SaraFina wrote:York Light 100`s wrote:Evo jedna osoba tjerala me je da dam detaljnu analizu i objašnjenje zašto su mi antipatični Balašević i Štulić koja je prije toga na istoj temi popljuvala ukratko turbofolk, Grandova takmičenja, emisije kao farma i sapunice bez ikakvog objašnjenja i detalja. Sada je pitanje koja pljuvanja su dopuštena bez nekog naročitog objašnjenja gdje je dovoljno samo fuj a gdje moraš ako se usudiš pljuvati odmah na raport kao da si na časnom sudu.
Tu je velika razlika između stvari koje se ne kontaju i stvari koje je popularno ne kontati kao npr. Dinu Merlina. E tu niko ne pita kao za Balaševića kako si mogao da uvrediš fanove jer njih ima u cjeloj Jugi
Ako je moj post "ja ne volim ovo ono i oto, to bi bilo to, doprinjela sam ovoj temi, doviđenja" a kada neko takne moje onda zahtjevam detaljnu analizu postova. Tipičan snobizam i arogancija
Ovo je obična neistina ..
Izvoli usporediti moj post na ovoj temi sa svojim gdje ljude nazivaš ruznim i pogrdnim imenima i sve će ti biti jasno u čemu je razlika.
York Light 100`s wrote:
Đorđe Balašević
Kao najzadnji kreten dođe na binu, nabije mornarsku kapu naheravo, pola sata imitira životinje sa farme uz patetične grimase poput neke curice od 5 godina što se pravi slatka i raja pada u trans
Džoni Štulić na ovom forumu, još kad frajer da intervju a 90% odgovora je "pa ne znam ja, pa šta bi trebo? Ne znam to, nemam pojma, nisam u toku, o čemu se radi? Ne znam, ne pratim to. Nemam pojma, šta bi ti odgovorio na to jer ne znam" a svi su u ekstazi kao da je jedan od zadnjih živih velikih mislilaca i filozofa sa ex-yu prostora
Dakle ja sam uopćeno napisala da ne volim gore navedeno a ti si ljude nazivao pogrdnim imenima i vrijedjao.
Razlika je znači u pristupu tebe kao forumaša diskusiji i mene kao forumašice.
Ja svoj stav mogu iznijeti kulturno a ti očigledno imaš potrebu ono što ne voliš obezvrijedjivati, nazivati pogrdnim imenima i unizavati općenito ..
I šta sam ja napisao? Da ne shvatam kako neko može padati u trans kada neko na bini glumi kretena sa mornarskom kapom
To je moje mišljenje i kratak opis razloga zašto ne kontam euforiju Balašević, to što ti ne možeš podnijeti da neko smatra glupošću šta ti smatraš umjetnošču ili tvoje idole kretenima to je tvoja arogancija da prihvatiš tuđa mišljenja. Nekome su Bakir, Justin Bieber, Rizo Ruža, DJ Krmak, Eldin Huseinbegović, Emir Hadžihafizbegović, Dino Merlin, Deen, Safet Sušić kreteni a meni je Balašević, po ponašanju, po nastupima, kao pojava i to je moje dobro pravo kao što i ti imaš pravo da smatraš Daru Bubamaru i Božu Vreću kretenima. Nisu svi zaljubljeni u njihov rad i njih kao umjetnike
Ti sa druge strane si nabrojala npr. sapunice i nisi uopšte objasnila zašto a od mene si htjela da ti objasnim zašto ne cjenim njihov rad. Kada bi te neko pitao za sapunice ti bi najvjerovatnije odgovorila da ne kontaš buljenje u TV svaki dan samo da bi se otkrilo da je Conchita ustvari tetka svom bratu Juanu. Znači sa tim bi uvrijedila isto fanove tih sapunica koji raspravljaju ćitav dan o tome, isto kao sa farmom kada se ljudi ismijavaju koliko moraš biti zatucan da gledaš Eru Ojdanića kako muze kozu čitav dan.
Gdje vučemo crtu pa možemo oplesti po turbofolku i farmi kao kretenskoj pojavi gdje ne treba objašnjenje a oko nečega kao Balaševića se diže frka ako se osporava njegov umjetnički rad jer se time uisto vrijeme i vrijeđaju njegovi fanovi?