Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#401 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

ZOCH wrote:
insomnia78 wrote:O, cinjenica znalac
O celavac, najljepsa zemlja, hiljade muzeja, ti trunes na klix forumu :D OOO tempora o mores... dusa draga :D
Sta's "sitna deca, krupna zena a ja treca smena" a i muzeji ne gotive bas poslijeponocne posjete
S obzirom da je ovdje nivo pripravnosti na najvecem nivou a ja imam dubra i nepopularno ime mog'o bi jos i trovanje olovom fasovati na jednom takvom nocnom obilasku muzeja :D
York Light 100`s

#402 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by York Light 100`s »

SaraFina wrote:
York Light 100`s wrote:Evo jedna osoba tjerala me je da dam detaljnu analizu i objašnjenje zašto su mi antipatični Balašević i Štulić koja je prije toga na istoj temi popljuvala ukratko turbofolk, Grandova takmičenja, emisije kao farma i sapunice bez ikakvog objašnjenja i detalja. Sada je pitanje koja pljuvanja su dopuštena bez nekog naročitog objašnjenja gdje je dovoljno samo fuj a gdje moraš ako se usudiš pljuvati odmah na raport kao da si na časnom sudu.
Tu je velika razlika između stvari koje se ne kontaju i stvari koje je popularno ne kontati kao npr. Dinu Merlina. E tu niko ne pita kao za Balaševića kako si mogao da uvrediš fanove jer njih ima u cjeloj Jugi
Ako je moj post "ja ne volim ovo ono i oto, to bi bilo to, doprinjela sam ovoj temi, doviđenja" a kada neko takne moje onda zahtjevam detaljnu analizu postova. Tipičan snobizam i arogancija

Ovo je obična neistina ..

Izvoli usporediti moj post na ovoj temi sa svojim gdje ljude nazivaš ruznim i pogrdnim imenima i sve će ti biti jasno u čemu je razlika.
York Light 100`s wrote:
Đorđe Balašević
Kao najzadnji kreten dođe na binu, nabije mornarsku kapu naheravo, pola sata imitira životinje sa farme uz patetične grimase poput neke curice od 5 godina što se pravi slatka i raja pada u trans

Džoni Štulić na ovom forumu, još kad frajer da intervju a 90% odgovora je "pa ne znam ja, pa šta bi trebo? Ne znam to, nemam pojma, nisam u toku, o čemu se radi? Ne znam, ne pratim to. Nemam pojma, šta bi ti odgovorio na to jer ne znam" a svi su u ekstazi kao da je jedan od zadnjih živih velikih mislilaca i filozofa sa ex-yu prostora
Dakle ja sam uopćeno napisala da ne volim gore navedeno a ti si ljude nazivao pogrdnim imenima i vrijedjao.
Razlika je znači u pristupu tebe kao forumaša diskusiji i mene kao forumašice.

Ja svoj stav mogu iznijeti kulturno a ti očigledno imaš potrebu ono što ne voliš obezvrijedjivati, nazivati pogrdnim imenima i unizavati općenito ..
I šta sam ja napisao? Da ne shvatam kako neko može padati u trans kada neko na bini glumi kretena sa mornarskom kapom
To je moje mišljenje i kratak opis razloga zašto ne kontam euforiju Balašević, to što ti ne možeš podnijeti da neko smatra glupošću šta ti smatraš umjetnošču ili tvoje idole kretenima to je tvoja arogancija da prihvatiš tuđa mišljenja. Nekome su Bakir, Justin Bieber, Rizo Ruža, DJ Krmak, Eldin Huseinbegović, Emir Hadžihafizbegović, Dino Merlin, Deen, Safet Sušić kreteni a meni je Balašević, po ponašanju, po nastupima, kao pojava i to je moje dobro pravo kao što i ti imaš pravo da smatraš Daru Bubamaru i Božu Vreću kretenima. Nisu svi zaljubljeni u njihov rad i njih kao umjetnike

Ti sa druge strane si nabrojala npr. sapunice i nisi uopšte objasnila zašto a od mene si htjela da ti objasnim zašto ne cjenim njihov rad. Kada bi te neko pitao za sapunice ti bi najvjerovatnije odgovorila da ne kontaš buljenje u TV svaki dan samo da bi se otkrilo da je Conchita ustvari tetka svom bratu Juanu. Znači sa tim bi uvrijedila isto fanove tih sapunica koji raspravljaju ćitav dan o tome, isto kao sa farmom kada se ljudi ismijavaju koliko moraš biti zatucan da gledaš Eru Ojdanića kako muze kozu čitav dan.

Gdje vučemo crtu pa možemo oplesti po turbofolku i farmi kao kretenskoj pojavi gdje ne treba objašnjenje a oko nečega kao Balaševića se diže frka ako se osporava njegov umjetnički rad jer se time uisto vrijeme i vrijeđaju njegovi fanovi?
insomnia78

#403 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Rinzler wrote:Zoch je jedan od smislenijih i inteligentnijih forumasa koje sam ikad citao i to je fakt. To sto je postalo na forumu jos odavno furka glorifikovat i popularizovat forumase na osnovu licnih nekih saznanja i stvari pa cak i trolove, poput salve starijih forumasa je druga stvar. Ti barem insomnia nemas kome sta rec za te stvari kad ti je svaki drugi post jako slab pokusaj trolanja i kontriranja. Fakat se ne sjecam kad sam procitao od tebe smislen post.
'ajde? Smislene stvari ostavljam za razgovore tête-à-tête, rekli bi Svabo, Englez, Čeh
ZOCH

#404 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZOCH »

insomnia78 wrote:
ZOCH wrote:
insomnia78 wrote:O, cinjenica znalac
O celavac, najljepsa zemlja, hiljade muzeja, ti trunes na klix forumu :D OOO tempora o mores... dusa draga :D
Sta's "sitna deca, krupna zena a ja treca smena" a i muzeji ne gotive bas poslijeponocne posjete
S obzirom da je ovdje nivo pripravnosti na najvecem nivou a ja imam dubra i nepopularno ime mog'o bi jos i trovanje olovom fasovati na jednom takvom nocnom obilasku muzeja :D
Svake prve srijede u mjesecu (ispravi me ako grijesim) imas besplatno sve... De se edukuj malo.
SaraFina

#405 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by SaraFina »

York Light 100`s

U svakom slučaju nikog neopravdano nisam pocastila nazivom poput kretena a ni omalovazavala nekulturno.

Znaci apsolutno nije sporan tvoj ili moj stav. Nego pristup odnosno način na koji si ga ti iznio.

I kraj priče ..
Rinzler

#406 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Rinzler »

Znaci na forumu si kao i zviz, da jako plitko trolas, fina vam je to zanimacija mogu ti rec. Al sta ti onda daje za pravo da ocjenis lika poput zocha, sasvim realnog, iskrenog, smislenog forumasa kao smora i da tusi kao. Sta postalo tusenje smisleno i decidno iznjet stav na forumu, sta vas trolice smara to il ne kontam furku :)
York Light 100`s

#407 Re: Popularne stvari koje ne kontam

SaraFina wrote:York Light 100`s

U svakom slučaju nikog neopravdano nisam pocastila nazivom poput kretena a ni omalovazavala nekulturno.

Znaci apsolutno nije sporan tvoj ili moj stav. Nego pristup odnosno način na koji si ga ti iznio.

I kraj priče ..
Znači tebe vređa što smatram poznatu ličnost antipatičnom i kretenom? Ti nikada nisi rekla ni za jednu osobu na televiziji "a koji je to kreten?" Jah eto :lol:
Kultura je kada ja i ti vodimo razgovor a ne prijeđemo na uvrede i ne zovemo jedni druge kretenima. Nešto sasvim drugačije kada ti ja 500 puta pokušavam objasniti da ne kontam nekoga jer se kretenski na bini ponaša. Nauči razliku

Jebiga, potroši više vremena na forumu na onog budalu Balaševića nego na temema koje volim
SaraFina

#408 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by SaraFina »

York Light 100`s wrote:
SaraFina wrote:York Light 100`s

I kraj priče ..
Znači tebe vređa što smatram poznatu ličnost antipatičnom i kretenom? Ti nikada nisi rekla ni za jednu osobu na televiziji "a koji je to kreten?" Jah eto :lol:
Kultura je kada ja i ti vodimo razgovor a ne prijeđemo na uvrede i ne zovemo jedni druge kretenima. Nešto sasvim drugačije kada ti ja 500 puta pokušavam objasniti da ne kontam nekoga jer se kretenski na bini ponaša. Nauči razliku

Jebiga, potroši više vremena na forumu na onog budalu Balaševića nego na temema koje volim
Vidiš i u pismenoj komunikaciji pa čak i u forumskoj anonimnosti za mene postoji odredjena vrsta kulture kad je pismeno ophodjenje u pitanja.
Mozeš slobodno i ovu moju konstataciju navesti kao " nešto što ne razumiješ" :D
Rinzler

#409 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Rinzler »

@york and sara, ako vam napravim temu, hocetel se maknut odavde i prestat smarat ovde vec treci dan. Mislim ok slatki ste, cakani i sve to, primjetimo svi da vlazite jedno na drugo, osjeća se strasno velika zelja za hate fuckom sa obje strane, al shvatite da ostatak forumskog populusa smarate, barem na ovoj temi. Ne bih volio da mi se zakljuca jedna od omiljenih tema zbog vase infantilnosti. I pitam opet ljudski, ako vam napravim prigodnu temu, hocetel se kulturno izmjestit na nju i dijalog, nadasve zanimljiv, nastavit tamo, pls, preety pls, dobicete jos i cokoladu :)
TheMule

#410 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by TheMule »

Evo umro Nutellin Ferrari, ova Bambi ko da je andjelka smrti. pu pu pu u snu se ne usnilo. ne prozivaj vise nikoga, osim moderaciju i politicare
It_is_a_Leclerc

#411 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne kontam ljude koji kraj miliona kvalitetnih knjiga troše vrijeme na smeća poput knjige Zlatana Ibrahimovića, 50 nijansi tarabljenja, Karajlića i ostali šit.
York Light 100`s

#412 Re: Popularne stvari koje ne kontam

SaraFina wrote:Vidiš i u pismenoj komunikaciji pa čak i u forumskoj anonimnosti za mene postoji odredjena vrsta kulture kad je pismeno ophodjenje u pitanja.
Mozeš slobodno i ovu moju konstataciju navesti kao " nešto što ne razumiješ" :D
Kao što ti izgleda ne razumiješ da ne vide svi umjetnost u nečemu, za neke je to glupost.

Kao što rekoh (a ti ignorišeš namjerno) i za mene postoji kultura iako smo anonimni, ja ne bi nikada nekome opsovao na forumu ili ga uvrjedio ma koliko nam bili različiti stavovi ali ovdje ne nazivamo jedne druge kretenima nego diskutujemo nešto što je kretenski. Zar ti nikada nisi od srca kada vidiš Deena ili Biebera rekla "a budale i kretena"?
Možeš ti biti kulturna koliko hoćeš, da postoji tema kako je neko kao kreten skinuo gaće na ulici i ti bi koristila često izraz "kretenizam" na toj temi
Jack Be Nimble

#413 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Jack Be Nimble »

York Light 100`s wrote:
Da ali to je već bilo prisutno u 80tim. Mnogi jugonostalgičari glume kako je ovo društvo poslije rata muzički otišlo u 3 p. matere jer se slušaju sada Cece i Mece a ne prava kvalitetna muzika ali činjenica je da su narodnjaci već onda postajali mainstream i popularniji od mnogih legendarnih ex-yu zabavljača
Nisu ili barem narodnjaci onda nisu bili ono sto su sada. Kao i u ostalom dijelu svijeta kod nas je u tim danima vladao rock n roll/zabavna muzika. Onda dosao TOP 40 kod drugih kod nas narodnjaci/turbofolk. Drustvo prije rata je imalo vise sansi da nauce neki instrument svirati, pa su imali vece sanse da i naprave neki garage/podrum band. Sada se to svelo samo na jaku reklamu.

Narodnjaci su se definitivno slusali kod starijih ljudili ili nasih roditelja. Ja do svoje tridesete nisam znao razliku izmedju Halida i Harisa. Dijaspora me zvala srbofilom sto ne slusam Halida :izet:. To je jos jedna stvar sto ne kontam Halid. Ima dobre tri-citeri pjesme sve ostale pjesme iste ko te tri-cetiri pjesme. Al opet ja slusam samo the best of od njega tako da mozda ima bolji pjesama a da mu nisu popularne.
Jack Be Nimble

#414 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Jack Be Nimble »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne kontam ljude koji kraj miliona kvalitetnih knjiga troše vrijeme na smeća poput knjige Zlatana Ibrahimovića, 50 nijansi tarabljenja, Karajlića i ostali šit.
Sve su knjige OK. Vazno je citati.
Rinzler

#415 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Rinzler »

Here we go aggain :sax:
Za nepovjerovat :)
Sta mislite bil upalilo da im podmetnem ono pametniji popusta, mozda se upeca jedno, ko bude brzi jbga :)
York Light 100`s

#416 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Rinzler wrote:Here we go aggain :sax:
Za nepovjerovat :)
Sta mislite bil upalilo da im podmetnem ono pametniji popusta, mozda se upeca jedno, ko bude brzi jbga :)
Izvini što ti je tema otišla u off topic. Sada možeš mirno nastaviti gdje ćeš svaka 2 sata posavljati nove stvari koje ne kontaš pa ćeš u roku 3 dana imati 500 stvari koje ne kontaš makar od toga 1% lično ne kontaš, sve ostalo je random stuff from the internet da se ima šta tipkati na ovoj temi.
Naravno ako Sara ne odgovori, ako odgovori baš me briga jer se tebi sviđa ili ne, možeš do sutra da kukaš, ako misliš da smo pretjerali (a nismo jer je i ovo indirektno vezano za temu) prijavi nas moderatoru
insomnia78

#417 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Rinzler wrote:Znaci na forumu si kao i zviz, da jako plitko trolas, fina vam je to zanimacija mogu ti rec. Al sta ti onda daje za pravo da ocjenis lika poput zocha, sasvim realnog, iskrenog, smislenog forumasa kao smora i da tusi kao. Sta postalo tusenje smisleno i decidno iznjet stav na forumu, sta vas trolice smara to il ne kontam furku :)
Ma koji si uopste ti covjece?
Logovan

#418 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne kontam ljude koji kraj miliona kvalitetnih knjiga troše vrijeme na smeća poput knjige Zlatana Ibrahimovića, 50 nijansi tarabljenja, Karajlića i ostali šit.
Šta ima loše u tome ako pročitaš knjigu Zlatana Ibrahimovića? :?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#419 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sabina1 »

Logovan wrote:
Ne razumijem se u sport , ali ako muškarac kaže da je knjiga Zlatana Ibrahimovića smeće , ona sigurno nema ni umjetničku ni edukativnu vrijednost...
Logovan

#420 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

tvsabina wrote:
Logovan wrote:
Ne razumijem se u sport , ali ako muškarac kaže da je knjiga Zlatana Ibrahimovića smeće , ona sigurno nema ni umjetničku ni edukativnu vrijednost...
Meni je knjiga uredu. Nekome se svidi, nekome ne, kako kome. Nije specijalna, ali nije vala ni smeće.
baglama

#421 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by baglama »

ja stvarno ne kontam one kojima vicevi od ovog "EUROSMIJEH" nisu dobri i smjesni
gnjev

#422 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by gnjev »

Elekticne cigare !
sha_ba

#423 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sha_ba »

ne kontam sto su zumbijeva i kikijeva tema zakljucane :mrgreen:
Logovan

#424 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

Ne kontam cuclanje nargile.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#425 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sabina1 »

York Light 100`s wrote:
A Štulić ko Štulić, kada je bilo bratstvo i jedinstvo imao je ispada na nacionalnom nivou i nije džaba imao toliko hrvatskih nacionalista kao fanove a kada je stupilo vrijeme nacionalizma i Hrvatska se trebala osamostaliti počeo je glumiti odjednom nekog pacifistu i zbrisao. Tipičan primjer nekoga ko je postao idol mnogima samo zbog parole "o čemu se radi? Ja sam protiv". Sutra da se klima promjeni on bi bio nacionalista, ne zato što stvarno jeste tako nego što bi patio da zadivi mnoge kako je on veliki kontraš i ide protiv sistema
Branimir Džoni Štulić jeste pacifista , i nije nigdje "zbrisao" , kada je njegova domovina umrla , povukao se i on.
Ne shvatam otkud hrvatski nacionalisti na Džonijevim koncertima , to što pjeva na arhaičnom hrvatskom kojeg je upotrebljavao i pokojni Nenad Brixy ? Zbog toga ?

I Mesić i Dačić su mu nudili jadne pasoše svojih još jadnijih državica...Džoni je Džoni...

Nema više sistema protiv kog se toliko borio , sigurna sam da nimalo nije zadovoljan.....
Post Reply