36, edited 1 time in total.
TheMule

#418 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by TheMule »

Sinapsa wrote:
Freamon Lester wrote:Mnogi zanemaruju cinjenicu da je Anto nije otisao na Stari most ne zbog toga sto ga mrzi vec zbog toga sto ga je STRAH. Racionalan ili iracionalan njega je svejedno strah. A tinejdzeru javno priznati svoje strahove nije mala stvar, a tek suociti se sa njima.

Da. Strah, a ne urodjena mrznja je ono sto odredjuje njegov odnos prema Bosnjacima i bojim se da ce ova Antina "potjernica" na Klixu nazalost potvrditi njegov gard prema Bosnjacima i da Bosnjaci jedva cekaju da ga sataru :D a ostalu djecu eventualno obeshrabriti da pricaju o problemu podjele u gradu.
Ama zezamo se sa Antom, zna se da su roditelji krivi, niko drugi. Ako ga ova fama ne potjera da malo prosiri vidike, nece nista drugo.

Samo sam zaboravio napisati nesto vazno sto je vecina ovdje zanemarila:
Ako pazljivo slusate ovu omladinu, vidjecete da je svaka druga rijec "Religija, vjera, Bog" itd itd. Ne razdvaja ih rat ili nacionalnost, vec vjera. Vjerski poglavari i roditelji, umjesto da grade mostove, rade suprotno (cast izuzetcima)
Sinapsa

#419 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Sinapsa »

TheMule wrote:
Sinapsa wrote:

Ama zezamo se sa Antom, zna se da su roditelji krivi, niko drugi. Ako ga ova fama ne potjera da malo prosiri vidike, nece nista drugo.

Samo sam zaboravio napisati nesto vazno sto je vecina ovdje zanemarila:
Ako pazljivo slusate ovu omladinu, vidjecete da je svaka druga rijec "Religija, vjera, Bog" itd itd. Ne razdvaja ih rat ili nacionalnost, vec vjera. Vjerski poglavari i roditelji, umjesto da grade mostove, rade suprotno (cast izuzetcima)
Ma nisam ni mislio na ovu tvoju "potjernicu" :D , nju sam tek kasnije vidio... mislio sam na ovo medijsko eksponiranje Ante na naslovnoj...
Logovan

#420 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Logovan »

Image
Kikibombona

#421 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Kikibombona »

piupiu wrote:
JThomas wrote:sve tri "temeljne" politike koje uzimaju većinu glasova na sve tri strane jesu za ovakvo stanje.
Itekako! Ja vjerujem da bi u BiH trebalo investirati samo u dva drustveno-korisna programa, pa, taman da kosta 5 milijardi … bilo bi od velike pomoci.

Prvo, klince treba spasavati da bi sebe spasili. Svu djecu treba poslati van na godinu dana, ali bas svu, da putuju, da ne razmisljaju o Bosni, da upoznaju druge kulture, jelovnike, opustenije ljude, da ih cudno gledaju kad se ‘zadaju’ u ‘mi, vi, oni’ … i onda ih vratiti u BiH. Izvinite ako ste ovo od mene vec procitali, jer sam sigurno to napisala jos 10 puta negdje … ali u ovo cvrsto vjerujem.

Kao sto vjerujem da je drugi neophodan korak za normalizaciju stanja na Balkanu, a posebno u BiH, masovni program psiholoske i psihijatrijske terapije, bez zezanja i bez ikakvih zlih i ruznih misli - ne moze se naprijed sa toliko nakupljene boli, straha, jeda, a nadasve namjerno njegovane paranoje; kad te svakako nit’ ko cuje, nit’ ko razumije, jer su svi oko tebe u istim …
Ej moja Piupiu, duboko grijesis iako tacno znam sta te ponukalo da ovako razmisljas. Vjerujem da si putovala i prosirila vidike. Medjutim, inteligentna si i za mrznju nesposobna. Sta ocekivati od idota koji imaju karakterne predispozicije za mrznju? Cijeli svijet mogu proputovati i za citav zivot ostati skuceni i zadojeni. Vidi samo nasu cijenjenu dijasporu koja rusi tvoju ideju. Nema vecih mrzitelja i sovinista od njih. Uveliko su nadmasili nas iz domovine. Nije dzaba nastala zajebancija sa stokholmskim, minhenskim i drugim brigadama. Nama je potrebno vrijeme, da izumre nekoliko generacija. Generacije koje ne budu emotivno vezane za rat mogu graditi bolju buducnost.
Mister Yes

#422 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Mister Yes »

Skijaš wrote: Integracije su budućnost, i to što si ti .... OK, uzmimo nekog drugog za primjer da se ne uvrijediš, neki lik X zbog stalne propagande o neophodnosti podjela obolio od etničke netrpeljivosti, ne dokazuje da je druga strana jadna, nego da je eto bar za bobu zdravija. Ali da bi to razumjeli, moramo prvo svariti to da je želja za zidovima među etničkim grupama bolesna u samoj srži. Zaista je teško, možda i nemoguće, pojmiti vrijednost raširenih ruku i otvorenosti ako su na tvojoj ..... ili na skali tog lika X, zatvorenost i podjela pozitivne vrijednosti.
Kaže lik sa takvim avatarom :pisnuo:

Podsjetimo se:
Glavna direktiva sa Četvrtog kongresa Komunističke Partije Jugoslavije (1928) jeste borba za stvaranje nezavisnih država Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore, nezavisne Albanije, dok srpski komunisti treba sebe da nađu pomažući potpuno otcjepljenje ugnjetanih naroda od "bivše" jugoslovenske države. Ministar unutrašnjih dela Kraljevine SHS ovo je prokomentarisao "Treća internacionala se fokusira na našu zemlju obećavši našim komunistima svaku pomoć za izvođenje plemenskih zaoštrenosti do raspada zemlje".
piupiu

#423 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by piupiu »

palermo wrote:
Velkoski wrote:
Tako je.

Općepoznato je da samo oni koji se smatraju Bosancima furaju multikulti, ostali misle k'o Ante, priznao ti sebi to ili ne. :mrgreen:
O kakvim bosancima i multikulturi ovdje ja pričam. Uostalom, ja sam Bošnjo sa dna kace, ovdje ja pričam o atmosferi linča koja se stvara zbog par rečenica nekog momka (i opet da ponovim ono što barby reče, vjerovatno prvog na tribinama i zadnjeg u razredu) i to koju inicira, zamisli te ironije, oni koji sebe zovu slobodna evropa.
Upravo! Nevjerovatno je koliko ljudi ne kontaju svoje sopstvene postupke, kao, Ante je 'kreten', ali mi sto smo ga ovdje vec pocastili takvim epitetima i opisima kakve kuci ne smijemo koristiti pred mamom i tatom smo ... supercool ... a atmosfera je stvarno ... :-) ... ogledalo, ogledalo pred sved nas, ogledalo nam treba!!! :cry:
astala_vistala

#424 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by astala_vistala »

Sta se cudite i ibretite,ovo je sve produkt SDA,HDZ,SDS-(SNSD)

Politika je napraviti haos kroz strah,sto te vise prepadam i stavljam u geto vecu kontrolu imam,pricam kako ce te ovi ubiti zaklati (majorizirati) i obecavam da cu te zastitit ako glasas za mene,ovako ne razmisjla samo Ante,nego 90% mladih ljudi u BiH ovo se zove zadojenost.

Usput Ante me malo prepao i doveo u konfuziju imam svjetliji ten jesam li bosnjak ? npr Ronaldo je tamnje puti i on je frontalni balija clan Islamske drzave.

Predlazem da se otvori fondacija da Ante predje preko mosta od toga da napravimo cirkus velikog razmjera da se i Covic postidi,jer isti je vrag ko sa Srbinom koji zeli kupiti novine u Sarajevu,doktrina straha.
Mister Yes

#425 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Mister Yes »

Freamon Lester wrote:Mnogi zanemaruju cinjenicu da je Anto nije otisao na Stari most ne zbog toga sto ga mrzi vec zbog toga sto ga je STRAH.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Strah i jeste osnova koja dovodi do mržnje. Bez straha nema ni mržnje.
Post Reply