Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#401 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
O kojem motoru i mjenjacu pricas?
- Qler
#402 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Ja sam vozio pro ceed ona prva generacija, i iskreno, u neudobnijem autu se nisam vozio. Ona sjedista su sramota...
-
NediM17
#403 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Cee'd ima tvrd ovjes, to je istina, ali da su sjedista neudobna, to je neistina.
A vjerovatno je auto bio jos nov i neugazen, a niste navikli da sjedista nisu razjebana od SvapCkih guzica.
Kakvih ste sranja napisali o autu, reko bi covjek o Golfu2 pricate. Sreca pa imam isti godinama i ne moze mi niko prodavati suplje price.
A vjerovatno je auto bio jos nov i neugazen, a niste navikli da sjedista nisu razjebana od SvapCkih guzica.
Kakvih ste sranja napisali o autu, reko bi covjek o Golfu2 pricate. Sreca pa imam isti godinama i ne moze mi niko prodavati suplje price.
-
LikeLike
#404 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
A sve neka gospoda jbt, pricate o udobnosti i kvaliteti kao da vozite bog zna kakva auta i kao da idete na neke daleke puteve s njima
Meni kad neko hvali golfa ja kontam da me zajebava
Stvarno nije moj tip auta 
Meni drug kupio golfa 6, platio ga skoro 20000KM. Smijesno mi je to auto porediti sa npr mazdom 6 koja je bila isto para kao golf otprilike i ista godina
Meni kad neko hvali golfa ja kontam da me zajebava
Meni drug kupio golfa 6, platio ga skoro 20000KM. Smijesno mi je to auto porediti sa npr mazdom 6 koja je bila isto para kao golf otprilike i ista godina
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#405 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
LikeLike wrote:A sve neka gospoda jbt, pricate o udobnosti i kvaliteti kao da vozite bog zna kakva auta i kao da idete na neke daleke puteve s njima![]()
Meni kad neko hvali golfa ja kontam da me zajebavaStvarno nije moj tip auta
Smjesno je porediti auto vece klase, sa manjom, po pitanju udobnosti. Da je covjeku potrebna limuzina, vjetovatno bi uzeo nesto slicno, ali nemaju svi ljudi iste potrebe.
- amar1994
#406 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
e al je golfLikeLike wrote:A sve neka gospoda jbt, pricate o udobnosti i kvaliteti kao da vozite bog zna kakva auta i kao da idete na neke daleke puteve s njima![]()
Last edited by amar1994 on 14/04/2017 11:45, edited 1 time in total.
- amar1994
#407 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
konektovan wrote:LikeLike wrote:A sve neka gospoda jbt, pricate o udobnosti i kvaliteti kao da vozite bog zna kakva auta i kao da idete na neke daleke puteve s njima![]()
Smjesno je porediti auto vece klase, sa manjom, po pitanju udobnosti. Da je covjeku potrebna limuzina, vjetovatno bi uzeo nesto slicno, ali nemaju svi ljudi iste potrebe.
zato ima znak
Last edited by amar1994 on 14/04/2017 11:48, edited 1 time in total.
- supercali
#408 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Kakbe veze ima ista cijena kad je odzavanje jednog i drugog drasticno
E tu je najveci problem kod nase raje ma ista je cijena golfa astre 308 itd sa lagunom pasatom mazdom 6 i sl a sutra prica joj jebote krajnice duplo skuplje gume moraju 16-17-18 gefufna skupa do bola itd
E tu je najveci problem kod nase raje ma ista je cijena golfa astre 308 itd sa lagunom pasatom mazdom 6 i sl a sutra prica joj jebote krajnice duplo skuplje gume moraju 16-17-18 gefufna skupa do bola itd
- amar1994
#409 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
supercali wrote:Kakbe veze ima ista cijena kad je odzavanje jednog i drugog drasticno
ama najgore sto ga voza po gradu , a to su auta za duza putovanja , eh onda konkretno na mazdi , suje dpf , suje japanca i inzinjera , a salta ga po gradu na 1500
-
ado-šampion
#410 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Ja ne mogu reci da sam sjeo u sve u toj klasi ali takodjer u gore od Ceeda nisam. Cekao sam da neko drugi to prvi napise
Cesto se vozim u jednom jer ima kolega. Svaki put kad se vozim pomislim "Jebo te, a ja pljujem Pezo"
.
Auto je novo kupljeno, kao ovaj iz oglasa model, neki benzinac sa 140 KS, ima kozna sjedala, nema ni 100 k na satu. Sjedala ko kamen i totalno ravna bez ikakvog oslonca. Izolacija motornog prostora nikakva. Preko neravnina kontas spadose ti tockovi kolika buka se stvara i to po njemackim cestama - izolacija i zavrsna obrada nula bodova. Na istim tim njemackim cestama u kabini osjetis svaku neravninu ali bas svaku. Ja sam mislio da ne postoji obicni kompakt koji je neudoban po njemackim cestama dok nisam sjeo u Ceed. I unatoc tome kad skrenes auto se poprilicno naginje.
Jedino sto je pozitivno izgleda da fakat ima prostora.
I za sve ovo reper je P 308 koji nije nista posebno, dobar prosjek. Realno dabogda da je auto na nivou Golfa cetvorke i P 307 od kojih je generaciju noviji.
Auto je novo kupljeno, kao ovaj iz oglasa model, neki benzinac sa 140 KS, ima kozna sjedala, nema ni 100 k na satu. Sjedala ko kamen i totalno ravna bez ikakvog oslonca. Izolacija motornog prostora nikakva. Preko neravnina kontas spadose ti tockovi kolika buka se stvara i to po njemackim cestama - izolacija i zavrsna obrada nula bodova. Na istim tim njemackim cestama u kabini osjetis svaku neravninu ali bas svaku. Ja sam mislio da ne postoji obicni kompakt koji je neudoban po njemackim cestama dok nisam sjeo u Ceed. I unatoc tome kad skrenes auto se poprilicno naginje.
Jedino sto je pozitivno izgleda da fakat ima prostora.
I za sve ovo reper je P 308 koji nije nista posebno, dobar prosjek. Realno dabogda da je auto na nivou Golfa cetvorke i P 307 od kojih je generaciju noviji.
-
LikeLike
#411 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Konkretno se dvoumio izmedju ova dva auta, ali nisam htio navoditi razloge sta, kako i zastokonektovan wrote:LikeLike wrote:A sve neka gospoda jbt, pricate o udobnosti i kvaliteti kao da vozite bog zna kakva auta i kao da idete na neke daleke puteve s njima![]()
Mazda mu se vise svidjela, odlijepio je kad je probao
btw lik prelazi godisnje nekih 5-6 hiljada kilometara
Ja sam jedan od onih koji vozi onakvo auto kakvo mu treba, a ne ono koje mogu da priustim
- konektovan
#412 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Mnogi ljudi ne razmisljaju o tome, pa kad dodje prvi servis, za glavu se fataju. O zamjeni kocnica, guma, ovjesa, da ne pricamo. M eni je kompaktna klasa u ovom trenutku idealna, kako u ponudi prostora, tako i za samo odrzavanje.supercali wrote:Kakbe veze ima ista cijena kad je odzavanje jednog i drugog drasticno
- amar1994
#413 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Budaletina klasicnaLikeLike wrote:
Konkretno se dvoumio izmedju ova dva auta, ali nisam htio navoditi razloge sta, kako i zastoAli sad moram kad se pravis pametan
Mazda mu se vise svidjela, odlijepio je kad je probaoAli...
Golfa na kraju izabrao jer je dizel i jer ce ga lakse prodati
![]()
btw lik prelazi godisnje nekih 5-6 hiljada kilometara![]()
Ja sam jedan od onih koji vozi onakvo auto kakvo mu treba, a ne ono koje mogu da priustimAli da kupujem auto definitivno bi uzeo mazdu prije golfa, cak i da je skuplja
-
LikeLike
#414 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
[*]
Razumijem da smo zatucani sto se tice odrzavanja golfa i da mislimo da manje trosi, ali brate prelazis godisnje 5-6 hiljada 
Meni ova sestica izgleda strava, kao i alfa 159. Ja razumijem da nemamo svi iste potrebe i da ne prelazimo svi isto kilometara godisnje, ali ne mogu da shvatim nekog mladog momka da kupi penzionerskog golfa umjesto ovakvih avionaamar1994 wrote:e al je golfLikeLike wrote:A sve neka gospoda jbt, pricate o udobnosti i kvaliteti kao da vozite bog zna kakva auta i kao da idete na neke daleke puteve s njima![]()
Meni drug kupio golfa 6, platio ga skoro 20000KM. Smijesno mi je to auto porediti sa npr mazdom 6 koja je bila isto para kao golf otprilike i ista godina![]()
, al moram ti reci i u odnosu na mazdu 3 , sestica je avion , kvalitetnije sklopljena i opcenito kvalitetnije auto , udobnija a jednako dobro drzi cestu
![]()
- konektovan
#415 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Hebo japance iz fukushime, radioaktivno je to, zasto rizikovati zdravlje???!!

-
LikeLike
#416 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
taman htio mijenjati auto za mazdu, sad si me odgovoriokonektovan wrote:Hebo japance iz fukushime, radioaktivno je to, zasto rizikovati zdravlje???!!![]()
![]()
- supercali
#417 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Pa ja se prvo raspitam kolike su cijene servisa ono standardno mali veliki servis kocnice krajnice i ta da kazem potrosna roba pa onda gledam auto da uzmem ako mi ovo odgovara al kod nas raja daj ti meni x5 pa cu o servisu kasnije ako ga prije toga ne prodakonektovan wrote:Mnogi ljudi ne razmisljaju o tome, pa kad dodje prvi servis, za glavu se fataju. O zamjeni kocnica, guma, ovjesa, da ne pricamo. M eni je kompaktna klasa u ovom trenutku idealna, kako u ponudi prostora, tako i za samo odrzavanje.supercali wrote:Kakbe veze ima ista cijena kad je odzavanje jednog i drugog drasticno
- konektovan
#418 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Ne znam druze, razmisli dobro, vidis kako se Amar ponasa nakon kupovine mazde?!LikeLike wrote:taman htio mijenjati auto za mazdu, sad si me odgovoriokonektovan wrote:Hebo japance iz fukushime, radioaktivno je to, zasto rizikovati zdravlje???!!![]()
![]()
- amar1994
#419 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
evo meni treca ruka od radijacije izrasla , a i mozga ocigledno nemamLikeLike wrote:taman htio mijenjati auto za mazdu, sad si me odgovoriokonektovan wrote:Hebo japance iz fukushime, radioaktivno je to, zasto rizikovati zdravlje???!!![]()
![]()
imas temu negdje na forumu , ako budes imao pitanja
- amar1994
#420 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
naci evo dogovorit cemo se probaj pa vidi , da li je zbog radijacije ne znam al vozao bi stalnokonektovan wrote:Ne znam druze, razmisli dobro, vidis kako se Amar ponasa nakon kupovine mazde?!LikeLike wrote:taman htio mijenjati auto za mazdu, sad si me odgovoriokonektovan wrote:Hebo japance iz fukushime, radioaktivno je to, zasto rizikovati zdravlje???!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i nije fukushima , nego iz Hiroshime
-
LikeLike
#421 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Primjer mazde i golfa nema veze sa ovim sto ti pises. kakva x5, poredis motore 3.0 i jace sa mazdom i golfomsupercali wrote:Pa ja se prvo raspitam kolike su cijene servisa ono standardno mali veliki servis kocnice krajnice i ta da kazem potrosna roba pa onda gledam auto da uzmem ako mi ovo odgovara al kod nas raja daj ti meni x5 pa cu o servisu kasnije ako ga prije toga ne prodakonektovan wrote:Mnogi ljudi ne razmisljaju o tome, pa kad dodje prvi servis, za glavu se fataju. O zamjeni kocnica, guma, ovjesa, da ne pricamo. M eni je kompaktna klasa u ovom trenutku idealna, kako u ponudi prostora, tako i za samo odrzavanje.supercali wrote:Kakbe veze ima ista cijena kad je odzavanje jednog i drugog drasticno
-
LikeLike
#422 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Koji je motor kod tebe?amar1994 wrote:evo meni treca ruka od radijacije izrasla , a i mozga ocigledno nemamLikeLike wrote:taman htio mijenjati auto za mazdu, sad si me odgovoriokonektovan wrote:Hebo japance iz fukushime, radioaktivno je to, zasto rizikovati zdravlje???!!![]()
![]()
![]()
imas temu negdje na forumu , ako budes imao pitanja![]()
Mene iskljucivo zanimaju benzinci. Evo konkretno za godinu i 4 mjeseca sam presao nekih 8000km, s tim da sam 5-6 puta bio na moru oko splita i dalje, i svaki drugi vikend sam na izletu. Pa skontaj koliko me dupe zaboli za potrosnju. Bitno mi je da motor nema skupih mana i da je kvalitetan
- amar1994
#423 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
1.6 HdiLikeLike wrote:
Koji je motor kod tebe?
Mene iskljucivo zanimaju benzinci. Evo konkretno za godinu i 4 mjeseca sam presao nekih 8000km, s tim da sam 5-6 puta bio na moru oko splita i dalje, i svaki drugi vikend sam na izletu. Pa skontaj koliko me dupe zaboli za potrosnju. Bitno mi je da motor nema skupih mana i da je kvalitetan
Ma ja , samo benzin onda i navozat ces se km i km
Last edited by amar1994 on 14/04/2017 12:28, edited 1 time in total.
- supercali
#424 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Likelike
Pa sad ima varijacija normalno
Evo konkretno ja imam cc i koliko su njegovi dijelovi sigurno mogu odrzavati limuzinu neku a mozda cak i terenca
Al govorim generalno kakva je situacija mozda ta mazda nije bila benzin 1,6 nego dizel 2,0 ili nesto vece ako ima takodjer golf moze biti r32 a moze i 1,4 go ko pistolj
Pa sad ima varijacija normalno
Evo konkretno ja imam cc i koliko su njegovi dijelovi sigurno mogu odrzavati limuzinu neku a mozda cak i terenca
Al govorim generalno kakva je situacija mozda ta mazda nije bila benzin 1,6 nego dizel 2,0 ili nesto vece ako ima takodjer golf moze biti r32 a moze i 1,4 go ko pistolj
-
LikeLike
#425 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Nisam sam, zato i hocu da mijenjam auto, ali mi se ne mijenja. Zbog djeteta i treba malo veci gepek i da je udobnije auto. Pezo me dobro sluzi, ali nije to to viseamar1994 wrote:1.6 HdiLikeLike wrote:
Koji je motor kod tebe?
Mene iskljucivo zanimaju benzinci. Evo konkretno za godinu i 4 mjeseca sam presao nekih 8000km, s tim da sam 5-6 puta bio na moru oko splita i dalje, i svaki drugi vikend sam na izletu. Pa skontaj koliko me dupe zaboli za potrosnju. Bitno mi je da motor nema skupih mana i da je kvalitetan, posto je trojka
![]()
Ma ja , samo benzin onda i navozat ces se km i km![]()
, ako si sam nadji tricu 1.6 benzin i prst u uho