Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post Reply
stakasa

#401 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by stakasa »

Wow
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#402 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Truba »

pemanapemani wrote:Izgleda da će papa, između ostalog, posjetiti i Franjevački međunarodni studentski centar na Kovačićima. Baš me zanima kako će kardinal Puljić objasniti Franji kako se "katolici u Sarajevu satiru od strane muslimana", a istodobno imaju ogromni kulturni i vjerski objekat u centru grada, koji je uvijek pun studenata katolika.
Kada bi mu još objasnio da, pored navedenog, studenti katolici u Sarajevu imaju na raspolaganju dodatna dva smještajna objekta (Otoka i Stup), riječi "satiranje katolika u Sarajevu" bi dobile pravi smisao.

Uglavnom, dobrodošao Njofra.
brkas franjevce i njihove instzitucije pogotovo tu na kovacicima koja je postojala prije 1945 dok nije oteto, nadbiskupijski centar za mlade koji nema ni 5 godina staza i studentski dom hrvatskog katokickog dobrotvornog drustva pocela gradnja 2006... i u svakoj od tih institucija moze i pero i jovo i mustafa boraviti kao student
pemanapemani

#403 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by pemanapemani »

Black swan wrote:
pemanapemani wrote:Izgleda da će papa, između ostalog, posjetiti i Franjevački međunarodni studentski centar na Kovačićima. Baš me zanima kako će kardinal Puljić objasniti Franji kako se "katolici u Sarajevu satiru od strane muslimana", a istodobno imaju ogromni kulturni i vjerski objekat u centru grada, koji je uvijek pun studenata katolika.
Kada bi mu još objasnio da, pored navedenog, studenti katolici u Sarajevu imaju na raspolaganju dodatna dva smještajna objekta (Otoka i Stup), riječi "satiranje katolika u Sarajevu" bi dobile pravi smisao.

Uglavnom, dobrodošao Njofra.
brkas franjevce i njihove instzitucije pogotovo tu na kovacicima koja je postojala prije 1945 dok nije oteto, nadbiskupijski centar za mlade koji nema ni 5 godina staza i studentski dom hrvatskog katokickog dobrotvornog drustva pocela gradnja 2006... i u svakoj od tih institucija moze i pero i jovo i mustafa boraviti kao student
Ne brkam ja ništa, nego govorim o činjenicama.

Franjevački centar na Kovačićima, gradnja počela 1939., oduzet 1947., a vraćen franjevcima 1996. To je vjerovatno prvi objekat koji je vraćen nekoj vjerskoj zajednici poslije agresije na BiH.
Nadbiskupijski centar za pastoral mladih je novi objekat, a koji se ne bi gradio da nema potrebe. Tako bar nalaže logika.
I na kraju studentski dom HKDD-a. Šta reći o don Anti Jeliću i njegovoj "ekonomiji". :-)

U Franjevački međunardni studentski centar su dobrodošli i Pero i Jovo i Mustafa. U druga dva Centra nisam baš siguran.
Kada se sve zbroji i oduzme, Mustafa i Jova ima maksimalno 5%

Uglavnom, poenta postova je da uzoriti kardinal Puljić sere i laže.

Što opet, naravno, nema veze sa papom Franjom. Puljić bi se trebao ugledati na njega, a ne sliniti nad Čovićevim zlatnim štapom i manipulirati izbezumljenim narodom.
Truba

#404 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Truba »

ti si to nesto pobrko
a kardinal je indirektno nadlezan samo za centar za mlade
pemanapemani

#405 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by pemanapemani »

Black swan wrote:ti si to nesto pobrko
a kardinal je indirektno nadlezan samo za centar za mlade
Gdje sam uopće spomenuo nadležnost kardinala?

Govorim o ljudskim pravima katolika u Sarajevu. Kardinal često zna kriknuti kako se katolici u Sarajevu "ugnjetavaju i satiru".

Da li su onda ti studenti katolici koji dolaze studirati u Sarajevo mazohisti ili kardinal laže?

U prvom postu sam pitao kako će papi objasniti svoje tvrdnje kada zajedno sa njim posjeti ogromni crkveni kompleks u centru grada i to još Centar za mlade.
Onda sam pitao kako te kardinalove tvrdnje argumentiraju još dodatna dva Centra za studente katolike. Logički, ako se prave Centri onda postoji i potražnja. Ako postoji potražnja, onda su male šanse da je stanje baš takvo kako kardinal tvrdi.

Prosto kao grah.
Truba

#406 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Truba »

izmišljaš i podmećeš nebitno ba više
uvaljuješ nekih bijednih 150 katoličkih studenata sa sela jadnika koji se nisu još uvijek dokopali niti su imali para
zagreba osijeka graca i beča minhena :D i to promoviraš pod neko multietničetništvo :D u sarajevu koje nikad neće biti kao 1992.

ne znam zapravo više otkud energija za te paglu priče ...il su ljudi mazohisti...ili stalno dolaze nove generacije koje prolaze iste faze razmišljanja kao generacije prije

a zadnji pasus ti je vremenska distorzija spirala :D vorteks crna rupa... ne znam kako bih je nazvao anomalija

lik indirektno sudjeluje samo u jednom od 3 nabrojana projekta koji potiču mlade vrhbosanske nadbiskupije da je sarajevo njihov glavni grad i centar nadbiskupije...dođite u sarajevo nemojte ići vani je osnovna poruka projekata za studente...

i sad ti umećeš neke teorije o tome kako su ta tri nevezana projekta ti megakompleksi :lol:
dokaz za nešto što sam trpaš na ovaj topik koji nema veze s time

to što se grade crkveni objekti nema veze s time kako je običnim ljudima na terenu
pemanapemani

#407 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by pemanapemani »

Black swan wrote:izmišljaš i podmećeš nebitno ba više
uvaljuješ nekih bijednih 150 katoličkih studenata sa sela jadnika koji se nisu još uvijek dokopali niti su imali para
zagreba osijeka graca i beča minhena :D i to promoviraš pod neko multietničetništvo :D u sarajevu koje nikad neće biti kao 1992.

ne znam zapravo više otkud energija za te paglu priče ...il su ljudi mazohisti...ili stalno dolaze nove generacije koje prolaze iste faze razmišljanja kao generacije prije

a zadnji pasus ti je vremenska distorzija spirala :D vorteks crna rupa... ne znam kako bih je nazvao anomalija

lik indirektno sudjeluje samo u jednom od 3 nabrojana projekta koji potiču mlade vrhbosanske nadbiskupije da je sarajevo njihov glavni grad i centar nadbiskupije...dođite u sarajevo nemojte ići vani je osnovna poruka projekata za studente...

i sad ti umećeš neke teorije o tome kako su ta tri nevezana projekta ti megakompleksi :lol:
dokaz za nešto što sam trpaš na ovaj topik koji nema veze s time

to što se grade crkveni objekti nema veze s time kako je običnim ljudima na terenu
Vidim da si frustriran i ne stoji ti taj polušatrovački.

Kako je to običnim ljudima na terenu? Šta ti onda radiš u Sarajevu u 21. stoljeću ako je toliki zajeb za opstojnost tvoje vjere i kulture?

Ja sam jedan od tih običnih ljudi i više mi je pun kurac priča kako je to meni, a koje pričaju oni koji su zaštićeni kao pande (kardinal i političari) ili oni koji su Sarajevo vidjeli na razglednici.

Ne promoviram nikakvo multientičarstvo, nego govorim činjenice.

Sutra će nekoj budali puknuti film slušajući o silnoj majorizaciji i ugnjetavanju katolika u Sarajevu, pa će početi stvarno ugnjetavanje, a tada neće doći na vrata kardinalu.

I ova priča ima itekako veze sa dolaskom pape, a još više sa licemjerjem velikog broja katoličkog klera kojeg boli kurac za običnim čovjekom.
Truba

#408 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Truba »

de ba psiholog dosadan si :lol:
gubim vrijeme da ti nesto dokazem umjesto da radim nesto konstruktivno
i ja sam levat nakon toliko godina prakse na ovom forumu
iskreno toliko tema zapocinjes iz posta u post da je jasno kako ne znas sta reci samo nabacujes opcenite misli
pirmin

#409 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by pirmin »

BlueBlood wrote:
:pisnuo:
Suze me stigose :lol: :lol: :lol:
pirmin

#410 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by pirmin »

pirmin wrote:
BlueBlood wrote:
:pisnuo:
Suze me stigose :lol: :lol: :lol:
Nego obilaze li ove vodje navijaca i progresivnije zemlje tipa Norveske, Finske...ili samo nas, ne bas progresivne, loze? :-)
Truba

#411 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Truba »

norvezani su protestanti ako se ne varam...mada je kod nih biskup hrvat :mrgreen:

da oce kod nas doci crnac za biskupa :lol: :lol:
Hafis

#412 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:
Ovo je bilo bolno.

Geni geni kameni poslije ovog samo mogu vode preko mašica.
Vlatko, po zanimanju VKV daidža :)
I što kaže ''širokobriježanin'' (ova je stvarno duboka :) ) : neće papa u Hercegovinu zbog križa na Humu :lol: a u Srednju Bosnu neće valjda zbog hladne klime.
Pa da ima motor u prknu od 3500 kubika ne bi stigao obići pola europskih država za mandata, a ne još da manta po regijama po BiH.

Što se tiče Vlatka, izgleda da se osim ekumenizma onako ambasadorski i vatikanski dobro razumije i u dnevnopolitičku situaciju. Nije on od male muke, još 2010. za Oslobođenje izjavio ''Sumnjivo je druženje Čovića i Dodika...'' i naprdivao o pogubnosti ''trećeg''.
spreca

#413 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by spreca »

Hafis wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Ovo je bilo bolno.

I što kaže ''širokobriježanin'' (ova je stvarno duboka :) ) : neće papa u Hercegovinu zbog križa na Humu :lol: a u Srednju Bosnu neće valjda zbog hladne klime.
Pa da ima motor u prknu od 3500 kubika ne bi stigao obići pola europskih država za mandata, a ne još da manta po regijama po BiH.

Što se tiče Vlatka, izgleda da se osim ekumenizma onako ambasadorski i vatikanski dobro razumije i u dnevnopolitičku situaciju. Nije on od male muke, još 2010. za Oslobođenje izjavio ''Sumnjivo je druženje Čovića i Dodika...'' i naprdivao o pogubnosti ''trećeg''.
Jel to jos jedan hrvat ispisan(otpisan) iz Dragancetova spiska.........ako tako nastavi osta ce mu hrvata za onaj jedan Zastavin kombi....ili ce ih potovariti sve na jednog kenjca............a ujedno Dobro doso Papa :D
Hafis

#414 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Hafis »

spreca wrote:
Hafis wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Ovo je bilo bolno.

Jel to jos jedan hrvat ispisan(otpisan) iz Dragancetova spiska.........ako tako nastavi osta ce mu hrvata za onaj jedan Zastavin kombi....ili ce ih potovariti sve na jednog kenjca............a ujedno Dobro doso Papa :D
Ma daj, čovjek u samoj završnici životnog puta..otpisan svakako, otpisao ga draganče ili ne otpisao.
Da je mlađi dobar bi bio za kakve buduće Alijanse ili Platforme, a ovako...ništa.

Indikativno je jedna činjenica: naime svi ''probosanski'' mediji, od prvog do zadnjeg, više su nego transparentno i sugestivno naveli da je lik ''širokobriježanin'', pa tek onda što je bio po zvanju i što je na koncu izjavio. K'o veli, pošto je roDŽeni ''širokobriježanin'' neće mu ovi škutori moći spočitati da je i on ''daidža''. Hau jes no :)
I sad se vi na to ljepite po starom dobrom običaju...s tim da je, hvala bogu, ta žvaka zbog vas i pripremljena.
Znači, čovjek je daidža i lupeta standardnu dozu ublehe za publiku između Marindvora i Sebilja (valja li ova :D ).
Last edited by Hafis on 14/02/2015 16:10, edited 1 time in total.
seorusilac

#415 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by seorusilac »

Previse paznje se daje ovom nebitnom covjeku.
Skijaš

#416 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Skijaš »

Hafis wrote:
spreca wrote:
Hafis wrote:

Indikativno je jedna činjenica: naime svi patritski mediji, od prvog do zadnjeg su više nego transparentno naveli da je lik ''širokobriježanin''
Ti su mediji samo prenijeli tekst u kojem piše "Bivši veleposlanik BiH u Italiji i Vatikanu Širokobriježanin Vlatko Kraljević u intervjuu za Dnevnik.ba govori o značaju posjeta pape Franje našoj zemlji."

Dakle, nije se dodavalo to širokobriježanin, to je u tekstu.

I drugo, imaš li ti neki dokaz da čovjek griješi kada kaže da Vatikan ne podržava podjelu BiH između njenih naroda ?
spreca

#417 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by spreca »

Hafis wrote:
Ma daj, čovjek u samoj završnici životnog puta..otpisan svakako,
otpisao ga draganče ili ne otpisao.
Da je mlađi dobar bi bio za kakve buduće Alijanse ili Platforme, a ovako...ništa.

Indikativno je jedna činjenica: naime svi ''probosanski'' mediji, od prvog do zadnjeg, više su nego transparentno i sugestivno naveli da je lik ''širokobriježanin'', pa tek onda što je bio po zvanju i što je na koncu izjavio. K'o veli, pošto je roDŽeni ''širokobriježanin'' neće mu ovi škutori moći spočitati da je i on ''daidža''. Hau jes no :)
I sad se vi na to ljepite po starom dobrom običaju...s tim da je, hvala bogu, ta žvaka zbog vas i pripremljena.
Znači, čovjek je daidža i lupeta standardnu dozu ublehe za publiku između Marindvora i Sebilja (valja li ova :D ).
Svi hrvati koji su probosanski nastrojeni su odpisani...............jel i Raguz dobio ispisnicu dok su ovi prelazni rokovi........recite hvala bogu i bosnjacima sto vam nedamo treci......sta bi dragance od vas radio i onaj iz sjeverne koreje bi vas pozalio pa cak i polubrat mu dodo bi od zalosti zaplako
Skijaš

#418 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Skijaš »

seorusilac wrote:Previse paznje se daje ovom nebitnom covjeku.
Nema svoju temu nego se samo prenijelo šta, u svjetlu papine posjete, kao bivši ambasador BiH u Vatikanu kaže o odnosu Vatikana prema BiH.
Skijaš

#419 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Skijaš »

Hafis wrote:više su nego transparentno i sugestivno naveli da je lik ''širokobriježanin''
Vidim promjenu u komentaru, sad je još i sugestivno to što su samo kopirali tekst ? :-D
JThomas

#420 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by JThomas »

veći katolici od pape u bukvalnom značenju, navodnici više ne trebaju. papa dajdža i platformaš.
JohnnyS

#421 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by JohnnyS »

Sve je to u skladu s Evanđeljem. Kad su Isusa pitali zašto ide među grešnike poput poreznika i bludnica umjesto među pošten svijet on je rekao da ide među grešnike jer ni doktor ne ide zdravima već bolesnim. Pa što će onda Papa među nama pobožnim i pravovjernim :D
Hafis

#422 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Hafis »

"Skijaš"
Ti su mediji samo prenijeli tekst u kojem piše "Bivši veleposlanik BiH u Italiji i Vatikanu Širokobriježanin Vlatko Kraljević u intervjuu za Dnevnik.ba govori o značaju posjeta pape Franje našoj zemlji."
Dakle, nije se dodavalo to širokobriježanin, to je u tekstu.
Da se mi ne heklamo je li se dodavalo ili nije: kakve veze ima otkud je rodom Kraljević: Širokobriježanin, Vitežanin, Maltežanin ili Kuprešanin.

Ja ne pročitah nikada vijest: osnivač stranke SDA Bosanskošamčanin Alija izetbegović, general ABiH Prijepoljac Sefer Halilović, predsjednik SDS-a Brčak Mladen Bosić, predsjednik SDP-a Sarajlija Zlatko Lagumdžija imaš li ti neki primjer

Da rezimiramo, i da se ne natežemo...ja sam malo dulje vremena pio Radobolju nego što vi mislite: ovo ''Širokobriježanin'' je nadodano isključivo da se istakne Kraljevićvo nekakvo izvorno ''hrvatsvo'' koje se ne može osporiti , jel' molim te lijepo, čovik je iz Širokog krvi ti isove...nije nekakav napolica s alipašinog ....... prozirno, i ne pije vode dalje od sarajevske željezničke stanice
I drugo, imaš li ti neki dokaz da čovjek griješi kada kaže da Vatikan ne podržava podjelu BiH između njenih naroda ?
E jest toplu vodu otkrio. Pa svakako da Vatikan ne podržava nikakvu podjelu BiH.
Ja sam se samo osvrnuo na one druge Kraljevićeve gluposti u tekstu...navodno razlog što papa neće u Mostar i sl. Čovjek će u svom mandatu posjetiti glavni grad ove države i to je sasvim dosta.
Sad bi trebali pitati papa što ne ide u Neum?? Aha, znam: zato što Neumljani ne daju Turcima da uplove u luku, a kao što svi znamo papa i Erdogan su k'o nokat i meso i zbog toga nema šanse da ih obiđe. A u Čapljinu neće zato što imaju dvije škole pod jednim krovom.
Nikako mi nije jasno kako gutate ove dnevnopolitičke udice...baš k'o šarani..što kaže @Leclerc za taj naručeni tekst ''širokobriježana'': ovo je bilo bolno :lol:
It_is_a_Leclerc

#423 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by It_is_a_Leclerc »

Kako rekoh, geni kameni na aparatima...

:D
spreca

#424 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by spreca »

Hafize.....jel se to papa odrice i Sirobrijeske Marije djevice?......e vala kako god, mogo je posjetiti to sveto mjesto
Hafis

#425 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Hafis »

"It_is_a_Leclerc"
Kako rekoh, geni kameni na aparatima...
Valjda ''za'' aparatima :D
Post Reply