cLo wrote:Tu leži svo licemjerje "Bošnjaka"...Normalno je kada se katolik izjasni kao Bosanac, ali je istovremeno izdaja kada se musliman izjasni kao Bosanac. Gdje je logika? Ja se, kao neko ko je rođen u muslimanskoj porodici, ne smatram Bošnjakom, jer postoji nepomirljiva razlika između Bošnjaka i Bosanca u "mentalnom sklopu". Tipičan "Bošnjak" je musliman koji želi prostoriju za klanjanje u šoping centrima, na fakultetima, i ostalim javnim ustanovama. Tipičnom Bošnjaku je vjeronauka najbitniji predmet. Tipičan Bošnjak ne slavi Novu Godinu i ne vodi djecu na paketiće kod Djeda Mraza. Tipičan Bošnjak samo gleda šta i kako rade ili ne rade Srbi i Hrvati i po tome ravna svoje stavove i unosi jaz u društvo naguravajući se sa istim mozgovima iz druga dva tora. Tipičan Bošnjak se raduje porazu susjednih država. Tipičan Bošnjak koči razvoj države. Tipičan Bošnjak ima radno mjesto na osnovu stranke i familije, iako nesposoban za obavljanje funkcije. Tipičan Bošnjak se druži samo sa sebi sličnima. Tipičan Bošnjak određuje čovjeka po tome ko je, a ne kakav je. Tipičan Bošnjak je vjernik na sav glas, mada zna da je vjera nešto intimno. Tipičan Bošnjak ne priznaje nikoga ko nije kao on. Sve ovo (sa malim varijacijama na temu) važi i za tipične Srbe i tipične Hrvate. Žalosno je to što je ovih tipičnih jako puno, a ta"tipičnost" jednih živi od "tipičnosti" druga dva. Da ne postoji tipičan Bošnjak, ne bi postojao ni tipičan Hrvat, ni tipičan Srbin. To je kao zarazna bolest.al_akhisari wrote:...klasičan primjer individualnog stava, ali i normalnog razmišljanja...svu tugu i jad stanja u kome se nalazimo, zapravo najbolje određuje činjenica da je sve normalno, logično, u stvari iznenađenjepemanapemani wrote:Evo me, taj sam. Većina me smatra Hrvatom. Ime mi je identično imenu jednog od četiri evanđelista (Marko, Matej, Ivan, Luka), a prezime pravo hrvatsko (po današnjem shvatanju).
Od kada znam za sebe ja sam Bosanac. Gdje god se trebalo izjašnjavati, izjasnio sam se kao Bosanac i to će tako ostati dok hodam ovom planetom, pa taman mi neko nudio milion dolara da to promijenim.
Opet ponavljam, pišem ovo po stoti put, što se lako može provjeriti.
Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
-
Ripicipi
#401 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
- madner
#402 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Stoka sitnog zuba voli lagane slogane. 
- joint union
#403 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Nemoj ih Dozer na to nagovarati, zabranice im ulaz u sve zemlje, ostadose ovdje. Grehota da takve intelektualne gromade ne vide bijelog svijeta.Dozer wrote:Zaista je fascinanta kolicina nepismenosti, neznanja i ignorancije ovdje... Djeco draga...koliko je vama godina uopste...?
Imam osjecaj da je 90% ovih branilaca etno-vjerskog idiotluka rodjeno nakon '96, ili malo prije '92, jer samo to moze obrazloziti ovoliku kolicinu nebuloza i nerazumijevanja.
Po hiljaditi put (a nekima je ocito i to premalo, radi onoga cenat u vugla/tarme u zicugu):
1. Nacionalnost ne iskljucuje narodnost/etnicku pripadnost i/ili religijsko opredjeljenje.
2. Nacionalnost se automatski stice drzavom rodjenja (ako su oba roditelja drzavljani te drzave), ili sticanjem drzavljanstva. Ljudi sa 2-3 drzavljanstva se mogu nacionalno izjasniti u skladu s drzavljanstvima koja posjeduju, i samo tako, jer samo tako mogu dokazati svoju nacionalnost.
3. Nacionalnost NIJE stvar licnog izbora, nego formalno-pravnih normi i zakona.
4. Etnicka pripadnost se, sustinski, nasljedjuje po roditeljima, ali je to kategorija koja nema nikakvu realnu formalno-pravnu tezinu (osim u BiH, jasno).
Ako su roditelji iz tzv. "mijesanog" braka (sto je samo po sebi imbecilno jer se ta"mjesovitost" ogleda u metafizickim kategorijama poput etnije i religije), tada se dijete moze, ako zeli naravno, opredijeliti za jednu od te dvije roditeljske etnije i/ili religije. A ne mora ni za jednu, pa cak moze za sebe reci i da je nesto deseto. Ne postoji zakonski nacin dokazivanja etnicke/narodne pripadnosti, kao sto je slucaj sa nacionalnom.
5. Religija nema ama bas nikakve veze ni sa etnijom ni sa nacionalnoscu jer je to stvar licnog opredjeljenja i zelje. Za one koji ne znaju - opredjeljenje znaci slobodnu volju pojedinca i licni izbor necega, a podlozno je svakodnevnoj promjeni, u skladu sa zeljama pojedinca. Samim tim, religiju svkao od nas moze mijenjati svaki dan, kao carape, identicno etnickoj pripadnosti. Danas mogu govoriti da sam Bosnjak musliman, Sutra Bosnjak pravoslavac, prekosutra Srbin katolik... I sta? Neka mi neko dokaze da to nije tako
E, hajde sad otidjite bilo gdje vani (a ne morate vani, mozete i u neku od ambasada ovdje), ponesite BH pasos i uzmite da popunite neki formular, recimo za vizu. U polje "Nationality" ili "Nationality at birth" (cesto postoje oba, a zapitajte se zasto je tako) upisite Croat ili Serb, ili...sta znam... Italian. I predajte taj formular.
Postoje 2, odnosno 3 moguca rezultata toga:
1. Odbice vam vizu bez ikakvog obrazlozenja (najvjerovatniji).
2. Pozvace vas i skrenuti vam paznju da niste prilozili odgovarajuci pasos koji je u skladu s vasim nacionalnim izjasnjavanjem (rijetko).
3. Prepravice vam upis u polju "Nationality" u "Bosnian" ili "BiH" i nece vas o tome obavijestiti (rijetko).
Primjeri dati iz dugogodisnjeg licnog iskustva
A sve radi ovoga - https://www.cia.gov/library/publication ... /2110.html
- Stoner
#404 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Majko mila...cLo wrote:
Tu leži svo licemjerje "Bošnjaka".. Ja se, kao neko ko je rođen u muslimanskoj porodici, ne smatram Bošnjakom, jer postoji nepomirljiva razlika između Bošnjaka i Bosanca u "mentalnom sklopu". Tipičan "Bošnjak" je musliman koji želi prostoriju za klanjanje u šoping centrima, na fakultetima, i ostalim javnim ustanovama. Tipičnom Bošnjaku je vjeronauka najbitniji predmet. Tipičan Bošnjak ne slavi Novu Godinu i ne vodi djecu na paketiće kod Djeda Mraza. Tipičan Bošnjak samo gleda šta i kako rade ili ne rade Srbi i Hrvati i po tome ravna svoje stavove i unosi jaz u društvo naguravajući se sa istim mozgovima iz druga dva tora. Tipičan Bošnjak se raduje porazu susjednih država. Tipičan Bošnjak koči razvoj države. Tipičan Bošnjak ima radno mjesto na osnovu stranke i familije, iako nesposoban za obavljanje funkcije. Tipičan Bošnjak se druži samo sa sebi sličnima. Tipičan Bošnjak određuje čovjeka po tome ko je, a ne kakav je. Tipičan Bošnjak je vjernik na sav glas, mada zna da je vjera nešto intimno. Tipičan Bošnjak ne priznaje nikoga ko nije kao on.
I onda ti ovakve karikature dođu blebetat o nekakvim indoktrinacijama, hutbama, torovima...
- Dozer
#405 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Ovo treba uokviriti, zaista. Uz napomenu da su u BiH danas identicni i tipicni Srbi i Hrvati, ali i dodatak da u ovo spadaju vecinom mladji od 30.

Tu leži svo licemjerje "Bošnjaka"...Normalno je kada se katolik izjasni kao Bosanac, ali je istovremeno izdaja kada se musliman izjasni kao Bosanac. Gdje je logika? Ja se, kao neko ko je rođen u muslimanskoj porodici, ne smatram Bošnjakom, jer postoji nepomirljiva razlika između Bošnjaka i Bosanca u "mentalnom sklopu". Tipičan "Bošnjak" je musliman koji želi prostoriju za klanjanje u šoping centrima, na fakultetima, i ostalim javnim ustanovama. Tipičnom Bošnjaku je vjeronauka najbitniji predmet. Tipičan Bošnjak ne slavi Novu Godinu i ne vodi djecu na paketiće kod Djeda Mraza. Tipičan Bošnjak samo gleda šta i kako rade ili ne rade Srbi i Hrvati i po tome ravna svoje stavove i unosi jaz u društvo naguravajući se sa istim mozgovima iz druga dva tora. Tipičan Bošnjak se raduje porazu susjednih država. Tipičan Bošnjak koči razvoj države. Tipičan Bošnjak ima radno mjesto na osnovu stranke i familije, iako nesposoban za obavljanje funkcije. Tipičan Bošnjak se druži samo sa sebi sličnima. Tipičan Bošnjak određuje čovjeka po tome ko je, a ne kakav je. Tipičan Bošnjak je vjernik na sav glas, mada zna da je vjera nešto intimno. Tipičan Bošnjak ne priznaje nikoga ko nije kao on. Sve ovo (sa malim varijacijama na temu) važi i za tipične Srbe i tipične Hrvate. Žalosno je to što je ovih tipičnih jako puno, a ta"tipičnost" jednih živi od "tipičnosti" druga dva. Da ne postoji tipičan Bošnjak, ne bi postojao ni tipičan Hrvat, ni tipičan Srbin. To je kao zarazna bolest.
- Dozer
#406 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Nista ja nisam pobrkao, a ti uradi kako sam ti rekao. I sacekaj rezultate. Slobodno upisi u "Nationality" i Bosniac 
- madner
#407 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Ovaj je bas genije, pojam drzavljanstvo postoji u USA no nije nationality. 
- Stoner
#408 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
A kakav je tipični Bosanac? 
- zambaklija
#409 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Sara je Židovsko ime...AhmetShabo wrote:joint union wrote:
Cisto bosnjacko, sta ima arijevac? A Zlatan, jel' i to cisto bosnjacko ime?
Cuj multikulti, pa sta su oni onda?
![]()
![]()
![]()
![]()
cuj ovog, pominje ime. hej majko mila ko sve ima pristup internetu
Fakat, da se slozim jednom sa tobom, internet treba biti 100 puta skuplji.
sta sad, Njemac da svom dijetetu ime Sara, koje je mislimansko ime, i njegovo dijete je jel muslinan, arap,sve samo nije vise Njemica.Kakve veze insanu ima IME sa onim šta si i ko si?
- strong69
#410 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Dozer wrote:Zaista je fascinanta kolicina nepismenosti, neznanja i ignorancije ovdje... Djeco draga...koliko je vama godina uopste...?
Imam osjecaj da je 90% ovih branilaca etno-vjerskog idiotluka rodjeno nakon '96, ili malo prije '92, jer samo to moze obrazloziti ovoliku kolicinu nebuloza i nerazumijevanja.
Po hiljaditi put (a nekima je ocito i to premalo, radi onoga cenat u vugla/tarme u zicugu):
1. Nacionalnost ne iskljucuje narodnost/etnicku pripadnost i/ili religijsko opredjeljenje.
2. Nacionalnost se automatski stice drzavom rodjenja (ako su oba roditelja drzavljani te drzave), ili sticanjem drzavljanstva. Ljudi sa 2-3 drzavljanstva se mogu nacionalno izjasniti u skladu s drzavljanstvima koja posjeduju, i samo tako, jer samo tako mogu dokazati svoju nacionalnost.
4. Etnicka pripadnost se, sustinski, nasljedjuje po roditeljima, ali je to kategorija koja nema nikakvu realnu formalno-pravnu tezinu (osim u BiH, jasno).
Ako su roditelji iz tzv. "mijesanog" braka (sto je samo po sebi imbecilno jer se ta"mjesovitost" ogleda u metafizickim kategorijama poput etnije i religije), tada se dijete moze, ako zeli naravno, opredijeliti za jednu od te dvije roditeljske etnije i/ili religije. A ne mora ni za jednu, pa cak moze za sebe reci i da je nesto deseto. Ne postoji zakonski nacin dokazivanja etnicke/narodne pripadnosti, kao sto je slucaj sa nacionalnom.
5. Religija nema ama bas nikakve veze ni sa etnijom ni sa nacionalnoscu jer je to stvar licnog opredjeljenja i zelje. Za one koji ne znaju - opredjeljenje znaci slobodnu volju pojedinca i licni izbor necega, a podlozno je svakodnevnoj promjeni, u skladu sa zeljama pojedinca. Samim tim, religiju svkao od nas moze mijenjati svaki dan, kao carape, identicno etnickoj pripadnosti. Danas mogu govoriti da sam Bosnjak musliman, Sutra Bosnjak pravoslavac, prekosutra Srbin katolik... I sta? Neka mi neko dokaze da to nije tako
E, hajde sad otidjite bilo gdje vani (a ne morate vani, mozete i u neku od ambasada ovdje), ponesite BH pasos i uzmite da popunite neki formular, recimo za vizu. U polje "Nationality" ili "Nationality at birth" (cesto postoje oba, a zapitajte se zasto je tako) upisite Croat ili Serb, ili...sta znam... Italian. I predajte taj formular.
2. Pozvace vas i skrenuti vam paznju da niste prilozili odgovarajuci pasos koji je u skladu s vasim nacionalnim izjasnjavanjem (rijetko).
3. Prepravice vam upis u polju "Nationality" u "Bosnian" ili "BiH" i nece vas o tome obavijestiti (rijetko).
Napisah istu stvar pokusavsi objasniti nesto sto je ocito neobjasnjivo u ovoj zemlji i vidjeh da si ti napisao isto i bolje od mene prije nego sto sam kliknuo na "Submit" pa sada prepravih svoj duzi tekst.
Opet cu kratko napisati:
Nacionalnost BOSANSKOHERCEGOVACKA ili BOSANSKA, etnicka pripadnost Bosnjak, Srbin ili Hrvat, vjera Musliman, Pravoslavac i Katolik.
- madner
#411 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Tipicni Bosanac je izasao van granica BiH te zna da je nacionalnost nesto bitno, a etnicka pripadnost ne.
- AhmetShabo
#412 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
sta ba treba uokviriti? Sramite se vi sto se stidite ko ste i sta ste, zato sto su vam drugi napunili glavu o nebulozama i glupostima. Intelektualne gromade.Dozer wrote:Ovo treba uokviriti, zaista. Uz napomenu da su u BiH danas identicni i tipicni Srbi i Hrvati, ali i dodatak da u ovo spadaju vecinom mladji od 30.Tu leži svo licemjerje "Bošnjaka"...Normalno je kada se katolik izjasni kao Bosanac, ali je istovremeno izdaja kada se musliman izjasni kao Bosanac. Gdje je logika? Ja se, kao neko ko je rođen u muslimanskoj porodici, ne smatram Bošnjakom, jer postoji nepomirljiva razlika između Bošnjaka i Bosanca u "mentalnom sklopu". Tipičan "Bošnjak" je musliman koji želi prostoriju za klanjanje u šoping centrima, na fakultetima, i ostalim javnim ustanovama. Tipičnom Bošnjaku je vjeronauka najbitniji predmet. Tipičan Bošnjak ne slavi Novu Godinu i ne vodi djecu na paketiće kod Djeda Mraza. Tipičan Bošnjak samo gleda šta i kako rade ili ne rade Srbi i Hrvati i po tome ravna svoje stavove i unosi jaz u društvo naguravajući se sa istim mozgovima iz druga dva tora. Tipičan Bošnjak se raduje porazu susjednih država. Tipičan Bošnjak koči razvoj države. Tipičan Bošnjak ima radno mjesto na osnovu stranke i familije, iako nesposoban za obavljanje funkcije. Tipičan Bošnjak se druži samo sa sebi sličnima. Tipičan Bošnjak određuje čovjeka po tome ko je, a ne kakav je. Tipičan Bošnjak je vjernik na sav glas, mada zna da je vjera nešto intimno. Tipičan Bošnjak ne priznaje nikoga ko nije kao on. Sve ovo (sa malim varijacijama na temu) važi i za tipične Srbe i tipične Hrvate. Žalosno je to što je ovih tipičnih jako puno, a ta"tipičnost" jednih živi od "tipičnosti" druga dva. Da ne postoji tipičan Bošnjak, ne bi postojao ni tipičan Hrvat, ni tipičan Srbin. To je kao zarazna bolest.
Bosnjak je potomoak ilira, najstariji ovdje na ovim prostorima.

ovo ti sebi uokviri, ovo se genetske analize, radjene 2005. godine
- Stoner
#413 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Možda se poveća broj Bosanaca sad kad dobijemo Sutorinu. 
-
wolf07
#414 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Cini mi se da smo se nas dva do sad nekoliko puta u najmanju ruku mimoisli u stavovima na nekim drugim temama, ali ovaj put potpisujem svako slovo tvog posta. Po stoti put kazem, drzava je kriva jer u raznoraznim formularima pa i na popisu stanovnistva trazi krive podatke tipa "nacionalnost - Bosnjak/Srbin/Hrvat/Ostali". Nacionalnost je pravna kategorija i ona zavisi iskljucivo i samo od pasosa!!! Etnicka pripadnost nije ni iznad ni ispod nacionalne pripadnosti (iako iz nekog razloga upravo etnicki Bosnjaci hoce da se izjasnjavanjem kao Bosanci postave malo iznad, ili to barem meni tako izgleda). Etnicka pripadnost je jednostavno druga kategorija, kategorija emocije, zelje ili volje, ali nema pravnu snagu! Ja se na popisu jesam izjasnio u rubrici nacionalnost kao Bosnjak ali to ne znaci da je to ispravno ne zbog toga sto ja radim nesto pogresno vec zato sto mi drzava kroz taj papir postavlja pogresno pitanje. Interesuje je jedna stvar a pita me za sasvim drugu. Popisom i jesu bili obuhvaceni Bosanci i Hercegovci, drzavljani ove zemlje, i nacionalno izjasnjavanje je bilo izlisno. Nije ni postavljeno pitanje etnicke pripadnosti a to ocekuju kao odgovor u rubrici "nacionalnost"!Dozer wrote:Zaista je fascinanta kolicina nepismenosti, neznanja i ignorancije ovdje... Djeco draga...koliko je vama godina uopste...?
- Kinesko prkno
#415 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Mani me te jeftine Sdaovsko-safovsko gangsterske demagogije.
Jel se tako prosipate i u stvarnom zivotu,gledaju li vas ljudi cudno,izbjegavaju ,krisom sapucu iza ledja?
Sta je slijedece:za 5 godina cete reci da ste ekskluzivni potomci ameba.
Jel se tako prosipate i u stvarnom zivotu,gledaju li vas ljudi cudno,izbjegavaju ,krisom sapucu iza ledja?
- šatirana_ljubičica
#416 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
E ljudi, preminuo Kemal Monteno 
- madner
#417 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Da budemo precizni, pasos ovisi od nacionalnosti, ne nacionalnost od pasosa. Svaka drzava ima pravo da odredi koje ljude smatra svojim, te isti shodno tome imaju pravo na pasos.
Covjek bez pasosa nije bez nacionalnosti.
Drzavljanstvo je odvojen pojam, nije svaki Njemacki drzavljanin Njemac.
Covjek bez pasosa nije bez nacionalnosti.
Drzavljanstvo je odvojen pojam, nije svaki Njemacki drzavljanin Njemac.
- AhmetShabo
#418 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
ti si ba klasicni primjer necega sto nigdje ne pripada, da ti je da si neki amer, europejac, sta vec, stidis se svoga svega. Nemas ni tradiciju ni historiju. Nije ovo nikakva zadojenost sda-om, saff-om niti bilo cim drugim. Cinjenice su jedno, ti sto ne zelis da ih prihvatis to je tvoje. reko sam ti, drzi se kladionice, nije ova rasprava za tebeKinesko prkno wrote:Mani me te jeftine Sdaovsko-safovsko gangsterske demagogije.
-
Ripicipi
#419 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Velikobosnjaci, evo sta vam veli Alija.
- Kinesko prkno
#420 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
To su 3 kraja istog problema,mala je razlika izmedju Dereticevih besmislica i logickih stranputica tipicnog ultimativnog bosnjaka,slab procesor i radna memorija odlike su i jednog i drugog.Dozer wrote:Ovo treba uokviriti, zaista. Uz napomenu da su u BiH danas identicni i tipicni Srbi i Hrvati, ali i dodatak da u ovo spadaju vecinom mladji od 30.Tu leži svo licemjerje "Bošnjaka"...Normalno je kada se katolik izjasni kao Bosanac, ali je istovremeno izdaja kada se musliman izjasni kao Bosanac. Gdje je logika? Ja se, kao neko ko je rođen u muslimanskoj porodici, ne smatram Bošnjakom, jer postoji nepomirljiva razlika između Bošnjaka i Bosanca u "mentalnom sklopu". Tipičan "Bošnjak" je musliman koji želi prostoriju za klanjanje u šoping centrima, na fakultetima, i ostalim javnim ustanovama. Tipičnom Bošnjaku je vjeronauka najbitniji predmet. Tipičan Bošnjak ne slavi Novu Godinu i ne vodi djecu na paketiće kod Djeda Mraza. Tipičan Bošnjak samo gleda šta i kako rade ili ne rade Srbi i Hrvati i po tome ravna svoje stavove i unosi jaz u društvo naguravajući se sa istim mozgovima iz druga dva tora. Tipičan Bošnjak se raduje porazu susjednih država. Tipičan Bošnjak koči razvoj države. Tipičan Bošnjak ima radno mjesto na osnovu stranke i familije, iako nesposoban za obavljanje funkcije. Tipičan Bošnjak se druži samo sa sebi sličnima. Tipičan Bošnjak određuje čovjeka po tome ko je, a ne kakav je. Tipičan Bošnjak je vjernik na sav glas, mada zna da je vjera nešto intimno. Tipičan Bošnjak ne priznaje nikoga ko nije kao on. Sve ovo (sa malim varijacijama na temu) važi i za tipične Srbe i tipične Hrvate. Žalosno je to što je ovih tipičnih jako puno, a ta"tipičnost" jednih živi od "tipičnosti" druga dva. Da ne postoji tipičan Bošnjak, ne bi postojao ni tipičan Hrvat, ni tipičan Srbin. To je kao zarazna bolest.
- Stjui
#421 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
ma pišeš gluposti.jednostavno,stidiš se vjere svog naroda,islamofob si i onda ideš da se proglasiš nekakvim bosnohercegovčancem u nadi da će neko pravit distinkciju između tebe i mene.a neće...cLo wrote: Tu leži svo licemjerje "Bošnjaka"...Normalno je kada se katolik izjasni kao Bosanac, ali je istovremeno izdaja kada se musliman izjasni kao Bosanac. Gdje je logika? Ja se, kao neko ko je rođen u muslimanskoj porodici, ne smatram Bošnjakom, jer postoji nepomirljiva razlika između Bošnjaka i Bosanca u "mentalnom sklopu". Tipičan "Bošnjak" je musliman koji želi prostoriju za klanjanje u šoping centrima, na fakultetima, i ostalim javnim ustanovama. Tipičnom Bošnjaku je vjeronauka najbitniji predmet. Tipičan Bošnjak ne slavi Novu Godinu i ne vodi djecu na paketiće kod Djeda Mraza. Tipičan Bošnjak samo gleda šta i kako rade ili ne rade Srbi i Hrvati i po tome ravna svoje stavove i unosi jaz u društvo naguravajući se sa istim mozgovima iz druga dva tora. Tipičan Bošnjak se raduje porazu susjednih država. Tipičan Bošnjak koči razvoj države. Tipičan Bošnjak ima radno mjesto na osnovu stranke i familije, iako nesposoban za obavljanje funkcije. Tipičan Bošnjak se druži samo sa sebi sličnima. Tipičan Bošnjak određuje čovjeka po tome ko je, a ne kakav je. Tipičan Bošnjak je vjernik na sav glas, mada zna da je vjera nešto intimno. Tipičan Bošnjak ne priznaje nikoga ko nije kao on. Sve ovo (sa malim varijacijama na temu) važi i za tipične Srbe i tipične Hrvate. Žalosno je to što je ovih tipičnih jako puno, a ta"tipičnost" jednih živi od "tipičnosti" druga dva. Da ne postoji tipičan Bošnjak, ne bi postojao ni tipičan Hrvat, ni tipičan Srbin. To je kao zarazna bolest.
- Kinesko prkno
#422 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Pa ako nemam tradiciju i historiju,ja je bar ne izmisljam.A kladionica je umjetnost i visa matematika,sto je za vas potomke Ilira spansko selo.AhmetShabo wrote:ti si ba klasicni primjer necega sto nigdje ne pripada, da ti je da si neki amer, europejac, sta vec, stidis se svoga svega. Nemas ni tradiciju ni historiju. Nije ovo nikakva zadojenost sda-om, saff-om niti bilo cim drugim. Cinjenice su jedno, ti sto ne zelis da ih prihvatis to je tvoje. reko sam ti, drzi se kladionice, nije ova rasprava za tebeKinesko prkno wrote:Mani me te jeftine Sdaovsko-safovsko gangsterske demagogije.
- madner
#423 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Sto se tice tradicije, jel ban bosanski ili bosnjacki Kulin bio? 
- AhmetShabo
#424 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
jeste upravu si, izjava ti je za skolskih uzdbenika. Svima bih u drzavi preporucio da te slijede i da im budes uzor. Drago mi je da nisam promasio kad sam rekao da nemas nista svoje i da nikome ne pripadas. Pripadas jedino onoj buhari zadimljenoj, na stolicu, gledas u monitor i cekas namjesetene brojeve da izadju, psujes i nerviras se jer pare odose usašama. A nekad i dobijes , pa mislis da si usavrsio visu matematiku. A tones li tones. Jedino sto mozes sakriti od nas je koliko si dosada novca dao ustašama, al od SEBE to ne mozes sakriti.Kinesko prkno wrote:Pa ako nemam tradiciju i historiju,ja je bar ne izmisljam.A kladionica je umjetnost i visa matematika,sto je za vas potomke Ilira spansko selo.AhmetShabo wrote:ti si ba klasicni primjer necega sto nigdje ne pripada, da ti je da si neki amer, europejac, sta vec, stidis se svoga svega. Nemas ni tradiciju ni historiju. Nije ovo nikakva zadojenost sda-om, saff-om niti bilo cim drugim. Cinjenice su jedno, ti sto ne zelis da ih prihvatis to je tvoje. reko sam ti, drzi se kladionice, nije ova rasprava za tebeKinesko prkno wrote:Mani me te jeftine Sdaovsko-safovsko gangsterske demagogije.
Ja svoju tradiciju nisam izmislio. niti je izmisljena.
- cLo
#425 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Ne stidim se ja ničega, slobodno me zovi majmunicom, meni je potpuno nevažan naziv. Ono što mi jeste bitno je zdravo društvo, gdje se kompetencija i kvalitet čovjeka ne mjeri pripadnošću, nego znanjem i dobrotom. Ja želim državu koja neće živjeti na zavađanosti naroda, nego na simbiozi istih. To je sve.