Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
stakasa

#401 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by stakasa »

Ommadawn wrote:
Zviz wrote: Ti imas pravo na svoje misljene a bujrum u Dansku pa pogledaj sta rade bosanci nad te magicne 24 godine starosti. Kad su glup da shvatis sta druge statistike kazu, jer ako si ovo nasao nadji i druge pa onda, ali dodji pa se sam uvjeri. Zaboli mene neka stvar sta ko u BiH misli sta Bosanci pocnu Danskoj, ja znam sta vecina pocne a 18 do 24 godine je da izvines poredjene govneta i sisarike, jes da oboje lice ali nije isto! Sta rade njihovi roditelji hajmo to malo pogledati. :wink: A ne to necemo jer mozda ce zasrati sliku da nece ni vodovod moci da je ocisti.
Ti ocito generaliziras! Ja znam hipten Bosanaca, cak dobar dio mojih drugova iz djetinjstva koji zive u Danskoj i SVI, vjeruj mi, SVI rade, vecina zavrsila i fakultete i zaposlila se u struci. Takodjer znam neke kriminalce iz BL koji su i ostali sto su bili, ali oni su marginalan broj. Kao i oni sto su uzeli prijevremenu penziju, koje ti spominjes u 90% tema na ovom forumu.
Momak koji prije 20 godina je presjedio sa mnom u autobusu od Banja Luke do poljske luke Swinouscie je otisao u Dansku a ja za Svedsku. Danas tamo radi kao ljekar.

Moj radni kolega koji je Danac, ima masu prijatelja Bosanaca i sve i jedan od njih je skolovan i zaposlen. A kad smo se upoznali prije dvije godine kaze mi momak "Vi Bosanci ste se najbolje snasli od svih stranaca u Danskoj".

I zato uzmi neke statisticke podatke ako ces dokazati svoja lupetanja, da bi te neko uzeo za ozbiljno ovdje.
A kako tebi nije jasno da on svjesno plasira neistine po forumu i da mu je to manje vise smisao zivota
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#402 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

Odg. forumasu Ommadawn
Zviz wrote:Evo statistike oko ljudi koji su na socijali po drzavi.

I dalje se upisuje Jugoslavija* a ispod pise prije podjele, no koliko se da zakljuciti rijec je o "Jugoslaviji" za ljude iz Srbije, Makedonije, Hrvateske itd. dok Bosna i Hercegovina je upisana posebno.

2013 godine je u Danskoj izmedju 30 i 59 godina bilo 5.258 ljudi iz porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Od toga 2.785 je primalu u ponom veremenu socijalnu pomoc. Tj 53%

Od preostale cifre treba oduzeti i prijevremenske penzionere koji se ne racunaju na kao na javnoj drzavnoj socijalnoj pomoci... i onda ces dobiti otrpilike brojku ili % Bosanaca u razdoblju 30-59 koji imaju posao.

Statistika je izdana 2014 godine. Brojke su iz 2013.

Gore imamo brojke o 42% /(40-59) na prijevremenskoj penziji pa mozes i sam izracunati koliko ih ima posao odnono radi. Pa nek su svi do 40 od 30 zaposljeni tj. od ostatka, ta cifra ukupno nemoze preci 25%. Sa drugim rijecima cca. 1/4 a mzoda i 1/5 u razdoblju 30-59 je u radnom odnosu. Ostalo socijala ili penzija prijevremenska.
Image
Da citiram samog sebe... samo radi reda.

Dodao bi da u Danskoj ima vise vrsta socijala ali nisu bitne, jer je samo rijec u razlikama sume tj. u iznosu isplate.
Last edited by Zviz on 24/02/2015 12:02, edited 1 time in total.
stakasa

#403 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by stakasa »

Sta ces zviz volio bi i ti da si normalan
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#404 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

Najvise su krivi danci i njihova integraciska politika te ostala politika do staranaca koja je dobrim dijelom i kriva za ove brojke bar kad su u pitanju ljudi nad 40 pa nadalje. Mislim po pitanju socijala, prijevremenskih penzija i sl. Treba priznati, da ni Danci nisu bili zato da priznaju diplome, skole, ili da ih zaposle, a onda kad bi kome dali neki mizerniji posao jednostvano radio je za cifru penzije tj. prijevremenske, a posto je bilo lagano dobiti tu penziju pogotovo na racun rata vecina je rekla pa za isto mi je bolje lezati, pa cak i neke manje vecine tj. vece plate nisu bile dovolje kao razlog. Malo je Bosanca koj imjesecno na poslu uberu 4.000 - 5.000€ netto.
Gojeni H

#405 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Gojeni H »

Zviz wrote:Evo statistike oko ljudi koji su na socijali po drzavi.

I dalje se upisuje Jugoslavija* a ispod pise prije podjele, no koliko se da zakljuciti rijec je o "Jugoslaviji" za ljude iz Srbije, Makedonije, Hrvateske itd. dok Bosna i Hercegovina je upisana posebno.

2013 godine je u Danskoj izmedju 30 i 59 godina bilo 5.258 ljudi iz porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Od toga 2.785 je primalu u ponom veremenu socijalnu pomoc. Tj 53%

Od preostale cifre treba oduzeti i prijevremenske penzionere koji se ne racunaju na kao na javnoj drzavnoj socijalnoj pomoci... i onda ces dobiti otrpilike brojku ili % Bosanaca u razdoblju 30-59 koji imaju posao.

Statistika je izdana 2014 godine. Brojke su iz 2013.

Gore imamo brojke o 42% /(40-59) na prijevremenskoj penziji pa mozes i sam izracunati koliko ih ima posao odnono radi. Pa nek su svi do 40 od 30 zaposljeni tj. od ostatka, ta cifra ukupno nemoze preci 25%. Sa drugim rijecima cca. 1/4 a mzoda i 1/5 u razdoblju 30-59 je u radnom odnosu. Ostalo socijala ili penzija prijevremenska.
Image
E, jesi bijeda Zviz.
Tebi izmedju 30 i 59 godina i ti odmah na dansku grbacu.
Fakat nam sramotis domovinu.
Post Reply