Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Trebam te

#401 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Trebam te »

Haris.ba wrote:
Banksy wrote:Učinilo mi se da si previdio pisanje iznad, zato sam se javila. Sad vidim da sve znaš, ali se praviš nevješt.

Slijep vidi da je u pitanju lopovluk epskih razmjera, istina tek u pokušaju. Svako ko ga podržava, ima u tome svoje lične interese. Ne zamjeram, ali ne vidim smisao dalje rasprave, pozdrav.
Nažalost nemam ličnih interesa. Ali, znam šta znači investicija. Teško je pomiriti sve interese. A, i veoma lahko se razbacuje terminima kriminal i nezakonito. A ne zna se objasniti šta i ako.

Ne vidim ni ja dalji smisao rasprave kada nema jasnog razumjevanja činjenica.

Da je sve po zakonu i kako treba, za investiciju od 4.5 Milijarde KM onda bi drzava i zvanicne institucije bile ukljucene, ekonomisti, privredna komora, pravni sistem, geodetski i arhitektonski departmenti gdje bi se tacno znalo sta je planirano, koliko novca se planira investirati, biznis plan sa definisanim capexom, ko su investitori i koje su im reference...Tek onda izaci pred javnost!

Ovako, blatimo postene ljude Opcine Trnovo, sami sebe i naravno SDA.

Jesmo li bas toliko mahniti da snama moze mlatiti svaki poslijeratni profiter! :izet: Ma dajjj :D uzobiljimo se ljudi :run:
dječak sa šibicama

#402 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by dječak sa šibicama »

VjecitiStudent wrote:Dvije kuce, farma, auta, zemlja, ...
http://imovinapoliticara.cin.ba/profil.php?profil=184#
Bio u SDA, SzagraBiH, SDP, opet u SDA... cijeli rat logisticar.

Prosjecno pametnom covjeku jasno o kakvom se homosapiensu radi.
Innovation

#403 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Innovation »

dječak sa šibicama wrote:
VjecitiStudent wrote:Dvije kuce, farma, auta, zemlja, ...
http://imovinapoliticara.cin.ba/profil.php?profil=184#
Bio u SDA, SzagraBiH, SDP, opet u SDA... cijeli rat logisticar.

Prosjecno pametnom covjeku jasno o kakvom se homosapiensu radi.
Zaboravio si DF. :oops:
Podsjećanja radi, Ibro Berilo u svoja tri načelnička mandata uspio je promijeniti nekoliko stranačkih dresova. Bio je u Stranci za BiH, zatim u SDA, pokušavao se priključiti SBB-u Fahrudina Radončića, a posljednji mandat 2012. godine dobio je kao kandidat SDP-a. Nakon toga, krajem 2014. godine Berilo postaje član DF-a, a nakon izlaska ove stranke iz vlasti, povratak u SDA logičan je potez načelnika preletača Ibre Berila.
_Reds_

#404 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by _Reds_ »

Jesu to ovi Bošnjaci što hadise smatraju ništavnim, ali novinare i bilo kakve portale zakletvom.

Eto vam je CIN napisao gdje je bio.

Čuj bio u DF-u. Jel Vam ti prenio Mirsad Pindžo kad je izgubio zadnje izbore.

Sva vam se priča svodi na tešku šuplju priču. Pola Vas nije do juče znalo gdje je Trnovo, danas su dušebružnici za to isto i za novac općine Trnovo, koji nije vaš, koji može biti samo od građana Trnova.

A ono na izborima kažu šta misle o tome i ko treba da o njihovom novcu odlučuje.
Last edited by _Reds_ on 21/09/2016 14:47, edited 1 time in total.
animals

#405 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by animals »

Kakva investicija od 4,5 milijardi, jesam ja to dobro procitao iko ulaze tolike pare i gdje..
VjecitiStudent

#406 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by VjecitiStudent »

_Reds_ wrote:Jesu to ovi Bošnjaci što hadise smatraju ništavnim, ali novinare i bilo kakve portale zakletvom.

Sva vam se priča svodi na tešku šuplju priču. Pola Vas nije do juče znalo gdje je Trnovo, danas su dušebružnici za to isto i za novac općine Trnovo, koji nije vaš, koji može biti samo od građana Trnova.

A oni na izborima kažu šta misle o tome i ko treba da o njihovom novcu odlučuje.
Meni se čini da na trnovskim izborima najviše odlučuje onaj koji najviše odriješi kesu ... birača u Trnovu dva puta više od popisanog stanovništva.
Naslovnica

#407 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Naslovnica »

animals wrote:Kakva investicija od 4,5 milijardi, jesam ja to dobro procitao iko ulaze tolike pare i gdje..
Ulaže Pentagon u F-35 Lighning i arapi u Trnovo... 8-)
Ko vjeruje da su ove cifre kojima se barata i govori iole približne, taj nije dobar, ali nikako.
Osim ako Bakir ne prikaže kroz račune da je sve umjesto 45 miliona, koštalo 4,5 milijardi. Razlika u nekoliko nula, zanemarljivo.
Klasično pranje para. Onih milijardi koje nedostaju u ratu i nakon rata.
animals

#408 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by animals »

Naslovnica wrote:
animals wrote:Kakva investicija od 4,5 milijardi, jesam ja to dobro procitao iko ulaze tolike pare i gdje..
Ko vjeruje da su ove cifre kojima se barata i govori iole približne, taj nije dobar, ali nikako.
Osim ako Bakir ne prikaže kroz račune da je sve umjesto 45 miliona, koštalo 4,5 milijardi. Razlika u nekoliko nula, zanemarljivo.
Ma znam, 4 milijarde, su ulaganja znanstvena fantastika za BIH..
mogla bi se cijela federacija izgraditi..
_Reds_

#409 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by _Reds_ »

VjecitiStudent wrote:
_Reds_ wrote:Jesu to ovi Bošnjaci što hadise smatraju ništavnim, ali novinare i bilo kakve portale zakletvom.

A oni na izborima kažu šta misle o tome i ko treba da o njihovom novcu odlučuje.
Meni se čini da na trnovskim izborima najviše odlučuje onaj koji najviše odriješi kesu ... birača u Trnovu dva puta više od popisanog stanovništva.
Pa skoro svi tamo imaju dvije kucu, jednu negdje u nekon gradskoj opcini, sad gje su popisano to je druga stvar. I logicno je da se dio popisao u gradskim opcinama. U biti vecina je imala po dvije kuce i prije rata.
MOSALJOZE

#410 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by MOSALJOZE »

Jaran prolazio večeras dovozi se materijal :skoljka:
VjecitiStudent

#411 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by VjecitiStudent »

_Reds_ wrote:
VjecitiStudent wrote:
Pa skoro svi tamo imaju dvije kucu, jednu negdje u nekon gradskoj opcini, sad gje su popisano to je druga stvar. I logicno je da se dio popisao u gradskim opcinama. U biti vecina je imala po dvije kuce i prije rata.
Želiš nam reći da je Trnovo zapravo vikend naselje od 1500 stanovnika sa svojom općinom?
Koja onda upropaštava snabdijevanje vodom polumilionskog grada.

Bit će zanimljivo gledati da li će preživjeti predstojeću reformu administracije.
Fudo Bosna

#412 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Fudo Bosna »

animals wrote:
Naslovnica wrote:
Ma znam, 4 milijarde, su ulaganja znanstvena fantastika za BIH..
mogla bi se cijela federacija izgraditi..

To ce ti na kraju sa 4,5 milijarde spasti na maksimalno 400 miliona, "supljak druze", i to cesci, pogledaj im samo web prezentaciju, nivo prezentacije, informaticke sekcije djaka srednje skole, a nacelnik Berilo veci seljak i demagog cak i od giganta Memica :-)
karanana

#413 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by karanana »

ako bude i 400 miliona, ja cu licno gospodinu buroju glavu staviti medju krila i dati mu dobar felacio kakav dosad nisam nikome dao.
Fudo Bosna

#414 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Fudo Bosna »

karanana wrote:ako bude i 400 miliona, ja cu licno gospodinu buroju glavu staviti medju krila i dati mu dobar felacio kakav dosad nisam nikome dao.

I zamisli u neto zavrsenom, "Zabranjenom forumu", pr dr Hurtic ekonomista , hladno izjavi da vjeruje, da su to po njemu, "tacne cifre oko tog "Buroja", a zamisli covjek je nekakav "savjetnik" federalne vlade i profesor ekonomije?

Koliko moras biti laik i neupucen, (u sta sumnjam u njegovom slucaju, jer je ekonomski strucnjak), ili koliki poltron vlasti moras biti da takvu nesuvislost izjavis, takvog bi investitora u USA, Obama licno primio u Bijelu kucu, senatori bi mu bili domacini, a ne obicni seljacki nacelnik Trnovske opcine ???

Da ne kazem da firma , "Buroj", nema ni cestitog web sita, covjece autoput od 315 km kroz BIH, sa svim vijaduktima i 6 traka je nesto oko te cifre, pa imaju li ti politicari ili ekonomski strucnjaci, poltroni, i minimum obraza ili misle da smo svi ovce i budale? :run:
jao_situacije

#415 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by jao_situacije »

Fudo Bosna wrote:
karanana wrote:ako bude i 400 miliona, ja cu licno gospodinu buroju glavu staviti medju krila i dati mu dobar felacio kakav dosad nisam nikome dao.

I zamisli u neto zavrsenom, "Zabranjenom forumu", pr dr Hurtic ekonomista , hladno izjavi da vjeruje, da su to po njemu, "tacne cifre oko tog "Buroja", a zamisli covjek je nekakav "savjetnik" federalne vlade i profesor ekonomije?

Koliko moras biti laik i neupucen, (u sta sumnjam u njegovom slucaju, jer je ekonomski strucnjak), ili koliki poltron vlasti moras biti da takvu nesuvislost izjavis, takvog bi investitora u USA, Obama licno primio u Bijelu kucu, senatori bi mu bili domacini, a ne obicni seljacki nacelnik Trnovske opcine ???

Da ne kazem da firma , "Buroj", nema ni cestitog web sita, covjece autoput od 315 km kroz BIH, sa svim vijaduktima i 6 traka je nesto oko te cifre, pa imaju li ti politicari ili ekonomski strucnjaci, poltroni, i minimum obraza ili misle da smo svi ovce i budale? :run:
nije on ekonomski stručnjak
Fudo Bosna

#416 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Fudo Bosna »

jao_situacije wrote:
Fudo Bosna wrote:

nije on ekonomski stručnjak

"Medjunarodni strucnjak za razvojnu ekonomiju , ekonomski analiticar, itd..."

Sta je po tebi legendo inzinjer sumarstva ,nemoj zagrebavati? :izet:
jao_situacije

#417 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by jao_situacije »

Fudo Bosna wrote:

sda verzija dževada galijaševića za ekonomiju
Fudo Bosna

#418 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Fudo Bosna »

jao_situacije wrote:
Fudo Bosna wrote:

sda verzija dževada galijaševića za ekonomiju

Ne ulazim ja u to sto je "pakas" ili nemoralan cim moze izjaviti , "imao sam uvid, pregledai projekat i investiciju od 4,5 milijarde i tu je sve ok", ali je cinjenica da je ekonomista pr dr, i jeste u tome poenta, kada svaki prosjecan gradjanin BIH, zna da je to smijesno prenapuhana svota, sa kojom bi pola drzave digao na noge, (Obama i Merkelova bi te heftu dvorili i ugoscavali za tu investiciju), ja mogu reci i da je neki ljekar npr pakas kao covjek, ali ne znaci da nije strucan hirurg/internista, u ovom slucaju pr ekonomije !

Glupo je da pises da nije ekonomski strucnjak/ analiticar, (a da je uz to i ublehas, i uvlakac stranacki), eto i to su sve prilike da jeste !
Thorgerson

#419 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Thorgerson »

Fudo Bosna wrote:

Ma sa ovima arapima nikad ne znas. Eto pogledaj stranicu Shidija...pa izgradise opet SCC...mada ovo stvarno zvuci kao SF...cuj 4 milijarde...malo su ga prećerali. :skoljka:
VjecitiStudent

#420 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by VjecitiStudent »

E, kako se Shiddi onda na tv rasplakao što su protesti, pa Zara neće doći.

Nego koliko koštaju ovi Arapi - statisti, jel naplaćuju dnevnice ili se plaća po poslu, zna li ko?
Pao mi je na pamet poslić od par milijardi, pa da odradimo ...
Last edited by VjecitiStudent on 23/09/2016 15:22, edited 1 time in total.
PeppermintSA

#421 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by PeppermintSA »

Skajpao sam sinoć s jaranom koji već 5 godina živi i radi u Dubajiu. Kaže veliki bilbordi koji reklamiraju Buroj Ozone na autoputu Dubaji-Abu Dhabi.
Trebam te

#422 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Trebam te »

MOSALJOZE wrote:Jaran prolazio večeras dovozi se materijal :skoljka:
Aha kopa jedan bager i jedan kamion vozika nesto :lol: :lol: :lol:
Logovan

#423 Re: RE: Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Logovan »

Trebam te wrote:
MOSALJOZE wrote:Jaran prolazio večeras dovozi se materijal :skoljka:
Aha kopa jedan bager i jedan kamion vozika nesto [emoji38] [emoji38] [emoji38]
Pa taman, sta hoces vise.
ultima_palabra

#424 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by ultima_palabra »

Što bi jedan forumaš rekao:

Nadahnuti prirodom! Osnaženi vizijom!
:mrgreen:
Trebam te

#425 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Trebam te »

A ono na izborima kažu šta misle o tome i ko treba da o njihovom novcu odlučuje.

Nismo znali gdje je Trnovo dok nisu pocele cobanske afere, jedna za drugom :D :D

A sad ova je malo podignuta na veci nivo :lol: :lol: sa junica na turisticki grad :skoljka:
Post Reply